Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Texaanse christenen voeren vrouwvijandige abortuswet door

  •  
02-09-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
88 keer bekeken
  •  
online951nlsm
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (17)

Break on through
Break on through3 sep. 2021 - 6:36

Gristen waarde: des te meer zielen des te meer vreugd. Laat Gods zaad over Gods akkers vloeien. Dat daar verkrachting bij aan te pas is gekomen is natuurlijk Gods wil. Absurde manier van denken maar zo denken ze

MartinvanderLinde
MartinvanderLinde2 sep. 2021 - 14:37

Deze wet laat de achterlijkheid van het platteland zien. De staten waar de Trump aanhang het grootst is zijn landelijke regio's. Maar ook in de rest van de wereld. In Turkije is de opleving van de conservatieve islam voornamelijk te danken aan de plattelandsbevolking. De taliban werd sterk in Afghanistan doordat de bergbewoners uit hun holen kwamen en de wapens pakten en de steden onderwierpen aan hun gezag en terreur. Zelfs in Nederland zie je biblebelts met zwarte kousen kerken. Of het vroeger zo katholieke zuiden dat het conservatieve geloof afzwoer en nu enorme concentraties PVV en fvd stemmers kent. Het begrip domme boer bestaat niet voor niets. Ik las dat Nieuwsuur journalist Bas Haan zijn dialect bij interviews extra aanzet omdat veel mensen dan denken dat hij minder intelligent is en openhartiger worden. Minder op hun hoede voor onverhoeds moeilijke vragen. Het verschil tussen stads- en plattelandsmensen is evident. Waar veranderen en aanpassen in de stad dagelijkse kost is, zo is stilstand en vasthouden aan het oude dat op het platteland. Je ziet daar ook wantrouwen tegen stadsmensen met hun meerderwaardigheids gevoelens en andere fratsen. Dat beeld is een mooie symmetrie voor de minderwaardigheidscomplexen op het platteland. Nu verandering, in nieuwe regels en wetten, steeds meer de onafhankelijkheid van platteland raken groeit de weerstand. Dat Nederland zo rechts is komt door het platteland. Kijk naar het stemgedrag. Nu is Nederland nog een tamelijk geurbaniseerd land, in oost Europa of de VS is de kloof tussen opgeleide jongeren in de steden en laag ontwikkelde ouderen op het platteland zo groot dat je bijna van een cultuuroorlog kunt spreken.

3 Reacties
Andre6
Andre63 sep. 2021 - 5:10

Ongelooflijk hoe u zich hier uitlaat. Wat een arrogantie. Zeker nooit gehoord van "boerenverstand"?

Freddy2
Freddy23 sep. 2021 - 5:54

@Martinvanderlinde, mooi stukje. Perfect voorbeeld waarom wij stedelingen uitkotsen. Verklaard alleen niet waarom het platteland volloopt met stedelingen die de stad spuugzat zijn. Verklaard ook niet waarom de voedselbanken op het platteland nooit te kort komen. Verklaard ook niet waarom er het meeste AZC's op het platteland zitten. Verklaard ook niet waarom er op het platteland nog wel veel sprake is van een sociale samenleving terwijl deze in de steden ver te zoeken is. Verklaard ook niet waarom criminaliteit in grote steden procentueel gezien hoger ligt dan op het platteland. Er zijn sinds 2002 meer mensen die in stedelijk gebied wonen dan mensen die op het platteland wonen in Nederland. Dat lijkt dan ook gepaard te gaan met het asocialer worden van Nederland, Hoe verklaart u dat? Alstublieft, blijf in de stad wonen. We hebben uw soort niet nodig.

Grietje Genot
Grietje Genot3 sep. 2021 - 8:51

De feiten zijn met je, Martin. Maar feiten zijn niet zo interessant, de verklaring wel (er zijn feiten, bijvoorbeeld het absolute, constante karakter van de lichtsnelheid, die (nog) niet verklaard kunnen worden; dat zijn dus saaie feiten). Inteelt ligt voor de hand, pesticiden, mest, wind, de leegte in Gods eigen land, bestialiteit, bigotterie, alcohol consumptie, seksuele frustratie, onderdrukte homoseksualiteit natuurlijk niet minder.

Marc Marc
Marc Marc2 sep. 2021 - 13:39

Dat allemaal mede dankzij Trump en zijn ultraconservatieve benoemingen in het supreme court waardoor met 5-4 gestemd is om de wet niet te toetsen aan de grondwet. Het is echt ongelofelijk hoe knettergek de republikeinen zijn geworden. Het enige sprankje hoop dat ik nog bespeur is dat een deel van het electoraat sterft door COVID-19 omdat republikeinen een lagere vaccinatiegraad hebben en niets moeten hebben van mondkapjes. Sterker nog, in Texas is een mondkapjesplicht verboden. Best paradoxaal dat pro-life in het licht van het stimuleren van COVID-19.

1 Reactie
Andre6
Andre63 sep. 2021 - 5:22

@MarcMarc "Het enige sprankje hoop dat ik nog bespeur is dat een deel van het electoraat sterft door COVID-19 omdat republikeinen een lagere vaccinatiegraad hebben en niets moeten hebben van mondkapjes." Zie hier de reactie van een beschaafd en de geciviliseerd mens...

LHTJ
LHTJ2 sep. 2021 - 13:17

te vaak van een stier gevallen die Texanen, dan krijg je dit soort totaal idiote wetten.

JToet
JToet2 sep. 2021 - 12:33

Hoezo is deze wet vrouwvijandig? Er zijn ook vrouwen die voor deze wet hebben gestemd.

3 Reacties
Grietje Genot
Grietje Genot2 sep. 2021 - 14:17

Logica :)

DanielleDefoe
DanielleDefoe2 sep. 2021 - 15:41

Ook vrouwen kunnen dus vrouwvijandig stemmen.

Bouwman2
Bouwman23 sep. 2021 - 7:57

Gelukkig is het allemaal keurig geregeld in Nederland en omstreken. Nu nog gewoon de regels om uit de stappen als de halte is bereikt.even vastleggen. En dan kan het boek op een kier.

Gewoon en oprecht
Gewoon en oprecht2 sep. 2021 - 11:17

Abortus is vrouwvijandig. Vraag dat maar aan de psychologen.

4 Reacties
DanielleDefoe
DanielleDefoe2 sep. 2021 - 12:34

Laat de beslissing daar waar hij hoort, bij de vrouw.

Marc Marc
Marc Marc2 sep. 2021 - 13:41

Een $ 10.000 dollar klikspaanvergoeding is ook vrouwvijandig. Stasipraktijken!

Le Chat Botté
Le Chat Botté2 sep. 2021 - 19:52

Heb ik gedaan. Allemaal zeiden ze dat je maar wat roept.

DaanOuwens
DaanOuwens3 sep. 2021 - 6:19

@ Gewoon en oprecht Jij schrijft: Abortus is vrouwvijandig. Vraag dat maar aan de psychologen. Eerder schreef je: Onze samenleving is volledig geseculariseerd. We doen het toch geweldig? Iedereen heeft sex met iedereen. Zwangerschappen hebben we abortus voor. Oudjes straks ook een pilletje. In het weekend snuiven, zuipen en slikken. Lijkt mij dat het hoog tijd wordt dat je zelf eens met een psycholoog gaat praten. Uit je reacties blijkt een grote afkeer van je medemensen. Voortkomend uit opvattingen uit een ver verleden en mede beïnvloedt door godsdienstwaanzin. Dat zijn niet de kwalificaties waarmee je uitspraken over anderen moet doen.