Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Teamchef politie die racisme aankaartte, niet meer welkom bij eenheid

  •  
15-10-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
615 keer bekeken
  •  
FatimaAboulouafa

© Screenshot Jinek

Politieteamchef Fatima Aboulouafa is niet meer welkom bij haar eenheid. Ze heeft volgens de hoogste baas bij de politie in Den Haag, Paul van Musscher, onvoldoende vertrouwen bij de leidinggevenden van de eenheid. Aboulouafa kaartte begin juni het racisme bij de politie aan en werd vorige maand op non-actief gesteld. NRC Handelsblad schrijft:
"De maatregel tegen Aboulouafa is een pijnlijke stap voor de Nationale Politie die zegt diversiteit heel belangrijk te vinden. Korpschef Erik Akerboom schreef vorige week nog in een blog op het intranet van de politie dat er voor pesten, discriminatie en intimidatie in het korps geen plaats is. „We moeten er met elkaar voor zorgen dat iedereen zich veilig voelt en dat we collega’s voor wie dat niet zo is helpen.”"
Tegenover de krant verklaart Aboulouafa dat ze voor de politie wil blijven werken. De politie heeft nog geen moeite gedaan om een nieuwe werkplek voor haar te vinden.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.