Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Pandemieprofiteur Sywert van Lienden nu ook verdacht van verduistering

  •  
29-04-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2045 keer bekeken
  •  
sywertleugenaar

Het Openbaar Ministerie verdenkt serieleugenaar Sywert van Lienden en zijn trawanten Bernd Damme en Camille van Gestel nu ook van verduistering. Justitie heeft inmiddels beslag gelegd op de Nederlandse bankrekeningen van de pandemieprofiteurs. Het gaat daarbij om een bedrag van 11,5 miljoen euro.

Donderdag werd al bekend dat de rechtbank Van Lienden en Damme op verzoek van het OM uit het bestuur van hun zogenaamde non-profitorganisatie Stichting Hulptroepen Alliantie had gezet. Justitie hoopt zo de woekerwinsten van het trio te kunnen terugvorderen.

Van Lienden, Damme en Van Gestel werden multimiljonair met hun dubieuze handel in mondkapjes. Van Lienden vertelde aanvankelijk aan iedereen die het wilde horen dat de drie alles “om niet” deden. Toen uitkwam dat dat niet het geval was, beweerde hij bij hoog en bij laag dat hij zijn miljoenen “niet onrechtmatig” had verdiend.

Van Lienden gebruikte het geld onder meer voor de aanschaf van een BMW Z4, waarbij de Z staat voor ‘Zukunft’. Met de nieuwe stap van het OM ziet die toekomst er voor de malafide mondkapjeshandelaren weer wat minder rooskleurig uit.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.