Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Plasterk maakt excuses aan Omtzigt in krant die lastercampagne voerde tegen NSC-leider

  •  
17-05-2024
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
3364 keer bekeken
  •  
wildersplasterk

In een ultieme poging om toch nog premier te worden, gaat Ronald Plasterk vrijdag diep door het stof. De pedante professor maakt in een ingezonden briefje in De Telegraaf zijn excuses aan Pieter Omtzigt, die Plasterks kandidatuur blokkeert.

R. Plasterk uit Amsterdam schrijft: “Mij is veel gevraagd hoe ik erop terugkijk dat ik in het debat over de eerste informatieronde heb verteld dat de dienstauto van de informateur gebruikt was. Ik hecht eraan te stellen dat ik dat niet had moeten doen; het was onnodig en misplaatst. Ik heb er nadien daarom persoonlijk mijn excuses voor gemaakt bij Pieter Omtzigt en herhaal die graag publiek: sorry Pieter!

De ijdele professor heeft een interessant podium uitgekozen voor zijn excuses aan Omtzigt. In zijn podcast ‘Afhameren’ pleegde Wouter de Winther van die krant in maart karaktermoord op de NSC-leider. De Winther beschreef Omtzigt als een psychiatrisch geval. Volgens de Telegraaf-journalist zouden de onderhandelingspartners “allerhande medische analyses” over Omtzigt hebben gemaakt. De NSC-leider zou “regelmatige huilbuien” hebben, schreeuwen en om de haverklap weglopen.

Plasterk heeft overigens nog geen publiekelijke excuses gemaakt aan de wetenschapper van het Amsterdam UMC, met wiens werk hij op slinkse wijze multimiljonair werd. Het academische ziekenhuis heeft inmiddels een onderzoek ingesteld naar de allround flapdrol.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.