Joop

Uitgelekte geheime cijfers laten zien hoe dodelijk covid-19 was

  •  
19-07-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
3888 keer bekeken
  •  
chinacovid

In het eerste kwartaal van dit jaar lag de sterfte in de Chinese provincie Zhejiang 70 procent hoger dan een jaar eerder. Er vonden in de eerste drie maanden 171.000 crematies plaats, 72.000 meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat schrijft persbureau Reuters op basis van cijfers die kort gepubliceerd werden op een site van de provincie. Inmiddels is de informatie weer verwijderd.

De sterftepiek viel samen met het moment dat de Chinese autoriteiten covid-19 door het land lieten razen. Jarenlang probeerde de Chinese overheid de bevolking te vrijwaren van het coronavirus met een strikt zerocovid-beleid. Door de opkomst van de zeer besmettelijke maar verhoudingsgewijs ‘milde’ Omikron-variant en onder druk van uitzonderlijke protesten besloot de regering het roer eind vorig jaar radicaal om te gooien.

Volgens officiële Chinese cijfers overleden er in de eerste twee maanden na het opheffen van de maatregelen ‘maar’ 80.000 mensen in ziekenhuizen aan corona. Experts hielden rekening met een veel hoger aantal slachtoffers: tussen de een en twee miljoen doden. 

Gelet op de oversterfte in Zhejiang, waar ongeveer 5 procent van de Chinese bevolking woont, lijken de schattingen van de deskundigen uitgekomen. Als de sterfte elders in het land net zo hoog was, zijn er in China ongeveer anderhalf miljoen mensen aan corona overleden.

China zette een traditioneel ontwikkeld vaccin in tegen het coronavirus. Dat beschermde minder goed dan de mRNA-vaccins die veelal in het Westen werden gebruikt. Bovendien lieten veel Chinese ouderen zich niet inenten.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (28)

Hank_Rearden_2023
Hank_Rearden_202320 jul. 2023 - 8:26

"China zette een traditioneel ontwikkeld vaccin in tegen het coronavirus. Dat beschermde minder goed dan de mRNA-vaccins die veelal in het Westen werden gebruikt. Bovendien lieten veel Chinese ouderen zich niet inenten." Ahum, China is in de 2e helft van 2021 gaan boosteren met Spike-mRNA spuitjes van BioNTech, ongeveer hetzelfde spul als Pfizers Comirnaty. De Chinese firma Fosun Pharma bouwt daar zelfs samen met BioNTech mRNA-productiefaciliteiten (1,2). Cijfers uit China zijn notoir onbetrouwbaar, maar het blijft frappant, althans vanuit het oog van de doden en hun nabestaanden en/of patiënten met aandoeningen die zijn opgetreden na injectie, dat ook in Nederland waar al langer met Spike-mRNA wordt geprikt geen debat over of onderzoek naar mogelijke invloed van deze nieuwe en niet eerder op grote schaal gebruikte farmaceutische producten op aanhoudende oversterfte gevoerd blijkt mogen te worden (3), middels gangbare fase 4 klinische studies (4). 1. https://www.caixinglobal.com/2021-07-15/china-vaccine-panel-clears-fosun-biontech-mrna-shot-101740413.html 2.https://www.globaltimes.cn/page/202108/1232396.shtml 3. https://nos.nl/artikel/2461120-cbs-vorig-jaar-opnieuw-veel-oversterfte-met-name-door-griep-en-covid 4. https://www.ccmo.nl/onderzoekers/aanvullende-informatie-over-bepaalde-soorten-onderzoek/onderzoek-met-geneesmiddelen/fase-i-ii-iii-en-iv

3 Reacties
Gerygrr
Gerygrr20 jul. 2023 - 11:34

Het is bij nu ingezet onderzoek op post covidpatiënten langzaamaan duidelijker hoe het zit. De antistoffen blijven actief. Dat wil zeggen, de door besmetting dan wel door vaccinatie aangemaakte antistoffen. Meer aanmaak van antistoffen moet voorkomen worden. Dus voor kwetsbaren geen herbesmetting en geen vaccinatie meer.

Woeki Hypo
Woeki Hypo20 jul. 2023 - 13:44

@ Hank_Rearden_2023, 20 jul. 2023 - 10:26, “… , maar het blijft frappant, althans vanuit het oog van de doden en hun nabestaanden en/of patiënten met aandoeningen die zijn opgetreden na injectie, dat ook in Nederland waar al langer met Spike-mRNA wordt geprikt geen debat over of onderzoek naar mogelijke invloed van deze nieuwe en niet eerder op grote schaal gebruikte farmaceutische producten op aanhoudende oversterfte gevoerd blijkt mogen te worden … “ “frappant”. Precies. Censuur met repressie. Ik vind het met name ENG, dat (institutioneel) Progressief en Links (van hoogopgeleiden), inclusief Joop, meegaat met en geen kritiek heeft op de censuur en repressie op verschillende (taboe) gebieden in het huidige Westen. Negatieve retoriek. En zich ook bedient van bijbehorende negatieve retoriek op de persoon of een groep. Wetenschap en filosofie. Ook bij dit Progressief of Links (van hoogopgeleiden !) is er blijkbaar geen maatschappelijk debat mogelijk over fundamentele maatschappelijke kwesties, inclusief de relatie tussen wetenschap en filosofie (wetenschapsfilosofie), met de fundamentele vraag wie (in onze democratie) in de praktijk over wat mag beslissen. De huidige globale managers, (politieke) bestuurders, en consultants wereld (van hoogopgeleiden of deskundigen) onder invloed van (globale) financiers (of aandeelhouders) zie ik niet als een (goede) democratie en ook niet als een representant van wetenschap. Woeki Hypo is gematigd liberaal.

Hank_Rearden_2023
Hank_Rearden_202321 jul. 2023 - 11:21

"De antistoffen blijven actief. Dat wil zeggen, de door besmetting dan wel door vaccinatie aangemaakte antistoffen. Meer aanmaak van antistoffen moet voorkomen worden." Dat zou 1 verklaring kunnen zijn, maar meer schadelijk potentieel mechanisme is dat Spike-mRNA na omschrijven in Spike-DNA (aangetoond in levercellen in petrischaal) wordt ingebouwd in verschillende weefsels en celtypes waar vervolgens continu Spike-eiwit wordt geproduceerd, dat lokaal en in de bloedbaan terecht komt. Sommige studies tonen aan dat Spike-eiwit 6 maanden na injectie in mensen aantoonbaar is in bloed. Dit was ook de originele gedachte bij mRNA therapie, zie ALXN1540 (1). In theorie zouden antilichamen tegen Spike-eiwit worden geproduceerd, maar Spike-eiwit zelf heeft intrinsieke biologische activiteit, en blokkeert zeer waarschijnlijk de functie van ACE2, gezien de bijwerkingen als hartritmestoornissen en bloedstolling die ook werden gezien bij andere experimentele ACE2 blokkers als DX600 en MLN-4760 (2,3). Dit is wellicht hogere moleculaire celbiologie en immunologie voor gemiddelde leek, maar juist 's Neerlands experts zijn hier volledig stil over, terwijl dit soort effecten in goed uitgeruste labs relatief eenvoudig kunnen worden bevestigd en/of ontkracht. 1. https://www.statnews.com/2017/01/10/moderna-trouble-mrna/ 2. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/?term=DX600 3. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/?term=MLN-4760

Frits Jansen
Frits Jansen19 jul. 2023 - 14:02

Ik ben de draad kwijt. Ik dacht dat juist in China de lockdowns onmenselijk streng waren. En ik dacht dat in het westen de pandemie zowat voorbij is. Zelfs hier in het brave Duitsland zie ik niemand meer met een MundNaseMaske. Ik geloof dat er nog een opfrisprik aankomt. Die zal ik me ook met plezier laten welgevallen. Ik schrok bij de eerste prik dat ik helemaal geen bijwerkingen had. De huidige oorlog wordt vaak vergeleken met de Eerste Wereldoorlog. Die kwam ten einde door een pandemie. Kunnen al die virologen geen virus maken dat selectief Russen uitschakelt? Gezien de strijdmethoden van de Russen lijkt mij een verdediging met bioterrorisme alleszins ethisch verantwoord. In het westen zijn we langzamerhand allemaal gevaccineerd. De Russen zijn hooguit met inferieure sovjetvaccins gevaccineerd. Waar Poetin wel een agressiehormoon in heeft bijgemengd.

PVDB2
PVDB219 jul. 2023 - 13:25

Ach er lopen nog steeds van die rechtse corona wappies rond bleek wel toen ik weer met een bekende in gesprek ging. Post-COVID wordt veroorzaakt door de vaccinatie was zijn volhardende mening. Dat er ook Post-Covid patiënten zijn niet gevaccineerd zijn boeide hem niet. Dat het vaccin de gevolgen van besmetting verkleint en kans op post COVID ook niet. Je kan deze persoon ook niet uitleggen dat bijwerkingen (die bekend zijn door klinische studies) iets anders is dan post-COVID aandoeningen. Men kan ze ook niet in verhouding zien met het aan dosis gegeven. Dan blijkt dat 235.000 meldingen bij het Lareb op 36 miljoen vaccinaties dat 0.6% van het totaal is. En dat er bar weinig mensen zijn die inmiddels overleden zijn aan vaccinaties. Want de meeste zouden binnen 3 jaar overlijden volgens deze persoon. En dat gevaccineerde niet onder de privacy- wetgeving (medische gegevens) zouden vallen en dus er van alles onderzocht moest worden. Wat men nu dus doet. Jarenlang een FVD-stemmer, nu een fervente BBB-stemmer. Geeft toch te denken.

1 Reactie
oproerkraaier
oproerkraaier19 jul. 2023 - 18:25

Je bent op de goede weg maar je bent er nog niet. De BBB zijn oplichters, leugenaars en populisten.

hermanvanderhelm
hermanvanderhelm19 jul. 2023 - 11:56

Dan zie je eindelijk eens wat die strenge maatregelen aan gezondheidwinst opleverde en dus kunnen opleveren. Toen ze het loslieten was het hek van de dam.

EenMening3
EenMening319 jul. 2023 - 11:28

"China zette een traditioneel ontwikkeld vaccin in tegen het coronavirus. Dat beschermde minder goed dan de mRNA-vaccins die veelal in het Westen werden gebruikt. Bovendien lieten veel Chinese ouderen zich niet inenten." Alleen in het Westen was men in staat om in zeer korte tijd mRNA-vaccins te ontwikkelen en die, dankzij Big Pharma, in miljarden eenheden te produceren en distribueren. De zero-covid aanpak van Xi was voor een flink aantal mensen een lichtend voorbeeld.

Arjan Fernhout
Arjan Fernhout19 jul. 2023 - 10:43

Als de (slordige) extrapolatie op basis van de cijfers in Zhejiang klopt, dan zijn er in de VS pro capita ongeveer drie keer zo veel mensen overleden aan covid-19 dan in China. ( 1,134,710. doden in de VS. bron cdc.gov)

7 Reacties
DanielleDefoe
DanielleDefoe19 jul. 2023 - 12:36

Covid is vooral dodelijk voor ouderen. De levensverwachting in China is een slordige 8 jaar lager dan die in de USA.

itsme3
itsme319 jul. 2023 - 13:34

De meeste sterfgevallen in de VS zijn aan alfa-enzovoort gevallen, welke veel dodelijker is dan omicron, waarmee de meeste chinezen besmet zijn. Het lagere aantal doden in China is echter tegen een extreem hoge prijs.

JasDon
JasDon19 jul. 2023 - 13:39

Deel je berekeningen en ik kan je aantonen dat je verkeerd zit, zoals je wel (aantoonbaar) vaker cijfers niet goed doorrekend of begrijpt.

oproerkraaier
oproerkraaier19 jul. 2023 - 17:45

itsme, de meeste doden in Amerika zijn gevallen in staten met de meeste coronaontkenners.

itsme3
itsme319 jul. 2023 - 18:54

@oproerkraaier Ja, en? Dat betekent nog steeds dat in de VS de meeste doden zijn gevallen door alfa-enz en in China door omicron.

oproerkraaier
oproerkraaier20 jul. 2023 - 7:50

itsme, de meeste doden zijn gevallen door ontkenners.

IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk20 jul. 2023 - 13:58

"de meeste doden zijn gevallen door ontkenners." Waaruit blijkt dat? Hoe verklaar je dat?

ChefSache
ChefSache19 jul. 2023 - 10:43

Lijkt mij dat de Chinese vaccins ook niet 'je van het' zijn.

Gerygrr
Gerygrr19 jul. 2023 - 10:34

Het valt natuurlijk helemaal niet mee! Post covid doodt ook! Maar dan is het een herseninfarct of hartaanval…. Of een ander virus dat minder onschuldig is dan voor corona.

1 Reactie
oproerkraaier
oproerkraaier19 jul. 2023 - 18:39

Ik ken een aantal postcovid patiënten. Vreselijk.

IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk19 jul. 2023 - 10:25

En we geloven wel wat de Chinese Communistische Partij roeptoetert, maar vinden Putin een leugenaar. Hoe hypocriet moet je zijn. Het zijn allebei liegebeesten.

7 Reacties
Geer1
Geer119 jul. 2023 - 10:42

Maar wie gelooft de CCP cijfers meer dan wat Putin zegt, in het bijzonder wat COVID betreft? In plaats van hypocriet zou ik het eerder onnozel noemen.

JasDon
JasDon19 jul. 2023 - 10:52

Begrijpend lezen is niet je sterkste punt, Reuters heeft simpelweg gepubliceerde data verzameld die het sterfteplaatje van de Chinese regering ondermijnde. Daarna is deze data door dezelfde Chinese regering verwijderd. Ze waren duidelijk onbedoeld transparant.

Martin108
Martin10819 jul. 2023 - 11:04

"En we geloven wel wat de Chinese Communistische Partij roeptoetert" Wie is "we"? Ik kan me niet herinneren dat er ooit iemand van belang ons daartoe heeft opgeroepen? Ik hoor vooral waarschuwingen over wat China allemaal aan t doen is (terecht of onterecht).

oproerkraaier
oproerkraaier19 jul. 2023 - 11:12

Typische opmerking van een coronaontkenner die niet toe wil geven dat hij er naast zat.

Adaestuo
Adaestuo19 jul. 2023 - 13:24

@IHAG 19 jul. 2023 - 12:25 In de eerste kolom van het bovenstaande artikel staat anders heel duidelijk leesbaar dat de Chinese overheid zelf de betreffende informatie inmiddels heeft verwijderd dus het is een raadsel waarover jij nu zo hysterisch zit te schuimbekken.

oproerkraaier
oproerkraaier19 jul. 2023 - 14:39

grappig trouwens dat jij beweert dat iemand anders roeptoetert :)

IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk20 jul. 2023 - 13:59

"Typische opmerking van een coronaontkenner die niet toe wil geven dat hij er naast zat. " Welke ontkenner?

itsme3
itsme319 jul. 2023 - 10:18

1.5 miljoen valt me mee. Op basis van de sterfte Hong Kong had ik verwacht dat het aantal sterfgevallen in China op 2-3 miljoen zou uitkomen.

2 Reacties
oproerkraaier
oproerkraaier19 jul. 2023 - 18:46

Moet je je voorstellen hoeveel er gestorven zouden zijn zonder maatregelen.

IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk20 jul. 2023 - 8:28

"Moet je je voorstellen hoeveel er gestorven zouden zijn zonder maatregelen. " Daar kan ik me alles bij voorstellen!