Joop

‘Rutte heeft het taboe op liegen eindelijk doorbroken’

  •  
15-12-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
492 keer bekeken
  •  
“Dit is een dag van hoop, van optimisme”, stelt Druktemaker Pieter Derks vast. Het coalitieakkoord is namelijk goed nieuws “voor heel veel gewone Nederlanders. Mark Rutte wordt na alles wat er gebeurd is afgelopen jaar toch weer premier. En dat is goed nieuws voor iedereen die wel eens liegt. Mensen die dingen zeggen als: ‘Nee, ik vind het juist heel leuk om met Kerst naar jouw ouders te gaan.’ Of: ‘De  opbrengst van onze mondkapjeshandel gaat echt volledig naar het goede doel.’”
Mensen die voorheen dachten dat de politiek niets voor hen was omdat je wordt afgerekend op elke leugen, kunnen hoop putten uit het nieuws dat Rutte gewoon door mag. “Het taboe op liegen is eindelijk doorbroken. Een grootse dag in de geschiedenis van de leugenrechtenbeweging die heel veel offers heeft moeten brengen om dit succes te kunnen vieren. Er zijn mensen hun baan kwijtgeraakt, er hebben mensen hun huwelijk zien stranden, er zijn mensen gecanceld, mensen in de  gevangenis beland, allemaal alleen maar wegens leugens. Allemaal door die verstikkende maatschappelijke hang naar geloofwaardigheid en betrouwbaarheid en andere gereformeerde spruitjeswaarden.”
“Als je ouders weer eens dingen zeggen als ‘Als is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt haar wel’, weet dan dat er ook ergens in Den Haag iemand zit die weet: ‘Al veroordeelt men de leugen nog zo snel, uiteindelijk vergeten ze het wel’. De vlag gaat uit vandaag bij de gehele LHBVH+-community, want het is een mooie dag voor de hele regenboog van liegebeesten, halve-waarheidzeggers, beloftebrekers, verzwijgers en holle-woordensprekers.”
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (10)

Libertain
Libertain16 dec. 2021 - 9:29

("‘Rutte heeft het taboe op liegen eindelijk doorbroken’") Indien mogelijk zou ik maar een woord willen vervangen - in plaats van taboe, zou omerta beter op zijn plaats liggen. Omdat ermee het traditioneel politiek gebeuren beter omgeschreven wordt, die voor deze functie het bekende leidraad "leugentje om bestwil" gebruikt, wel in de veronderstelling dat er nooit ter sprake zou mogen komen, anders volgt meteen de maatregel "functie elders". Inderdaad weet nu iedereen waar die kartelpolitiek om draait. Lang leve Rutte IV!

lmgikke
lmgikke15 dec. 2021 - 19:14

Rutte heeft dat taboe nooit gehad. Hij is begin van het jaar afgetreden vanwege (eigen woorden Rutte) incompetentie. Hij heeft daarover geen actieve herinneringen meer. Ook heeft hij daar (en over vele andere zaken) gelogen. De debatten bestaan alleen nog maar uit woordspelletjes, leugens en manipulatie. De verkiezingen hebben dit vervolgens gelegitimeerd. Dankzij de verkiezingen is liegen, verdraaien, vergeten en incompetentie het nieuwe normaal geworden. Verantwoordelijkheid en verantwoording zijn begrippen die geen inhoud meer hebben. Landsbelang en vooruitzien komen in het woordenboek van de huidige politici niet eens voor. Rutte gaat de klus afmaken (eigen woorden Rutte). Welkom in in Nederland 2.0. De moderne feodale samenleving. De nachtwakersstaat van de VVD komt er aan. Enige lichtpuntjes zijn er echter wel. Rutte is zo incompetent dat de klimaat crisis en de aanstormende economische crisis/crash roet in het eten gaan gooien. Blijkbaar moet het eerst klappen voordat men wakker wordt en er iets fundamenteels kan veranderen. En die fundamentele veranderingen zijn nodig. Onze economie is een piramide spel geworden en de klimaatcrisis wordt alleen maar heviger. Rutte gaat niet de oplossing bieden. Die zal zorgen dat de 'rijke elite' goed zal zitten. De rest van Nederland zal daarvoor bloeden en uiteindelijk opgeofferd worden.

Tom Lucassen
Tom Lucassen15 dec. 2021 - 17:57

Treurig zo'n voorbeeld en dan nog een uurtje maatschappijleer per week geven, een schande voor het onderwijs die Rutte.

Uw Psychiator
Uw Psychiator15 dec. 2021 - 17:19

Heel scherp en amusant, deze gesproken column! - jammer dat niet iedereen dit lijkt in te zien. Je kunt dit betoog het beste kalm tot je nemen, en elke zin goed proven. Rutte als succesvolle activist voor de 'Leugenrechtenbeweging'... een vondst, hoor. Vanaf nu vallen diegenen die veel liegen onder het het kopje: 'onderdrukte minderheden' (ofschoon ik bij 'minderheden' zo mijn twijfels heb, gezien het niveau van onze samenleving). De Verenigde Naties zullen (zal?) zich hierover gaan buigen, en in samenwerking met de WHO een degelijke studie publiceren. Stel je zegt als Nederlands VVD-humorist: 'Nederlanders liegen altijd', gelijk Epimenides ooit schreef: Κρῆτες ἀεὶ ψεῦσται (Krètes aei pseustai - Kretenzers liegen altijd) Epimenides was een filosoof van Kreta, dus... ...hoe dan ook, Pieter Derks liegt niet, zoveel is zeker.

2 Reacties
Uw Psychiator
Uw Psychiator15 dec. 2021 - 18:20

('proven' = 'proeven', natuurlijk)

Minoes&tuin
Minoes&tuin16 dec. 2021 - 2:08

Zoals altijd! Heerlijke columns.

Djennica
Djennica15 dec. 2021 - 13:54

Wat heeft Pieter soms inhoudsloze columns.

3 Reacties
Kuifje3
Kuifje315 dec. 2021 - 14:44

@Djennica: heb je het wel gelezen? Ik vind het juist heel erg scherp.

GHS
GHS15 dec. 2021 - 15:19

Heerlijk sarcasme. Jammer alleen, dat "men" er zich niets van aantrekt.

Minoes&tuin
Minoes&tuin18 dec. 2021 - 10:20

Hij is altijd heel scherp en lekker cynisch, sarcastisch?, whats in a name! Hij stelt mij nooit teleur!