Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Kwart van de VS wordt onleefbaar heet als gevolg van klimaatcrisis

Temperaturen lopen op tot boven de 50 graden Celsius
Joop

Poetin krijgt koekje van eigen deeg: Erdoğan laat Russische oorlogsmisdadiger wachten

  •  
20-07-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2435 keer bekeken
  •  

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan heeft Vladimir Poetin dinsdag een minuut laten wachten. Op beelden is te zien hoe de Russische oorlogsmisdadiger zich geen houding weet te geven. Hij verplaatst zijn gewicht van het ene naar het andere been en trekt rare grimassen. Ondertussen klikken de camera’s.

Met zijn actie gaf Erdoğan Poetin een koekje van eigen deeg. De Russische leider staat erom bekend dat hij buitenlandse leiders vaak lang laat wachten. Zo zat Donald Trump in 2018 drie kwartier duimen te draaien, terwijl Poetin maar niet kwam. Ook Erdoğan was een keer het slachtoffer van zo’n actie. In 2020 moest hij zolang wachten op de Russische president dat hij besloot om maar vast te gaan zitten.

Niet alleen politici zijn het slachtoffer van Poetins powerplay. In 2004 liet de Russische leider de ouders van kinderen die waren omgekomen bij een vliegtuigongeluk, twee uur wachten op een begraafplaats.

Erdoğan en Poetin spraken dinsdag over de export van Oekraïens graan. Omdat de Russen de Oekraïense havens blokkeren, dreigt er een voedselcrisis. Turkije heeft een voorstel gedaan om de impasse te doorbreken.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (7)

Mokker
Mokker21 jul. 2022 - 15:16

Een onderonsje van oorlogsmisdadigers. Of zijn we de Koerden en Albanezen alweer vergeten?

Jopie666
Jopie66621 jul. 2022 - 9:29

Poetin heeft gegokt en verloren en ja hij doet ons pijn maar voor ons is het een win win situatie als we minder afhankelijk worden fossiele brandstoffen over 3 tot 5 jaar. Verder kost het huidige grapje Rusland ook haar wapenindustrie. Een grote tankdeal is al gecanceld. Met India een grote helicopter deal en ga maar verder. De beelden van falende air to air raketten zijn legio aan het worden. Himars raketten neerschieten lukt ook niet. Dat wordt lachen zodadelijk als we hypersonische raketten van mach 6 hebben. Veel sneller dan wat de Russen hebben. Ja het westen heeft deze ook al hoor.

Gio Servas
Gio Servas21 jul. 2022 - 8:38

Volgens mij is er nu bijna geen politiek leider meer die geen oorlogsmisdadiger is en hoe lang laat Rutte de kinderen van de toeslagenaffaire slachtoffers al niet wachten? Ik denk dat het handiger is dat voordat we regeringsleiders van andere landen belachelijk proberen te maken, we eers maar even naar onze eigen regeringsleiders moeten kijken.

Martin van der Linde
Martin van der Linde20 jul. 2022 - 13:43

Over die export van graan, terwijl Poetin goede sier maakt door met Turkije te onderhandelen over het vervoer van graan naar elders, heeft hij opdracht gegeven om alle steden in het zuiden waar het graan in afwachting van transport klaar ligt, onder vuur te nemen. De aanwezige voorraden zijn verbrand of onbereikbaar geworden. Dit is zijn opzet, hij was dit altijd al van plan. Poetin wil geen vrede of hongersnood bestrijden, hij wil deze oorlog rekken om zo de eensgezindheid van het westen te torpederen. Zie hier een uitgebreid verslag van DW. https://www.youtube.com/watch?v=sXArHcrDqGg&t=70s

Flix
Flix20 jul. 2022 - 12:00

Erdo had die bekkensnijer mooi op kunnen laten pakken .d,r zijn er in Turkije voor minder de bajes in gegaan.

Sam V
Sam V20 jul. 2022 - 10:28

Spannende tv! Waarschijnlijk vond hij het, gezien de huidige spanningen, niet het juiste moment om een paar grappen te maken tegen de fotografen.

1 Reactie
TheBigLebowski
TheBigLebowski21 jul. 2022 - 3:50

Ik zie een zeer onzekere, bange man.