Joop

Pandemieprofiteur Sywert van Lienden nu ook verdacht van verduistering

  •    •  
29-04-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1980 keer bekeken
  •  
sywertleugenaar

Het Openbaar Ministerie verdenkt serieleugenaar Sywert van Lienden en zijn trawanten Bernd Damme en Camille van Gestel nu ook van verduistering. Justitie heeft inmiddels beslag gelegd op de Nederlandse bankrekeningen van de pandemieprofiteurs. Het gaat daarbij om een bedrag van 11,5 miljoen euro.

Donderdag werd al bekend dat de rechtbank Van Lienden en Damme op verzoek van het OM uit het bestuur van hun zogenaamde non-profitorganisatie Stichting Hulptroepen Alliantie had gezet. Justitie hoopt zo de woekerwinsten van het trio te kunnen terugvorderen.

Van Lienden, Damme en Van Gestel werden multimiljonair met hun dubieuze handel in mondkapjes. Van Lienden vertelde aanvankelijk aan iedereen die het wilde horen dat de drie alles “om niet” deden. Toen uitkwam dat dat niet het geval was, beweerde hij bij hoog en bij laag dat hij zijn miljoenen “niet onrechtmatig” had verdiend.

Van Lienden gebruikte het geld onder meer voor de aanschaf van een BMW Z4, waarbij de Z staat voor ‘Zukunft’. Met de nieuwe stap van het OM ziet die toekomst er voor de malafide mondkapjeshandelaren weer wat minder rooskleurig uit.

Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (5)

Zandb
Zandb30 apr. 2022 - 5:15

Y-line En wat heeft De Jonge dan precies gedaan, wat zich laat vergelijken met wat Van Lienden deed?

1 Reactie
Gerygrr
Gerygrr30 apr. 2022 - 10:48

Wat de Jonge deed als minister van Volksgezondheid van het CDA? Hij liet na zich zakelijk op te stellen en de instantie die over de inkoop gaat zijn werk te laten doen! Hij handelde uit partijbelang en gebruikte daarvoor ons belastinggeld! Koopman dominee in de regering en het volk betaalt!

Y-Line
Y-Line29 apr. 2022 - 16:57

Volledig terecht lijkt me, ben overigens van mening dat Hugo de Jonge er in vergelijking met Van Lienden veel te makkelijk vanaf komt.

1 Reactie
EricDonkaew
EricDonkaew30 apr. 2022 - 2:48

Bij Hugo de Jonge is het meer een kwestie van volledig disfunctioneren. Daarom is het ook zo'n schande dat hij opnieuw minister is geworden.

EricDonkaew
EricDonkaew29 apr. 2022 - 16:17

Mooi. Ik begin weer wat vertrouwen terug te krijgen in de rechtsstaat.