Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Politie grijpt in bij demonstratie corona-ontkenners

  •  
20-08-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
195 keer bekeken
  •  
Binnenhof afgesloten om betoging tegen coronamaatregelen

© DEN HAAG - Betogers bij het Binnenhof tijdens een demonstratie tegen de coronamaatregelen. De politie sloot de ingangen naar het gebouw van de Tweede Kamer en sloot het Binnenhof af. ANP PHIL

De Haagse politie heeft donderdagmiddag ingegrepen bij een demonstratie tegen het coronabeleid. Volgens Omroep West belaagden demonstranten de agenten. Op beelden is te zien hoe de corona-ontkenners weigeren bevelen op te volgen en proberen agenten in het nauw te drijven.
De demonstranten waren actief in de buurt van de Tweede Kamer. Het Tweede Kamergebouw werd afgesloten en niemand mocht het Binnenhof meer op. De politie heeft verscheidene aanhoudingen verricht.
Het protest werd georganiseerd door Viruswaarheid (voorheen: Viruswaanzin), een door Willem Engel geleide club die door Thierry Baudet wordt gesteund.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (107)

Frans Kwakman
Frans Kwakman22 aug. 2020 - 14:31

vrije geluiden - ik zou Louis van Gaal kunnen napraten, maar wellicht snap je niet dat niemand die test overleeft. Ik zou zelf uiteraard zo snel mogelijk wegvliegen op die mooie bezem uit de schuur.

Vrije Geluiden
Vrije Geluiden21 aug. 2020 - 14:56

Frans Kwakman - Denk je a) dat dom-rechts daar genoegen mee zou nemen en b) zou je een dergelijke test zelf overleven? In Scheveningen hebben ze al ervaring met brandstapels opgedaan.

Dick Roelofsen
Dick Roelofsen21 aug. 2020 - 12:08

De ME kan zo mooi even oefenen, straks moeten ze immers de verjaardagsvisite uit uw ruis rossen.

Frans Kwakman
Frans Kwakman21 aug. 2020 - 8:20

Sam, soms denk ik dat de enige oplossing gaat zijn, de aloude heksentest, je weet wel, te water en als je blijft drijven ben je een heks. Zink je dan was je geen heks. Dat maakt het simpel?

Archie Bunker
Archie Bunker21 aug. 2020 - 7:37

De reden dat er nu naar besmettingen wordt gekeken is omdat de getallen "hoog" moeten blijven om ons angst aan te jagen. Geheel volgens dat idee werd iemand die (restanten van) het virus draagt een besmettelijke genoemd, en nu sinds kort een patient. Zie ook de grafieken van RIVM waar de horizontale en verticale as wordt aangepast.

TTANBTT
TTANBTT21 aug. 2020 - 7:06

Oh en ik vond deze mooie zin nog die bovenaan deze fantastische Zwitserse website - https://swprs.org/a-swiss-doctor-on-covid-19/ - over covid-19 staat: “The only means to fight the plague is honesty.” (Albert Camus, 1947)

Minoes&tuin
Minoes&tuin21 aug. 2020 - 6:09

Voor JoostWempie

Minoes&tuin
Minoes&tuin21 aug. 2020 - 6:08

Hier uitleg https://www.topics.nl/-het-zijn-megavirusfabrieken-wie-zijn-de-superverspreiders-a14704396demorgen/e384428d7dc2ff416dd9cd9a964714554d9cf63090ff86f6567e96dc49851bda/?utm_term=ankeiler&referrerBrand=eindhovensdagblad&utm_campaign=topics-integratie-niet-ingelogd&utm_medium=referral&utm_source=ED&utm_content=topics

van Dale
van Dale20 aug. 2020 - 22:34

Die actievoerders zien er niet gevaarlijk uit. Waarom ME met uitrusting en wapenstok? Slaat toch nergens op. Dat mensen daardoor geïntimideerd worden is dan een logisch gevolg.

10 Reacties
Frans Kwakman
Frans Kwakman21 aug. 2020 - 8:16

Juisr, intimidatie is de enige verklaring. Afwijkende mening, kom nou gauw. Ik heb trouwens compassie met die handhavers in hun starwarpakken. Mijn god, wat moeten die het heet hebben.

Norsemen
Norsemen21 aug. 2020 - 9:43

Gezien de rede van demonstratie kun je ervan uitgaan dat de demonstranten behoorlijke idioten zijn.

wegmetons
wegmetons21 aug. 2020 - 10:02

Als ze met stenen gaan gooien is die wapenstok en het schild wel een prettige bijkomstigheid...

2e kans
2e kans21 aug. 2020 - 10:26

Waarom ME met uitrusting en wapenstok? Misschien omdat de demonstranten zich niet aan de gemaakte afspraak houden? Ze wilden niet op de afgesproken demonstratieplek blijven, maar richting de 2e kamer. Ondanks vele waarschuwingen bleven ze doorlopen. Dan KAN de ME niet anders dan optreden.

2e kans
2e kans21 aug. 2020 - 10:28

Norsemen, Sinds wanneer maakt het uit waar iemand voor wil demonstreren? Ik ben blij dat ik in Nederland woon waar je mag demonstreren, waartegen dan ook.

Hannes van Achterhout
Hannes van Achterhout21 aug. 2020 - 13:38

Premier Mark Rutte spreekt inmiddels van "onacceptabel" gedrag en noemt de demonstranten "onbeschoft en onopgevoed". En dat is precies wat je ook ziet op die filmpjes en wat ik ook vind van boerenagressie tijdens optochten naar het Haagse.

michellekepen
michellekepen21 aug. 2020 - 15:35

@van Dale, [Die actievoerders zien er niet gevaarlijk uit] Nee, en door wie worden die agenten dan in het nauw gedreven? (zie eerste filmpje) [Waarom ME met uitrusting en wapenstok] ME met uitrusting? Blijkbaar weet je niet hoe serieuze MW-uitrusting er uit ziet. https://rescuevlissingen.nl/politie-mobiele-eenheid/ [Dat mensen daardoor geïntimideerd worden is dan een logisch gevolg] Dus nauwelijks beschermde agenten in de buurt van een demonstratie, valt volgens jou onder intimidatie? En dan is agenten aanvallen een logisch gevolg? Je bent echt van het padje. En dan ook nog speciaal een account geopend, om deze onzin te kunnen verspreiden. Ik denk dat je onderliggende problemen hebt.

Minoes&tuin
Minoes&tuin22 aug. 2020 - 11:35

Je laat me ondanks alles wel lachen; Slaat toch nergens op! Dan behoeven ze zich ook niet geïntimideerd te voelen toch? Als een van die mensen in mijn nek liep te hijgen zou ik ze ook van me afslaan.

van Dale
van Dale22 aug. 2020 - 13:37

Ik zie allemaal filmpjes op social media voorbijkomen die een heel ander beeld schetsen. Maar ja als dat geboycot wordt door MSM dan houdt het op natuurlijk.

van Dale
van Dale22 aug. 2020 - 13:41

@michel, Sorry dat ik nieuw ben op dit forum.

Sam V
Sam V20 aug. 2020 - 21:36

Wat uw link aantoont is dat een positieve test niet hoeft te betekenen dat er nog een actief virus in iemands lichaam zit. Daarom is het aantal besmettingen ook niet de enige bron van beleid. Het is één van de indicatoren. Het lijkt mij verstandig deze ook mee te nemen met inderdaad de nuance dat het aantal besmettingen niet hoeft te betekenen dat deze mensen ook actieve verspreiders zijn. Maar niet meenemen zou toch ook raar zijn? Het is immers niet bewezen dat deze mensen besmettelijk zijn, maar ook niet dat deze mensen dat niet zijn, waarbij geldt dat ze zich vaak melden omdat ze symptomen hebben. Daarnaast iemand besmet deze mensen. Een deel is dus wel besmettelijk. De vraag is dan alleen, welk deel? Hoe dan ook, dan ga ik liever uit van beperking van het risico ook al is het niet wetenschappelijk bewezen.

DeBa
DeBa20 aug. 2020 - 21:08

Waarom die kop boven dit artikel? Het gaat hier niet om corona-ontkenners. Althans, niet op basis van het artikel zelf. Viruswaanzinngen: okay, maar zelfs dat soort typeringen zal ik niet snel zelf zal gebruiken, ook al sta ik niet achter deze club. Het lijkt wel of er alleen maar zwart-wit in wij en zij wordt gesproken, waarbij vooral emotionele zwartmakerij komt kijken. Ik denk niet dat dit enige maatschappelijke positieve bijdrage heeft. De organisatoren proberen op te komen voor hun grondrechten. Dat is een ieders recht. Dat ze daar niet de juiste argumenten voor hebben, blijkt wel uit het feit dat er nog geen rechter is geweest die daar in mee gaat. Hoewel ook vele recht-deskundigen vraagtekens zetten bij de basering van de afwijzing van de Amsterdamse rechter van de bezwaren tegen de mondkapjes, niet zozeer de afwijzing an sich. Dat demonsteren een recht is, prima. De manier waarop men hier demonstreert, in ieder geval een (groot) deel van hun medestanders, is verre van normaal. Het politie optreden is wat mij betreft dan ook terecht. Wie niet horen wil, moet maar voelen.

1 Reactie
michellekepen
michellekepen21 aug. 2020 - 15:43

DeBa, Hoewel ik werkelijk niets op heb met deze 'demonstranten', ben ik het wel met je eens dat het ze als corona-ontkenners wegzetten (framen), een slecht en onterecht iets is. Doet me denken aan het frame van rellende en straatterreur uitoefende groepen, die steevast als 'jongeren' geframed worden. (of zelfs helemaal doodgezwegen worden)

Sam V
Sam V20 aug. 2020 - 18:21

@ JoostWempie U begint met het poneren van een “feit” wat dat natuurlijk niet is. Er wordt ook gekeken naar de achtergrond van de besmette mensen en ook naar opnames in ziekenhuizen en specifiek IC’s. Als u wat doorgelezen had, bijvoorbeeld hier https://joop.bnnvara.nl/nieuws/vooral-besmettingen-bij-jongeren-zo-begon-het-in-juni-in-florida-ook dan had u geweten dat nu veel jongeren besmet zijn, die inderdaad minder ziek worden, maar dat daardoor een groot risico bestaat dat nu ook oudere mensen besmet raken die wel ziek worden.

Rechtse Bal5
Rechtse Bal520 aug. 2020 - 17:56

goede oefening voor politie want het zal steeds erger worden als er niet Stop wordt gezegd en op wordt toegezien dat er Stop bedoeld wordt.

1 Reactie
Hannes van Achterhout
Hannes van Achterhout20 aug. 2020 - 19:06

Ben het niet vaak met je eens maar in dezen wel.

wegmetons
wegmetons20 aug. 2020 - 17:19

Soms heb je wel eens mensen waarbij je oprecht denkt dat de lange lat de beste oplossing is. Gasten zoals dit, of de jeugd afgelopen weekend, die de politie menen te moeten bedreigen verdienen het om een paar stevige tikken van de hermandad te krijgen. Prima dat je demonstreert, waar dat dan ook voor is, maar bepaalde elementaire gedragsregels gelden voor iedereen. Ook als je boos ben op de overheid, juist dan zou ik zeggen, dien je als demonstrant het goede voorbeeld te geven voor degene die je wil bereiken met je boodschap.

Wereldburger
Wereldburger20 aug. 2020 - 17:01

je reinste fascisme in opkomst, gefinancierd door alt right - het virus ontkennen is een dekmantel

2 Reacties
DeBa
DeBa20 aug. 2020 - 19:32

Ook een complotdenker?

van Dale
van Dale20 aug. 2020 - 22:37

Wereldburger heeft gelijk. Politiestaat in wording.

ton14024
ton1402420 aug. 2020 - 16:55

Alle waanzinnigen op een hoopje. Virus, ALM, CO2 is OK en rellers, alleen de boeren missen nog.

4 Reacties
dansk
dansk20 aug. 2020 - 17:08

de boeren hadden een legitieme reden om te protesteren, dat bleek gisteren. ze vervolgens wegzetten als waanzinnigen zegt meer over u.

ton14024
ton1402420 aug. 2020 - 18:25

D, gezien die redenatie, hoor jij er ook bij.

Janko2
Janko221 aug. 2020 - 5:02

@Ton14024, dus u noemt andersdenkenden (al hebben ze in dit geval feitelijk gelijk) waanzinnigen? Ik vind dat in een discussie wel een heel erg sterk argument hoor.......

ton14024
ton1402421 aug. 2020 - 9:31

Janko, jij diskwalificeert mij als tegenstander en hoort er ook bij.

Snakepit
Snakepit20 aug. 2020 - 15:50

Beetje selectief geweest met het uitkiezen van de filmpjes, dezelfde Bob van Keulen deelt ook dit, best schokkend, als dit in Belarus had geweest zou je dit vanavond zien in het 8 uur journaal. https://twitter.com/BobHGL/status/1296417932034150401

1 Reactie
wegmetons
wegmetons20 aug. 2020 - 17:21

Als er een noodbevel is gegeven en je wordt verzocht te vertrekken, met de mededeling dat je anders het plein wordt af gemept, dan vraag je letterlijk om de tik als je blijft staan. Het moment van discussie voeren is dan al voorbij namelijk. Verder was die tik niet zo hard, daar krijg je nog geen blauwe plek van. Is op geen enkele wijze te vergelijken met hoe de ME in Wit Rusland optrad dus trek dat vergelijk dan ook niet.

harmmeijer
harmmeijer20 aug. 2020 - 15:34

Als ze zich dan toch vervelen, in Beiroet komen ze handen tekort. Stelletje verwende nesten.

3 Reacties
TheBigLebowski
TheBigLebowski20 aug. 2020 - 15:54

Het vervelende is dat deze nitwits het virus blijven verspreiden. Ik zou zeggen sluit ze 2 weken op.

Stheno
Stheno20 aug. 2020 - 15:56

Merel, In tegenstelling tot de rellen en schade die de afgelopen nachten hebben plaatsgevonden in diverse steden is hier weinig sprake van schade door zwaar vuurwerk( gegooid naar agenten), auto's in de brand e.d. Wel is het zo dat juist die veel, veel grotere groep die toevallig ook veel meer binding heeft met Beiroet (wanneer het ze uitkomt) hier nog geen onderwerp van een column is geweest, al die dagen niet.

Hannah Freudenthal
Hannah Freudenthal20 aug. 2020 - 17:34

@TheBigLebowski De "nitwits" die het virus verspreiden zijn vooral jongeren in de grote steden.

Hannes van Achterhout
Hannes van Achterhout20 aug. 2020 - 15:25

De politie is op adequate wijze opgetreden tegen het vuige falderappes, dezelfden als die van ADO en die van de rellen in Duindorp en Schilderswijk. Nihilisten die door Baudet nog worden gesteund ook. `k Vind het alleen wel spijtig dat idealistische meisjes vooral klappen krijgen van de wout omdat ze te naïef zijn om te begrijpen in wat extremistisch rechts ressentiment ze terecht zijn gekomen.

18 Reacties
Hannes van Achterhout
Hannes van Achterhout20 aug. 2020 - 15:28

corr.: in wat voor extremistisch rechts ressentiment ze terecht zijn gekomen.

Jan Lubbelinkhof
Jan Lubbelinkhof20 aug. 2020 - 16:02

Wat een seksistisch geschrijf van u. “ k Vind het alleen wel spijtig dat idealistische meisjes vooral klappen krijgen van de wout omdat ze te naïef zijn om te begrijpen....” Dus meisjes kunnen volgens u niet nadenken? Wat jammer dat ze ook nog stemrecht hebben he?

Hannes van Achterhout
Hannes van Achterhout20 aug. 2020 - 16:46

Ha, die Lubbeljan. Ik lach me regelmatig te barsten hier hoe zuurrechtse reaguurders me proberen te framen.. . Wonderlijk.

michellekepen
michellekepen20 aug. 2020 - 17:14

Hannes Achterhout, Dat die rellen die nu al meerdere dagen in verschillende steden plaatsvinden, niet genoemd (mogen) worden, is nog tot daar aan toe. Maar om deze rellen nu ook volstrekt onjuist toe te schrijven aan ADO en nihilisten die Baudet zou steunen, is de waarheid ongeveer 180% verdraaien. Dat wordt echt te gortig. Dus gewoon blijven wegkijken. Dat mag. Maar niet daarbovenop ook nog eens pertinente leugens en onzin gaan verkondigen.

Liza2
Liza220 aug. 2020 - 17:17

De meisjes krijgen geen klappen vanwege hun idealisme. De meisjes volgen de bevelen van de politie niet op na meerdere malen waarschuwen. Wie niet luistert moet maar voelen!

wegmetons
wegmetons20 aug. 2020 - 17:23

Gek genoeg bent u altijd boos als de politie optreed tegen mensen van wie de mening u wel zint. Vind u dat zelf niet een beetje hypocriet Hannes?

Hannes van Achterhout
Hannes van Achterhout20 aug. 2020 - 18:32

`k Ben telkenmale weer verrast hoe een netjes geformuleerde opinie, door mij getracht hier naar integer goeddunken weer te geven, een potsierlijke staart aan reacties van rechts reaguurvolk oplevert. Ondanks, ja zelfs dankzij, integer willen duiden van nonsensicaal gemonkel, ontvouwt zich bruusk de snode kokervisie van conformistisch conservatisme als getuigenis van irrationeel- reactionair belijdingsgoed.

Hannes van Achterhout
Hannes van Achterhout20 aug. 2020 - 18:37

Liza: Mee eens.

Hannes van Achterhout
Hannes van Achterhout20 aug. 2020 - 18:43

@Wegmetons: `Gek genoeg bent u altijd boos als de politie optreed tegen mensen van wie de mening u wel zint.' Nou nou, een boude bewering dunkt me. Kun je dat boekstaven met grondig onderbouwde feiten? Een beet loos ins Blaue hinein brallen kunnen we allemáál wel.

Loebkesman
Loebkesman20 aug. 2020 - 20:23

Hannes Kazan, de woordengoochelaar. Met moeilijke zinsconstructies geeft hij uiterst simplistisch zijn wereldbeeld weer. Zijn eerste truc is de bekende kist met de zaag.. Bezorgde burgers en kritische buitenlui stopt hij in de rechter zijde van de kist en zaagt deze door midden. Zijn tweede truc is de verdwijntruc. Rellende jongeren, brandende auto’s en moordende jongeren plaatst hij in een cirkel. Vervolgens gooit hij een rookgordijn op én voila. Maar zoals iedere goochelaar die met z’n doorzichtige trucjes het publiek vermaakt is hij een soort van clown maar dan met een enkel talent. Meer ook niet.

Jan Lubbelinkhof
Jan Lubbelinkhof21 aug. 2020 - 0:29

@Hannes, Typische reactie weer, nu ben ik ineens guurrechts terwijl ik uw integriteit in twijfel trek. U heeft het over (ik parafraseer) “meisjes die niet slim genoeg zijn om de mannenwereld te begrijpen”. Ik vind dit kwalijk en seksistisch, ik neem namelijk wel ieder mens serieus, u blijkbaar niet. En u weet ook dat u fout zit, u vertoont namelijk de gebruikelijke reactie van mensen die betrapt zijn en weten dat ze fout zijn: uithalen naar de betrapper.

wegmetons
wegmetons21 aug. 2020 - 4:56

Even uw eigen reactie onder een optreden van de Amerikaanse ME tegen plunderaars, ik citeer:" 29 mei 2020 at 23:07 Politie arresteert zwarte reporter tijdens live-verslag racismeprotest `een klein deel verkloot het voor de rest. Een echt vreedzaam protest had zo’n sterk signaal geweest en nu verknolt een klein deel het voor de rest door de politie aan te vallen en te plunderen. Zo zonde’ Dat verschijnsel heet agent provocateur. Bekend sinds de Meirevolutie Parijs `68 waar de CRS, de Franse mobiele eenheid, werd voorafgegaan door politie in burger die de eerste stenen smeet naar de sjieke étalages aan de Champs Elysées. Ook in dit land actief sinds de Nieuwmarktrellen als undercover BVD-ers destijds." Op het moment dat de politie daar optreed tegen plunderaars en stenengooiers noemt u het agent provocateur, nu noemt u het terecht optreden en vraagt u zich niet af of het agent provocateurs zijn. Dan kunt u nog zoveel inhoudsloze maar dure woorden uit de Dikke van Dale trekken: hypocrisie zit niet in het woordgebruik maar in het totaal van de tekst.

Hannes van Achterhout
Hannes van Achterhout21 aug. 2020 - 7:22

@Jan Lubbelinkhof: `. U heeft het over (ik parafraseer) “meisjes die niet slim genoeg zijn om de mannenwereld te begrijpen”. Ik vind dit kwalijk en seksistisch' Het moet niet gékker worden: dat zijn jóuw woorden, niet de mijne!

Hannes van Achterhout
Hannes van Achterhout21 aug. 2020 - 7:33

@ Weg met ons. Bedankt voor het zoekwerk in mijn archief, hoef ik het zelf niet te doen. Ik heb geschreven: ` Een echt vreedzaam protest had zo’n sterk signaal geweest en nu verknolt een klein deel het voor de rest door de politie aan te vallen'. Dát is de kernboodschap, dat geldt voor BLM demo's in US en dat geldt voor de Haagse betoging van gisteren! De rest van je verhaal n.a.v. van je zoektocht om mij te citeren citaat is een zwakke poging je gelijk te halen.

Jan Lubbelinkhof
Jan Lubbelinkhof21 aug. 2020 - 9:10

@Hannes, Ik parafraseer omdat u uw eigen woorden niet schijnt te begrijpen dan wel te willen begrijpen. U bent het toch echt die op een seksistische manier die dames naar beneden haalt “omdat ze te naïef zijn om te begrijpen”. U beweert dus simpelweg dat deze mensen omdat ze een andere plasser hebben dan u niet goed kunnen nadenken. Dat heet seksisme en is walgelijk.

wegmetons
wegmetons21 aug. 2020 - 10:05

Hannes, ` Een echt vreedzaam protest had zo’n sterk signaal geweest en nu verknolt een klein deel het voor de rest door de politie aan te vallen’. Was hoe u mijn reactie in dat artikel citeerde, die tekst kwam van mij. U gebruikte alleen de verkeerde leestekens om een citaat aan te duiden (' ipv "). Dus die tekst was niet van u, staat u zichzelf er dan ook vooral niet op voor. Uw eigen tekst was wat er onder stond.

wegmetons
wegmetons21 aug. 2020 - 10:10

Wat ik er maar mee wil zeggen: u bent geen haar beter als Wilders of Baudet. U bent alleen niet extreem rechts zoals zij maar zeer extreem links. Wilders veroordeelt alleen politiegeweld tegen rechts, u veroordeeld (en nog op een laffe seksistische wijze ook) alleen politiegeweld tegen links. Of U bent voor het optreden van politie tegen relschoppers of u bent tegen het optreden van politie tegen relschoppers. Als u onderscheid maakt in de politieke kleur van de relschoppers dan bent u bijzonder hypocriet. Deze debielen verdienden net zo goed de lange lat als de plunderaars in de VS of het tuig wat van het weekend huis hield in Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Hoogeveen.

Hannes van Achterhout
Hannes van Achterhout21 aug. 2020 - 10:36

@Jan Lubbelinkhof: `Ik parafraseer omdat u uw eigen woorden niet schijnt te begrijpen dan wel te willen begrijpen. U bent het toch echt die op een seksistische manier die dames naar beneden haalt...etc' Belachelijke reactie! Je zet jezelf hier op Joop hiermee volkomen voor joker.

Aart van de aap
Aart van de aap20 aug. 2020 - 15:17

Ik denk dat het beter is als je 1,5 meter afstand houdt. Voor jezelf en andere mensen. ( voornamelijk voor jezelf ) Je wilt niet ziek worden Maar...Je kent Aart. Het is beter als ze afstand houden, maar van mij moet het niet. Niets moet. Je gaat er nog steeds zelf over. Ik vind je een idioot als je geen afstand houdt, maar ik ga je niet vertellen wat je wel/niet moet doen. Daar ga je zelf over. Dat zijn afwegingen die je zelf moet maken. Wat zijn de nadelen, wat de voordelen en wegen ze tegen elkaar op ? Aangevallen worden door de ME, is dat het waard voor mij ? Wil ik zo graag geen 1,5 meter afstand houden ? Of kan ik leven met die 1,5 meter afstand, voor zolang het duurt ? Voor mij geld het laatste

2 Reacties
Woeki Hypo
Woeki Hypo20 aug. 2020 - 16:04

De autoritaire paternalistische wetenschap wil "alles" voor jou beslissen: Geen HCQ, wel een vaccin, wel markt. Woeki Hypo.

Aart van de aap
Aart van de aap21 aug. 2020 - 9:38

Woeki Ik weet het allemaal niet, man. Ik volg deze materie niet eens. Ik hou wel 1,5 meter afstand. Is het een Hoax ? Dat zal dan wel achteraf blijken allemaal

2e kans
2e kans20 aug. 2020 - 15:04

Demonstreren mag uiteraard. Op de daarvoor aangewezen plek. Als de demonstranten zich daar niet aan houden en gaan verhuizen moet de politie ingrijpen. Na aantal waarschuwingen (Als u nu niet weggaat, zal er geweld gebruikt worden) negeren is het geduld op. Dan moet de politie ingrijpen. En niet achteraf janken dat de politie gemeen is.

6 Reacties
Liza2
Liza220 aug. 2020 - 17:18

Juist!

Loebkesman
Loebkesman20 aug. 2020 - 20:29

Ah juist. Niet janken. Net als die keer dat een bepaalde individu politie beledigde en ook niet weg wilde gaan maar wel overleed na zijn arrestatie?!

2e kans
2e kans21 aug. 2020 - 10:39

Loebkesman, Dus omdat in Amerika een idioot George Floyd vermoorde, wilt u hier gemaakte afspraken met demonstranten niet meer serieus nemen en ze zo de 2e kamer laten inlopen?

Loebkesman
Loebkesman21 aug. 2020 - 12:34

2e kans Ik verwees naar Mitch Henriquez.

2e kans
2e kans21 aug. 2020 - 21:24

Loebkesman, Leuk raadspelletjes.. Maar oké, het gaat om de tragische dood van Mitch Henriquez. En nu? Politie mag nergens meer optreden? Moeten kwaadwillende zich niet aan afspraken houdende demonstranten niks meer in de weg gelegd worden? Dan zal het een stuk beter gaan met Nederland....

Liza2
Liza222 aug. 2020 - 12:29

@Loebkesman Als je niet voldoet aan het bevel of een vordering dan loop je het risico dat geweld wordt gebruikt door de politie. Dat risico ga je zelf aan; ook als een klap even verkeerd valt. Als je hier aan gaat sjorren dan sjor je aan de bevoegdheden en de wet. Niet voldoen aan een bevel of vordering is strafbaar. Het risico wat daarop volgt ga je toch zeker zelf als demonstrant aan.

Hannah Freudenthal
Hannah Freudenthal20 aug. 2020 - 14:43

Tja, die tokkies toch ... terwijl de verspreiding van het virus dus veroorzaakt wordt door jongeren, vaak studenten. Selectieve verontwaardiging viert weer hoogtij. Meteen los gaan op demonstranten die het virus ontkennen, maar de ware veroorzakers niet willen aanpakken.

7 Reacties
Vrije Geluiden
Vrije Geluiden20 aug. 2020 - 15:05

En, mevrouw Normaal, wat stelt U voor? De demonstranten hun gang laten gaan of alle jongeren opsluiten?

2e kans
2e kans20 aug. 2020 - 15:39

Meteen losgaan op demonstranten?? U heeft het over de groep die zich niks aantrok van de afgesproken plek? Ondanks meerdere waarschuwingen toch richting binnenhof wou terwijl dit niet was toegestaan? De groep die bleef doorlopen naar het binnenhof en na nog meer waarschuwingen werd tegengehouden? Die groep?

Hannah Freudenthal
Hannah Freudenthal20 aug. 2020 - 15:42

Mijn voorstel is scenario's te ontwikkelen voor een toekomst zonder coronavaccin. Willen we, zoals in Nieuw-Zeeland, permanent de grenzen dicht, en dan maar hopen dat er geen coronabesmettingen binnenkomen ? Willen we juist de natuur zijn gang laten gaan, en onze lchamen immuniteit laten opbouwen ? (dan zullen de risicogroepen afgezonderd dienen te worden). Of willen we "gewoon" doorleven zoals we nu doen, op 1,5 m, zonder culturele evenementen en feesten ? Dit zijn enkele alternatieven voor een vaccinloze toekomst. En zeg niet dat die er niet kan komen ! Zo zeker is een vaccin niet. Mijn eigen keuze ? Ik zeg leef met het virus, en bevorder de biologische weerbaarheid. Mij lijkt dat de meest duurzame oplossing, voor als er geen vaccin mogelijk blijkt (wat ik uiteraard wel vurig hoop). Maar wees in godsnaam realistisch en gok niet alleen maar op een vaccin.

Woeki Hypo
Woeki Hypo20 aug. 2020 - 16:00

@Hannah Freudenthal, 20 augustus 2020 at 17:42, Minimaal het gebruik van het medicijn HCQ in o.a. de eerste lijn opnieuw overwegen. Nu ("wetenschappelijk" paternalistisch) verboden in Nederland. https://www.petities.com/einde_corona_crises_overheid_sta_behandeling_van_covid-19_met_hcq_en_zink_toe Woeki Hypo

Hannah Freudenthal
Hannah Freudenthal20 aug. 2020 - 17:09

@Woeki Hypo Ik geloof niet dat de overheid of de medische wereld dat medicijn zou tegenhouden - als het zou werken. Maar de harde realiteit is vooralsnog dat we NIETS hebben, geen medicijn en geen vaccin. Dromen kan psychisch soelaas bieden maar helpt helaas niet bij de bestrijding van het virus. Opmerkelijk toch hoeveel mensen blijken te dromen of in complotten blijken te geloven. De realiteit onder ogen zien is blijkbaar te lastig. WE HEBBEN NIKS, en misschien krijgen we nooit wat tegen corona.

Vrije Geluiden
Vrije Geluiden20 aug. 2020 - 21:34

Hannah Freudenthal - Er is geen enkele reden om het voorbeeld van Nieuw-Zeeland en Zuid-Korea niet te volgen. Als het virus -nog- dodelijker was geweest, was dat ook al lang gebeurd. Wat we nu hebben is een mengsel uit onderschatting en incompetentie.

Woeki Hypo
Woeki Hypo21 aug. 2020 - 0:00

@Hannah Freudenthal, 20 augustus 2020 at 19:09, Keiharde realiteiten: Er zijn deskundigen die menen, dat HCQ potenties heeft. Deskundigen, die voor hun mening uitkomen worden beschuldigd van desinformatie, worden bedreigd, of ervaren de cancel cultuur. Er is censuur in de MSM en op de sociale media, m.b.t. o.a. HCQ en vaccins. Waar is het (harde) bewijs, dat HCQ niet voldoende werkt, in o.a. de eerste lijn, in een juiste combinatie, voor relevante doelgroepen (zonder contra indicatie) ? Woeki Hypo.

Thuiszitter
Thuiszitter20 aug. 2020 - 14:27

Waarom de drie agenten nu achteruitlopen is mij een raadsel eenmaal om de hoek komt een vierde in beeld en geeft het voorbeeld wat te doen. Vreemd clubje die ontkenners / demonstranten, zij demonstreren nu al weken wat denken zij ermee te bereiken?, vraag ik mij af.

Marco de Jong2
Marco de Jong220 aug. 2020 - 14:16

Lol, die reactie van die PvdA'er (what else) bij dat filmpje van die Hizir Cengiz, hij schrijft 'ik dacht de ouders' waar hij natuurlijk doelt op die jongeren in Utrecht en in Den Haag. Of Peter Breedveld (lol) die 'is de cultuur' roept. Deze reacties zijn een mix van wegkijkerij, whataboutisms en het resultaat van het leven in een piepkleine bubbel, waar ze het niet voor mogelijk houden dat je zowel het dagenlange rellen en geweld van die allochtone jongeren in Utrecht en Den Haag kan veroordelen als die agressieve virus wappies die de politie te lijf gaan..

2 Reacties
Zandb
Zandb20 aug. 2020 - 15:05

Marco U zal vast gelijk hebben. Maar over een weer bezondigt men zich hier aan. Wat u hier als een mix van enz. (niet veel moois) presenteert, kan ik ook van mensen van 'gene zijde' waarnemen. Het is dan niet zo zeer, dat die mensen menen wat ze zeggen maar dat ze hekelen wat ze menen dat andere mensen schrijven, menen, denken...... Tenminste, dat lijkt mij. (Of zijn er regelmatig trollen bezig?)

rvb2
rvb220 aug. 2020 - 15:49

@marco: tijd om dus niet meer weg te kijken. De veroorzakers zijn keer op keer randstedelingen.

Frans Kwakman
Frans Kwakman20 aug. 2020 - 14:14

Maar wat ik zie op het plaatje is dat de mensen redelijk afstand houden. Alleen de ME rukt dreigend op. Je zou er agressief van worden.

4 Reacties
vdbemt
vdbemt20 aug. 2020 - 14:24

Als men niet luistert, MOET de politie toch wel naderen?

Liza2
Liza220 aug. 2020 - 17:20

@ Frans De ME moest oprukken; het plein moest schoon. Of denkt u dat iedereen gehoor zou geven aan een vraag of men zich wilde verwijderen. Op enig moment houdt het op.

Frans Kwakman
Frans Kwakman20 aug. 2020 - 19:02

Liza - maar ik zie een winkelstraat met mensen. Het enige vreemde is een omgekeerde Nederlandse vlag maar wie zich daar aan stoort is een kniesoor. En vdbemt , nu lijkt het er het meest op dat de politie zich aansluit bij de mensen in de winkelstraat. Moeten die mensen dan opzij? Het ziet er gewoon naar uit dat die ME ergens verkeerd opgesteld stond.

2e kans
2e kans20 aug. 2020 - 20:15

Frans Kwakman, De demonstranten wilden niet op de aangewezen en afgesproken plek blijven. Via het plein wilden ze oprukken naar het binnenhof. Vele malen zijn ze gewaarschuwd niet verder te gaan. De demonstranten bleven doorlopen. Tot de politie ze daadwerkelijk tegenhield en terecht! U ziet als vreemd alleen een omgekeerde Nederlandse vlag? Ik zie een groep demonstranten die waarschuwingen en daarna bevelen van de politie niet wil opvolgen en vervolgens ook nog gaat vechten tegen de politie.

Cave Canem
Cave Canem20 aug. 2020 - 14:08

Het wordt met de dag erger. Geweld tegen de politie in de Schilderswijk, Kanaleneiland en andere Utrechtse wijken. Daders die na één dag weer op straat staan, terwijl door het gooien vanbzware stenen feitelijk sprake is van pogingen tot doodslag. De politiek die voir het merendeel zwijgt in plaats van het voor de politie opneemt. Wat zouden de politici er van vinden als de geweldplegers vanmiddag waren doorgedrongen tot de ruimten waar zij zaten te vergaderen?

2 Reacties
SG87
SG8720 aug. 2020 - 14:50

Dat 'daders' vaak na één dag weer op straat staan is ook deels omdat er te weinig bewijs is en het dus nog maar de vraag is of het wel de dader was. In jouw voorbeeld: weet je wel zeker dat je degene hebt gearresteerd die de zware steen gooide, of arresteerde je iemand die er toevallig in de buurt stond. In zo'n grote groep maak je al snel de verkeerde arrestatie natuurlijk. Voor de agenten natuurlijk zeer deprimerend dat ze niemand verantwoordelijk gehouden zien worden, maar het is natuurlijk ook niet de bedoeling dat je de verkeerde verantwoordelijk houdt. Wat mij betreft zo snel mogelijk de bodycam invoeren voor agenten, zodat de beelden daarvan gebruikt kunnen worden als bewijs tegen daders. Ik denk dat je dan ook al sneller andere straffen gaat zien.

Cave Canem
Cave Canem20 aug. 2020 - 16:32

Ik heb het hier over daders van wie de agenten zelf aangeven dat ze de daders zijn. Er zijn maar heel weinig personen gearresteerd “die toevallig in de buurt stonden”. Misschien dat je toch eens je ogen open moet doen als je de excessen op tv ziet. Daders lachen zich rot om het soort commentaar van jou.

Simon de Waal
Simon de Waal20 aug. 2020 - 14:08

Wie de volksgezondheid in gevaar brengt door te demonstreren zonder zich aan de noodzakelijke afstandsregels te houden loopt het risico met de ME in botsing te komen. Als links progressief mens heb ik wel moeite met autoritair optreden waarbij geweld wordt ingezet. Toch vrees ik dat het soms niet anders kan. Wat deze virus waanzinnigen doen is namelijk ook geweld plegen ten opzichte van mensen met een kwetsbare gezondheid. Willens en wetens de regels negeren en daarmee het risico nemen dat het virus zich verspreidt is een daad van geweld jegens mensen met een kwetsbare gezondheid. Daartegen is politie optreden op zijn plaats.

1 Reactie
2e kans
2e kans20 aug. 2020 - 15:07

Het maakt niet uit wie er aan het demonstreren is. Iedereen is gelijk. En als de politie na vele malen vriendelijk verzocht te hebben weg te gaan de demonstranten daar geen gehoor aan geven moet de politie iets. Aangeven dat het laatste waarschuwing is, en anders volgt er geweld. (Laatste waarschuwing hebben ze keurig gegeven)

Michaela2
Michaela220 aug. 2020 - 14:07

Verbaas me wel een beetje over het type mensen wat er hier loopt te ‘demonstreren’. Ik zou vooral jonger publiek verwachten, wat minder van Corona te duchten heeft, maar het zijn toch vooral ‘Ma Flodder-types’, die ik zie.

Phantom3
Phantom320 aug. 2020 - 13:53

Deze mensen zijn geen corona-ontkenners toch? Ze zijn tegen de corona spoedwet. Dat is nogal iets anders.

4 Reacties
vdbemt
vdbemt20 aug. 2020 - 14:27

ooh. Dan is het wel oké'.

LBNB
LBNB20 aug. 2020 - 14:49

@vdbemt De wereldwijde coronahysterie is mijns inziens zo belangrijk om tegen te gaan dat demonstreren belangrijk is. Dit is minstens net zo belangrijk als de BLM demonstraties. Natuurlijk zitten hier een paar coronaontkenners tussen en dat is waanzin, want het bestaat gewoon, dit is denk ik eerder een demonstratie tegen de tech censuur, de regering, RIVM etc. Overigens lost geweld niks op en dat is verwerpelijk.

Harba Lorifa2
Harba Lorifa220 aug. 2020 - 17:12

Inderdaad Phantom. Het is mijns inziens erg jammer dat hier de frame 'coronaontkenners' wordt gebruikt.

Phantom3
Phantom320 aug. 2020 - 17:15

Helemaal eens LBNB.

Jerry Bidet
Jerry Bidet20 aug. 2020 - 13:45

Ik heb het vooral te doen met de politie. Die maken echt overuren, met gevaar voor lijf en leden. Verdienen die ook een bonus?

9 Reacties
Roel2
Roel220 aug. 2020 - 13:56

Tuurlijk! Maar ze krijgen slechts applaus... (of in elk geval klappen)

Marco de Jong2
Marco de Jong220 aug. 2020 - 14:11

@Jerry Volgens heel veel mensen hier op Joop is de politie tuig.

Nico de Mus
Nico de Mus20 aug. 2020 - 14:21

@Marco de Jong 20 augustus 2020 at 16:11 Totdat ze dat tuig nodig hebben voor hulp ..,ik durf te wedden dat ze dan vooraan staan

vdbemt
vdbemt20 aug. 2020 - 14:22

Ik zou zeggen: ja. Of wou jij beweren dat dit niét waar is? "Die maken echt overuren, met gevaar voor lijf en leden".

SG87
SG8720 aug. 2020 - 14:53

Ik vraag me af of ze wel overuren draaien. Weliswaar zijn er daar in Den Haag nu iets meer demonstraties, maar er zijn nu wel weer veel minder wedstrijden van ADO...

Zandb
Zandb20 aug. 2020 - 15:12

Marco Ik zou niemand kunnen bedenken. Maar u spreekt van heel veel mensen. Dus kunt u er vast wel een paar noemen en de reacties op grond waarvan u dit feitelijk kunt vaststellen, tonen. Het zal, zoals gewoonlijk, bij dit soort zinloos maar wel irritant onnozel geframe blijven. Dit is van de soort: Ik heb het van een oom van een tante die een neef heeft en die z'n vriend is vroeger bij de politie geweest in de buurt van een grote stad, nou, dan weet je het wel......

GoudenBergen
GoudenBergen20 aug. 2020 - 15:19

@Nico "Totdat ze dat tuig nodig hebben voor hulp ..,ik durf te wedden dat ze dan vooraan staan " Iedereen, hoe extreem links hij ook is, zal in geval van nood 112 bellen. Iedereen, hoe extreem links hij ook is, zal blij zijn als de politie hem ontzet uit een (levens)bedreigende situatie. De kans is wel groot deze mensen daarna weer terugvallen in hun afkeer van Oom Agent. Het bloed kruipt immers waar het niet gaan kan.

Satya
Satya20 aug. 2020 - 17:11

Marco Filmje gezien waar een rechtse broeder van je een agent probeert te dropkicken? De boel daarvan afleiden werkt niet. Volgens mij zijn dit ook de mensen die acab roepen.

Marco de Jong2
Marco de Jong220 aug. 2020 - 21:07

@Satya 'Filmje gezien waar een rechtse broeder van je een agent probeert te dropkicken? De boel daarvan afleiden werkt niet. Volgens mij zijn dit ook de mensen die acab roepen' Wat zit je nou voor rare onzin te verkopen???! Ik verdedig de politie juist, tevens ben ik niet rechts en ook niet links en zijn die anti-virus wappies volgens mij ook niet rechts of links; het is een bonte verzameling van gekkies.