Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Theo Maassen gaat Zomergasten presenteren

  •  
13-04-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1758 keer bekeken
  •  
ANP-325038145

Cabaretier Theo Maassen is door de VPRO uitgekozen als nieuwe presentator van Zomergasten, het lange interviewprogramma dat in de zomermaanden te zien is. Maassen volgt Janine Abbring op die het programma sinds 2017 presenteerde.

‘Ik ben blij en trots dat ik de nieuwe presentator van VPRO Zomergasten ben’, vertelt Theo Maassen. ‘Ik kijk uit naar de zes ontmoetingen en de voorbereidingen daarop. Ik ben gefascineerd door de ontstaansgeschiedenis van iemands talent. Hoe heeft iemand zich ontwikkeld? Wat waren de obstakels? Is het talent, een kwestie van geluk, of pure monomanie het geheime ingrediënt dat maakt dat deze mensen zover komen? En wat heeft het iemand uiteindelijk gebracht? De gasten zijn mensen die per definitie excelleren in hun vak. Ik wil me laven aan de kennis en wijsheid die ze in de loop der jaren hebben vergaard. Ik wil ze proberen te begrijpen en een intermediair zijn tussen de gast in kwestie en de tv-kijker, zodat we ons gezamenlijk kunnen verwonderen over de onuitputtelijk fascinerende wereld waarin wij leven.’

Maassen staat bekend als een cabaretier die graag grenzen verlegd en controverses opzoekt. Als interviewer was hij onder meer succesvol 24 uur met… dat hij drie seizoenen presenteerde.

Zomergasten is dit jaar van 23 juli t/m 27 augustus iedere zondagavond te zien op NPO 2.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.