Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Politie Rotterdam doet onderzoek naar misbruik Oekraïense vluchteling

  •  
15-04-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1101 keer bekeken
  •  
ANP-446243111

De Rotterdamse politie is een onderzoek gestart naar mogelijke seksuele uitbuiting van een vluchteling uit Oekraïne. Dat meldt RTV Rijnmond. Omdat het onderzoek nog in volle gang is, doet de politie verder geen uitlatingen over de zaak.

De Landelijke Eenheid van de politie laat wel tegenover ANP weten dat het om een meerderjarige vluchteling gaat die minder dan een week in Nederland was toen de uitbuiting plaatsvond. 

In maart werd al bekend dat Nederlandse en ook Belgische mannen het hadden voorzien op hulpbehoevende Oekraïense vrouwen. Tussen de vele aanbiedingen voor hulp aan vluchtelingen, bleken veel mannen te zitten die vooral op zoek waren naar ‘een leuke, mooie, intelligente en verzorgde Oekraïense vrouw’ om in huis te halen. De hulporganisatie Steun Oekraïne waarschuwde al voor de praktijken.

Ook op andere plekken in Europa bleken mannen te loeren op kwetsbare vrouwelijke vluchtelingen. De Duitse politie ontving meerdere meldingen over mannen die Oekraïense vrouwen lastigvielen. De politie waarschuwt vrouwen inmiddels geen lift aan te nemen van mannen alleen.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.