Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Russisch invasieleger bombardeert Oekraïens winkelcentrum, duizend mensen binnen

  •  
27-06-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1265 keer bekeken
  •  

Het Russische invasieleger heeft een winkelcentrum gebombardeerd in Kremenchuk, in het midden van Oekraïne. Op videobeelden op sociale media is te zien dat de vlammen uit het gebouw slaan. Er zouden op het moment van de inslag zeker duizend mensen in het winkelcentrum zijn geweest. Hoeveel slachtoffers er zijn, is nog niet bekend.

De Oekraïense president Zelensky heeft via Telegram gereageerd op de aanval. ‘Het winkelcentrum staat in brand, reddingswerkers bestrijden het vuur. Het aantal slachtoffers is niet voor te stellen,’ aldus Zelensky. ‘Geen gevaar voor het Russische leger. Geen strategische waarde. Alleen de poging van mensen om een normaal leven te leiden, waar de bezetters zo boos om worden.' Ook zei hij dat het ‘zinloos’ is om enige hoop te koesteren dat van de Russen medemenselijkheid te verwachten. 

Afgelopen zondagochtend vuurde het leger van dictator Poetin ook al raketten af op woonwijken van de Oekraïense hoofdstad Kyiv. Volgens persbureau AP was het een van de zwaarste aanvallen van de afgelopen weken. 

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.