Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Russische militairen verlaten halsoverkop Tsjernobyl na radioactieve besmettingen

  •  
31-03-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
11408 keer bekeken
  •  
46087839871_9f5523a8d0_3k

© cc-foto: ESA / A. Gerst

Russische militairen verlaten de kerncentrale van Tsjernobyl in Oekraïne nadat ze besmet zijn geraakt met radioactief materiaal. De soldaten hadden opdracht gekregen loopgraven te graven in een - verboden - gebied dat zwaar vervuild is geraakt met radioactiviteit na de kernramp van 1986. 

De militairen raakten in paniek toen ze ziekteverschijnselen begonnen te vertonen, verklaart het bedrijf Energoatom dat de centrale beheert. Rusland heeft geen mededelingen gedaan over het plotselinge vertrek, meldt de Sydney Morning Herald.

Eerder werd al alarm geslagen over de roekeloze manier waarop de leden van de Russische invasiemacht opereerden in het gevaarlijke gebied.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (11)

pk49
pk494 apr. 2022 - 11:32

waaruit weer blijkt dat Vlad de Verschrikkelijke een hoop zaken niet grondig heeft onderzocht en aangepakt. Zijn invasie is een enorme flop gebleken met veel dode russiche soldaten en moordpartijen onder de bevolking.

hoogerwerf
hoogerwerf3 apr. 2022 - 18:07

ongeloofwaardig

Joop15
Joop151 apr. 2022 - 15:49

Ach wel een grappig gezicht als die soldaatjes naar huis gaan en allemaal groen licht uitstralen en als ze dan naar Kremlin gaan om de man daar een hand geven om te bedanken wordt het helemaal en spektakel.

DanielleDefoe
DanielleDefoe31 mrt. 2022 - 23:45

Ondanks het hoge stralingsniveau is er door de evacuatie van bewoners in het gebied rond de kernreactor een uniek natuurgebied ontstaan. Iedere menselijke activiteit in die omgeving is ongewenst en gevaarlijk.

3 Reacties
Eric Minnens
Eric Minnens1 apr. 2022 - 3:43

Vooral het Przewalski-paard schijnt het er goed te doen. Maar ook allerlei zwijnen, wolven, lynxen, elanden, reeën, beren, ooievaars en wat dies meer zij, inclusief een rijk plantenleven, floreren er dat het een aard heeft. Dat mensen er niet mogen wonen, komt omdat er voor ons een lagere risicodrempel wordt gehanteerd. En terecht blijkbaar, gezien die Russische soldaten. Er zullen dan ook toch best wel veel dieren aan die radioactiviteit bezweken zijn. De overlevers hebben waarschijnlijk een soort afweermechanisme ontwikkeld. Tjernobyl Op dit radioactief terrein leven radioactieve dieren. En die radioactieve dieren hebben radioactieve jongen. En die radioactieve jongen eten radioactief voedsel. Met hun radioactieve klauwen en hun radioactieve bek.

DanielleDefoe
DanielleDefoe1 apr. 2022 - 8:52

De natuur heeft ruimte nodig en die gunnen we haar niet.

DanielleDefoe
DanielleDefoe1 apr. 2022 - 9:21

Onze reguliere aanwezigheid is schadelijker dan een kernramp.

sAt0Ri...
sAt0Ri...31 mrt. 2022 - 22:43

Het is verschrikkelijk, om van te huilen werkelijk... Het is te hopen voor Poetin dat er er god bestaat, want dan heeft hij nog een hoop uit te leggen daar aan die hemelpoort...

Greendutch
Greendutch31 mrt. 2022 - 21:22

Je zou bijna zeggen ‘ze hebben het verdiend’ maar wetend dat de meeste jongens met leugens daar naar toe gestuurd zijn en niet eens ooit gehoord hebben van de Tsjernobyl ramp zet je toch weer met beide benen op de grond. een en al ellende.....

2 Reacties
Minoes&tuin
Minoes&tuin2 apr. 2022 - 6:10

Greenduch Ik zag op CNN een reportage waarin Oekraïense soldaten een dode Russische soldaat zagen liggen. De opmerking;" Moet je eens zien wat een jonge jongen, ze sturen kinderen naar Oekraïne als kanonnenvoer! Die man was echt aangedaan!

DanielleDefoe
DanielleDefoe2 apr. 2022 - 10:14

Zelenskyj zei iets soortgelijks in een inteview. Kremlin ontkende.