Joop

QAnon zet aandacht voor ritueel kindermisbruik en kinderhandel op de agenda

  •  
03-09-2020
  •  
leestijd 4 minuten
  •  
877 keer bekeken
  •  
8027965929_a49f579d70_k
Ik wil als vader, burger en maatschappelijk betrokken Nederlander weten hoe het nu precies zit met seksueel misbruik met een ritueel karakter van kinderen
In het tijdperk van de post-waarheid en de coronapandemie is er ruimte voor theorieën en ideeën die door veel mensen als ‘complottheorieën’ worden bestempeld. Eén van de meest dominante, maar ook enigszins integrale, voorbeelden hiervan is de theorie die de aanhanger van ene Q volgen. Deze ‘QAnonners’ zijn er heilig van overtuigd dat een wereldwijd netwerk van elitaire mensen in het geheim de wereld bestuurt. Ze zitten aan de knoppen van de media, rechtspraak, politiek, openbaar bestuur, grote banken en grote bedrijven. De mensen van dit netwerk, de ‘cabal’, zijn volgens QAnonners bovendien satan-aanbiddende pedofielen.
Q en QAnonners worden geregeld weggezet als complotgekkies, aluhoedjes en wappies. En ja, ook voor mij zijn veel van hun beweringen vergezocht en onwaarschijnlijk. Maar als het om de veiligheid en geborgenheid van kinderen gaat, wil ik geen grappen maken over QAnonners en hun theorieën op voorhand diskwalificeren. Dan wil ik juist luisteren, hen beter begrijpen en naar de bron van hun ideeën over pedofiele netwerken en kinderhandel zoeken.
Volgens de Nationaal Rapporteur Mensenhandel en Seksueel Geweld tegen Kinderen komt mensenhandel ook in Nederland op grote schaal voor. Er zijn naar zijn schatting jaarlijks tussen de 5.000 en 7.500 slachtoffers van mensenhandel. Specifiek zijn er 1.300 minderjarige slachtoffers van binnenlandse seksuele uitbuiting in Nederland. En dat niet alleen. Maar liefst één op drie kinderen in Nederland heeft volgens de rapporteur een fysieke vorm van seksueel geweld meegemaakt. Bij meisjes is de kans op seksueel geweld groter dan bij jongens. In bredere zin zijn jaarlijks zo’n 100.000 kinderen tussen 0 en 18 jaar in Nederland slachtoffer van kindermishandeling of ernstige verwaarlozing.
Cijfers om van te gruwen. Kinderen die beschadigd opgroeien. Voor het leven getekend zijn en met een latent of manifest trauma volwassen worden en soms zelf op latere leeftijd ook kinderen mishandelen, misbruiken of verwaarlozen. Los van deze cijfers en de omvang van dit maatschappelijke probleem: elk kind dat hier slachtoffer van wordt, is er één teveel. Inzoomend op seksueel misbruik van kinderen; soms heeft dat ook een ‘ritueel’ karakter.
Zo besteedde het radioprogramma Argos eind juni aandacht aan ‘satanisch ritueel misbruik’ van kinderen, exact waarover QAnonners regelmatig berichten. Hierover werden Kamervragen gesteld waarop minister Grapperhaus recent antwoord gaf. Volgens de minister valt de omvang van dit walgelijke fenomeen relatief mee. “Sinds de oprichting meer dan twintig jaar geleden, heeft de Landelijk Expertisegroep Bijzondere Zedenzaken in totaal meer dan 900 zaken behandeld. In circa 25 gevallen betrof het zedenzaken waarin sprake was van aspecten van ritueel misbruik, waarvan slechts drie in de afgelopen zeven jaar.” Vanwege de kleine schaal van ritueel misbruik wil de minister geen extra inzet plegen om nader onderzoek te verrichten.
Journalist Kees van der Spek (RTL) liet op 1 september in het programma ‘ Oplichters aangepakt ’ zien dat er sprake is van een handel in overleden menselijke embryo’s tussen Suriname en Nederland. Ook deze handel heeft een ritueel karakter. “Het onderzoek brengt Kees naar een erf net buiten Paramaribo waar lokale voodoopriesters de embryo’s in grote plastic speelgoedpoppen verstopten en zo naar Nederland smokkelden.” Volgens Van der Spek heeft de politie eerder tevergeefs onderzoek naar dit fenomeen gedaan. Ook dit is een voorbeeld van een vorm van ritueel misbruik van het menselijk lichaam waar QAnonners vaker over schrijven.
En zo klopt er wel vaker iets van de beweringen van Q of zijn volgers. En ik hoor u al schouderophalend denken: ‘Ook een kapotte klok geeft tweemaal per dag de juiste tijd aan’. Je zult maar de ouders zijn van zo’n embryo dat op deze mensonwaardige manier wordt misbruikt. Of je zou maar het kind zijn dat slachtoffers is van ritueel seksueel misbruik door satanisten. Dan zijn Q en de QAnonners je helden. Zeker als de ernst en omvang van de situatie door ‘instanties’ en ‘hoogwaardigheidsbekleders’ ogenschijnlijk wordt gebagatelliseerd.
Ik wil als vader, burger en maatschappelijk betrokken Nederlander weten hoe het nu precies zit met seksueel misbruik met een ritueel karakter van kinderen. Hoe groot is dit probleem nu werkelijk? In hoeverre zijn er (inter)nationale netwerken van pedofielen actief die kinderen en embryo’s verhandelen alsof het pepernoten zijn? Antwoorden op deze vragen kunnen wat mij betreft komen vanuit de overheid zelf, want ik ben nog niet zover dat ik alle overheidsfunctionarissen, als minister Grapperhaus, wantrouw. Zeker niet als ze weten dat onafhankelijke journalisten, als van Argos en RTL, meekijken en meelezen.
Laten we vermeende complotdenkers niet meteen, gemakkelijk en respectloos wegzetten als idioten, maar laten we in het belang van kinderen ook door hun ongeloofwaardige retoriek heen prikken en op zoek gaan naar feiten. Doen we dat niet, geven we QAnonners alleen maar extra redenen om te volharden in hun missie en zal het aantal volgelingen van Q toenemen – met alle mogelijke gevolgen van dien.
Het Sociaal- en Cultureel Planbureau publiceerde eerder deze zomer hoe Nederlanders denken over politieke en maatschappelijke instituties. Deze instituties hebben maatschappelijk vertrouwen nodig om adequaat te kunnen functioneren en om te zorgen dat wetten en regels door burgers worden nageleefd. Juist in de aanpak van de coronacrisis is dit vertrouwen cruciaal voor het succes van de aanpak. Anders bestrijdt de overheid niet alleen het virus, maar ook burgers die zich tegen de overheidsmaatregelen verzetten. De eerste voorbeelden hiervan zijn via ‘Viruswaarheid’ al zichtbaar.
Hoe meer voorbeelden van beschuldigen door QAnon-achtige netwerken deels of volledig waar blijken te zijn, hoe sneller het maatschappelijk wantrouwen groeit. Ook daarom is het zaak om hun beschuldigen serieus te nemen en om maximale transparantie te betrachten om vraagstukken als seksueel misbruik met een ritueel karakter te delen met het grote publiek. Oftewel: minister Grapperhaus, lees uw antwoorden op de Kamervragen over ritueel misbruik nog eens na en neem deze zaak serieuzer dan u nu doet. In het belang van zowel kinderen als van de evenwichtigheid en effectiviteit van uw eigen overheid.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (45)

Minoes&tuin
Minoes&tuin5 sep. 2020 - 8:41

Ik wil het toch even kwijt; Ik laat deze gifbeker aan me voorbijgaan.

Fransss en Vrij
Fransss en Vrij4 sep. 2020 - 12:17

[ weten hoe het nu precies zit met seksueel misbruik met een ritueel karakter van kinderen. ] DaveEnsberg-Kleijkers, ga hier eens lezen welke puinhoop Argos er van heeft gemaakt. Kinderhandel/misbruik bestaat, satanische rituele, nee. https://kloptdatwel.nl/2020/07/01/argos-en-het-onbestaande-satanische-rituele-misbruik/

GoudenBergen
GoudenBergen4 sep. 2020 - 8:26

Bepaalde groepen in de samenleving hebben als doel om politieke, economische en culturele elites in een kwaad daglicht te stellen en hen te beschadigen. Daar maken deze verhalen ook deel vanuit. Van tijd tot tijd duikt er een Epstein op, die hun complottheorieën door zijn misdragingen lijkt te bevestigen.

Ch0k3r
Ch0k3r4 sep. 2020 - 6:01

Ja maar het heb op feesboek gestaan... Om de waarheid achter pedofiele netwerken te ontdekken, moet je niet luisteren naar compleet gestoorden met een IQ <80. Je kan beter de verslagen van de commissie Deetman lezen.

Vrije Geluiden
Vrije Geluiden4 sep. 2020 - 0:05

Geen idee of het probleem extra aandacht verdient, maar bij iemand die dit koppelt aan QAnon zit een steekje los. Gristelijke bestuurders zoals DaveEnsberg-Kleijkers zouden er beter aan doen om hun onderzoek te richten op de eigen rangen, ongeacht of die nu katholiek of gereformeerd zijn.

1 Reactie
JasDon
JasDon4 sep. 2020 - 7:46

Dave Ensberg-Kleijkers houdt er als gristen van om satanisten af te zeiken, het zou me niet verbazen als dit voor hem het laatste duwtje was om deze onzin te omarmen.

Stirner2
Stirner23 sep. 2020 - 21:05

Qanon is op 8chan begonnen als een shitpost. Het is bijna hilarisch dat mensen deze uitwerpselen serieus zijn gaan overwegen. Stel je voor dat je je decennia inzet tegen de activiteiten van Epstein &co, waarna deze beweging gekaapt wordt door aanbidders van Epstein's pedofiele partner Wel interessant dat men nu in realtime kan zien hoe religie ontstaat.

2 Reacties
Aart van de aap
Aart van de aap4 sep. 2020 - 19:59

Gegroet Kameraad Stirner

Edu Van Der Gaag
Edu Van Der Gaag5 sep. 2020 - 22:34

Quasi intelligent hóór..wat bazel je eigenlijk..jullie zijn neo-yuppies

JasDon
JasDon3 sep. 2020 - 19:05

Ik mag hopen dat dit satire is, Qanon gebruikt kindermisbruik leugens vooral om tegenstanders van Trump en co. te besmeuren. Ook is Satanisme volgens deze gekkies ook nog eens een probleem. Pizzagate was hiervan een voorbeeld: Alle tegenstanders van Trump waren hierbij betrokken, maar het was niet meer dan een fantasie van gekkies.

2 Reacties
Caroline Dek
Caroline Dek4 sep. 2020 - 20:40

Voor de mensen die misbruik van kinderen op hoog niveau in onze maatschappij en in heel de wereld nu nog volledig ontkennen (ritueel misbruik, pizzagate, adrenochrom, pedofilie, Hollywood, spiritual cooking Marina Abramovic, satanisme) wens ik heel veel succes in dit leven. De waarheid komt sowieso aan het licht. Het gaat om kinderen! Alleen daarvoor zou je je iets meer moeten verdiepen want het zou zomaar eens jouw kind kunnen zijn. Er is zoveel informatie te vinden, wie zoekt zult vinden. Dan heb je nog cognitieve dissonantie en denk dat daar veel mensen mee te maken hebben die hier hun mening geven.

Fransss en Vrij
Fransss en Vrij5 sep. 2020 - 11:40

@ Caroline [ Er is zoveel informatie te vinden ] Desinformatie bedoel je. Je moet bewijs zoeken. Voor satanische rituelen is dat er niet, alleen geruchten en verdachtmakingen.

Le Chat Botté
Le Chat Botté3 sep. 2020 - 18:27

Extraordinary claims require extraordinary evidence. Evidence, daar schieten Qanus en zijn complottofielen zo krijsend tekort. Ik geef krediet noch aandacht aan simpletons die handelen en redeneren naar het credo "ik lan het bedenken dus het is waar". Professionele nieuwsgierigheid en gezonde argwaan zijn al prima vertegenwoordigd in wetenschap en onderzoekjournalistiek. Die hebben mijn volle aandacht en respect. Tegen de complotterati zeg ik "do the work, asshole'. En met complottisme veeg ik mijn reet niet eens af

4 Reacties
Woeki Hypo
Woeki Hypo3 sep. 2020 - 23:08

@Le Chat Botté,  3 september 2020 at 20:27, “ik kan het bedenken dus het is waar”. Veel te veel wat ziekelijke (wetenschappelijke) geesten kunnen bedenken, is waar geworden, in de geschiedenis of de werkelijkheid. "Professionele nieuwsgierigheid en gezonde argwaan zijn al prima vertegenwoordigd in wetenschap en onderzoekjournalistiek." Helaas is hier een probleem ontstaan door 4 of 5 decennia neoliberalisme met globalisme. Denk o.a. aan angst, censuur en cancel cultuur en de financiering van belangrijke / fundamentele activiteiten. "complotterati", "complottisme". De begrippen complot denker / theorie zijn tegenwoordig als retorische strijd term in de mode bij o.a. Het Globale Kapitaal, BIG TECH en de neoliberale EU om oppositie leden te vernederen en "Goede" censuur goed te praten. Woeki Hypo is gematigd liberaal.

Pater
Pater4 sep. 2020 - 1:44

'De begrippen complot denker / theorie zijn tegenwoordig als retorische strijd term in de mode bij o.a. Het Globale Kapitaal, BIG TECH en de neoliberale EU om oppositie leden te vernederen en “Goede” censuur goed te praten.' Woeki toch. Zonder onderbouwing is dit complotpraat. Niet verwacht dat jij je tot zulke onzin zou verlagen.

JasDon
JasDon4 sep. 2020 - 7:40

"Zonder onderbouwing is dit complotpraat. Niet verwacht dat jij je tot zulke onzin zou verlagen." Iets beter opletten, dit is niet de eerste keer dat Woeki een van de bekende complot-narratieven omarmt.

Le Chat Botté
Le Chat Botté4 sep. 2020 - 8:53

@woeki [Veel te veel wat ziekelijke (wetenschappelijke) geesten kunnen bedenken, is waar geworden, in de geschiedenis of de werkelijkheid.] Waarmaken is iets anders dan waar zijn. Niet goochelen met mijn woorden woeki, het enigte dat je daarmee oogst zijn stropoppen. Verder is het bestaan van zieke geesten in de wetenschap geen discrediet voor de wetenschap, maar voor de zieke geesten en hun volgelingen. Zet je argwaan tegen wetenschap(pers) (economie is - net als recht - geen volwaardige wetenschap...) om in goed onderzoek en goede journalistiek. Ook voor jou geldt: do the work.

mordicant
mordicant3 sep. 2020 - 17:55

Geheime genootschappen, complotten, duistere figuren achter de schermen, donkere rituelen in diepe kelders, pedofielen clubjes, het bestaat allemaal in meer of mindere mate.. Zo zijn mensen nu eenmaal. Maar meestal is het veel minder spectaculair dan onze op hol geslagen fantasie ons wil doen geloven Maar wat Qanon doet is, met de angst voor deze donkere kant van de menselijke soort, utter bullshit uit de duim zuigen of aandikken dan wel overdrijven en aan politieke tegenstanders (de liberals) proberen te plakken (framing). Dat lukt ze bij de wat geestelijk achtergebleven Trumpfans heel aardig. Jammer dat Dave hier (ongetwijfeld met de beste bedoelingen) deze vunzige politieke brandstichters enigszins salonfähig maakt.

noMan2
noMan23 sep. 2020 - 16:06

Ik ben ben geen aanhanger van Q, dat is een sekte vol met pro Trump propaganda. Ik ben wel tegen de elite en hun machtsmisbruik. Waarom wereldwijde -elite- pedonetwerken ontkennen, zijn we Epstein nu alweer vergeten? P.s: Epstein didn't kill himself. Als je genoeg van de seksindustrie afweet, dan weet je ook waarom. Maar ja, mensen kijken eerder porno dan dat ze onderzoek doen naar porno. Zou iedereen eens moeten doen, dan kun je porno niet eens meer aanzien. Tenzij je een psychopaat bent!

5 Reacties
Marcus A.2
Marcus A.23 sep. 2020 - 17:50

"Maar ja, mensen kijken eerder porno dan dat ze onderzoek doen naar porno. Zou iedereen eens moeten doen, dan kun je porno niet eens meer aanzien." Omdat ik geen zin heb om me in porno te verdiepen: wat bedoel je hier mee?

Aart van de aap
Aart van de aap3 sep. 2020 - 18:38

Dit ben ik met je eens De pornowereld is een walgelijke wereld. Mensen worden totaal uitgebuit in die industrie.

DanielleDefoe
DanielleDefoe3 sep. 2020 - 18:45

In geval van Epsteins zelfmoord denk ik dat u ongelijk hebt. Dankzij het gebrek aan personeel, en niet alleen daarom, is het een puinzooi in de gevangenis in de US.

Le Chat Botté
Le Chat Botté4 sep. 2020 - 9:11

@noman [Waarom wereldwijde -elite- pedonetwerken ontkennen, zijn we Epstein nu alweer vergeten?] Als een complottheorie over een pedonetwerk naar het rijk der fabelen wordt verwezen, betekent dat niet dat het bestaan van pedonetwerken wordt ontkend, het betekent dat die specifieke theorie een berg bullshit is. Het ontmaskeren van Epstein is een kwestie van dappere vrouwen die hun verifieerbare verhalen naar buiten hebben gebracht en die geleid hebben tot controleerbaar en gecontroleerd justitieel onderzoek. Jouw beweringen over de dood van Epstein zijn een typisch voorbeeld van een bullshit theorie. Niet omdat het niet waar zou kúnnen zijn, maar omdat jij niet eens het begin van een bewijs of zelfs maar een redelijk vermoeden levert. Uitsluitend een paar cryptische insinuaties over hoe de porno-industrie zou werken. De mogelijkheid wordt dus niet ontkend, maar jouw ongestaafde/onstaafbare beweringen worden eenvoudigweg niet serieus genomen. En terecht! Complottheorieën en religies zijn gemaakt in dezelfde ijle uithoeken van het brein: het hoekje waarin fantasie en wenselijkheid met elkaar dansen. En beide kunnen exact dezelfde kwalijke gevolgen teweegbrengen, zodra ze verward worden met de waarneembare werkelijkheid.

DanielleDefoe
DanielleDefoe4 sep. 2020 - 13:19

Niet zo vreemd dat (sommige) pedofielen ook contact met elkaar zoeken. Pedonetwerken worden ook af en toe opgerold.

NoahAmber
NoahAmber3 sep. 2020 - 15:58

Moest meteen aan Oude Pekela denken. Dat was ook allemaal waar.

1 Reactie
DanielleDefoe
DanielleDefoe3 sep. 2020 - 18:05

Het onderzoek was ook een ontzettende janboel niet in de laatste plaats omdat een gerenommerde kinderpsychiater er zich mee bemoeide. Of er iets had plaatsgevonden en zo ja wat was niet meer na te gaan. Er is een fantastisch Deense film, Jakten (The Hunt) over hoe fout het kan gaan als kinderen suggestief worden "verhoord".

DanielleDefoe
DanielleDefoe3 sep. 2020 - 15:57

Hun beschuldigen serieus nemen? Ik ben nog niet van mijn verbijstering bekomen.

5 Reacties
DanielleDefoe
DanielleDefoe3 sep. 2020 - 16:20

beschuldigingen

JasDon
JasDon3 sep. 2020 - 19:28

Qanon gebruikt het om tegenstanders te besmeuren, dat auteur dat niet doorheeft spreekt boekdelen. Hoogstens legitimiert hij hiermee Qanon. Geen enkel kind is hiermee geholpen.

Woeki Hypo
Woeki Hypo3 sep. 2020 - 23:21

@JasDon,  3 september 2020 at 21:28, "Qanon gebruikt het om tegenstanders te besmeuren, dat auteur dat niet doorheeft spreekt boekdelen." De termen complot denker, complot theorie zijn ook bedoeld om tegenstanders te besmeuren. Dat heb je toch wel door? Bovendien worden o.a. deze termen gebruikt om "Goede" censuur goed te praten. We zijn niet meer die liberale democratie. Woeki Hypo is gematigd liberaal.

JasDon
JasDon4 sep. 2020 - 7:50

"De termen complot denker, complot theorie zijn ook bedoeld om tegenstanders te besmeuren. Dat heb je toch wel door?" Zeker en die term wordt te pas en onpas gebruikt. Maar in dit geval is het onbewezen, idioot complotdenken. Of heb jij iets tegen satanisten ofzo?

DanielleDefoe
DanielleDefoe4 sep. 2020 - 16:54

Bij de satanisten is het naar ik begreep (buiten corona tijd) een gezellige boel.

Knertel
Knertel3 sep. 2020 - 15:41

Alles goed en wel, maar hoe zit het nou met die chemtrails? Toen de coronacrisis begon en de burgers braaf de maatregelen opvolgden, toen zag je ze niet meer. Nu de burgers minder braaf zijn en steeds meer moeite hebben met de opgelegde beperkingen, zie je die chemtrails ineens weer. Ik vind dat toch wel heel verdacht en zeer zeker een officieel onderzoek door de overheid waard. Laten we alstublieft geen tijd en moeite verspillen aan de krankzinnige kletsverhalen van een groep voor wie haat- en verdeeldheid zaaien een verdienmodel is!

Ryan2
Ryan23 sep. 2020 - 15:22

Laten we voorop stellen da Qanon blijkbaar een extreem rechtse variant van alt-right is, die aanhangers van Trump zijn. En zo nieuw is het niet. Sinds jaren circuleren al geruchten over satanische activiteiten van bepaalde genootschappen. Zoals Skull&Bones. En nog waziger clubs als de Illuminatie. Wat er allemaal van waar zou zijn is gissen. Maar bekijk het eens van de andere kant. We kennen het gezegde.. Gelegenheid maakt de dief. Denk eens aan diplomatieke post en telecommunicatie. Wie heeft daar zicht op?

2 Reacties
DanielleDefoe
DanielleDefoe3 sep. 2020 - 16:04

Voor veel kinderen is juist de plek waar ze veilig zouden moeten zijn, het gezin, dat niet.

MaxMax2
MaxMax23 sep. 2020 - 20:04

Riep u dit een tijdje gelden niet? : '‘Tja, alles wat op Wiki staat is waar! ???? Zelfs als het propaganda is. Wie controleert Wiki eigenlijk? Wat als een bepaalde overheidsdienst stelselmatig Wiki manipuleert? Je moet niet alles geloven.’'

NoahAmber
NoahAmber3 sep. 2020 - 15:19

Q en QAnonners worden geregeld weggezet als complotgekkies, aluhoedjes en wappies. En ja, ook voor mij zijn veel van hun beweringen vergezocht en onwaarschijnlijk. Maar als het om de veiligheid en geborgenheid van kinderen gaat, wil ik geen grappen maken over QAnonners en hun theorieën op voorhand diskwalificeren. Dan wil ik juist luisteren, hen beter begrijpen en naar de bron van hun ideeën over pedofiele netwerken en kinderhandel zoeken. Als het om de veiligheid van kindertjes gaat dan wil hij geen grapjes maken, maar worden de wappies in ene geloofwaardig. Laat je nakijken wappie

Huilen met de wolven
Huilen met de wolven3 sep. 2020 - 14:50

Serieus? Probeert u nu werkelijk de levensgevaarlijke gestoorde idioten van QAnon te legitimeren? QAnon gebruikt seksueel misbruik alleen maar als wapen om alles en iedereen met wie ze het niet eens zijn verdacht te maken. Pro abortus? Pedofiel. Anti Trump? Pedofiel. Hillary Clinton? Pedofiel. Anti QAnon? Pedofiel. Erg effectief want wie kan er nu sympathie opbrengen voor een pedofiel? Seksueel misbruik van kinderen is een serieus onderwerp waar niet genoeg actie tegen ondernomen kan worden, maar het is echt naïef om te denken dat deze absurde club oprecht geïnteresseerd is de bestrijding ervan. Hun enige doel is chaos en verdeeldheid zaaien ter meerdere glorie van hun extreem rechtse agenda. @redactieJoop: vrijheid van meningsuiting is een groot goed, maar je kunt ook overdrijven natuurlijk. Dit is precies de manier waarop het gif van QAnon de maatschappij binnen sijpelt. Geef ze de kans niet!

1 Reactie
JasDon
JasDon3 sep. 2020 - 19:29

Damage is done, ook het verwijderen van dit artikel zal weer bevestigend werken voor Qanon gekkies.

rhizoma
rhizoma3 sep. 2020 - 14:46

Wat n domme redenatie. Het is afschuwelijk hoeveel misbruikte en verwaarloosde kinderen er zijn, maar dat heeft vaker niet dan wel te maken met handel en netwerken. Commerciële kinderuitbuiting is een groot probleem, en moet met alle macht bestreden worden en dat doe je door prioriteitstelling, geld en middelen voor onderzoek en opsporing en vooral het weerbaar maken, en opties geven om aan.schadelijke situaties te ontsnappen voor kinderen. Niet het rondblazen van kletsverhalen en het daarmee alleen vertroebelen. Wat betreft het rituele karakter van sommig misbruik? Misschien wel omdat na alle satanic panic kletskoek die we in de jaren 90 gehad hebben, de beste methode is om te hanteren voor misbruikers is om slachtoffers niet geloofd te laten worden, er n pseudo ritueel tintje aan te geven.

PietKonings
PietKonings3 sep. 2020 - 14:25

Psst QAnonners zijn kneitergek. QAnonners hebben een eigen agenda, dat kindermisbruik interesseert ze geen hol, het gaat om chaos creëren. Mensen in een kwaad daglicht stellen zonder enig bewijs. Die ga je niet legitimeren, nooit of te nimmer.

2 Reacties
Ryan2
Ryan23 sep. 2020 - 16:02

Inderdaad. Het gaat ze om chaos te creëren. Laat dat nu juist de definitie van fascisme zijn. NOTA BENE: Fascisme is georganiseerde chaos.

MaxMax2
MaxMax23 sep. 2020 - 20:05

@Ryan 'Het gaat ze om chaos te creëren. Laat dat nu juist de definitie van fascisme zijn.' Dat is een redenatie van niks..

MartinvanderLinde
MartinvanderLinde3 sep. 2020 - 14:15

Het is een beetje merkwaardig om iets dat iedereen verontrust vanwege een groep complotdenkers geagendeerd te zien worden. Wat Qanon zo onverteerbaar maakt is de schaal waarin zij al of niet vermeende misstanden plaatst. En vooral aan welke politieke groepering zij die misstanden toe schrijft. Qanon is de dronkaard die in zijn roes woorden formuleert die door sommigen als waar wordt beschouwd maar door de meeste normale mensen wordt afgedaan als orakeltaal. Zo'n beetje als Trump die op Fox vertelt over mannen met zwarte uniformen in vliegtuigen, de mannen achter de schermen die werkelijk macht hebben en Biden influisteren wat hij moet doen. Ik bedoel ook zonder die waandenkbeelden is en blijft kndermisbruik een kwestie die iedereen raakt.

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland3 sep. 2020 - 14:10

Maar wie gelooft Grapperhaus dan nu nog? [want ik ben nog niet zover dat ik alle overheidsfunctionarissen, als minister Grapperhaus, wantrouw.] Zeker het nieuws niet gevolgd? En wat is 'relatief meevallen' - dus het gebeurt?!

fluffie3
fluffie33 sep. 2020 - 13:45

De eerste stap bij dergelijke ernstige beschuldigingen zou moeten zijn om naar bewijs te vragen aan de beschuldigers zelf, Q Anon aanhangers. Zij zijn achter het bestaan van allerlei duistere satanistische netwerken gekomen zeggen ze, kom maar door dan met die bewijzen. Of komen we er dan achter dat het wegzetten van Q Anon aanhangers als idioten niet "makkelijk en respectloos" is maar volkomen terecht?