Joop

Rita Verdonk wil namens controversiële partij De Mos de Haagse raad in

  •  
06-01-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
422 keer bekeken
  •  
Strong Women Award 2018

© NLD/Noordwijk/20180409 - Strong Women Award 2018, Rita Verdonk

Rita Verdonk sluit zich aan bij Hart voor Den Haag, de partij van de van corruptie verdachte Richard de Mos. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van maart staat ze op de tweede plaats.
In een verklaring stelt De Mos: “Met Rita Verdonk halen we een dijk van een politica in huis. Als minister voor Vreemdelingenzaken en Integratie was Verdonk ongekend populair en sprak ze de taal van de gewone man en vrouw in de straat.”
In oktober 2019 deed de Rijksrecherche invallen bij Richard de Mos en zijn toenmalige collega-wethouder Rachid Guernaoui van de Groep de Mos. Na de inval viel het Haagse college , dat tot dat moment kon rekenen op de steun van Groep de Mos.
De voormalige PVV’er De Mos en Guernaoui worden nog altijd verdacht. Ze zouden bevriende ondernemers hebben geholpen met vergunningen. De verwachting is dat hun zaak deze zomer zal dienen.
Verdonk zegt De Mos te bewonderen om zijn “tomeloze inzet” en “ijzeren discipline”. Ze aast op een nieuwe politieke functie. “Ik woon nu 2,5 jaar in Den Haag en heb momenteel niks om handen. Ik zou voor Hart voor Den haag graag nog iets bestuurlijk willen doen, zoals wethouder of gemeenteraadslid.”
Eerder was Verdonk, na een gedwongen vertrek uit de VVD, weinig succesvol met haar eigen partij Trots op Nederland. In 2010 haalde ze onvoldoende stemmen voor een Kamerzetel. Trots op Nederland wordt nu nog vooral herinnerd door een spotje waarin mensen watertrappelen om te laten zien dat het later hen aan de lippen staat.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (36)

Phil2
Phil27 jan. 2022 - 13:07

WE kunnen wel van allerlei kritiek op haar hebben, maar Rita had de VVD wel tot een veel kleinere partij gemaakt.

korheiden2
korheiden27 jan. 2022 - 11:59

Deze Rita Verdonk verloor de lijsttrekkersverkiezing voor de VVD maar net van Mark Rutte. Ze zal dan ook met gemak de Haagse gemeenteraad halen en een stemmentrekker zijn voor Richard de Mos, controversieel of niet.

Arjan Fernhout
Arjan Fernhout7 jan. 2022 - 4:04

Ask a busy woman ...

JanB2
JanB26 jan. 2022 - 23:29

Een representant van de nijmeegse kraakbeweging in de jaren 80. Rita huilt met alle wolven mee als ze daar voordeel in ziet.

4 Reacties
Keus2
Keus27 jan. 2022 - 15:30

Wijsheid komt met de jaren.

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland7 jan. 2022 - 17:27

Ik weet niet hoe oud JanB is maar het zou wel eens kunnen kloppen

JanB2
JanB210 jan. 2022 - 0:08

Yep: https://www.nu.nl/algemeen/1725169/verdonk-overtrad-de-wet.html

JanB2
JanB210 jan. 2022 - 0:09

@ Keus Op wijsheid heb ik ruige Rita nooit kunnen betrappen. Wel op opportunisme.

watcher3
watcher36 jan. 2022 - 22:47

De kans dat ze in de gemeenteraad komt is ook nog vrij groot begreep ik.

3 Reacties
Starter2
Starter27 jan. 2022 - 8:45

Jip, Hart voor den Haag is de grootste partij van Den Haag. Als de voortekeken niet bedriegen blijven ze dat met gemak.

Uw Psychiator
Uw Psychiator7 jan. 2022 - 10:29

@ Starter (09:45u) - ik moest lachen om je tikfout; ik lach je niet uit, laat dat voorop staan. Wie 'voortekenen' wil schrijven en daar 'voortekeken' van maakt, die maakt ongewild een geslaagde taalgrap. Ik moest aan van Kooten & de Bie denken: "het gaat ons samen voor ons eigen niet om nabeschouwen, dat is voor die regelneven in De Haag! Wij van de Tegenpartij zeggen: Vóórtekeken Naar De Toekoms!"

Starter2
Starter27 jan. 2022 - 11:20

Dat ik ooit nog eens onbedoeld grappig kon zijn ;-)

Eric Minnens
Eric Minnens6 jan. 2022 - 18:15

Ik herinner mij Rita Verdonk vooral van haar belachelijke eis dat iedereen in Nederland op straat Nederlands zou moeten spreken; zij wilde er zelfs een gebod van maken. In Rotterdam is dat idiote idee later omgezet in een burgerschapscode, zonder sanctie overigens. Zij is in alle opzichten een lachertje, maar dat is Richard de Mos ook.

5 Reacties
JohnVKR
JohnVKR6 jan. 2022 - 21:46

Ha ha ha ja. Het ''op straat spreken we Nederlands" was werkelijk het aller domste politieke besluit ever. Niet alleen in Rotterdam, maar ook in sommige andere steden werden deze burgerschapsregels opgesteld.

The Apple
The Apple6 jan. 2022 - 23:07

Dat klinkt als een garantie voor een groot aantal stemmen.

Minoes&tuin
Minoes&tuin7 jan. 2022 - 10:18

Anders kan die winkelier, de middenstand, je natuurlijk geen waar verkopen!

Starter2
Starter27 jan. 2022 - 11:24

Beste Eric, ik denk dat jij je lelijk vergist in Richard de Mos. Die is in Den Haag geenszins een lachertje maar een politieke factor van belang met 9 zetels. Daarnaast, althans dat vind hij zelf en zijn kiezers, staat hij tussen de mensen in, gaat met ze in gesprek en doet daadwerkelijk wat voor ze.

Eric Minnens
Eric Minnens7 jan. 2022 - 13:28

@Starter Nou ja, De Mos is net zo'n soort rechtse duikelaar als bijvoorbeeld Joost Eerdmans. Hij omringt zich met de verkeerde mensen. En er loopt een integriteitsonderzoek tegen hem, en dat is, denk ik, niet zo gek, voorstander als hij is van ombudspolitiek, waarbij hij impliciet wappies en andere 'gewone mensen' verdedigt of vergoelijkt, waarbij bevoordeling van vriendjes en clientelisme bijna vanzelf, als andere kant van de medaille, op de loer liggen. Maar ik geef toe, Rita Verdonk is twee graadjes erger.

Ronald Lodewijks
Ronald Lodewijks6 jan. 2022 - 17:29

De "controversiële" en "de van corruptie verdachte" de Mos en zijn partij. Volgens velen is de reden waarom zij op het verdachtenbankje terecht gekomen vooral verdacht en riekt het naar een actie van de zittende politiek. Dat wordt nog versterkt door het feit dat men er zolang over doet om wel of niet tot vervolging te komen. Het lijkt er vooral op dat dat gelegenheid biedt de beschuldigingen open te kunnen houden.

8 Reacties
Green boots
Green boots6 jan. 2022 - 21:54

Inderdaad en het lijkt daarmee wel een patroon. Zou de Mos niet plaatsvervangend burgemeester worden met het aftreden van mevrouw Krikken na de vuurstapel misser enkele jaren terug? Te dicht bij de macht? De Mos is met lomp geweld van z'n bed gelicht als een drugscrimineel maar nu enkele jaren later ligt er nog geen enkele aanklacht. Erg dubieus. Het valt me overigens tegen dat joop.nl in de berichtgeving niet gewoon objectief is en aan deze stemmingmakerij meedoet.

watcher3
watcher36 jan. 2022 - 22:48

"Het lijkt er vooral op dat dat gelegenheid biedt de beschuldigingen open te kunnen houden. ". Oh ja joh? En wie precies zit daar achter dan?

The Apple
The Apple6 jan. 2022 - 23:16

Heerlijk, die rechtse solidariteit met extreem-rechtse "slachtoffers". Het geeft je het gevoel dat ze opkomen voor de underdog, dat kleine clubje sjoemelende volkshelden dat probeert politieke invloed te verwerven. Nu wachten op het moment dat ze zich bij die huisjesmelker in de Tweede Kamer aansluiten. Soort zoekt soort.

Pater
Pater7 jan. 2022 - 10:53

De zittende gemeenteraad heeft geen enkele invloed op het OM hoor. Ook geen enkele onderbouwing, alleen suggesties, slecht hoor. Complottheorietjes. Als dat er achter zat zouden ze hem trouwens wel vóór de raadsverkiezingen berechten, maximale negatieve invloed op de uitslag, en Verdonk zou zich dan wellicht terugtrekken. Nu kunnen ze nog roepen dat ze onschuldig zijn.

Pater
Pater7 jan. 2022 - 10:55

@Ronald "...dat men er zolang over doet om wel of niet tot vervolging te komen." Misverstand of opzettelijke fout? Er is allang tot vervolging besloten, in de zomer. In de tussentijd heeft de verdediging de tijd om getuigen te horen. Zie de links in het artikel.

Hernandez
Hernandez7 jan. 2022 - 14:12

@Apple Nou.. de beste man is toch onschuldig tot dat het tegendeel bewezen is?

Keus2
Keus27 jan. 2022 - 15:34

Greenboots : "Het valt me overigens tegen dat joop.nl in de berichtgeving niet gewoon objectief is en aan deze stemmingmakerij meedoet." ehhh.... nieuw hier?

The Apple
The Apple7 jan. 2022 - 21:28

Yep, dat geldt ook voor mensen die weerloos op de grond liggen en in die houding worden gebeten door valse honden en afgetuigd worden door de politie. Als dat de Mos en Verdonk ook overkomt, vindt je me direct aan jouw zijde.

watcher3
watcher36 jan. 2022 - 17:22

Wat een land. Het lijkt Amerika wel.

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland6 jan. 2022 - 17:20

dat doet me denken aan een kwaal waar je dacht vanaf te zijn :(

2 Reacties
Cam Millo
Cam Millo7 jan. 2022 - 9:43

Eerder een virus wat constant muteert

Minoes&tuin
Minoes&tuin7 jan. 2022 - 13:13

Beiden :)

Uw Psychiator
Uw Psychiator6 jan. 2022 - 16:57

Hoe was Rita's 'Trots Op Nederland'-motto ook alweer? Niet Links, Niet Rechts, Maar Recht Door Zee? Heus, als deze ontwikkeling exemplarisch is voor een trend die met nog meer nadruk zal doorgaan, dan kunnen we zowel veel hilariteit als de nodige schrikmomenten verwachten. Wie van de LPF zou er hierdoor op een idee gebracht kunnen worden? Winnie De Jong? citaatje uit haar CV: "Later richtte ze de politieke partij DeConservatieven.nl op. Met deze partij deed ze zonder succes mee aan de Tweede Kamerverkiezingen in januari 2003. Als onderdeel van de verkiezingsstrijd voor het tijdschrift Panorama deed ze een schaars geklede fotoreportage. Daarna had ze een vertaalbureau en trad ze op als adviseur voor Nederlandse bedrijven op de Duitse markt." (bron: Wikipedia) Herman Heinsbroek? https://nl.wikipedia.org/wiki/Herman_Heinsbroek _______ Ach, wellicht overweegt Theo Hiddema een sensationele overstap, bijvoorbeeld naar Volt. Zou Eduard Bomhoff na zijn avonturen in Bahrein en Kuala Lumpur (Maleisië) nog trek hebben in een verjongende verandering van locatie, terug naar good old Holland, dat er nogal schamel bijligt, politiek? Hey, ik weet er nóg een van allure en distinctie: Hilbrand Nawijn, tegelijk politicus en zanger ("So You Wanna Be A Pop Star", en de sensationele debuutsingle "Hey Jumpen!" ____ Conclusie: ons land loopt waarlijk over van kleurrijk, ervaren, multi-inzetbaar, pro-actief, en ervaren bestuurstalent, dat politiek 'in-between jobs' is; roep die lui bijeen, richt een nieuwe partij voor ze op, en voilá, deze club kan ons in no time uit de huidige bestuurscrisis redden en ze kan 'en passant' ook nog dat vermaledijde virus een kopje kleiner maken!

2 Reacties
Bastet2
Bastet27 jan. 2022 - 10:00

Vanuit de voormalige LPF zitten we natuurlijk al weer heel lang met die engnek Eerdmans opgescheept. Net wat beschaafder dan Baudet in zijn uitlatingen, maar inhoudelijk schurkt het er gewoon heel dicht tegen aan.

Uw Psychiator
Uw Psychiator7 jan. 2022 - 10:31

@ Bastet (11:00u) - en gelijk heb je! Joost Eerdmans is het 'nette gezicht' van vuile, afschrikwekkende ideeën. Als mijn herinnering me niet bedriegt, pleitte hij ooit ook nadrukkelijk voor herinvoering van de doodstraf in ons land.

Raymond Bhagwandin
Raymond Bhagwandin6 jan. 2022 - 15:22

Nee he, eerst Keijzer nu dit.

1 Reactie
JohannesV2
JohannesV26 jan. 2022 - 15:58

Ze weten inderdaad de pareltjes te vinden.