Joop

Scheldende complotfantast van BBB vertrekt uit Provinciale Staten Groningen

  •  
23-06-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
6975 keer bekeken
  •  
korschipper

© Foto: Provincie Groningen

BBB’er Kor Schipper vertrekt weer uit de Provinciale Staten van Groningen. Schipper trok de afgelopen week de aandacht met het verspreiden van complottheorieën en scheldpartijen. Zo maakte hij journalist Chris Aalberts uit voor “rat” en liet hij zich onvriendelijk uit tegenover een redacteur van het Groningse blog Sikkom (“Nou heb ik jou op de korrel”, “Sukkel ga eens lezen”).

In de verklaring die is uitgegeven over Schippers vertrek wordt met geen woord gerept over de uitzinnige samenzweringsfantasieën die de BBB’er verspreidde over onder meer coronavaccins en het World Economic Forum (WEF). Naar eigen zeggen vertrekt Schipper vanwege “persoonlijke omstandigheden”. “Met name mijn gezin en de zorgtaken voor mijn familie vragen op dit moment al mijn tijd en energie. Daarnaast heb ik ook een drukke baan en het Statenwerk legt daar nog een extra druk op.”

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (23)

Olav Meijer
Olav Meijer28 jun. 2023 - 20:29

Je kon erop wachten. Zo'n kakelverse rechtse beweging als de BBB is, trekt allerhande extreem rechtse figuren, opportunisten, politieke avonturiers en complotfantasten aan. Ik heb het al vaak geschreven: het leeglopen van de strak opgeblazen BBBallonnen zal niet lang op zich laten wachten.

Zandb
Zandb24 jun. 2023 - 7:48

BBB Dat - "“Met name mijn gezin en de zorgtaken voor mijn familie vragen op dit moment al mijn tijd en energie. Daarnaast heb ik ook een drukke baan en het Statenwerk legt daar nog een extra druk op.” - klinkt alsof de wind niet heel veel anders gaat waaien omdat de BBB haar partijtje gewoon meeblaast.

Palipka
Palipka24 jun. 2023 - 6:24

Sneu voor hem om kor schipper te zijn

Polarisario
Polarisario23 jun. 2023 - 22:56

Ik heb de serie met stukjes van Aalberts over BBB steeds gelezen en ik vond juist dat hij alles behalve negatief was over BBB. Integendeel. Stukjes over VOLT van zijn hand vond ik vaak best tegen het gemene aan, maar hij was juist heel goed in het duiden van waar BBB voor stond en wat de aanhang was. Open, eerlijk en zo. Journalisten kunnen best “ratjes” zijn. Dat is hun werk en daar is meestal niets mis mee. In de relatie tussen Aalberts en BBB was het totaal niet zo. Ik vond het vaak zelfs een verademing in relatie tot hoe sommige reageerders zich menen te moeten uitspreken jegens BBB en hun achterban. Conclusie… wat je zegt dat ben je zelf.

6 Reacties
Eric Minnens
Eric Minnens24 jun. 2023 - 10:44

@Polarisario "wat je zegt dat ben je zelf" Precies. Geldt trouwens ook voor sommige Jopers hier. Je kunt iemand voor zak uitmaken, maar in feite sta je dat dan voor de spiegel tegen jezelf te schreeuwen. Of in een echoput naar jezelf te roeptoeteren. Hoe walgelijker de scheldwoorden die je gebruikt, des te walgelijker ben jijzelf als reaguurder. En het hoeven niet alleen scheldwoorden te zijn. Ook extreemrechtse, denigrerende, tekstjes à la Martin Bosma, typeren de man ('IS hijzelf') en keren zich slechts tegen hem. Natuurlijk zijn er ook linkse voorbeelden, maar gek genoeg schieten me die nu niet direct tebinnen... ;-)

Polarisario
Polarisario24 jun. 2023 - 14:36

@Eric: ooit viel de hele goegemeente over Jan Marijnissen heen toen hij het had over asociaal beleid. Nu verlangen we terug naar die tijd. In de tweede kamer zie ik vooral inderdaad de PVV af en toe flink dom schelden. Dan is Bosma binnen die partij vaak nog relatief redelijk. D66 doet het wat gemener zonder scheldpartijen, maar de nare streken zijn veelvuldig. In grote lijnen zijn we het wel eens lijkt me. Zeker de verwijzing naar bepaalde Jopers. Terug bij dit topic. Aalberts zal niet snel bij mijn meest geliefde journalisten gaan behoren, maar richting BBB vond ik hem juist bijzonder fair.

DaanOuwens
DaanOuwens24 jun. 2023 - 18:48

@ Eric Minnens Jij schrijft: Je kunt iemand voor zak uitmaken, maar in feite sta je dat dan voor de spiegel tegen jezelf te schreeuwen. Wel nee. Dat is nogal simplistisch. Als iemand zich zodanig gedraagt dat de kwalificatie zak daarbij past is degene die dat vaststelt niet vanzelf een zak. Je redeneert nu op het niveau van het schoolplein. Alles wat je zegt dat ben je zelf. Ook toen al een weinig dappere poging een gesprek te ontlopen. Passend is de vraag of de kwalificatie zak in deze context terecht aan Chris Aalberts werd verstrekt. Heeft die zich hufterig gedragen? Lopen treiteren bij Kor Schipper? Dan is het nog de vraag of het verstandig is de kwalificatie zak uit te delen. Er zijn meer mogelijkheden. In ieder geval blijkt nergens uit dat het een terechte kwalificatie was. Maar dat zijn afwegingen die jij kennelijk liever wil ontlopen. Dat vind ik onverstandig.

Eric Minnens
Eric Minnens24 jun. 2023 - 21:03

@Daan Ouwens "Als iemand zich zodanig gedraagt dat de kwalificatie zak daarbij past is degene die dat vaststelt niet vanzelf een zak." Twee dingen. Ter nuancering van zowel jouw als mijn benadering. 1) Je kunt niet 'vaststellen' of iemand een zak is. Of een kutwijf of een kloothommel. Met het gebruik van deze woorden sla je een discussie dood en gebruik je taalkundig geweld. Tegelijkertijd verlaag je jezelf door dit idioom te gebruiken en is de kwalificatie 'dat ben jezelf' volgens mij volkomen terecht. Niet om de discussie op het schoolplein te ontlopen, maar juist om haar aan te scherpen. 2) Dit in tegenstelling tot kwalificaties als leugenaar, racist, oplichter, seksist, dief, narcist, plucheplakker, en nog zo wat. Dat zijn namelijk kwalificaties (soms ook als scheldwoorden gebruikt) die wel degelijk zijn 'vast te stellen', op basis van de activiteiten van de geadresseerde. Als deze kwalificaties op feiten zijn gebaseerd, heb jij dus gelijk en kun je NIET zeggen 'dat je zelf bent wat je zegt' (tenzij jouw opponent ook met bewijzen komt). ------------ Daarenboven blijft natuurlijk gelden dat de woorden die iemand gebruikt, zijn of haar individuele idioom, de betreffende persoon zonder meer typeren. Waarmee de kreet 'wat je zegt dat ben je zelf' tot een waarheid als een koe kan worden bestempeld.

DaanOuwens
DaanOuwens25 jun. 2023 - 9:03

@ Eric Minnens Jij schrijft: Je kunt niet 'vaststellen' of iemand een zak is. Of een kutwijf of een kloothommel. Dat kan prima. En: Met het gebruik van deze woorden sla je een discussie dood Inderdaad, niet ieder onderwerp kan ter discussie staan. Er is dus ook niets mis met die discussie dood te slaan. En: Niet om de discussie op het schoolplein te ontlopen, maar juist om haar aan te scherpen. Ook dat doe je niet. Je stelt jezelf op het standpunt dat alles bespreek is. Dus creëer je een samenleving waarin mensen geen ethiek en normen mogen hebben. Ik geloof best dat jouw wereld zo in elkaar zit. De mijne niet. En: Dat zijn namelijk kwalificaties (soms ook als scheldwoorden gebruikt) die wel degelijk zijn 'vast te stellen', Die kwalificaties zijn helemaal niet vast te stellen. En staan constant ter discussie. Bosma zal zichzelf ook nooit omschrijven als fascist. Dus ook deze stelling van jou staat op drijfzand. En: Waarmee de kreet 'wat je zegt dat ben je zelf' tot een waarheid als een koe kan worden bestempeld. Ook dit is weer onzin. Iemand een asociaal stuk tuig noemen omdat hij de rollator afpakt van een invalide bejaarde maakt degene die die uitspraak doet geen asociaal stuk tuig. Maar kennelijk heb jij meer moeite met de kwalificatie dan met de daad die aanleiding is voor die kwalificatie. En dat past goed in het beeld van de ethiek loze samenleving die jij kennelijk nastreeft.

Eric Minnens
Eric Minnens25 jun. 2023 - 11:19

"En dat past goed in het beeld van de ethiek loze samenleving die jij kennelijk nastreeft." Ja hoor, ik streef een ethiekloze samenleving na, dat heb je prima 'vastgesteld'... Je hoeft er alleen nog maar en scheldwoord bij te bedenken...

Paul Spijkers
Paul Spijkers23 jun. 2023 - 22:12

Schelden nog wel. Schande! zegt tante Sjaan van het roddel clubje 'Onze Lieve Vrouw van Achtergehucht. Wat missen de nieuws kanalen Baudet nu ze het moeten doen met een tweet met 'sukkel' er in.

Hannes van Achterhout
Hannes van Achterhout23 jun. 2023 - 21:38

Het voluptueuze BBB apparaat hapert nu al omdat het een te grote bróek heeft aangetrokken. Oud verhaal, rechtsom wederom burlesk-ópzichtig en op hilarisch-bombastische wijze tentoongesteld, als tragisch-trieste traditie voor de angstige kleinburger op zoek naar Leiding.

Eric Minnens
Eric Minnens23 jun. 2023 - 21:19

Schippers aan Aalberts: "Ik heb genoeg geleerd, rat." Hm. Wat je zegt dat ben je zelf. Leerde ik vroeger al op school.

Rechtse   Bal
Rechtse Bal23 jun. 2023 - 19:47

"De inhoud van deze reactie voldoet niet aan de spelregels. Het is niet (langer) mogelijk om te reageren."

BrotherV
BrotherV23 jun. 2023 - 16:37

Dat is 1

Adaestuo
Adaestuo23 jun. 2023 - 16:07

Hij zegt in ieder geval niet dat het geen adequate bejegening door hem is...

Wir sind Pabst
Wir sind Pabst23 jun. 2023 - 15:53

Bij de BBB begint dit inmiddels modus operandi te worden met als bij D66 na de laatste verkiezingen voor de Tweede Kamer…

10 Reacties
onyxcumulus
onyxcumulus23 jun. 2023 - 16:19

D66 erbij slepen elke keer is de modus operandi van Pabst...

BrotherV
BrotherV23 jun. 2023 - 16:37

je bedoelt de FvD?

Wir sind Pabst
Wir sind Pabst23 jun. 2023 - 17:16

@ Brother Die partij heb ik helemaal in mijn vergeet-put gesmeten, wat een losers.

GeenProbleem
GeenProbleem23 jun. 2023 - 17:17

Bij D66 verzinnen ze gewoon dat mensen een drankprobleem hebben.

Volrin
Volrin23 jun. 2023 - 17:41

@Wir sind Pabst "@ Brother Die partij heb ik helemaal in mijn vergeet-put gesmeten, wat een losers. " Als dat waar was had u ze helemaal niet genoemd in uw oorspronkelijke reactie, laat staan ze aangevallen.

Wir sind Pabst
Wir sind Pabst23 jun. 2023 - 19:24

@ Volrin Ik had het over D66 en Forum. Waar hebt u het over?

MG1968-2
MG1968-223 jun. 2023 - 20:24

@GP Ook jij weet dat dat niet verzonnen was. Niet heel erg slim om naar voren te brengen en op de manier waarop zelfs laakbaar. Maar verzonnen.... je weet wel beter.

Zandb
Zandb24 jun. 2023 - 7:54

Pabst Wordt dat nu een 'techniek' van u? Alle 'kritiek' op de BBB weerleggen met een "Kijk eens wat anderen doen!"? (zie bv uw reactie inzake de knetterlinkse coalitie in Brabant.) Maar in dit geval moet ik u gelijk geven: De BBB is als de andere partijen en zij is slechts het electorale gevolg van het misbruik maken van het feit dat mensen niet meer in staat zijn om in dergelijke grote verbanden nog oog te hebben voor de juiste hoeveelheid menselijkheid.

GeenProbleem
GeenProbleem24 jun. 2023 - 9:14

@MG1968 'Ook jij weet dat dat niet verzonnen was. Niet heel erg slim om naar voren te brengen en op de manier waarop zelfs laakbaar. Maar verzonnen.... je weet wel beter.' Jij snapt er echt niks van hè? Dat uitgerekend een partij zoals D66 zulke dingen de wereld in gaat slingeren?

Volrin
Volrin24 jun. 2023 - 10:02

@Wir Sind Pabst D66