Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Prestigieuze bank sluit rekening Brexiteer Nigel Farage, al dan niet vanwege Russische inkomsten

  •  
04-07-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
1986 keer bekeken
  •  
ANP-465409578

Brexit-aanjager, racist en beroepsleugenaar Nigel Farage is zijn bankrekening kwijt bij het prestigieuze Coutts. Volgens een woordvoerder van de bank zijn de rekeningen van Farage om “economische redenen” gesloten. Saillant detail: de sluitingen volgen op een beschuldiging in het Britse parlement dat Farage alleen al in 2018 meer dan een half miljoen pond aan inkomsten had via Russia Today, het staatsmedium van het Kremlin.

Coutts, bankier voor de allerrijksten, verlangt van zijn klanten dat er ten minste 1 miljoen pond (ongeveer 1,68 miljoen euro) via de bank wordt belegd, of dat er minstens 3 miljoen pond op de spaarrekening staat. Volgens Farage is zijn rekening gesloten omdat hij er “ongewenste meningen” op zou nahouden. De bank bestrijdt dat en zegt dat Farage simpelweg niet meer in het klantenprofiel past. De extreemrechtse politicus heeft een rekening aangeboden gekregen bij een reguliere bank, een dochteronderneming van Coutts.

Farage zelf houdt vol dat hij is gedumpt en geen nieuwe bankrekening kan openen om politieke redenen is. Hij zou te horen hebben gekregen dat hij op de PEP-lijst staat, Political Exposed Persons. Dat betreft mensen die invloedrijke functies bekleden en scherp in de gaten worden gehouden of ze zich niet schuldig maken aan omkoping, witwassen of corruptie.

De politicus die naam maakte met leugenachtig lobbyen voor een Britse uittreding, heeft nu gezegd dat als hij niet snel ergens een bankrekening mag openen, hij gedwongen is het land te verlaten. Als zijn nieuwe bestemming een land in de Europese Unie is, zal hij daar door eigen toedoen wel eerst een visum voor moeten aanvragen.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.