Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Scum

  •  
24-02-2017
  •  
leestijd 5 minuten
  •  
123 keer bekeken
  •  
C5bNlmoWAAAgANL.jpg_large
Turken, Marokkanen en andere, nieuwe groepen dienen zich aan de Nieuwe Normaal Nederlandse Normen te onderwerpen. Wij vieren kerst en pasen en janken bij het in bier gedrenkte kadaver van Andre Hazes
Dus Geert was er bijna geweest? Afgeknald door de Marokkaanse onderwereld na een tip van één van zijn beveiligers. Ook een Marokkaan, natuurlijk. Dat allemaal een week nadat onze Grote Geblondeerde de internationale pers uitlegde dat Marokkanen ‘uitschot’ zijn. Hij had het Engelse woord voor ‘uitschot’ ook keurig opgezocht: ‘scum’.
Niet alle Marokkanen, nuanceerde onze zelfbenoemde aanstaande premier, maar veel jonge Marokkanen zijn ‘scum’. Dat een groot gedeelte van zijn aanhang vervolgens alle Marokkanen als uitschot bestempeld, tsja daar kan Geert dan weer niks aan doen. Zo gaat dat met de vrijheid van meningsuiting. Of als je de zaken helder wilt benoemen. Waar gehakt wordt, vallen spaanders. Of doden. En nu was Geert dus bijna aan de beurt.
Op alt-rechtse tijdlijntjes was het dan ook de hele dag Geertgillen geblazen. ‘Waarom maken ze Volkert niet gelijk hoofd van de AIVD!?’ Dat soort wanhoopskreten. Hele volksstammen krijgen een Fortuynflashback. Met de opengeslagen PVV-bijbel ‘Kwaad’ over hun hoofden getrokken, zoeken ze angstig dekking onder trap of keukentafel. En verder is er geen enkele opvang voor deze slachtoffers van het hedendaags populisme. Dat geld gaat allemaal naar vluchtelingen. En Marokkanen, natuurlijk. Die stuk voor stuk uit zijn op hun bootjes en caravans. Om Nederland straks weer mee te ontvluchten. Als Geert premier wordt.
En dat was toch bijna niet doorgegaan! Was ie toch bijna omgelegd! Nondedju! Ik moet er persoonlijk niet aan denken dat ze de Grote Geblondeerde tot martelaar van het vrije woord knallen. Krijgen we Fleur Agema als zijn politieke weduwe. En weer zo’n chaotisch rouwkabinetje dat na drie maanden ontploft. Nee, als we dan toch een fascist in het Torentje krijgen, laat het Geert zelf dan maar worden. Kijken hoe snel het Nederlandse volkje spijt krijgt. Zoals ze in Engeland spijt van Farage en in de VS inmiddels spijt hebben van hun nieuwe Nero Trump.
Dat zal niet eerder gebeuren dan na een reeks racistische gewelddadigheden tegen moslims en Marokkanen in het bijzonder. Dan zal de modale PVV’er weer bij zinnen komen. Hoewel? Nederland heeft natuurlijk een traditie hoog te houden. En dat is waar deze verkiezingen tenslotte over gaan: de vaderlandse identiteit. En die is vrij simpel. Die valt samen met het hysterische gedachtegoed van Geert: onversneden, hardcore xenofobie. Overdreven?
‘Sambo’, zo werden Surinamers genoemd in die vrolijk verlichte jaren zeventig. Niet waar ze bij waren, natuurlijk. Want maar een grapje. ‘Turk’ was al direct een scheldwoord. We rekenden Marokkanen aanvankelijk tot Turken en gezamenlijk werden ze als ‘bruinen’ bij het verbale grof vuil gezet. Onder ons gezegd en gezwegen.
Want ‘de buitenlanders’ bedoelden het natuurlijk niet slecht, dat kwam pas goed op gang na elf september, maar ze hadden hun zaakjes gewoon niet voor elkaar. Kinderlijk onderdanig en vaak lachwekkend dom, zo kwalificeerde de modale Nederlander zijn nieuwe landgenoten. In de crisis van de jaren 80 wist de gesjeesde onderwijzer Janmaat bescheiden electorale munt te slaan uit oplaaiende vreemdelingenhaat. En die haat ontstond grotendeels uit economische malaise.
Inderdaad: in oude stadswijken, zoals Fortuyn een dikke tien jaar later terecht opmerkte, en inderdaad: waar de politieke elite van wegkeek, zoals hij terecht de vinger op de zere plek legde, maar zonder de werkelijke oorzaak te benoemen: toenemende en vaak schrijnende, structurele armoede.
Want als de Nederlander zich ergens voor schaamt, dan is het wel armoede. Wie werkeloos zijn rekeningen niet kan betalen is al snel een oplichter, een leegloper en maatschappelijk paria. Dan wordt het heel eenvoudig naar een groep wijzen die er nog slechter op staat. En of dat nou Turken of Marokkanen zijn. Who cares ? Wat Geert zegt. Armoede is nog steeds geen thema. Ook niet bij deze verkiezingen. Armoede is voor losers.
Twee miljoen Nederlanders zijn niet zomaar van het padje af om achter Geert de rattenvanger uit Venlo aan te dansen. De burgerlijk xenofoben van toen zijn de ‘fatsoenlijke’ PVV-aanhang van nu. De kiezers overigens waar Rutte zijn ‘Normaal. Doen.’ brief aan richtte. Onze premier weet precies tegen wie hij het heeft.
Nederland heeft een nanoseconde in zijn geschiedenis als gidsland gefungeerd. Een goed opgeleide, veelal uit arbeidersgezinnen opgeklommen groep academici, zag kans een gematigd progressief beleid op tal van terreinen te effectueren: cultuur, onderwijs, sociale zekerheid, emancipatie, integratie, ontwikkelingssamenwerking. De laatste restanten van die oprecht heldhaftige poging een eerlijker samenleving op te bouwen, zullen na 15 maart compleet afgebroken worden.
En daar hoeft Gekke Geert, want de man is natuurlijk net als zijn grote voorbeeld Trump ten diepste krankzinnig, niet eens voor in het Torentje terecht te komen. Zijn verwrongen gedachtegoed is door een aantal grote partijen allang overgenomen. Ook zij kennen de benepen, kat in het donker knijpende vreemdelingenangst van de modale Hollander. Ze zullen er alles aan doen om die aanzienlijke groep kiezers op hun wenken te bedienen.
Turken, Marokkanen en andere, nieuwe groepen dienen zich aan de Nieuwe Normaal Nederlandse Normen te onderwerpen. Wij vieren kerst en Pasen en janken bij het in bier gedrenkte kadaver van Andre Hazes. Piet is veegzwart vanwege de schoorsteen. En verder geen nieuws. Daarnaast houden we een paar publieke voorzieningen in stand waar jullie op bescheiden wijze een eigen cultuur of religie mogen vieren. Als het maar normaal blijft.
Dat is de nabije toekomst als D66, CDA en VVD Gekke Geert de toegang tot het Torentje versperren. Veel Turkse en Marokkaanse Nederlanders vragen zich inmiddels af of ze nog wel in Nederland willen blijven. Dat kan ik me levendig voorstellen want ik heb het inmiddels ook wel gehad met die hysterische Geertgillers of die verbitterde Henkjes met hun drooggevallen Ingridjes die zich alleen nog maar bekommeren om hun bootje en hun caravan. Ze hebben alles, twittert een Nederlands Marokkaanse historica, behalve empathie.
Overigens was Geert er helemaal niet bijna geweest. Aldus hoogste politiebaas Erik Akerboom: ‘Zijn veiligheid is niet in het geding geweest.’ Gelukkig maar. Ik wens Geert namelijk een zeer oude dag toe, verpleegd door een begrijpende moslima die zijn aanhoudend gebrul over de-islamisering met een liefdevolle aai over zijn dan nog altijd geblondeerde haar naar een duister Hollands verleden verwijst.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.