Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Spong overweegt rechtszaak tegen Burgercomité EU om referendum

  •  
08-04-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
202 keer bekeken
  •  
Spong
Topadvocaat Gerard Spong overweegt aangifte tegen het Burgercomité EU, dat meldt NRC. Nadat de advocaat gisteravond bij Pauw het Oekraïne-referendum ‘crimineel’ noemde, werd hij benaderd door een cliënt die om een strafzaak vraagt.
Artikel 98 van de referendumwet verklaart dat het strafbaar is om onder valse voorwendselen ondersteuningsverklaringen (oftewel handtekeningen) in te zamelen. Spong zei daarover bij Pauw :
"Het is een misdrijf wat enkele initiatiefnemers in het NRC bekennen. Volgens artikel 98 van de wet raadgevend referendum is het verboden om onder valse voorwendselen een ondersteuningsverklaring te krijgen. Als je zegt het gaat me niet om Oekraïne maar om de EU. Wie moeten we nou geloven? "
Na bestudering van de referendumwet, verklaart de advocaat nu aan NRC ernstige twijfels te hebben over de rechtsgeldigheid van de stembusgang van afgelopen woensdag.
Afbeelding: screenshot Pauw
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.