Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Theo Hiddema stapt uit FvD om Zelensky-boycot Thierry Baudet

  •  
30-03-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2815 keer bekeken
  •  
ANP-433400471

Senatoren Theo Hiddema en Paul Frentrop hebben hun lidmaatschap van Forum voor Democratie opgezegd en maken niet langer deel uit van de Eerste Kamerfractie van de partij. Dat laat Forum weten in een verklaring. De reden is de weigering van partijleider Thierry Baudet om aanwezig te zijn bij de toespraak van de Oekraïense president Zelensky in de Tweede Kamer. 

In de verklaring staat:

‘Beide senatoren vinden dat de Tweede Kamerfractie wél aanwezig behoort te zijn bij de toespraak van de Oekraïense president. Zij hebben tevoren ook aangegeven hier zo over te denken, maar de Tweede Kamerfractie heeft anders besloten. Dat zij zich hierop echter besloten af te splitsen kwam voor de Tweede Kamerfractie als verrassing – en teleurstellinig.’

Baudet die zich in de Kamer heeft ontpopt als fel verdediger van de Russische dictator Vladimir Poetin en diens aanval op Oekraïne als “zeer mild” omschreef, liet deze week weten Zelensky niet te willen ontmoeten. Volgens Baudet is het ongepast dat een buitenlands staatshoofd het parlement toespreekt. Hiddema keerde zich vaker in woorden af van de standpunten van Baudet, of dat nou ging om het openlijke antisemitisme of de meest bizarre complottheorieën over het coronavirus. Dat was echter eerder geen reden voor de senator om de partij de rug toe te keren. Wel stapte hij eerder kortstondig de politiek na een periode als Tweede Kamerlid, om vervolgens als senator voor FvD terug te keren.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.