Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Steun van Baudet mag niet baten: van vrouwenhandel verdachte Andrew Tate blijft achter tralies

  •  
21-02-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
7317 keer bekeken
  •  
ANP-461963956

Alle pogingen van Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet ten spijt, moet de van onder meer vrouwenhandel verdachte ex-kickboxer Andrew Tate nog eens dertig dagen achter tralies blijven in Roemenië. Tate is volgens de autoriteiten “te gevaarlijk” om op vrije voeten te komen.

De 36-jarige Tate zit samen met zijn broer Tristan (34) sinds eind december vast op verdenking van ontvoering verkrachting, vrouwenhandel en het runnen van een georganiseerde misdaadgroepering. Tate leefde voor die tijd al ondergedoken, maar de Roemeense politie kwam hem op het spoor nadat milieuactiviste Greta Thunberg zijn fragiele ego had weten te krenken op sociale media en hij reageerde met een video waarin hij zijn locatie per ongeluk prijsgaf.

De gebroeders Tate zitten gedurende het onderzoek naar hun misdaden vast onder de anti-terreur en georganiseerde misdaadwet. Eerder deze maand kreeg Andrew Tate bijval van Baudet, die de van ontvoering verkrachting, vrouwenhandel en georganiseerde misdaad beschuldigde influencer “een crypto-FVD’er” noemde. In de Tweede Kamer noemde Baudet de reeks stevige aanklachten “geen duidelijke reden waarom hij is opgepakt” en vroeg de premier namens Nederland in te grijpen. Daar is begrijpelijkerwijs geen gehoor aan gegeven.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (34)

Baloemparoempaloempa
Baloemparoempaloempa22 feb. 2023 - 14:43

Ik snap niet dat mensen naar die Tate luisteren. De man is opgeleid als kickbokser, niet als denker. Hij heeft niets te melden En waarom zou de Nederlandse staat zich hierin mengen?

6 Reacties
Grozny
Grozny22 feb. 2023 - 15:24

Heb niks met die Tate, vind dat maar een kwal, maar die vader was een grootmeester in schaken en tate was zelf ook zeer goed. https://en.wikipedia.org/wiki/Emory_Tate

Baloemparoempaloempa
Baloemparoempaloempa22 feb. 2023 - 15:34

Tate is een soort van woordvoerder van de 'manosphere' man's right movement/red pill movement Hij verteld jonge jongens van alles over wat in zijn ogen masculiniteit is etc. Dit schijnt een enorme beweging te zijn, online.

Satya
Satya22 feb. 2023 - 20:42

"Heb niks met die Tate, vind dat maar een kwal, maar die vader was een grootmeester in schaken en tate was zelf ook zeer goed. " Vind dat er behoorlijk wat intelligente topvechters zijn.

Grozny
Grozny22 feb. 2023 - 22:04

Blijkbaar. Vind die gehele zelf help industrie/ coaching industrie voornamelijk fraude. Kende hem niet voordat hij gearresteerd was.

Satya
Satya23 feb. 2023 - 11:22

"Vind die gehele zelf help industrie/ coaching industrie voornamelijk fraude." De mensen doen het zelf, weten wat ze krijgen. Bij Peterson zie ik best toegevoegde waarde, jonge mannen die de grip op hun leven kwijtraken vinden daar toch weer houvast. Vind Peterson itt Tate ook geen vrouwenhater.

DanielleDefoe
DanielleDefoe26 feb. 2023 - 12:54

Peterson is oerconservatief. Zijn gejank over de genderneutrale pronomen wees dat ook uit. Of hij zijn gehoor van vnl verongelijkte jongemannen de steun en biedt die ze nodig hebben betwijfel ik ten zeerste. Hij heeft er wel een goudmijn mee aangeboord.

Miss Piggy
Miss Piggy22 feb. 2023 - 9:59

Of de gebroeders Tate schuldig zijn of niet, dat laat ik aan de rechter in Roemenië. En wat Baudet van hem vind is ook eigenlijk niet interessant. Interessanter is te kijken waarom een influencer als Andrew Tate zoveel invloed heeft onder jongens en jonge mannen in het Westen. Hij komt over als een eerste klas blaaskaak, met z'n zonnebril die hij in binnen draagt en z'n rare, bombastische accent wat ergens zit tussen Cockney Engels en New York/Brooklynese. Hij zegt idd niet bepaald de meest vrouw vriendelijke teksten in zijn podcasts en interviews. Maar als je wat langer luistert hoor je ook vrij logische en inspirerende dingen. Iig voor jonge mannen. We weten heel goed te schreeuwen wat voor verschrikkelijke seksist het is, maar we weten als maatschappij niet heel veel er tegenover te zetten wat jonge, dolende mannen wél aanspreekt. En dat is de crux. Ik had het hier over met een bevriende leraar die me vertelde dat hij in z'n klas pubers probeerde aan te geven waarom iemand als Tate niet het antwoord is. 'Maar wat stel je er tegenover? Wat voor tips kun je geven voor jonge mannen die worstelen met wat ze willen in het leven. Worstelen met hoe ze een vriendin krijgen". Daar had hij niet echt een antwoord op. In de NRC stond een paar weken geleden hierover ook een opiniestuk 'Waarom jongen vallen voor de praatjes van Andrew Tate' 'Mannenfluisteraars als Tate en Peterson vullen een gat dat progressieven hebben laten ontstaan'.

15 Reacties
Oki Doki
Oki Doki22 feb. 2023 - 12:09

Misschien moeten we de jongeren leren om zelf na te denken over hoe je het beste een gebalanceerd leven lijdt dat je voldoening geeft. De jonge mensen kunnen dat nog niet en daarom volgen ze Andrew Tate blind in wat hij ook maar zegt.

TanteJuut
TanteJuut22 feb. 2023 - 12:29

Mannelijkheid is vooral geen vrouwelijkheid. Het contrast met vrouwelijkheid is misschien iets te diffuus geworden om je tegenover af te kunnen zetten. Misschien zijn er ook niet genoeg goede voorbeelden om na te leven. Tate en consorten zijn volgens mij een reflex naar de wat klassiekere oude mannelijke waarden.

Gerygrr
Gerygrr22 feb. 2023 - 12:56

Het is een verdienmodel, toch? Deze mannen combineren de gevoelens van de gekrenkte man, die niet meer krijgt wat vanouds de man toekwam. Geld en vrouwen. Jongere uitgaven van Weinstein en Epstein en zekere prinsen. Nu verdienen ze aan likes verzamelen op internetsites…. Progressieven hadden progressief moeten blijven en de idealen niet mogen verkwanselen aan het kapitaal. Een fundamentele fout.

Farmer3.0
Farmer3.022 feb. 2023 - 14:56

@Miss Piggy, Dat komt door dat "woke" gedoe. Dan komt er een tegenbeweging/reactie van de jongeren. Baudet denkt toch niet echt dat ze in Roemenië iets van hem aantrekken.

Satya
Satya22 feb. 2023 - 20:49

"Dat komt door dat "woke" gedoe. Dan komt er een tegenbeweging/reactie van de jongeren." Wat is tegenwoordig niet de schuld van progressieven en woke? Lekker makkelijk, het zijn mensen als jij die excuses bedenken voor mannen als Tate die het werkelijk probleem zijn.

Baloemparoempaloempa
Baloemparoempaloempa22 feb. 2023 - 20:50

Goede reactie, Miss Piggy Ik ben het met je eens. Het is niet Tate, roept progressief. Maar, wat is het dan wel ? Daar moeten de progressieven een geloofwaardig antwoord op formuleren. Ik keek net een paar filmpjes van die Tate. Hij loopt enorm te schreeuwen en te tieren, in zijn discussies. Het is alsof hij altijd, permanent woedend is. Op die manier kan je niet echt een gesprek met iemand hebben Terwijl, hier en daar haalt hij wel wat punten aan die besproken moeten worden. Alleen, niet door hem. Want hij is daar niet geschikt voor. En hij komt alleen maar met overdrijvingen, aannames, anekdotes en stereotypes Peterson is trouwens wel milder dan Tate. Peterson is minder agressief. Maar heeft wel min of meer dezelfde sociaal darwinistische/naturalistische boodschap. Mannen zijn dit, vrouwen zijn zo. Er is weinig ruimte voor het individu, in hun visie. Ze baseren zich op evolutie psychologie. Maar evolutie psychologie is al dubieus. Omdat je heel veel informatie mist en de mens is naast natuur ook cultuur. Dat vergeten Tate en Peterson We leven in een post traditionele, post feministische, geheel fluïde tijd. Het is niet meer zo duidelijk, wat een man kan zijn, moet zijn.

Baloemparoempaloempa
Baloemparoempaloempa22 feb. 2023 - 21:01

Goede reactie Oki Doki Mee eens

Satya
Satya22 feb. 2023 - 21:03

"Progressieven hadden progressief moeten blijven en de idealen niet mogen verkwanselen aan het kapitaal." Zoals jij solidariteit verkwanseld. Ik hoop dat je begrijpt dat ik erg de pest in heb dat ik met mensen als jij moet herverdelen. Solidariteit gaat verder als geld, dat begrijp jij niet. Jij wilt een klasse onder je houden, op etnische grond, waar je op kunt intrappen.

Baloemparoempaloempa
Baloemparoempaloempa22 feb. 2023 - 22:12

Satya Heb je het tegen mij? Ik wil op iemand trappen? Ik wil op etnische minderheden trappen? Je kent mij niet, Satya. Ik heb niets tegen zwarte mensen of Aziaten, of arabieren. Ik ben min of meer multicultureel ingesteld. Solidariteit gaat verder als geld, dat begrijp jij niet. Ik denk dat linkse politiek effectief kan zijn, als het praktisch blijft, behapbaar, duidelijk. Niet als het gaat over gender en ras en seksuele geaardheid en Sjakie en de chocoladefabriek. Wil je linkse politiek succesvol maken, hou het dan bij geld/klasse/economie. het zijn mensen als jij die excuses bedenken voor mannen als Tate die het werkelijk probleem zijn. Er is gewoon zoiets als social media, waarop iedereen zijn zegje kan doen. Uiteraard staan er dan ook figuren als Tate op, die gebruik gaan maken van die sociale media. Of we daar nou 'excuses' voor maken of niet. Als Tate straks in het gevang zit, staat er een nieuwe 'hyper masculinist' op De vraag is, wat is je weerwoord op hun theorie? Alleen maar veroordeling, doet ze niets.

Satya
Satya23 feb. 2023 - 11:32

"Solidariteit gaat verder als geld, dat begrijp jij niet. " Ik weet dat ik niet al te goed ben in schrijven maar deze tekst is van de pot gerukt. Telkens zeg ik dat solidariteit verder gaat als geld, dat het meer is als herverdeling. "Wil je linkse politiek succesvol maken, hou het dan bij geld/klasse/economie." Gewoon jongeren met de verkeerde naam blijven uitsluiten van stages, dat is niet te verenigen met solidariteit. Weleens in een achterstandswijk gekeken? "het zijn mensen als jij die excuses bedenken voor mannen als Tate die het werkelijk probleem zijn. " Geef eens een voorbeeld van waar ik dat doe. Als mannen conservatieve waarden hebben en een vrouw vinden die daar in mee gaat is dat ook nog eens hun goed recht. Zolang ze mij maar met rust laten en daar zit, als je ze goed beluisterd een groot verschil tussen Tate en Peterson. Jij sloopt mijn wil tot solidariteit volledig, laat jongeren die last hebben van etnisch profileren keihard stikken, links mag het daar immers niet over hebben. Jij bent mijn last, groter als Peterson en Tate.

Baloemparoempaloempa
Baloemparoempaloempa23 feb. 2023 - 15:08

Jij sloopt mijn wil tot solidariteit volledig, laat jongeren die last hebben van etnisch profileren keihard stikken, links mag het daar immers niet over hebben. Ik laat niet per se iemand stikken. Ik weet niet wat je zou kunnen doen, tegen etnisch profileren

Satya
Satya23 feb. 2023 - 16:52

"Ik laat niet per se iemand stikken." Dat doe je met ieder excuus dat je bedenkt voor op pvv stemmen, iedere keer weer. Mensen zouden ook zelf initiatief kunnen nemen met linkse standpunten, het is exact wat bv Gimli de PvdA verwijt wat hij naar andere mensen doet. Het werkelijk verraad van links zit daar. Gewoon je walging uitspreken van racisme zou al helpen, er excuses voor bedenken helpt iig niet.

Baloemparoempaloempa
Baloemparoempaloempa23 feb. 2023 - 18:56

Satya Gimli en ik duiden. Meer doen we niet. Als ik zeg : in de biblebelt stemmen veel mensen SGP, omdat men daar vaak christelijk is, dan duid ik ook alleen maar. Dan is dat ook geen 'excuus' voor het SGP stemmen Als wij zeggen : PVDAers in volkswijken liepen over naar FVD, dan duiden we dat slechts. We zeggen verder niet of dit gegeven goed/slecht is. Dat moeten mensen zelf invullen, vervolgens Ik vind racisme voornamelijk gewoon belachelijk en irrationeel. Achterhaald ook.

DanielSchie
DanielSchie23 feb. 2023 - 22:43

@satya 'Als mannen conservatieve waarden hebben en een vrouw vinden die daar in mee gaat is dat ook nog eens hun goed recht. Zolang ze mij maar met rust laten' In de meeste gevallen beschimp je christenen of in jou ogen rechts georiënteerde stemmers die conservatief zijn ingesteld. Ik proef en lees verdraagzaamheid en mildheid richting conservatieven. of gedoog je enkel de conservatieven uit een bepaalde hoek vanuit je naaste omgeving? Echter, fijn dat je ook tweezijdig kan kijken en voor jou andersdenkende niet gelijk uitmaakt voor PVV of racist. Het is nooit te laat om tot nieuwe inzichten te komen!

DanielleDefoe
DanielleDefoe26 feb. 2023 - 13:19

Het verlies van privileges gaat gepaard met woede en onbegrip. Rigide stereotypen zijn schadelijk voor individuen van beide seksen. Hopelijk keert de patriarchale orde die Tate en Peterson allebei aanhangen niet terug.

Proletarier
Proletarier22 feb. 2023 - 8:32

Die Baudet word steeds gekker. Eerst Putin steunen in zijn midaden nu weer een vrouwenhater/pooier steunen. Is er al meer duidelijk over wanneer deze partij verboden gaat worden? Is er al in het verleden van meneer Baudet gegraven. Zou me niet verbazen dat daar nog wat lijken in de kast zitten.

1 Reactie
PVDB2
PVDB222 feb. 2023 - 11:00

Volgens Baudet is dit een echte man. Mafkezen aan de rechterkant heb je er wel meer. In de VS heb je nu een Republikein, die eerder twitterde dat bosbranden door joodse spacelasers kwamen nu berichte dat er een afscheing tussen Republikiense en Democratische moet komen. Heel veel enclaves dus of... nu burgeroorlog die dat moet bewerkstelligen. Geen Noord tegen Zuid maar Rood tegen Blauw. En dat zit in het Congress. Het kan dus nog gekker. Maar laten we het hier maar bij 1 malloot houden. En een paar andere iets minder mallotigere. Dat is al erg genoeg.

Olav Meijer
Olav Meijer21 feb. 2023 - 21:19

Fantastische droge reactie eerder van Greta Tunberg op Tate: "this is what happens when you don’t recycle your pizza boxes". Nu maakt Baudet zich druk over een rechtsstatelijke behandeling die Tate zou ontberen. Dat doet hem zelfs denken aan Willem Engel….. Met die halvegare Baudet zou Tunberg ook wel raad weten, denk ik.

Paul Spijkers
Paul Spijkers21 feb. 2023 - 21:14

Agit prop. Negeren.

oproerkraaier
oproerkraaier21 feb. 2023 - 18:11

Hebben ze daar ook oranje pakken?

2 Reacties
IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk22 feb. 2023 - 8:40

Speelt het Nederlandse voetbalelftal dan?

oproerkraaier
oproerkraaier22 feb. 2023 - 10:34

IHAG: hahaha, wat een leuke grap!

oproerkraaier
oproerkraaier21 feb. 2023 - 17:57

Allemaal de schuld van links he Gimli!

6 Reacties
LaBou
LaBou 22 feb. 2023 - 6:33

Niet doen, oproerkraaier. Wacht maar even tot die echt reageert hier.

A little bit of sunshine
A little bit of sunshine22 feb. 2023 - 10:01

@oproerkraaier, ik quote hier een andere reageerder: "Het is zeer onfatsoenlijk en getuigt van misselijkmakende trollerij om in een reactie namen te noemen van mensen die nog helemaal niet hebben gereageerd in dit draadje. Wellicht een aandachtspunt voor de moderatie?"

Baloemparoempaloempa
Baloemparoempaloempa22 feb. 2023 - 15:37

Ik spreek even namens Gimli. Omdat ik het vaak met hem eens ben De schuld van links? Schuld is niet per se het juiste woord. Wel is het zo dat vroeger de sociaal democraten de volksmassa's achter zich hadden Nu kiezen die volksmassa's voor Baudet. Dit omdat links aan de ene kant neoliberaal is geworden en aan de andere kant bezig is met culturele politiek. De volksmassa's hebben het gevoel dat Baudet meer voor ze gaat betekenen Dit is gewoon hoe het verlopen is, oproerkraaier.

Baloemparoempaloempa
Baloemparoempaloempa22 feb. 2023 - 15:39

Ik bedenk me nu Ik kan helemaal niet namens Gimli spreken ! Ik spreek dus namens mijzelf

Satya
Satya22 feb. 2023 - 20:35

"Dit is gewoon hoe het verlopen is, oproerkraaier. " Dat is het niet. Je bent geen kickboxer of denker. Al in begin 90er jaren waarschuwde Chomsky voor wat het neoliberalisme zou brengen maar de welvaart over de rug van anderen sprak de gemiddelde kiezer wel aan. Beluister de war on the working class maar eens. Jij bent gewoon net als Gimli tegen minderheden die gelijk behandeld willen worden, gezamenlijk keihard op de laagste klasse intrappen. Met je excuses voor racisme en fascisme.

Baloemparoempaloempa
Baloemparoempaloempa23 feb. 2023 - 15:22

Nee, ik vind dat minderheden ook gelijk behandeld moeten worden Maar hoe precies etnisch profileren tegen te gaan, dat weet ik niet. Het is lastig, omdat een bedrijf nooit zal toegeven dat ze etnisch profileren Misschien is een oplossing, dat etnische minderheden zelf bedrijven en/of cooperatieven, gemeenschappen opzetten ? Ik ken dat boek van Chomsky Mensen kozen neoliberaal, omdat het een hype was. En nu zitten we nog steeds met neoliberale instituties, ondanks dat veel mensen er niet meer in geloven