Joop

Ryanair weigert Tweede Kamer uitleg over veiligheid en arbeidsomstandigheden

  •  
22-11-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
71 keer bekeken
  •  
32864162702_648910a7b3_z
De Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair weigert naar de Tweede Kamer te komen om in gesprek te gaan met parlementariërs over de veiligheid en arbeidsomstandigheden van luchtvaartmedewerkers. Het bedrijf vindt dat zo’n gesprek vooral gebruikt zal worden om Ryanair in een kwaad daglicht. Dit staat in een brief die werd gestuurd aan de Kamercommissie voor Infrastructuur en Waterstaat.
In deze brief schrijft topman O’Leary dat zijn bedrijf niet maximaal snijdt in loonkosten om vliegtickets zo goedkoop mogelijk te maken. Hij wil dan ook niet in gesprek “met vakbonden die leugens blijven verspreiden over Ryanair.”
Ryanair is een zogenaamde prijsvechter en biedt vluchten aan voor bodemprijzen. De maatschappij is al tijden verwikkeld in een strijd met het eigen personeel over arbeidsomstandigheden. Om die reden besloot Ryanair niet meer vanaf luchthaven Eindhoven op te stijgen en werden zestien cabinemedewerkers ontslagen. Hierbij negeerde het bedrijf een uitspraak van de rechter.
Cc-foto: Jeroen Stroes
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (4)

Gaitj
Gaitj22 nov. 2018 - 14:28

ik zou niet weten waarom Ryanair op bezoek zou moeten komen. Houden ze zich aan de wet? Niets aan de hand. Houden ze zich niet aan de wet? Dan daadkracht tonen dus optreden, handhaven en beboeten.

Libertain
Libertain22 nov. 2018 - 12:23

Corporatieve belangen staan boven de Nationale politiek, altijd zo geweest, doch?

1 Reactie
johannn2
johannn222 nov. 2018 - 13:01

Het is geen parlementaire enquête. Die heeft het recht van dagvaarding. Het gesprek zou vrijblijvend zijn en Ryanair heeft, hoe toevallig, daar geen behoefte aan. .

Rechtse Bal
Rechtse Bal22 nov. 2018 - 10:28

Ryanair weet ook wel dat de NL overheid 1 pot nat is met schiphol en de KLM, dus waarom alle bedrijfsgegevens aan de concurrent geven ? arrogantie van de 2e kamer.Dat krijg je met ambtenaren zonder bedrijfservaring