Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

RAI uitgeroepen tot Russisch grondgebied na manifestatie Forum voor Democratie

  •  
11-07-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
9056 keer bekeken
  •  
16347033523_dd3b17b8a6_k

© cc-foto: DennisM2

Na een manifestatie van Forum voor Democratie zondagmiddag weigerde de Russische ambassadeur Alexander Shulgin het Amsterdamse congrescentrum RAI te verlaten. In plaats daarvan riep hij het uit tot soeverein Russisch grondgebied.

“De RAI is altijd van Rusland geweest en niemand kan ons dit historische erfgoed ontzeggen”, liet Shulgin in een verklaring weten. “De fascistische Hollandse bezetters hebben lang voorkomen dat er in de RAI Russisch werd gesproken, maar vanaf nu zal dat hier de voertaal zijn. Wie in Raiski Oblast nog een cola uit een automaat wil halen, zal daarvoor vanaf volgende week roebels nodig hebben. Als blijk van goede wil beloven we voorlopig geen kernwapens te installeren, maar dan moet de Nederlandse regering wel snel met concessies komen.”

Volgens kolonel Gideon van Meijeren, hoofd van de binnenlandse veiligheidsdienst van de RAI, zijn de bezoekers van de manifestatie opgetogen over de nieuwe machthebbers: “We hebben het systeem omgegooid en daar zijn we trots op. Morgen gaat de forumschool hier gewoon open. Om indringers buiten te houden hebben we het gebouw wel hermetisch moeten afsluiten met een antifascistische verdedigingswal. Daardoor kunnen mensen helaas ook niet naar buiten, behalve met een vrijgeleide van het Kremlin.”

Premier Mark Rutte liet weten het verlies van grondgebied te betreuren, maar zag geen reden om in te grijpen. “Het is natuurlijk altijd vervelend wanneer boze Russen je land bezetten en dreigen het in de as te leggen, maar je moet de dingen wel in perspectief blijven zien en met respect naar elkaar luisteren. Ik heb Stef Blok gevraagd een taskforce samen te stellen om te kijken of er mogelijkheden zijn de RAI eventueel terug te krijgen, maar dat zal heel, heel moeilijk worden.”

In de loop van de middag landde een Russisch diplomatiek vliegtuig op Schiphol om een uitweg uit de impasse te zoeken. Niet veel later verscheen op het parkeerterrein van de RAI zware artillerie, gericht op de binnenstad van Amsterdam. Volgens de papieren betrof het hier gereedschap om landbouwgrond om te ploegen, legde Rutte uit, zodat er geen reden was om het geschut tegen te houden. Landbouwvoertuigen vallen niet onder de sancties die de EU tegen Rusland heeft ingesteld.

In Oekraïne, waar de Russen eerder een vergelijkbare tactiek toepasten, schoten boeren regelmatig te hulp om Russisch legertuig met hun trekkers weg te slepen. De Nederlandse regering hoeft in dit geval niet op de Farmers Defence Force te rekenen, bezwoer voorman Marc van de Oever: “In Rusland doen ze helegaar niet aan stikstof en dierenwelzijn. Dat land is in vele opzichten een voorbeeld voor ons.”

cc-foto: DennisM2 

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (13)

Flix
Flix12 jul. 2022 - 16:56

Altijd goed te weten waar de landverraders zich ophouden . De kans is Idd. groot dat waneer "Der putin" nederland als Russisch gaat zien Baudet de gauleiter in Nederland wordt en knaagdier van Meijeren mag dan ook een hoge functie tegemoet zien . Iets in de gevangenkampen en tegenstanders. Martel scene . Sonic heeft weer eens groot gelijk , dat forum tuig moet bestreden worden.

Minoes&tuin
Minoes&tuin12 jul. 2022 - 7:34

Ze willen graag oligarch worden, ze hebben gezien dat6 dat goed betaald wordt. Dan moet je de overige bevolking wel onder de knoet houden, desnoods bij een eigen mening in het gevang te stoppen, voor je laten werken i.p.v. tegen je.

Weske
Weske11 jul. 2022 - 16:58

Dit kan toch geen nieuws genoemd worden? Ik ben totaal niet voor FvD maar uw gehele artikel is puur en alleen Satire van uw persoonlijke mening en het belachelijk maken van de manifestatie. Totaal geen nieuws, feiten of gebeurtenissen-.. Ik lees alleen maar de Schrijver's politieke mening in Satische vorm. Door deze manier van nieuws bedrijven is het zo overduidelijk dat wat u schrijft GEEN NIEUWS IS-.. maar slechts uw eigen politieke opvatting die u de lezers wijs wil maken. U mag echt ongelooflijk trots zijn.

2 Reacties
Sonic2
Sonic211 jul. 2022 - 19:44

U meent totaal niet voor Forum te zijn en gaat helemaal loco en los op een satirisch bedoeld stuk. Forum is belachelijk. Baudet is belachelijk en ze dienen ook totaal belachelijk gemaakt te worden. Dit stuk is trouwens niet eens satire eigenlijk. Ik zie Baudet werkelijk voor dit soort krankzinnigheid aan.

Backtobasics
Backtobasics12 jul. 2022 - 6:45

"Belachelijk maken van de manifestatie." Belachelijk maken is nog een milde vorm van verzet tegen een ronduit kwaadaardige politieke stroming.

Jopie666
Jopie66611 jul. 2022 - 16:38

Deze reactie is verwijderd

WillemdeGroot
WillemdeGroot11 jul. 2022 - 16:12

Diep bedroevend wat hier gebeurd is. Een teken des tijds, deze steeds dikker en donkerder wordende fascistische wolk boven Nederland. De vraag blijft: wat bezielt deze mensen toch? Voer voor psychologen. Of psychiaters, sociologen, demografen , maatschappelijk werkers? Of heeft er iets aan hun opvoeding ontbroken? Deze voor een democratie gevaarlijke wezens (!) worden groter in aantal, roeren zich heftiger en krijgen vaak de podia die ze begeren.

3 Reacties
Backtobasics
Backtobasics11 jul. 2022 - 17:09

Inderdaad voer voor psychologen en sociologen. Misschien helpt het, als ze eens met eigen ogen een kijkje zouden nemen bij het front in Oekraine. Of stuur ze een jaartje naar hun geliefde Rusland, kijken of ze daar willen blijven............ik vermoed van niet.

Paul250371
Paul25037112 jul. 2022 - 7:18

Dat krijg je als er niemand naar je luistert en dat je grieven nooit gehoord worden. Ineens heb je het, je wordt nazi.

WillemdeGroot
WillemdeGroot12 jul. 2022 - 10:15

Paul. Verongelijkte mensen heb je altijd. Ieder wil steeds meer eigen zin krijgen en eigen mening vooropstellen. We hebben op dit moment 20 (!) fracties in de Tweede Kamer, waarvan de helft zich erop laat voorstaan de 'ongehoorden' te vertegenwoordigen. Wat wil je nog meer in een democratie, waarin je regelmatig kunt stemmen op de partij/persoon achter wier/wiens denkbeelden je meent te staan. Of heb jij een beter alternatief voor onze democratie?

∆
11 jul. 2022 - 14:27

Ik vrees dat dit scenario heel voorspellend is.

M. Grootendorst
M. Grootendorst11 jul. 2022 - 14:15

Inderdaad humor, behalve dan dat daar 800 potentiele landverraders zaten die ademloos naar de Russische leugenmachine zaten te luisteren en enthousiast zaten te klappen. Schrikbarend dat dit soort lui de agressie en moorden goedkeuren. Zum Kotzen!!!!

Olav Meijer
Olav Meijer11 jul. 2022 - 13:54

Aan Forum voor Democratie kunnen we zo'n landverradersactie wel toevertrouwen. De partijleden lopen nu parmantig met T-shirts voorzien van de tekst "Gazprom" rond. Ook die hoefden ze niet zelf te betalen.

1 Reactie
Minoes&tuin
Minoes&tuin12 jul. 2022 - 7:40

Olav Meijer Dat is precies waar Poetin om vraagt; Jaknikkers. In het land van olie en gas kun je daar ver meer komen, het zelfs tot oligarch verheven worden. Daar moet je natuurlijk wel een heel volk voor willen onderdrukken. Wat zijn jaknikkers nog meer?

Wie o Wie
Wie o Wie11 jul. 2022 - 13:01

Altijd lachen weer.