Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

PvdA-raadslid Rotterdam blijkt eigenaar tientallen huurwoningen, waaronder sterk verwaarloosde

  •  
12-01-2023
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
4974 keer bekeken
  •  
13067627683_7da1990deb_k

© cc-foto: Gerard Stolk

Update onderaan

Een gemeenteraadslid van de PvdA in Rotterdam blijkt eigenaar te zijn van tientallen huurhuizen. Een van die panden kwam in het nieuws vanwege de schokkende omstandigheden waaronder de huurders daar wonen. De lokale omroep Open Rotterdam onthulde in september:

Schimmel op de muren, stank, lekkage, nauwelijks meubels en geen koelkast. Zodra je binnenkomt bij dit Litouwse gezin in Rotterdam-Zuid, komt de schimmellucht je tegemoet. Met z’n vieren wonen ze op 60 vierkante meter in een huis waar al tientallen jaren geen onderhoud is gepleegd. “Mijn schoonmoeder huilt elke dag om onze situatie.” 

Nu blijkt dat het bewuste pand eigendom is van PvdA-raadslid Narsingh Balwantsingh. Dat is ontdekt door de socialistische jongerenorganisatie Revolutionaire Eenheid en nu naar buiten gebracht door Open Rotterdam. Het raadslid blijkt maar liefst 23 panden te bezitten, met een totale waarde die in de miljoenen loopt.

Het Rotterdamse PvdA-raadslid zegt dat hij het pand niet heeft gezien. “Soms koop je een portefeuille waarvan je hoopt dat het leeg is. In dit geval had ik de afspraak dat het leeg was, dat bleek niet zo te zijn. Helaas ben ik daar niet scherp op geweest.” Volgens Balwantsingh kocht hij het pand zo’n anderhalf jaar geleden. Hij hoopte toen dat het leeg zou zijn zodat hij het snel kon opknappen. Er bleken alleen toch huurders in te zitten en de vergunningen om te verbouwen kreeg hij niet zo snel rond. (…) Balwantsingh bevestigt telefonisch inderdaad 23 adressen in bezit te hebben. Gegevens die op de Objectenlijst Persoon in het kadaster ook te zien zijn. “Ik probeer daar ook iets goeds mee te doen. Zo heb ik het pand aan de Slotboomstraat op kunnen knappen, dat was eerst een bedrijfspand, maar daar wonen nu huurders in.”

Balwantsingh verklaart tegenover Open Rotterdam dat hij als zzp'er werkzaam was in de media, onder andere voor de publieke omroep NTR, en dat hij de panden heeft gekocht "om toch iets van een pensioen te regelen". Hij heeft zijn bezit aangemeld bij zowel de partij als de gemeente. Hij zegt het beleid van zijn partij te steunen, dat zich keert tegen het buitensporig particulier bezit van huurwoningen. Hij stemt in de gemeenteraad ook volgens die lijn: " Daarvan zou je kunnen zeggen dat ik in mijn eigen vingers snij, maar ik vind het belangrijk om wat terug te doen en vind goed verhuurderschap ook belangrijk."

Het AD meldt dat Balwantsingh aanvankelijk woordvoerder van de partij was op de portefeuille Bouwen en Wonen maar daar na een half jaar van af is gehaald.

PvdA-fractievoorzitter Richard Moti zegt in een reactie altijd te hebben geweten van Balwantsinghs zakelijke activiteiten. ,,Er is niks mis mee om vastgoed te hebben, en ook niet om veel geld te hebben. Als je je maar aan de regels houdt", zegt Moti. ,,We moeten ook niet doen of hij een Van Haga of prins Bernhard is: een paar miljoen, dat is in het vastgoed peanuts. Hij zegt dat hij zich als verhuurder netjes aan de regels houdt, en huren vraagt die aansluiten bij het puntensysteem. Dan zie ik niet wat hier verkeerd aan is.”

De jongerenorganisatie Revolutionaire Eenheid bijt zich ondertussen vast in het grootschalig huizenbezit onder gemeenteraadsleden.  “Wat we tot nu toe hebben is vooral informatie die terug te leiden is naar de raadsleden zelf. We ontvangen schrikbarende signalen over hoe politici met hun huurders omgaan. Er zal nog veel aan het licht komen. (…) Balwantsingh had het aan de kiezer moeten laten weten. En wat het belangrijkst is, dat zijn huurders goed kunnen wonen…” aldus de organisatie tegenover Open Rotterdam.

Op de eigen website verklaart de organisatieHet einddoel van Revolutionaire Eenheid is een stad zonder huisjesmelkers. “Inkomen verdien je door eerlijk te werken, niet door huurders uit te melken. Huizen zijn om in te wonen, niet om te exploiteren.”

Update 12:50

Balwantsingh stapt naar aanleiding van de onthullingen op als raadslid. Rijnmond meldt:

Balwantsingh beperkt zich vandaag tot een schriftelijke verklaring over zijn opstappen. Hij is niet beschikbaar voor commentaar omdat hij opnames bijwoont van het tv-programma Flikken Maastricht.

Richard Moti, fractievoorzitter van de PvdA Rotterdam, twijfelt niet aan de integriteit van zijn fractiegenoot. "We kennen hem als een volksvertegenwoordiger met een goed moreel kompas en een groot sociaal hart. Zijn aftreden als raadslid kunnen wij alleen maar respecteren, zodat hij meer tijd heeft om zijn verantwoordelijkheid als goed verhuurder te kunnen invullen."

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (67)

Scheef ehh ninger
Scheef ehh ninger16 jan. 2023 - 15:04

De gemakkelijkste manier om je geld te laten groeien is jarenlang geweest om onroerend goed daarmee te kopen. Onroerend goed heeft als prettige eigenschap dat het snel meer waard wordt. Om geld te verdienen is de politiek een gemakkelijke werkgever. Er zijn steeds minder mensen die een baan in de politiek ambiëren en dus hoef je weinig te kunnen om zo’n baan te bemachtigen. Het is vervolgens gemakkelijk daar veel te verdienen want een baan als raadslid of wethouder of kamerlid betaalt goed. Dit alles is onafhankelijk van de partij waar je lid van bent. Of je nu van Haga heet of prins Bernhard of Balwantsingh en of je lid bent van de VVD of PvdA. Geloof me maar, ze zitten bij nagenoeg alle politieke partijen. Haga heeft het in de kamer ook wel benoemd dat bijvoorbeeld ook bij zijn grootste criticasters mensen met (veel) OG zitten. Wil je het verschijnsel van de slechte huisjesmelkers aanpakken dan lijkt me de enige weg om harde eisen te stellen aan het beheer van de woningen. Maak het bijvoorbeeld mogelijk om een deel van de betaalde huur met terugwerkende kracht terug te mogen vorderen via de rechter bij langdurig slecht beheer. Kritiek op de verhuurder is natuurlijk terecht, maar tegelijk ook vrij zinloos. Zonder wettelijke dwangmiddelen zal zo’n verhuurder gewoon doorgaan met zijn praktijken.

Palipka
Palipka14 jan. 2023 - 21:49

Weg uit de PvdA voor deze politicus hier hoor je niet

Paul Spijkers
Paul Spijkers14 jan. 2023 - 9:59

Als je de huizen markt zo liberaliseert dan krijg je huisjesmelkers, dat is logisch. Het systeem bepaald wat waarschijnlijk is. Dit is nog maar het begin.

adamgmail
adamgmail13 jan. 2023 - 18:42

Het is niet alleen de schuld van de pandeigenaren, de gemeente moet veel vaker controleren en handhaven op dit soort praktijken want het loopt helemaal uit de hand hier in Nederland met kamerverhuur en woekerprijzen voor krotwoningen. De meesten van hun voldoen niet eens aan de minimale eisen uit het Bouwbesluit en zijn vaak zelf zeer brandgevaarlijk. Als inspecteur bouw en woontoezicht schrik ik vaak genoeg van wat je zoal aantreft: geen rookmelders, geen ventilatie, weinig verlichting, overbewoning, doorbreken van draagconstructies etc.

1 Reactie
Baloemparoempaloempa
Baloemparoempaloempa13 jan. 2023 - 20:08

Ik denk dat veel van die pandeigenaren goed bevriend zijn met gemeenteambtenaren die over dit soort controles gaan. Corruptie, vind ook plaats in Nederland, niet alleen in Italië.

hansdetorenkraai
hansdetorenkraai12 jan. 2023 - 19:44

Hoe komt 't toch dat het me helemaal niet verbaast. PVDA he!! opheffen dat clubje!

3 Reacties
oproerkraaier
oproerkraaier13 jan. 2023 - 16:04

Kun je nog dommere taal uitslaan? Dit is juist gedrag wat je alleen bij de VVD verwacht en zeker niet bij de PvdA.

EUpiet
EUpiet13 jan. 2023 - 20:08

Maar beste oproerkraaier: U heeft de PvdA niet gevolgd de afgelopen 30 jaar?

hansdetorenkraai
hansdetorenkraai14 jan. 2023 - 19:52

@oproerkraaier Vreemd we hebben het waarschijnlijk over een andere PVDA niet die samen met de VVD ongeveer alle sociale voorzieningen hebben terug geschroefd. Die er ongeveer alles aan hebben gedaan om de mensen aan de onderkant in de kou te laten staan. En dat voor een clubje dat ooit bedoeld was om de zwakkere in onze samenleving te beschermen. Na Joop den Uil was het over met de partij met Cohen, Kok ,Melkert, Bos, Cohen, Samson, Asscher en Ploumen ze zijn allemaal wegerend van het links socialistische gedachtegoed en hebben dat verruild voor het neoliberalisme waar rijken rijker worden en de zwakkere nog verder de stront in worden gestampt. De PVDA van nu is een regenten partij die in verhouding veel te veel mooie baantjes weten te regelen. Iets hebben ze wel heel goed onder de knie hun eigen partijgenoten voorzien van een mes in de rug dat moet ik ze toegeven. En als u meent dat het gedrag van deze huisjesmelker meer op dat van een VVDer lijkt kan ik u geen ongelijk geven. Want in wezen is het verschil tussen deze twee neo liberalen eigenlijk bijzonder klein. De ene doet het net iets anders dan het andere boefje maar zijn beide zakkenvullers waarvan de VVDer doet waar hij in weze zijn partij voor heeft opgericht de PVDA doet het zelfde maar liegt hartgrondig. De PVDA heeft nu zo rond de 10 zeteltjes en dat gaan er niet meer worden omdat ze veel te veel op de VVD lijken . Knap dat u een verschil ziet mij is het volledig ontgaan.

Kira68
Kira6812 jan. 2023 - 19:24

Tja zo kan ik ook integer zijn eerst zelf mijn schaapjes op t droge en dan stemmen dat t niet normaal is zo veel huizen te bezitten. Wetende dat nieuwe regels hun naar alle waarschijnlijkheid toch niet gaan treffen. Steeds minder respect voor dit soort schijnheilig wijzende moraalridders.

Phantom3
Phantom312 jan. 2023 - 18:37

Het is weer links lullen, rechts vullen bij de PvdA.

Noordermeer2
Noordermeer212 jan. 2023 - 17:46

Een hoop mensen zullen een glimlach bij dit verhaal toch niet kunnen onderdrukken. Is het toch ergens goed voor geweest.

Willem D2
Willem D212 jan. 2023 - 16:20

“Links lullen, Rechts vullen”, of je het nu hebt over Wim Kok of Balwantsingh tijden veranderen maar niet.

1 Reactie
FelixFlex
FelixFlex12 jan. 2023 - 20:42

Vergeet Timmermans en Van Dam niet in dit rijtje...

Flix
Flix12 jan. 2023 - 15:34

Litouws gezin in z,n krot laten wonen hoogstwaarschijnlijk zit de rest van z,n vastgoed ook volgestouwd met migranten (arbeiders) . Iemand nog beweren dat de pvda niets voor de arrebeidert doet ? En Rutte ? Hij lacht zich de ballen uit z,n broek . aankomende verkiezingen heeft ie alweer in de pocket.

Baloemparoempaloempa
Baloemparoempaloempa12 jan. 2023 - 14:50

Hahaha De PVDA, de partij van 'de normale man/vrouw' En als ik zeg dat de PVDA = de VVD dan ben ik aan het 'demoniseren', toch ? Linkse mensen, waarom stemmen jullie op dit gedrocht van een partij? De jongeren van revolutionaire eenheid zijn trouwens zwaar communistisch, ik geloof zelfs maoïstisch. Iets waar ik ook niet op zit te wachten. Maar dit krijg je dus, als de gewone linkse politiek niet functioneert/corrupt is. Dan vullen de communisten/leninisten/maoïsten dat gat op. Het feit dat maoïsten dit voor ons moeten aankaarten, is geen goed teken. De sociaal democratie is totaal incompetent/corrupt en ja, dan gaan mensen kiezen voor radicale bewegingen als FVD en revolutionaire eenheid.

7 Reacties
Zandb
Zandb12 jan. 2023 - 16:45

Baloemparoempaloempa Die ene rotte appel in de mand, die doet het 'em. En wat lijkt u het erg te vinden, dat die rotte ontdekt is!

Flix
Flix12 jan. 2023 - 19:19

Zandb. Er zit geen ene goeie appel in die mand. Sinds mensen als Joop den Uyl of Piet de Visser heeft de pvda nauwelijks iemand die er toe doet voortgebracht. Ik kan namen neerschrijven, dan ben ik meer dan een uur bezig . Ff recent voorzetje:Ploumen , vul zelf maar in.

Baloemparoempaloempa
Baloemparoempaloempa12 jan. 2023 - 19:31

PVDA ís een rotte appel Een verdorde, verkleurde roos

Satya
Satya12 jan. 2023 - 20:42

Vraag me af of jij het artikel wel gelezen hebt.

Zandb
Zandb13 jan. 2023 - 7:19

Baloemparoempaloempa Tja, tegen meningen kan niemand op. We komen dus niet veel verder dan 'welles-nietes'. Met deze aantekening: U moet aantonen dat de hele PvdA rot is en dat lijkt mij een volstrekt onbegonnen zaak. En ik moet aantonen dat er tenminste één appel niet rot is en dat lijkt mij nog wel te doen. (Ik zou een Hans Spekman op kunnen voeren, bv.)

Baloemparoempaloempa
Baloemparoempaloempa13 jan. 2023 - 13:09

Zandb De PVDA is een zogenaamd sociaal democratische partij, die zich honderd procent neoliberaal gedraagt. Dat lijkt mij toch vrij verrot. Een partij die staat voor zwabberbeleid, hypocrisie, leugenachtigheid en kiezersbedrog, maar mensen wel graag de les leest over allerlei woke onzin

Zandb
Zandb14 jan. 2023 - 7:10

Baloemparoempaloempa 1. Dit is een mening: "De PVDA is een zogenaamd sociaal democratische partij, die zich honderd procent neoliberaal gedraagt. Dat lijkt mij toch vrij verrot." En, zoals ik al zei, tegen meningen kan niemand op. Tegen de argumentering kun je wel iets inbrengen maar die ontbreekt helaas en jammerlijk! 2. Als we het over rotte appelen hebben, dan hebben we het over personen. Wanneer u meent dat een complete partij uit rotte appelen bestaat, moet u van elke appel - van elk persoon dus - aantonen, dat die rot is. Ik wens u daarbij veel succes.

EUpiet
EUpiet12 jan. 2023 - 14:46

Zou wel een goed onderwerp zijn voor de heer Aalbers. Integriteit bij de PvdA.

3 Reacties
Zandb
Zandb12 jan. 2023 - 16:46

EUPiet Als daar iets zinnigs over te zeggen valt, dan lijkt me dat inderdaad een heel relevant onderwerp.

EUpiet
EUpiet12 jan. 2023 - 17:07

Van jou verwacht ik dan ook niets zinnigs beste Zandb maar wel van de heer Aalberts. Die kan dat heel goed.

Zandb
Zandb13 jan. 2023 - 7:26

EUpiet Ik pretendeer ook niets zinnigs te zeggen. (Dat wil zeggen, ìk denk dan wel dat ik iets zinnigs zeg maar ìk bepaal niet voor anderen dat ze dat zinnig moeten vinden. Van u hebben we een de(r)gelijke bescheidenheid niet te verwachten?)

Thuiszitter
Thuiszitter12 jan. 2023 - 14:20

Ntr - 23 panden- pensioen - raadslid PvdA , iets in mij zegt dat hier meer aan de hand is .

2 Reacties
Baloemparoempaloempa
Baloemparoempaloempa12 jan. 2023 - 15:50

Dat is altijd dat rare verhaal. Ja, ik heb 67 panden en die verhuur ik voor 1700 per maand (mensen kunnen nergens anders heen en betalen het dus maar, al gaan ze er aan kapot) Ik heb 67 panden die ik verhuur en dat is dan 'mijn pensioentje'. Je hoort het de lokale VVDer haast liefdevol en teder zeggen. Ik verhuur panden voor 'een pensioentje' De realiteit is natuurlijk, dat deze 'ondernemers' extreem, extreem rijk willen worden, desnoods over andermans rug. Hier willen ze alleen niet eerlijk in zijn, op een of andere manier. Het 'pensioentje' verhaal klinkt toch romantischer

Zandb
Zandb12 jan. 2023 - 16:47

Thuiszitter Nou, zeg het maar, wat is er dan meer aan de hand?

FelixFlex
FelixFlex12 jan. 2023 - 14:09

"Als je maar aan de regels voldoet": geeft goed aan dat het morele kompas van de PvdA onherstelbaar kapot is. Dit is de zoveelste schop in het gezicht van de traditionele socialistische stemmer.... Vol vertouwen op naar de verkiezingen?

2 Reacties
Zandb
Zandb12 jan. 2023 - 16:53

FelixFlex Mensen die zich aan de regels houden, die kan je niet uit de partij zetten. Dat is een feit. Ik vraag me af of u bijvoorbeeld echt zou accepteren, dat u uit een partij of vereniging gegooid wordt (of nog erger, ontslagen wordt), terwijl u zich aan alle regels hield. Dat mensen zich aan de regels houden dat is wel het minimale wat je van mensen mag verwachten.

chwiedijk
chwiedijk12 jan. 2023 - 19:47

Op welke partij moet ik in maart stemmen?

Vervatte
Vervatte12 jan. 2023 - 14:07

En rijk geworden als ZZP'er bij de publieke omroep? Of begrijp ik dat verkeerd?

1 Reactie
Zandb
Zandb12 jan. 2023 - 16:57

Vervatte Ook als u uitgelegd wordt dat u het verkeerd begrijpt, dan maak ik me sterk dat dat uw mening - die u niet uitspreekt - niet verandert.

Ejoth
Ejoth12 jan. 2023 - 13:43

Raadslid met PvdA corvee

1 Reactie
MG1968-2
MG1968-212 jan. 2023 - 15:22

@Ejoh Hier moest ik toch even van glimlachen :)

michellekepen
michellekepen12 jan. 2023 - 13:29

PvdA-fractievoorzitter Richard Moti: "Hij zegt dat hij zich als verhuurder netjes aan de regels houdt, en huren vraagt die aansluiten bij het puntensysteem. Dan zie ik niet wat hier verkeerd aan is" Hoe ga je, na dit opzichtige hand boven het hoofd houden, je hier nog uitredden? Heel simpel: "We kennen hem als een volksvertegenwoordiger met een goed moreel kompas en een groot sociaal hart. Zijn aftreden als raadslid kunnen wij alleen maar respecteren, zodat hij meer tijd heeft om zijn verantwoordelijkheid als goed verhuurder te kunnen invullen" Waarom doet dit me toch aan woordkunstenaar Akwasi denken....

Rechtse   Bal
Rechtse Bal12 jan. 2023 - 13:27

Schimmel, vochtige huizen ? beetje luchten verbetert snel het binnenklimaat. Schimmel verwijderen met een oplossing van 10 g soda per 1 liter water. Boenen, en ... weg is je schimmel. daarna oververven. Echter: vanwege hoge stookkosten wordt de verwarming uitgezet en drogen de muren niet. Beste is je vloerverwarming op een laag pitje te laten staan.

3 Reacties
MG1968-2
MG1968-212 jan. 2023 - 14:05

@RechtseBal "Beste is je vloerverwarming op een laag pitje te laten staan." En zo zullen er ontzettend veel verwaarloosde verhuurde woningen vloerverwarming hebben... "vanwege hoge stookkosten wordt de verwarming uitgezet" De hoogte van de stookkosten valt niet te dragen in nogal wat verwaarloosde woningen. "Schimmel, vochtige huizen ? beetje luchten verbetert snel het binnenklimaat. Schimmel verwijderen met een oplossing van 10 g soda per 1 liter water. Boenen, en ... weg is je schimmel. daarna oververven." Ja, het is duidelijk hoe je er in staat. De basisnormen voor een woning gelden voor jou niet voor deze groep.

GeenProbleem
GeenProbleem12 jan. 2023 - 18:58

@MG1968 'Ja, het is duidelijk hoe je er in staat. De basisnormen voor een woning gelden voor jou niet voor deze groep.' Dat is nogal een domme en ongefundeerde conclusie die je daar trekt, want feitelijk heeft 'Rechtse Bal' natuurlijk wel gelijk.

MG1968-2
MG1968-213 jan. 2023 - 12:41

@GeenProbleem "Dat is nogal een domme en ongefundeerde conclusie die je daar trekt, want feitelijk heeft 'Rechtse Bal' natuurlijk wel gelijk." Lees de reactie van rechtse bal hieronder ook. Het is wel degelijk duidelijk wat hij bedoeld. Taghi heeft feitelijk gelijk als hij zegt dat persoon x moet slapen. Maar niemand kan ontkennen dat hetgeen taghi daadwerkelijk bedoeld niet het letterlijke is. Iedereen erkend de boodschap. Hoewel er best mensen willen zijn (die zelf de boodschap ook willen begrijpen maar wat hebben met taghi's) gewezen worden op de letterlijke tekst. En dat doe jij hier. Je weet wat hij bedoeld. Daar doekjes om winden is totale onzin en een onderschrijving van zijn boodschap. Dus, beste geen probleem: het is duidelijk wat jij met je reply op mij wil zeggen. Het zelfde als rechtse bal.

TwoTone
TwoTone12 jan. 2023 - 13:25

Gedoe om niks. Iedereen die hier roept zus en zo kent de regelgeving niet. Je hebt de plicht om te renoveren - grootschalig (achterstallig) onderhoud uit te voeren. Echter dit kan pas als de huurder er uit is. Echter de huurder krijg je er niet uit vanwege de verregaande huurbescherming. Het pvda lid meld dit eigenlijk ook (zit te wachten op vergunningen), maar is al veroordeeld door actievoerders en media. Een kwalijk systeem zoals het nu gaat.

3 Reacties
Panthera
Panthera12 jan. 2023 - 15:07

Beste TwoTone, Man ga eens ergens anders totale onzin verkopen.

TwoTone
TwoTone12 jan. 2023 - 19:03

@panthera Tip: probeer je eens in een casus te verdiepen voordat je uit de onderbuik reageert. Er zijn duizenden rechtzaken gevoerd door verhuurders en huurders. Voordat je als verhuurder aan de gang kan met een renovatie ben je soms jaren aan het rechten. Er zijn duizenden zaken, hier een voorbeeldje: https://uitspraken.rechtspraak.nl/#!/details?id=ECLI:NL:RBROT:2022:793

Panthera
Panthera13 jan. 2023 - 8:48

Beste TwoTone, Als het buikje ergens vol van is, dan wordt het hoofdje bij u pas blij schijnbaar. Maar ga eerst voor je eigen persoontje eens kijken welke grondrechten er voor jouw persoonlijk geschrapt kunnen gaan worden. Probeer dan eerst die grondrechten eens te veranderen in de Grondwet voordat je die van andere om duistere redenen zo graag wil gaan ondermijnen.

Panthera
Panthera12 jan. 2023 - 12:57

Ach ja, de woorden ik kocht een portefeuille waarvan ik dacht dat het lege panden waren om op te gaan knappen, dat komt nogal ongeloofwaardig over, want waar waren de huurders van die sociale huurwoningen dan volgens hem gebleven? Lege panden met voormalige woningen die een sociale huurgrens hadden en die ze gaan opknappen, die vallen nadien voor bijna 100% allemaal in de vrije huursector. En dat zal ook wel met zijn opknapte voorbeeldpand het geval zijn. En PvdA-fractievoorzitter Richard Moti kan wel zoveel moois beweren over deze slechte verhuurder van zijn arbeiderspartij, maar over de trieste situatie van deze huurders heeft hij het er met hem dus duidelijk nooit over gehad.

1 Reactie
Baloemparoempaloempa
Baloemparoempaloempa12 jan. 2023 - 15:40

Het feit da een lid van 'de partij van de arbeid' het prima vind dat 'de arbeider' in de schimmel zit weg te rotten, voor zijn exorbitante vermogen. Het moet niet gekker worden, in dit gave land

Effie2
Effie212 jan. 2023 - 12:31

Alle goede bedoelingen ten spijt: als alle werkenden voor een fatsoenlijke pensioenregeling in aanmerking zouden kunnen komen zou woningen opkopen als pensioenvoorziening niet nodig zijn. Je eigen woning aflossen zorgt trouwens een prima aanvullende pensioenopbouw.

Rechtse   Bal
Rechtse Bal12 jan. 2023 - 11:58

Het (inmiddels ex-) raadslid heeft alles volgens de regels uitgevoerd en gemeld. En nu daarover verontwaardigd doen ? Kom op zeg.. Nederland heeft op korte termijn een paar honderdduizend huizen nodig, ook in de sociaal lagere klasse. Dan heeft men dergelijke ondernemers meer dan nodig ! Want op De Jonge kan men op de woningmarkt niet wachten.

4 Reacties
Karingin
Karingin12 jan. 2023 - 12:09

Dat het juridisch gezien geen misdrijf is, maakt het nog niet moreel in orde om mensen in een krot te laten wonen - je weet dat schimmel heel schadelijk voor de gezondheid is? En je hebt als verhuurder ook een zorgplicht, die is hij duidelijk niet nagekomen. Die gast is gewoon een havik, en dat durft zich links te noemen! De huizenmarkt moet dringend hervormd worden, gelukkig wordt nu het puntensysteem aangepast maar daarmee zijn we er nog lang niet

r v b
r v b12 jan. 2023 - 12:54

@Karingin: Hij zit bij de pvda, die hebben de ideologische veren al jaren geleden afgeschud, en zijn dus ook niet links.

MG1968-2
MG1968-212 jan. 2023 - 14:10

@RechtseBal "Nederland heeft op korte termijn een paar honderdduizend huizen nodig, ook in de sociaal lagere klasse. Dan heeft men dergelijke ondernemers meer dan nodig ! " Het is wel duidelijk dat jij voor deze 'sociale lagere klasse' verwaarloosde huizen als ok ervaart. Met deze in mijn ogen asociale reactie (sociaal laag!) zou ik het inderdaad niet erg vinden als jij in zo'n huis terechtkomt.

Baloemparoempaloempa
Baloemparoempaloempa12 jan. 2023 - 14:54

Karingin. Dit is altijd hoe rechts denkt: iets mag juridisch, dus doe ik het. Dus als het juridisch zou mogen om mensen zonder reden dood te schieten, zouden ze dat wel overwegen te doen. Want 'het mag'. Het zijn niet echt mensen die het vermogen hebben om voor zichzelf na te denken. Iets dat gevaarlijke uitwerkingen kan hebben. Als het verplicht zou zijn om joden te verraden, zouden ze dat meteen doen, want 'het moet'

Hann63
Hann6312 jan. 2023 - 11:37

Dit verwacht je toch niet van een PvdA raadslid? Geen haar beter dan prins Bril en van Haga..... PvdA, spoel Uw mond als U weer wat te zeggen heeft over huisjesmelkers.

JoepJos
JoepJos12 jan. 2023 - 11:20

Wederom goede reclame voor de PvdA. Vooral de smoezen van de PvdA’er zijn heel bijzonder.

gravin2
gravin212 jan. 2023 - 11:13

Balwantsinhg:"Hij hoopte toen dat het leeg zou zijn zodat hij het snel kon opknappen. " Bijzonder geloofwaardig dit, een huizenbezitter die een pand erbij koopt en niet weet dat het bewoond is, dat is zo ongeveer het eerste wat je uitzoekt, lijkt mij.

EUpiet
EUpiet12 jan. 2023 - 10:22

Er waren meer panden waar wat mee aan de hand is. Maar onze kuch "sociaal democraat" heeft zijn biezen gepakt.

Boekhoudster
Boekhoudster12 jan. 2023 - 8:22

Kapitalisme bij de PvdA?

8 Reacties
Wir sind Pabst
Wir sind Pabst12 jan. 2023 - 9:03

Na de onthulling dat leden van de overkoepelende fractie van deze partij in het Europees Parlement zich voor tonnen euro’s hebben laten omkopen verbaast mij niets meer. Maar je weet, zelfs voor socialisten geldt: pecunia non olet!

EUpiet
EUpiet12 jan. 2023 - 9:06

De PvdA is al heel lang geen sociaal democratische partij meer.

Zandb
Zandb12 jan. 2023 - 11:37

Boekhoudster De PvdA is een partij die al vanaf de oprichting het kapitalisme als uitgangspunt voor het denken hanteert. Socialisme is niet tegen zo zeer gericht het kapitalisme an sich maar streeft er naar dat iedereen op een redelijke manier van het kapitalisme kan profiteren.

Gerygrr
Gerygrr12 jan. 2023 - 12:25

Zeker! Sinds het neoliberalisme is omarmd. Na Wim Kok is het socialisme ingeruild voor neoliberaal meeregeren en de scherpe kantjes van het systeem wegwerken. De PvdA, die in loondienst zekerheden kende is erachter gekomen, dat er pensioenpotjes gecreëerd moeten worden. Aandelen leverden verlies op, dus is in vastgoed geïnvesteerd. Illusies werken alleen bij economische groei. Nu er sinds de bankencrisis alleen krimp optreedt lopen alle raderen vast. We betalen belastingen om wantrouwen tegen de burgers uit te oefenen. Inspecties, managers, illusies… Wie meldt vangt bot. Waarom? Simpel, de opdracht van bovenaf opgelegd kán niet worden uitgevoerd. Dus de bureaula en het ontkennen en zwijgplicht. Wie aankaart, wordt ontslagen of weggewerkt.

Gerygrr
Gerygrr12 jan. 2023 - 12:48

De heren Jan Schaeffer en Hans Spekman waren wellicht de laatsten. In spijkerjasje en trui, juist om die “volkse” uitdossing gewantrouwd door de liberalen. Zie het contrast met Lodewijk Asscher. Kleren maken de man…

Jan Wijn
Jan Wijn12 jan. 2023 - 13:18

'Kapitalisme bij de PvdA? ’ De PvdA en alle andere sociaaldemocratische clubs in de Wereld hebben het kapitalistisch systeem nooit afgezworen. Het enige wat ze deden en doen is de meest scherpe punten van het kapitalisme af veilen. Een socialistische partij is iets heel anders dan een sociaaldemocratische partij. Een socialistische partij is er uitsluitend voor de belangen van de werkers (kleine zelfstandige en zij in loondienst) en niet voor de couponknippers.

Baloemparoempaloempa
Baloemparoempaloempa12 jan. 2023 - 14:55

De PVDA is een neoliberale partij, niet anders dan de VVD. Het is als het ware het hypocriete broertje van de PVDA. Ik heb voor VVDers nog meer respect dan voor PVDA schertsfiguren

Boekhoudster
Boekhoudster12 jan. 2023 - 21:09

zandb Raadslid Balwantsingh is dus een profiteur ten koste van.