Joop

Russisch invasieleger bombardeert Oekraïens winkelcentrum, duizend mensen binnen

  •  
27-06-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1244 keer bekeken
  •  

Het Russische invasieleger heeft een winkelcentrum gebombardeerd in Kremenchuk, in het midden van Oekraïne. Op videobeelden op sociale media is te zien dat de vlammen uit het gebouw slaan. Er zouden op het moment van de inslag zeker duizend mensen in het winkelcentrum zijn geweest. Hoeveel slachtoffers er zijn, is nog niet bekend.

De Oekraïense president Zelensky heeft via Telegram gereageerd op de aanval. ‘Het winkelcentrum staat in brand, reddingswerkers bestrijden het vuur. Het aantal slachtoffers is niet voor te stellen,’ aldus Zelensky. ‘Geen gevaar voor het Russische leger. Geen strategische waarde. Alleen de poging van mensen om een normaal leven te leiden, waar de bezetters zo boos om worden.' Ook zei hij dat het ‘zinloos’ is om enige hoop te koesteren dat van de Russen medemenselijkheid te verwachten. 

Afgelopen zondagochtend vuurde het leger van dictator Poetin ook al raketten af op woonwijken van de Oekraïense hoofdstad Kyiv. Volgens persbureau AP was het een van de zwaarste aanvallen van de afgelopen weken. 

Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (7)

De 10e persoon
De 10e persoon28 jun. 2022 - 10:13

"De inhoud van deze reactie voldoet niet aan de spelregels. Het is niet (langer) mogelijk om te reageren."

Halas
Halas27 jun. 2022 - 18:13

Ik vraag me toch steeds af waar al onze kneiter linkse vrienden hier van weleer zijn gebleven die er altijd wel een goed woordje over hadden vanuit hun communistische bubble?

Z + Z = 卍
Z + Z = 卍27 jun. 2022 - 17:21

Rusland lost voor het eerst sinds 1998 buitenlandse schuld niet af. Het Kremlin is zo'n €100 miljoen aan rente schuldig en sinds de invasie van Oekraïne uitgesloten van het internationale financiële systeem. Dat vieren ze zo. Leve Oekraïne! 💙💛

1 Reactie
LaBou
LaBou 28 jun. 2022 - 16:10

Ik zou toch een andere nick kiezen. Deze dekt totaal de lading niet.

De 10e persoon
De 10e persoon27 jun. 2022 - 16:20

Hier maar zeker ook op andere nieuwssites is steeds vaker de reactie te lezen dat wij als NAVO ons er mee moeten bemoeien. Dat onrecht niet verdragen wordt is een goede drijfveer, maar ik ontkom ook vaak niet aan de indruk dat veel mensen geen flauw benul hebben wat de consequenties zijn van ingrijpen in deze zinloze oorlog. Alsof ze in een playstation realiteit leven zonder de consequenties van verliezen van familie, vrienden, omgeving en de werkelijke horror die oorlogen voortbrengen. Je moet dit niet willen voor de Oekraïners en zeker niet voor de rest van de wereld.

A little bit of sunshine
A little bit of sunshine27 jun. 2022 - 15:10

Fake news, dit was een aanval van het Oekraïense leger, aldus Peskov, woordvoerder van het Kremlin. Rusland verdient inmiddels wel de titel van terroristische staat.

Mag ik even?
Mag ik even?27 jun. 2022 - 15:04

Ik heb het hier al eerder gezegd: Het is tijd dat de NAVO ingrijpt. Putler moet verjaagd worden uit Ukraine, de graanexporten moeten op gang gebracht worden. Deze oorlogsmisdadiger moet gestopt worden.

3 Reacties
Gnoom
Gnoom27 jun. 2022 - 19:50

Goed idee, laten we nu eens beginnen om een no-fly zone in te stellen boven de Oekraïne, dat geeft het Oekraïense leger weer meer bewegingsvrijheid. Zo'n no-fly zone is eenvoudig af te dwingen met de superieure F35.

Herr Vorragend
Herr Vorragend28 jun. 2022 - 5:06

We grijpen natuurlijk al in met sancties en wapenleveranties, maar of dat voldoende is moet nog blijken. En dat Putler gestopt moet worden is duidelijk. Hij mag in geen geval winnen in Oekraïne. Maar het heikele punt is dat deze maniak over kernwapens beschikt. De huidige voorzichtigheid is tot nu toe begrijpelijk. Dat er uiteindelijk toch een militaire confrontatie komt tussen NAVO en Rusland lijkt me uiteindelijk onafwendbaar.

Tweekeerbellen
Tweekeerbellen28 jun. 2022 - 13:26

@ mag ik Ingrijpen betekent WOIII. Met de huidige verliescijfers aan het Oostfront (dat ik deze term ooit nog in de tegenwoordige tijd zou gebruiken....) houdt dit in dat we over moeten gaan tot algemene mobilisatie. De linies moeten immers wel bemand (oh neen, bemenst) blijven. Bent u bereid de wapenrok aan te trekken ter meerdere eer en glorie van het Koninkrijk der Nederlanden? Mocht u jongvolwassen kinderen hebben, dan heeft u wellicht het geluk dat u uw inzet nog even uit kunt stellen. Zij gaan eerst om te sneuvelen, daarna bent u pas aan de beurt. Terzijde; de dienstplicht geldt tegenwoordig voor mannen én vrouwen, dus onze straten worden behoorlijk leeg. We worden overigens gewapend met stokken en stenen op de Russische tanks afgestuurd, want na 30 jaar bezuinigen op defensie hebben we niets meer om onszelf mee te bewapenen. á propos de opmerking dat de Russen het grootste nucleaire arsenaal ter wereld hebben en op dit moment feitelijk niets meer hebben te verliezen. Een gevaarlijke combinatie. Ik weet niet waar u woont, maar als ik uit mijn raam kijk, zijn er meerdere potentiele doelen waar dan een hele mooie paddenstoelwolk boven gaat verschijnen. Het is maar waar je blij van wordt. Tweekeerbellen is veteraan en weet iets van oorlog. De grootste schreeuwers staan aan de kant en zijn nergens te bekennen als het er op aan komt. Ik tref u graag aan mij zij in de loopgraaf.