Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

PvdA-Kamerlid Arib stapt op

Voelt zich niet meer veilig na 'dolkstoot' Vera Bergkamp
Joop

Opnieuw kritiek op Wilders gecensureerd

  •  
20-03-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
50 keer bekeken
  •  
wilders
PVV-fractievoorzittter Geert Wilders is niet alleen fysiek de best beveiligde persoon van Nederland, hij wordt ook figuurlijk het beste beschermd. Dat wil zeggen dat het lastig is om kritiek op hem te uiten. Wie dat toch doet maakt veel kans bedreigd te worden met eisen tot ontslag , een spreekverbod of gewoon ordinair geweld. Die praktijk leidde er onder meer toe dat de NOS een volstrekt kritiekloos interview met hem afnam. De redactie noemde het zelf een manier om ‘gebekvecht’ te voorkomen.
Cd2bx3PWoAA9vM7
Nu is het de politieke jongerenorganisatie JS die getroffen wordt door censuur, dit keer uitgevoerd door de Nederlandse Spoorwegen. De JS had een satirische affiche laten ontwerpen voor de campagne rond het Oekraïne-referendum. Op het affiche is te zien hoe Wilders, een van de aanvoerders van het ‘nee’-kamp, zoent met de Russische leider Poetin. Al begin vorig jaar onthulde Newsweek dat Poetin populistische partijen zou gebruiken om de Europese Unie te destabiliseren. Het referendum, georganiseerd door het populistische Geenstijl dat opvallend weinig kritisch is ten opzichte van de Russische despoot, past naadloos in die tactiek.
Het affiche is een verwijzing naar de beroemde zoen-scene van Breznjev en Honecker maar ook een rake knipoog naar de hypocriete moraal van de PVV, die voortdurend de moslimgemeenschap aanvalt op een gebrek aan tolerantie ten opzichte van homo’s maar ondertussen dikke maatjes is met het homohatende Kremlin. De politieke partners van de PVV worden openlijk financieel gesponsord door Poetin.
De Nederlandse Spoorwegen weigert het affiche van de JS op te hangen op stations. Experion, het bureau dat de reclame op stations exploiteert wil niet dat ze opgehangen worden want ‘aanstootgevend’, hetzelfde argument waarmee bijvoorbeeld Mohammed-cartoons worden geweigerd. Tegenover de NOS verklaart de NS :
“De stations beschouwen wij als openbare ruimte, waar iedereen zich thuis moet voelen”, zegt NS. “Wij hebben met Exterion afgesproken dat posters niet kwetsend of aanstootgevend mogen zijn. Uiteindelijk heeft Exterion dit bepaald.”
Ook een alternatief (links) waarop de mannen niet zoenen werd geweigerd. De JS komt met een andere versie waar Wilders is weggelaten. Die mag wel.
CeAloUCXEAAS7at

Meer over:

referendum, censuur, nieuws, pvv,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (132)

Jaap Vos
Jaap Vos27 mrt. 2016 - 19:33

als je op de website van de telegraaf kritisch bent op wilders wordt je mening gewoon niet geplaatst omdat die niet strookt met de huisregels van de telegraaf. Je mag de pvv niet noemen wat het in ogen van vele buitenlandse deskundigen gewoon is namelijk een fascistische organisatie terwijl alles wat geert zegt als absolute waarheid wordt versleten door zijn aanhangers......

1 Reactie
Halve Zoolstra
Halve Zoolstra14 apr. 2016 - 12:35

Ach, wie neemt die bedrukte kattenbakvulling nou serieus? Ook na de oorlog blijft die fout.

JuniorC
JuniorC23 mrt. 2016 - 13:40

Hoe zullen de posters eruitzien als ze ouder (en wellicht verstandiger) worden?

malou3
malou321 mrt. 2016 - 23:41

Prachtige foto, uiterst creatief en ludiek.. Natuurlijk hebben die twee een boel gemeen, maar dat wordt tegenwoordig door censuur onder het tapijt geveegd. Expressie en de gedachten gang is leuk, niet nodig om te smoren.. Mooi bedacht!

1 Reactie
Windowjan
Windowjan22 mrt. 2016 - 18:01

''Prachtige foto, uiterst creatief en ludiek..'' Vind ik ook. Zou jij ook zo reageren als deze prachtige (en dat meen ik) foto ging over figuren zoals een bepaalde profeet met, uhm, Jesse klaver of zo? Voor mij maakt welk duo dan ook helemaal niets uit.

Minoes2
Minoes221 mrt. 2016 - 23:11

Maar zeg niet dat de politieke partners van de PVV openlijk door Israel worden gesponsord of door het CIDI want dan is het huis te klein. Dus als je tegen het verdrag stemt stem je openlijk voor Wilders en Poetin. Een schandalige insinuatie en indoctrinatie en totale anti-reclame voor de JS. En dan zeggen dat anderen op de onderbuik spelen.

2 Reacties
Brave Hendrik2
Brave Hendrik222 mrt. 2016 - 0:28

Tja, minoes, de feiten, die zijn soms hard en kil. De waarheid is niet altijd sierlijk of welgevallig. Integendeel. Maar wie 'tegen' stemt, die kiest nolens volens vóór Poetin en zijn vazal Geert W. Je kunt laag springen en je kunt hoogspringen, maar 't is zo als het is, en niet anders.

Minoes2
Minoes222 mrt. 2016 - 18:11

Nee Brave Hendrik dit is framen.

Silvio Dante
Silvio Dante21 mrt. 2016 - 17:04

Ik snap niet waarom men als NS of Experion, gewoon niet stelt. Dat men überhaupt geen verkiezimgsposters van Politieke Partijen in hun reclame-voorzieningen wil plaatsen. Dat men geen "reclame" wil maken t.a.v. maarschappelijke opvattingen van een specifieke partij of groepering. Dat zou immers een uiting zijn van integer beleid en voorkomt de schijn van politieke censuur en/of politieke voorkeur van de explotant van die borden. Als jeugdafdeling van de PvdA, ongeacht de boodschap, ongeacht de beeltenis, tactisch / strategisch, heel sterk gespeeld om de boodschap over te brengen!.

Albert Einstein
Albert Einstein21 mrt. 2016 - 16:32

"Uiteindelijk heeft Exterion dit bepaald" Het is belachelijk dat een particulier bedrijf kan bepalen of iets in de openbare ruimte mag of niet.

2 Reacties
RoBru
RoBru21 mrt. 2016 - 21:39

Tja, hangt er van af hoe je 'openbaar' definieert. Een café is een openbare ruimte, maar de eigenaar/uitbater mag toch echt bepalen wie er optreedt en wat er aan de muur hangt. Zelfs als perrons echte openbare ruimtes zouden zijn (quod non, zie de poortjes) dan zal Exterion nog steeds naar eigen goeddunken de vitrines mogen exploiteren. Zoals jij mag bepalen wat je achter je raam aan de straatzijde plakt.

Albert Einstein
Albert Einstein22 mrt. 2016 - 8:46

RoBru, Een cafe is eigendom van de cafe-houder. Onder openbare ruimte versta ik de ruimte van de staat, die van ons allemaal is. Of in elk geval zou MOETEN zijn, zoals spoorwegstations.

Schoop Jouten
Schoop Jouten21 mrt. 2016 - 13:46

Even puur hypothetisch: wat als er een PVV-meeuw posters hadden gehangen op de NS stations? Dan had JS waarschijnlijk geschreeuwd dat de NS "vrij van rechtse politiek en fascistische elementen" moet zijn en geen podium moet bieden aan dit soort politieke beeldvorming!

1 Reactie
Nailles
Nailles21 mrt. 2016 - 15:21

Als een poster van Gregorius Nekschot zou gaan zou men hier heel goed begrijpen dat het niets met censuur te maken heeft als een in de publieke ruimte abri's exploiterend commercieel bedrijf dat zou weigeren. Nekschot of de Jonge Socialisten en hen die hun werk wensen te publiceren behouden de volle particuliere vrijheid van meningsuiting om elders wel te publiceren wanneer anderen net zo goed hún vrijheid hebben en uitoefenen om e.e.a. niet te willen faciliteren door hen beheerste eigen media daartoe niet beschikbaar te stellen. Geen censuur maar juist vrijheid.

thereisnogod
thereisnogod21 mrt. 2016 - 13:17

Ik begrijp de NS / Exterion hier wel. Het heeft niet eens te maken met het kiezen van een kant of censuur toepassen, ze zijn gewoon bang dat alle abri's / posterpalen worden gesloopt. Als ondernemer begrijp ik dit maar al te goed, en zou ik ook ver wegblijven van deze discussie en de poster niet plaatsen. Wat ik dan weer niet begrijp is dat mensen er zoveel achter zoeken.... Begrijpen jullie dan echt niet dat je door dit soort berichtgeven je Wilders alleen maar in het zadel helpt? Zijn jullie dan niet in staat je Wilders haat even opzij te schuiven en er objectief naar te kijken?

Okke2
Okke221 mrt. 2016 - 12:07

Ik denk dat het Ja kamp blij moet zijn dat deze postertjes verboten worden, nu levert het in ieder geval nog ruimte voor speculatie en nieuws. Anders zou het alleen maar de leegte van het JA-kamp aantonen, op de man spelen, geen argumenten, sneu. Een beetje zoals D66 ook altijd zo bezig is over Geertje, echt dat zo'n mavo-gast uit Limburg al die eitaire politici zo het hoofd op hol kan brengen, zet je aan het denken hoe machteloos ze zullen zijn tegen een academischer vijand.

nico333
nico33321 mrt. 2016 - 12:05

Jammer dat NS niet wil meewerken aan het mobiliseren van de PVV achterban om te gaan stemmen, want een poster als deze zal bij de doorsnee PVV-aanhanger zeker kwaad bloed zetten, wat zich wel eens zou kunnen uiten in een daadwerkelijke gang naar stembus.

ljhbouwman
ljhbouwman21 mrt. 2016 - 10:42

Ogenblikkelijk wordt twee mannen die elkaar zoenen een seksueel motief toegedicht. Onterecht, een kus is veel vaker een sociale code. Die code wordt overal in de wereld gezien als een teken van verbroedering, in Arabische landen lopen mannen regelmatig hand in hand en ook in Europa is het niet ongebruikelijk dat mannen elkaar kussen. Zelfs communisten doen dat. De afbeelding van Leonid B.en Erich H. elkaar kussend had geen seksuele lading, die is er later bij verzonnen, door lieden die bij alles aan seks denken. De echte betekenis is de judaskus, de antikus, die aan Erich H.werd uitgereikt. Er is een parallel tussen de kus van Wladimir P. en Geert W. en de kus tijdens de herdenking van de liefde tussen de DDR en de USSR in beider nadagen. De een is net zo rot als de ander..Beide zijn verraderlijk. Je bent erin getuind, Geert en volgers hier op Joop. Wat jullie voor affectie willen laten doorgaan is de liefde tussen prostituant en klant. Het gaat om het gewin, om een illusie. Afbeelding van een illusie moeten overal zichtbaar zijn. Als dat niet mag op een station, omdat mensen gehecht zijn aan onwetendheid, dan maar in de (inmiddels opgeheven ) vrijdenkersruimte in het kamergebouw.

1 Reactie
Rootman2
Rootman221 mrt. 2016 - 12:48

Bij uw reakties moet ik vaak denken aan het boek ´1984´ van Orwell: 5 minuten haat.

De redactie van Joop zijn een stel hypocrieten
De redactie van Joop zijn een stel hypocrieten21 mrt. 2016 - 10:40

Belachelijk dat de Spoorwegen door de knieen gaat, we zijn een maatschappij van angsthazen geworden. Dat merk je in de politiek en ook in het bedrijfsleven. Blij dat ik niets met de NS te maken heb, aan mij zullen ze niets verdienen. Wat een schijters! Vooral na wat er met Charlie Hebdo gebeurt is, rectificatie is een schande voor dit land, echt. Als dit doorgaat is het voor mij een reden om te emigreren. Niet omdat ik bang ben voor de PVV maar omdat ik niet meer geconfronteerd wil worden met die angsthazen en cultuur van onder andere grote bedrijven die we in dit land steeds meer zien.

4 Reacties
Rootman2
Rootman221 mrt. 2016 - 12:21

Deze poster gaat slechts uit van demonisatie en ad hominem, en mag van mij via drogargumenten geweigerd worden. Als ik deze poster ergens anders zie scheur ik hem er af.

Brave Hendrik2
Brave Hendrik221 mrt. 2016 - 13:22

Nou, nou, Rootman, je bent aan het radicaliseren! Als dat maar goed gaat. Menig islamist kan daar een puntje aan zuigen. Maar, eh, hoe kun je twee demonen nu demoniseren? De kus maakt ze juist menselijk, liefelijk, innemend. Plat op de bek, in elkaars armen vallend. Geen misverstand mogelijk. Je moet welhaast homofoob zijn, om daaraan aanstoot te nemen.

Frans Akkermans
Frans Akkermans21 mrt. 2016 - 14:31

"Als dit doorgaat is het voor mij een reden om te emigreren." Waarheen als ik vragen mag? Ik zou niet weten war het beter is.

Rootman2
Rootman221 mrt. 2016 - 15:10

Brave Hendrik: bij nader inzien ga ik hem gewoon overplakken. Ik ben geen homofoob, maar ook geen homofan. Dat heeft met name te maken dat sommige van hun clubs zich laten misbruiken door het ja kamp, die denken het cultureel marxisme te kunnen kapen.

omaoeverloos
omaoeverloos21 mrt. 2016 - 10:32

Dus dit is het jonge socialisme, voor veel geld posters laten ophangen op stations. Waar is de tijd gebleven dat socialisten zonder toestemming te vragen zelf hun posters op de in het oog lopende plaatsen plakten.

3 Reacties
Ingrid Hendriksen
Ingrid Hendriksen21 mrt. 2016 - 10:59

Maar ik denk niet dat dat de Jonge Socialisten zijn die dat doen.

omaoeverloos
omaoeverloos21 mrt. 2016 - 13:19

"De Nederlandse Spoorwegen weigert het affiche van de JS op te hangen op stations." Dit betekent toch echt dat de JS betalen om hun posters op te laten hangen op de stations. Uitgaande van het NS spread pakket kost dit € 75.600,- per week, ex btw. Dan is zelf plakken toch wel goeikoper, dunkt me, en je bent van die hele censuur af.

NooT2
NooT221 mrt. 2016 - 13:47

Ja @ omaatje, "Waar is de tijd gebleven", helemaal met u eens. Niet eens zelf plakken, wat een mietjes, die JS.

CJJelle
CJJelle21 mrt. 2016 - 10:30

Die banden met Rusland hebben jullie zelf verzonnen, maar het is zoveel makkelijker dan zelf nadenken. Veel verder dan "Slecht" (geenstijl, Wilders) dus doe ik niet aan mee komen jullie niet. Dan is het zoeken naar argumenten die makkelijk zijn en elke discussie doen verwateren en klaar is Kees. Maar echt rustig over alle kanten van het verhaal nadenken doen jullie niet. Gelukkig is Poroshenko wel helemaal geweldig en is een voorstem gelijk aan zoenen met Poroshenko. zelfde argumentatie gebruiken lijkt alleen nog maar de onwetendheid weerstand te kunnen bieden.

Amstelbier2
Amstelbier221 mrt. 2016 - 10:23

Ten tijde van oorlog, is het eerste slachtoffer de waarheid. Ik had nimmer gedacht dat NL zo ver zou zinken dat je de "officiële" media van de Staat niet meer zou kunnen vertrouwen, maar aan de knoppen van de Staatsmedia zitten allemaal linksachtige lieden, zoals die Hans Laroes en Marcel Gelauff. Op Radio 1 hoor je de hele dag een politiek correct geluid à la VARA, nooit hoor je een rechts tegengeluid, terwijl ik vind dat de Staatsmedia zich neutraal dient op te stellen en beide kanten van het politieke spectrum een podium dient te geven, maar de praktijk leert anders. Alleen maar halleluja verhalen over de geweldige kansen die de vluchtelingen en de samenwerking met de Oekraïne ons zouden bieden en O god, zonder dat zouden we echt wat missen.... Schaamteloos horen we de Godganse dag pro-propaganda ( vluchtelingen, Oekraïne, USA) en is de politiek in NL gewoon een verlengstuk van de mannetjes en vrouwtjes in Brussel, die op hun beurt weer loopjongetjes zijn voor de USA en instructies krijgen vanuit Washington. Vandaar ook dat we in NL gewoon weer voor miljarden het schip ingaan met die JSF'en , want wie durft de beweringen van Uncle Sam tegen te spreken? Obama werd hier vorig jaar ( of was het al weer 2 jaar terug) ontvangen alsof hij de Profeet Mohammed zelve was. Zo mogen we dus nu geen handel meer drijven met de Russen, omdat die hun eigendom weer terug hebben gepakt wat ze een tijdje abusievelijk hadden uitgeleend ( De Krim). Als ik een boek dat ik leen niet terug breng naar de bieb, krijg ik ook gezeur. De Krim, nee geheel Oekraïne, moet je gewoon overlaten aan de Russen, makkelijk zat. Al veels te veel is de oostgrens van de EU en van de NAVO opgeschoven richting Rusland, terwijl we uitdrukkelijk beloofd hadden dat NIET te doen, maar geen enkel kritsch geluid op de NL radio of TV daaromtrent. Ook in de geschreven pers weinig kritische geluiden. Maar ja, de geschreven Pers is al jaren eigendom van een Belgische miljardair Van Thilo, kan je dan nog iets verwachten van een onafhankelijke pers? De NL boeren en tuinders missen heel veel omzet, omdat ze geen zaken meer mogen doen met de Russen, op instructies vanuit Brussel, lees Washington. Een Franse bank ( BNP-Parisbas) kreeg vorig jaar miljardenboetes vanuit Amerika, omdat ze zaken hadden gedaan met Iran, de USA schrijft ons dus voor met wie wij wel en geen zaken meer mogen doen. En wij, Europeanen, accepteren dat maar als zoete koek. BNP maakte de miljarden dus maar gewoon over aan de Amerikaanse staat. De NOS verkondigt zonder enige terughoudendheid open en bloot een pro-USA geluid, een anti-Putin geluid, een pro-Open-deur politiek van Merkel, een pro-Oekraïne associatie standpunt, een poging om aan het referendum helemaal geen aandacht te schenken , is - jammer voor de NOS- mislukt . Van een neutrale berichtgeving is totaal geen sprake meer. Wat hun niet bevalt wordt gewoon genegeerd, of ontkend of belachelijk gemaakt. NL is dus nu ( bijna) ook een land zoals Turkije, de media verkondigen gewoon het Staats standpunt tout court, met hoog uit hier en daar een kleine nuance. Godzijdank hebben we internet, zodat je toch nog zelf aan de slag kan / moet om een beetje aan factchecking te doen en ook eens een tegengeluid te horen. Die poster van Putin en Wilders: dat vind ik gewoon humor, wel een beetje laag niveau, maar ik lig er niet wakker van

2 Reacties
H.Witte
H.Witte21 mrt. 2016 - 19:54

Amstelbier, ik weet niet hoe oud u bent. De Vara is ooit opgericht met centen en dubbeltjes van de arbeiders en wilde, naast de al bestaande AVRO (meer rechts) en de reeds bestaande KRO (katholiek conventioneel) en de NCRV (Christelijke omroep) een linkse omroep zijn. Dat gebeurde allemaal ver voor de Tweede Wereldoorlog. We spraken in het verleden over de zogeheten verzuiling. Elke politieke en kerk zijn eigen omroep, waar ook de VPRO (Vrij Protestantse Radio Omroep) nog bij kwam. Een jaar of dertig geleden kwam daar de TROS nog bij (tamelijk rechts) en weer later de EO. Intussen zijn ook Max, Powned en WNL (Telegraaf, dus rechts) aangeschoven. Hoewel er niet meer over verzuiling gesproken wordt, hebben de verschillende omroepen, met uitzondering van de VPRO, nog altijd iets van hun oorspronkelijke signatuur. De VARA is links. Als je een rechts geluid wilt horen beveel ik je de AVRO/TROS en WNL aan. Op de VARA heb je op de zaterdag radio op 2 het politieke programma 'Spijkers met Koppen' van 12.00-1400 uur en op radio1 om , ik meen, 1700 uur het politieke programma 'TROS Kamerbreed'. Let op. In Nederland kennen we geen STAATSOMROEP.

adriek
adriek22 mrt. 2016 - 8:59

"...nooit hoor je een rechts tegengeluid..." Elke uitspraak van vriendje Wilders in de buurt van een microfoon wordt uitentreuren herhaald door de media, links en extreem linksch. Jammer dat Geert zelden of nooit meer doet dan ongenuanceerde en slecht onderbouwde oneliners toeteren. Dat geeft een wat ongenuanceerd beeld van zijn waarschijnlijk zeer diepe gedachtenwereld. Maar: Het leuke van ons mediabestel is dat het (ook) jou vrij staat een omroep te beginnen zodat je een al dan niet objectief rechts tegengeluid kunt presenteren voor vara, tros en wnl, dus wat let je? En als je binnen het bestel geen ruimte ziet, kun je altijd nog commercieel gaan... Als er geen enkele rechtse groepering kans ziet om binnen of buiten het bestel een goed platform op te richten kan dat betekenen dat - complottheorie - de macht van links te groot is, of - mijn idee - het draagvlak voor 'extreem' rechts (rechtser dan wnl en de VVD) misschien toch wat kleiner is dan ze zelf dromen.

Schoop Jouten
Schoop Jouten21 mrt. 2016 - 10:22

Dit is wel tekenend voor de linkse (pvda) jongerenorganisatie; tenenkrommend op de man spelen en zonder inhoud. - in plaats van inhoudelijke argumenten een simpele smeercampagne - los van de context Poetin er met de haren bij willen slepen - ipv een argument om "Ja" te stemmen maakt men er een campagne tegen Wilders van Het mag dan vloeken in de kerk zijn, maar Geenpeil ploegde wel de beleidsnota's en documenten door, interviewt politici en presenteert op basis van feiten hun voorkeur voor een "nee" stem. Het is duidelijk dat elke vorm van intellect en talent inmiddels de JS wel hebben verlaten. Laatst nog eens een debat gezien met JS voorzitter Bart van Bruggen, dat was niet om over naar huis te schrijven.

Harba Lorifa
Harba Lorifa21 mrt. 2016 - 9:56

“Het referendum, georganiseerd door het populistische Geenstijl dat opvallend weinig kritisch is ten opzichte van de Russische despoot, past naadloos in die tactiek.” Het referendum is mogelijk gemaakt door D66, PvdA en Groenlinks. https://www.eerstekamer.nl/wetsvoorstel/30372_initiatiefvoorstel_fokke

4 Reacties
Ingrid Hendriksen
Ingrid Hendriksen21 mrt. 2016 - 10:24

Harba Lorifa, ik denk dat jij dit referendum verwatrt met referenda in het algemeen. Dit referendum is georganiseerd door Roos van PowNed, maar referenda in het algemeen zijn inderdaad van PvdA, D66 en Groenlinks. Get dat de PVV dat niet steunde, vind je ook niet?

ljhbouwman
ljhbouwman21 mrt. 2016 - 10:58

Geeft niet hoor, ik schrijf hier ook wel eens wat zonder de corrector, maar je verwart hier toch een wet met misbruik ervan. Er bestaat ook een wet die mensen verplicht belasting te betalen, maar ook die wordt op alle mogelijke manieren ontdoken. Daarom is die wet niet meteen fout, het misbruik is fout. Desondanks zal je mensen de kost moeten geven die misbruik waarderen. Corruptie dient aangepakt te worden en dat gebeurt ook. De overeenkomst tussen Nederland en de Ukraine is dus evident aanwezig. Het verschil is dat men anders aankijkt tegen fraude hier of daar. Daar ben je in en in slecht, hier handig. Het Roos referendum is heel handig, maar haalt wel het slechtste in de mens boven. Daarom doe ik dus niet mee, liever een beetje jeuk dan het verwijt slecht en dom te zijn.

CJJelle
CJJelle21 mrt. 2016 - 12:56

Dat is inderdaad je mening, dat het misbruik is. Maar mensen de kost moeten geven daar ga jij in de verste verte niet over.

Harba Lorifa
Harba Lorifa21 mrt. 2016 - 13:10

Ingrid, Ik verwar helemaal niets. Dit referendum is inderdaad door Geenpeil en Baudet georganiseerd. Maar door de referendumwet mogelijk gemaakt. Dat is wat er staat. Ik vind het stukje dat ik tussen aanhalingstekens heb gezet tendentieus. Daarom geef ik aan dat een zulks alleen mogelijk is door de referendumwet die door partijen die hier op Joop op handen worden gedragen mogelijk is gemaakt. Overigens was de PVV weldegelijk voorstander: Het voorstel (EK 30.372, A) is op 14 februari 2013 aangenomen door de Tweede Kamer. PVV, 50PLUS, D66, GroenLinks, PvdA, PvdD en SP stemden voor. (dezelfde link als eerder). Ljhbouwman. Er is op geen enkele wijze misbruik van de wet gemaakt. Alleen maar omdat u de organiserende club niet leuk vind, maakt het dat nog niet minder legitiem. Er zijn in een paar weken tijd voldoende geldige handtekeningen binnengehaald. Voor zowel het inleidend verzoek (10000 in 4 weken) als het definitief verzoek (300000 in 6 weken). Verder ben ik zeer benieuwd naar uw (eenduidige) definitie van 'misbruik'.

Sadiq Al Masri
Sadiq Al Masri21 mrt. 2016 - 9:33

Als het JA kamp geen betere argumenten heeft, moeten we dan niet allemaal gewoon NEE stemmen? Het verdrag heeft al genoeg bijgedragen aan de instabiliteit aan de grenzen van de EU, burgeroorlog veroorzaakt, luchtruim onveilig gemaakt etc

Nailles
Nailles21 mrt. 2016 - 9:28

Als de PVV of een andere politieke of b.v. ideologisch levensbeschouwelijke of religieuze activistisch geörienteerde organisatie een scherp confronterende, of zelfs dat niet, ter bevordering van eigen gedachtegoed bedachte afbeelding, tekst, of beide zou aanbieden voor plaatsing in de advertentieruimte op iedere pagina van Joop aan de rechterzijde ter beschikking staand (controleer maar), en deze dan geweigerd zou worden, dient dat dan als censuur worden opgevat? Nee toch? En terecht. Het geldt dus in geval van de door JS aangeboden posters voor plaatsing in abri's ook niet. Capiche?

2 Reacties
Ingrid Hendriksen
Ingrid Hendriksen21 mrt. 2016 - 10:24

> "Capiche?" ?

Nailles
Nailles21 mrt. 2016 - 13:51

@Ingrid "Goochel" het eens.

Haastig
Haastig21 mrt. 2016 - 8:34

Voor wie is de poster aanstootgevend of kwetsend?

Brave Hendrik2
Brave Hendrik221 mrt. 2016 - 8:33

De lange armen van PoetinVV nemen ons in een wurggreep. De kus des doods is reeds gegeven.

Sol Invictus
Sol Invictus21 mrt. 2016 - 8:32

"Al begin vorig jaar onthulde Newsweek dat Poetin populistische partijen zou gebruiken om de Europese Unie te destabiliseren." Newsweek is een nieuwsmedium uit de VS. De VS is illegaal Irak binnengevallen, heeft met executive order #1 de Irakese soennieten tweederangs burgers gemaakt die de criminaliteit en een paar Tsjetsjeense idioten opzochten om IS te vormen, dat dood en verderf en niet te vergeten vluchtelingen zaaide. De 'fuck the EU' houding van de VS, wat het afluisteren van bondgenoten omvat en het oogsten van privavcy gevoelige informatie waartegen de EU zich niet durft te verzetten, het sluiten van 'handelsverdragen' die democratie ondergeschikt maken aan kapitaal dat risico afgedekt wil zien door onrechstatelijke tribunalen, de eurozone opzadelde met de gevolgen van de grootste fraude in de geschiedenis, in Oekraine een staatsgreep pleegt en de EU beschouwt als provincie die je opdrachten kan geven, die VS is de macht die de EU mede destabiliseert - al zijn we er zelf ook heel goed in. "Fareed Zakaria, a Newsweek columnist and editor of Newsweek International, attended a secret meeting on November 29, 2001, with a dozen policy makers, Middle East experts and members of influential policy research organizations that produced a report for President George W. Bush and his cabinet outlining a strategy for dealing with Afghanistan and the Middle East in the aftermath of September 11, 2001. The meeting was held at the request of Paul D. Wolfowitz, then the deputy secretary of defense. The unusual presence of journalists, who also included Robert D. Kaplan of The Atlantic Monthly, at such a strategy meeting was revealed in Bob Woodward's 2006 book State of Denial: Bush at War, Part III. Woodward reported in his book that, according to Mr. Kaplan, everyone at the meeting signed confidentiality agreements not to discuss what happened." Jonge socialisten? Wereldvreemde idioten!

voxpopuli2
voxpopuli221 mrt. 2016 - 8:08

https://trendstobrands.wordpress.com/page/6/?app-download=nokia Was deze foto niet beter geweest ?

4 Reacties
Ingrid Hendriksen
Ingrid Hendriksen21 mrt. 2016 - 8:24

Wat heeft dat met de Oekraine te maken? De Oekraïne is noch Katholiek, noch islamitisch

Freeman2
Freeman221 mrt. 2016 - 9:08

Wat mij betreft vind ik het super. Overal laten ophangen.

voxpopuli2
voxpopuli221 mrt. 2016 - 10:10

@ingrid hendriksen: Oekraïne is overwegend christelijk. In 988 besloot vorst Vladimir de Grote zich tot het christendom te bekeren en liet zich dopen. 76,5% van de bevolking behoort tot de Oekraïens-orthodoxe Kerk. Zij zijn echter verdeeld over het Patriarchaat van Kiev (50,4% van de totale bevolking) en het Patriarchaat van Moskou (26,1% van de totale bevolking).[8] Daarnaast bestaat de kleinere Oekraïense autocefale Orthodoxe Kerk, die thans alleen aanhang heeft in de westelijke provincies van het land. Er leven ongeveer 500.000 moslims in Oekraïne,[11] (1,1 % van de totale bevolking). De islam maakt al eeuwen deel uit van het religieuze leven in Oekraïne. De meeste moslims zijn Krim-Tataren, die in 1944 door dictator Stalin naar Centraal-Azië gedeporteerd werden. Sinds eind jaren tachtig keerden zij terug uit ballingschap naar de Krim, waar ze regelmatig botsen met Oekraïense en Russische christenen. Bron wikipedia

Ingrid Hendriksen
Ingrid Hendriksen21 mrt. 2016 - 11:02

Dank voor de info. Bij Oekraïne denk ik toch echt niet aan de paus, maar eerder aan de patriarch, die overigens ook door de paus werd gezoend. http://media.nu.nl/m/37yx3jgamufo_wd640.jpg

Nick Ros
Nick Ros21 mrt. 2016 - 7:38

Die hele PVDA, inclusief haar pubers, is volledig ontspoort.

RoBru
RoBru21 mrt. 2016 - 7:37

Net als 'racisme' wordt de term 'censuur' tegenwoordig wel erg vaak misbruikt. Je kunt de poster tendentieus, nodeloos kwetsend of briljant vinden maar als een private partij hem niet op haar terrein wil hangen dan mag dat. Als een universiteit een bepaalde uitgave een verkeerd beeld vindt geven bij een open dag op haar terrein dan mag ze hem weghalen. En dit kun je laf of conservatief vinden. Als een supermarktblaadje de term paasei hier en daar vervangt door verstop-ei of lente-ei kun je dit dhimmitude vinden of buigen voor de islam maar het valt onder de vrijheid van meningsuiting van de supermarkt om zelf te bepalen wat ze in haar drukwerk opneemt. We spreken over censuur als de overheid publicatie verbiedt. We spreken niet over censuur als een pluriformiteit in opvattingen zich manifesteert.

1 Reactie
Appi Mohamud
Appi Mohamud21 mrt. 2016 - 8:51

Als het gaat om racisme der is nix wat te onpas word gebruikt. Der zij alleen feiten waar jij mee oneens bent maar het wil niet zeggen dat het geen racisme is.

Ulltrafox
Ulltrafox21 mrt. 2016 - 7:36

Laten we vooral even stilstaan waarom de NS deze poster niet wil plaatsen. Dat is vooral om natuurlijk de nieuwe culturen hier niet voor het hoofd te stoten. Homofilie is daar een schokkend fenomeen. Zo....iedereen weer wakker geschud.

1 Reactie
Ingrid Hendriksen
Ingrid Hendriksen21 mrt. 2016 - 8:31

Er zijn ook vele autochtonen die geschokt zijn als ze zoenende mannen zien. 35 procent van de Nederlanders beschouwt het als aanstootgevend. http://nos.nl/artikel/2035056-homo-s-meer-geaccepteerd-maar-liever-niet-zoenend-op-straat.html Overigens, homofilie betekent niets anders dan mannen-vriendschap, zoenen is toch echt homoseksueel, behalve in Frankrijk en Rusland, maar er zijn dan wel strenge regels om vergissing te voorkomen. Op de mond zoenen is voor mannen echt "not done", nergens, in geen enkel land.

RationeleBurger
RationeleBurger21 mrt. 2016 - 7:33

Ja, als je eigenlijk geen goede argumenten hebt om voor het referendum te stemmen, dan maar een zwartmaak en bangmaak campagne over de tegenstanders. Ik durf alleen te stellen dat de gemiddelde Nederlander er nu wel doorheen prikt, aangezien men nu via alle kanten aan informatie vergaring kan doen. De Europese bangmakerij dat er een continentale crisis aankomt bij een "nee", of dit soort prul van de JS zorgt waarschijnlijk alleen maar voor meer "nee" stemmen, en terecht. Behalve misschien bij verblinde idealisten.

jellevwal
jellevwal21 mrt. 2016 - 7:28

Natuurlijk ziet Putin de EU als handlanger van de VS. En probeert het westen niet Rusland te destabiliseren ? Waarvoor zijn de economische sancties ? En waarvoor is TTIP ?; ik zie dat horrorverdrag als permanente economische blokkade van Rusland.

msj_meijerink
msj_meijerink21 mrt. 2016 - 7:21

Toch gemakkelijk en ook slim van Van Boxtel, om de censuur van de NS uit te besteden bij een ander bedrijf. Dat scheelt hem een hoop uitleggen!

Freeman2
Freeman221 mrt. 2016 - 7:18

Krijg nou tieten. (a la Zijlstra) Dacht ik oorspronkelijk dat Wilders kusje aan Mark Rutte gaf en vervolgens aaide hem wat op de bol. Ze zijn vrienden tenminste, dacht ik. Op welke manier moet ik dan ja-stemmen. Voor Wilders? Ben je gek,zeg!

Bernie2
Bernie221 mrt. 2016 - 7:15

En dan valt deze nog wel mee. Stel nu dat Andries Knevel was afgebeeld in een tongzoenscene met Arie Boomsma terwijl de laatste in een niets verhullende string aan het kruis hangt tijdens de Passion...

Ingrid Hendriksen
Ingrid Hendriksen21 mrt. 2016 - 7:07

Waarom is Wilders zo gevoelig voor deze poster? Omdat er een kern van waarheid in schuilt? Ik denk het wel, in ieder geval zijn er in het recente verleden genoeg aanwijzingen hiervoor. En waarom wil Wilders niet dat wij op de hoogte zijn van zijn liefde voor Rusland? Vanwege de MH17? Of omdat de Russen zo vervelend doen tegen homo's? Marine Le Pen heeft heel wat minder moeite met haar liefde voor het Kremlin. Lega Nord en de FPO flirten ook heel openlijk, alleen de PVV doet er een beetje stiekem over, vanwege bovenstaande redenen. Maar toch gaat de PVV vol op de trom in haar OekraïNEE campagne. Je mag van Poetin geheimzinnig doen over liefde, maar soms gaat het werk toch voor het liefje en moet er gewoon kleur worden bekend. Misschien is niet iedereen op de hoogte van de flirts tussen het Kremlin en extreem rechts, maar dat is toch al enkele jaren aan de gang. Niet alleen Wilders, maar ook Le Pen en Lega Nord. De pers let wel goed op, maar we moeten het wel lezen. Dit artikel is uit 2014, daarin staan toch een aantal stevige voorbeelden en verklaringen van de vrijages. https://www.vn.nl/een-stem-op-wilders-is-een-stem-op-poetin/ In hetzelfde jaar was er een brandje binnen de PVV fractie over Rusland. http://www.telegraaf.nl/binnenland/22719573/__Wilders_temt_PVV-kritiek_Rusland__.html Dit is van een jaar later. http://www.dagelijksestandaard.nl/2015/01/vrijheidsstrijder-wilders-meest-loyale-bondgenoot-van-autocraat-poetin/ Zou het kunnen zijn dat Wilders gefinancierd wordt door het Kremlin? Voorheen wisten we allemaal dat Wilders gefinancierd werd door Amerikaanse rijke joden, en ook kreeg hij steun van Israël. Daar hadden rechts Nederland het niet moeilijk mee. Maar sinds Kortenoeven de PVV heeft verlaten omdat de PVV met Graus aan kop zich tegen koosjer slachten keerde begonnen veel joden te twijfelen. De liefde van de PVV voor de antisemitische FPO, en voor de partij van Jean Marie Le Pen, en het Vlaams Belang waar toch ook wel eens een Sieg Heil werd geroepen deed er een druppel bovenop. Zou het Kremlin in dit gat gesprongen zijn? De flirts van extreem rechts geven wel een sterk vermoeden. De destabilisatie van Europa kan heel goed de achterliggende reden zijn. Nu zegt Geenstijl wel dat het referendum niet over Geert en Vladimir gaat, maar is dat werkelijk zo? Zelf even verder goochelen. Prettige dag.

10 Reacties
Nailles
Nailles21 mrt. 2016 - 8:50

Geloof niet dat het weigeren van deze poster iets met wat Wilders ervan vond te maken had of de rest van wat je schrijft. De Abri-aanbieder wilde er om eigen redenen niet aan, een vrijheid en recht die zij niet hoeft te verdedigen, (al zullen er vast algemene huisregels als geldend aangeboden zijn aan cliënten) net als anderen met hun vrijheid van meningsuiting geen redenen hoeven te hebben om hun recht te hebben. Om dit geplaatst te krijgen zijn er dus twee partijen nodig ieder met eigen vrijheden en rechten (maker en faciliterend medium) of anders één die zowel de vervaardiging van de inhoud verzorgt als eigen media om het te faciliteren bezit. Wilders is hierin net als Putin geen partij.

Harba Lorifa
Harba Lorifa21 mrt. 2016 - 9:05

Ingrid: "Zou het kunnen zijn dat Wilders gefinancierd wordt door het Kremlin?" PVV staat tonnen in het rood. http://www.telegraaf.nl/binnenland/25438462/__Wilders_komt_drie_ton_tekort__.html Niet echt een argument dat die club door Poetin wordt gefinancierd.

Ingrid Hendriksen
Ingrid Hendriksen21 mrt. 2016 - 10:16

Harba Lorifa, eigenlijk bevestig je wat ik schrijf, heb je gezien uit welk jaar dat krantenartikel is? 2014. Dat versterkt eigenlijk het idee dat het Kremlin de PVV financiert, want twee jaar na dat artikel zijn ze nog steeds financieel op orde en kunnen zelfs Knoops als advocaat betalen.

Ingrid Hendriksen
Ingrid Hendriksen21 mrt. 2016 - 10:20

Nailles, ik denk dat je gelijk hebt, en ik ongelijk. Wilders heeft waarschijnlijk niets met deze beslissing te maken. De reden waarom Exterion de poster weigert weten we niet. Sommigen stellen dat zoenende mannen aanstootgevend zijn, ik heb ook al gelezen dat er gevreesd wordt voor vandalisme door de Wilders aanhang. Het kan ook dat beiden waar zijn. Echter verder inhoudelijk denk ik dat ik wel een punt heb, er zijn wel veel aanwijzingen dat het Kremlin extreem rechts steunt.

Noort2
Noort221 mrt. 2016 - 10:37

Harba Lorifa: Poetin heeft ook geen geld dus dat rood staan is daarmee verklaard. Dat Wilders rood staat is ook omdat zijn Amerikaanse geldschieters geen geld meer geven vanwege zijn contacten met Poetin en LePen. En als Wilders straks veroordeeld wordt is het helemaal afgelopen, want met een strafblad komt hij de VS niet meer in. Dan is het afgelopen en zijn we eindelijk af van dat rare mannetje. Maar jullie mogen hem elk jaar herdenken, met Pasen. Dan mogen jullie je eigen Passion uitvoeren met Geert aan het kruis. Helemaal in stijl.

Rootman2
Rootman221 mrt. 2016 - 12:38

[Zou het kunnen zijn dat Wilders gefinancierd wordt door het Kremlin?] Complottheorieën zonder een greintje bewijs! Als tit for tat maatregel voor alle onruststokerij door de NED en de Soros NGOs in onafhankelijke landen zou het overigens zeer wel te begrijpen zijn, maar blijbaar verlaagt Rusland zich niet tot dat niveau. Is ook helemaal niet nodig want er ontstaat snel steeds meer oppositie tegen de pro-Atlantische neoliberale EU. Ook linksom.

Harba Lorifa
Harba Lorifa21 mrt. 2016 - 13:16

"Harba Lorifa, eigenlijk bevestig je wat ik schrijf, heb je gezien uit welk jaar dat krantenartikel is? 2014." Ha, da's inderdaad iets wat ik niet had gezien. Ik kwam het artikel vandaag tegen en had eigenlijk alleen de kop gezien. Stom van me. Het zou inderdaad best interessant zijn om te zien hoe de financiele situatie van de PVV er nu uit ziet.

Harba Lorifa
Harba Lorifa21 mrt. 2016 - 13:24

Bas, even voor de goede orde. Ik ben geen fan van Wilders

Ingrid Hendriksen
Ingrid Hendriksen21 mrt. 2016 - 15:37

Harba Lorifa, ik weet niet hoe de kas van de PVV ervoor staat. Ik weet wel dat Knoops bij de top tien dure advocaten van Nederland hoort. Dus ga er maar van uit dat de PVV beschikking heeft over een half miljoen of meer, alleen al voor de advocaatkosten. De vorige keer trachtte Wilders de advocaat te declareren bij de Tweede Kamer, er is destijds gelekt dat Moszkowicz 6 ton vroeg, die hij nooit heeft gekregen, want de Tweede Kamer vond het niet nodig om te betalen. Ik denk dat Knoops geleerd heeft van de mislukte poging van Moszkowicz om het geld van de Tweede Kamer te krijgen, en dat Wilders garanties heeft moeten afgeven. Ik denk dat niet Knoops goedkoper is dan dat Moszkowicz in 2011 was.

Haastig
Haastig22 mrt. 2016 - 14:41

Ingrid Hendriksen 21 maart 2016 at 11:20 "De reden waarom Exterion de poster weigert weten we niet. Sommigen stellen dat zoenende mannen aanstootgevend zijn, ik heb ook al gelezen dat er gevreesd wordt voor vandalisme door de Wilders aanhang. Het kan ook dat beiden waar zijn." En beiden zijn bijzonder slechte redenen om de poster niet te plaatsen. Ik vind het werkelijk van de zotte dat deze poster "aanstootgevend" zou zijn. Zoenende mannen moeten ook mogen in Nederland. Zelfs in politieke zoen-posters. En als men vreest voor vandalisme zet men er maar wat meer mensen bij/camera op en dan kunnen de vandalisten lekker uit hoofde van hun straf abri's vullen met de door hen gehate posters. Desnoods hang je ze op in/op hufter-proof "abri's".

Rootman2
Rootman221 mrt. 2016 - 6:39

Het newsweek artikel geeft geen enkel feit, uitgezonderd die LENING (tegen astronomisch hoge Russische rente) aan mw Le Pen. Dat anti mainstream leiders van rechts en links agendas vergelijken, mede met Rusland is niet meer dan logisch. Onafhankelijke landen hebben ook veel te winnen van de know-how die Rusland heeft opgebouwd om ´lentes´ en gekleurde revoluties en de rol van Washington met hun NGOs te weerstaan. Waarom zouden westerse regeringen, de EU, en onze eigen regering met name, wel geld en steun voor een ´JA´ mogen geven (wat onomstotelijk bewezen is), maar de Russische regering, die ook opkomt voor 50 % van de (prè- coup) Oekraieners, niet (waar geen bewijs voor is). Goed dat deze poster niet mag: niet vanwege aanstootgevendheid, maar vanwege tendentieuze, emotionele en oneigenlijke argumentatie. De jonge PvdAers tonen hiermee meteen aan dat hun partij geen nieuwe kansen kan verwachten door te verjongen.

Mark Gh
Mark Gh21 mrt. 2016 - 6:35

Als de poster in plaats van Wilders een een tekening van Marianne Thieme - net zo'n tegenstander van het associatieverdrag als Wilders - had getoond was hij ook niet opgehangen op stations. Sterker nog, ik vermoed dat dat besluit hier dan brede steun gekregen zou hebben.

[verwijderd]
[verwijderd]21 mrt. 2016 - 5:51

--- Dit bericht is verwijderd —

1 Reactie
Rootman2
Rootman221 mrt. 2016 - 15:17

[JS is extreem radicaal links] Elitair cultureel marxisme heeft totaal niets met links te maken. Echte linkse mensen zijn solidair met onze en de Oekraiense bevolking en stemmen daarom: NEE!!!

Harba Lorifa
Harba Lorifa21 mrt. 2016 - 5:46

Tsja. Wilders is net n ontblote borst. Daar nemen sommige mensen aanstoot aan. Geen afbeeldingen in t openbaar dus.

rbakels
rbakels20 mrt. 2016 - 23:32

Dit laat opnieuw zien dat het beheer van de stations bij de NS in verkeerde handen is. De NS is een commerciële organisatie, de stations zijn publieke ruimte en worden trouwens door een staatsbedrijf gebouwd, ProRail. Schiphol is ook niet van de KLM.

1 Reactie
Ingrid Hendriksen
Ingrid Hendriksen21 mrt. 2016 - 8:06

ProRail is een particuliere onderneming, een BV.

trotsopnederland
trotsopnederland20 mrt. 2016 - 23:04

Ach ja over Wilders mag je alles zeggen, want dan is het satire. Over de Islam mag je niks zeggen want dat is het belediging. En zo rolt het op links.

5 Reacties
Ingrid Hendriksen
Ingrid Hendriksen21 mrt. 2016 - 8:04

> "Over de Islam mag je niks zeggen want dat is het belediging. " Hoe kan het dan dat jij nog vrij rondloopt? Er zijn er weinig die zoveel met de islam bezig zijn dan jij.

Jhonathan
Jhonathan21 mrt. 2016 - 10:11

Ingrid Hendriksen 21 maart 2016 at 09:04 >[ Hoe kan het dan dat jij nog vrij rondloopt? Er zijn er weinig die zoveel met de islam bezig zijn dan jij. ]< Volgens mij schrijft de persoon niet dat je dan wordt opgesloten, maar dat het dan als belediging wordt gekwalificeerd. Een beetje vreemd te veronderstellen dat kritiek op de islam niet als belediging wordt gezien, omdat men dan achter slot en grendel zou hebben gezeten.

Ingrid Hendriksen
Ingrid Hendriksen21 mrt. 2016 - 10:53

Jhonathan, het was niet serieus bedoeld, maar als een hyperbool. Goede reactie van jou, want kennelijk was het niet als hyperbool herkenbaar. De hyperbool is de stijlfiguur van overdrijving. Men legt die normalerwijze niet uit. Dus ik laat het hierbij.

Jhonathan
Jhonathan21 mrt. 2016 - 12:28

@ Ingrid Hendriksen 21 maart 2016 at 11:53 >[ De hyperbool is de stijlfiguur van overdrijving. Men legt die normalerwijze niet uit. Dus ik laat het hierbij. ]< Opmerkelijk dat u mijn reactie niet als hyperbool herkent.

Harba Lorifa
Harba Lorifa21 mrt. 2016 - 13:22

Of de hyperbool van trotsopnederland. Die hij wijselijk dan ook niet uit legt :)

H.Witte
H.Witte20 mrt. 2016 - 22:21

De enige passage die ik echt interessant vind is die over destabalisering. Ik kende het artikel van Newsweek niet, maar verkondig al tijden dat Wilders, al dan niet aangestuurd, uit is op destabilisering van ons land, omdat hij nou eenmaal bij wanorde garen spint. Het zou me overigens niet verbazen als hij daarin wel wordt aangestuurd (en financieel gesteund), maar dan niet alleen door Rusland, maar ook door de VS en hetzelfde gebeurt in andere Europese landen. Beide grootmachten zijn er niet mee gebaat dat er nog een derde grootmacht ontstaat. Je moet niet uitsluiten dat ook Israel, die haar steun in onze regio ziet af nemen, daar ook nog tussen zit. Voor het geval er bij sommigen de haren overeind gaat staan; verdiep u dan eens in de kwalijke praktijken van de CIA, de FSB (voormalige KGB) en de Mossad. Reden te meer om een verenigd Europa wel tot een succes te maken en een lange tong uit te steken naar deze bedorven wereldheersers die met allerlei oorlogen hun 'verdeel en heers' machtsspelletjes. spelen.

7 Reacties
Donostia2
Donostia220 mrt. 2016 - 22:53

@ Eranos. Wilders heeft invloed, het gaat hier op Joop over nauwelijks iets anders. In Uw ogen moet hij dus aangestuurd worden door Rusland én de VS, en dit zou ook gebeuren in andere Europese landen. Ik houd het liever simpel, een jonge Indo uit Limburg komt in Israël terecht, en ziet wat er gebeurd. Zijn referentiekader is zijn familie geschiedenis. Onderdrukt, verdreven door het Islamitische Indonesië Ik vermoed dat zijn conclusies over de gewelddadigheid van de Islam gebaseerd zijn op het geweld dat Palestijnen tegen Joden gebruiken. Termen als "wereldheersers" gaan uit van een masterplan, een allesomvattend complot. De werkelijkheid is echter veel sulliger, geplaveid met goede voornemens. Er is geen masterplan, er is geen blauwdruk. De mensch rommelt maar wat aan.

Machielse93
Machielse9320 mrt. 2016 - 23:50

En u denkt dat de EU niet mee doet met verdeel en heers machtsspelletjes? De EU is minstens zo erg of nog erger omdat het allemaal gebaseerd is op ondemocratische waarden. Het is juist de EU die met haar machtsspelletje Oekraïne kapot getrokken heeft.

ZoekEenVrijeNick
ZoekEenVrijeNick21 mrt. 2016 - 6:17

@Eranos: Waarom zouden we onszelf uitleveren aan een derde. De EU kreeg zijn genadeklap toen wij, en anderen, in dat andere referendum "nee" zeiden. Via de ondemocratische achterdeur is dat verdrag er toch gekomen. Het simpele feit is dat er geen Europees volk is. Er zijn wel Ieren, Duitsers, Finnen en zo voort, die samen kunnen werken, Maar dat ever closer Europe, dat gaat klappen omdat de mensen het niet willen. Dus kan het er alleen niet-democratisch komen.

hugo bergveen
hugo bergveen21 mrt. 2016 - 6:40

Zou Wilders uit zijn op destabilisatie? Het lijkt me dat hij juist terug wil naar de utopie van het stabiele Nederland van vóór de komst van moslims en de uitbreiding van de EU. Dat zijn taktiek tot destabilisatie leidt toont aan dat hij slechts een tovenaarsleerling is, die denkt dat als hij de macht eenmaal heeft iedereen onmiddellijk alle varkenskoppen en verfspuitbussen uit de handen laat vallen en zich voortaan als wel gehoorde burgers netjes gaat gedragen, als waardige VOC- adepten. Dit scenario lijkt me wat waarschijnlijker dan een complot van grootmachten; ons land is op de wereldkaarten immers te klein om de naam voluit te kunnen vermelden?

jellevwal
jellevwal21 mrt. 2016 - 7:29

Dat verenigd Europa is tot nog toe slechts een VS handlanger.

Ulltrafox
Ulltrafox21 mrt. 2016 - 7:34

U citeert Newsweek....onafhankelijke journalistiek?? Nee... U gooit wel alles door elkaar heen he U denkt teveel in machtsblokken....er mag geen derde bijkomen....is er ook niet. De enigste grootmacht in de wereld dat zijn de Rothshilds. Dat leest u niet op Newsweek, onderdeel van een mediagigant. Ordo ab Chao staat er op de dollar. Wat denkt u waarom het al ver voor Wilders op staat? Omdat dit de Amerikaanse politiek is, chaos in de wereld scheppen teneinde de wereldregering te kunnen scheppen. Dat is ook wat de EU wil en het eurofascisme wat u openlijk steunt. Wilders is daarbij een welkome bliksemafleider om het eigen ondemocratische proces te maskeren.

Ingrid Hendriksen
Ingrid Hendriksen21 mrt. 2016 - 8:23

Donostia, een wijze reactie. Ik ben het er grotendeels mee eens met je conclusie betreffend het "masterplan". Maar wat betreft de geschiedenis van Wilders heb ik wat aanmerkingen omdat je, naar mijn mening, de focus verkeerd legt. Wilders is een indo, (donker haar, licht getint, net een Marokkaan, dit is een obsessie voor hem), hij is ook joods. Vandaar zijn verbintenis met Israël. Zijn vader was een Limburgse Katholiek. Ze zijn niet uit Indonesië verdreven omdat het islamitisch was, dat was het eigenlijk niet gedurende Soekarno. Soekarno was een duidelijk voorstander van een seculiere staat waarin de islam niet de boventoon zou voeren. Hij regelde de scheiding tussen kerk/geloof en staat in de grondwet. Soekarno's obsessie tegen de islam was zo sterk dat hij nog een oorlog heeft gevoerd hierom: De Konfrontasi betreft de niet-officieel verklaarde oorlog - "confrontatie" - van 1962 tot 1966 tussen de republiek Indonesië en de nieuwe, Brits gesteunde federatie Maleisië en het koninkrijk Brunei. De islamisering van Indonesië begon ver na Soekarno. Maar nog steeds is de islam geen staatsgodsdienst, en nog steeds is 15% van de Indonesische bevolking niet islamitisch. De Wilders hebben Indonesië verlaten omdat ze hoorden bij de Nederlandse kolonisten, en die werden allemaal het land uitgezet. Indonesië zou onder Soekarno een land van Indonesiërs worden.

voxpopuli2
voxpopuli220 mrt. 2016 - 22:20

Persoonlijk denk ik dat de js , jonge socialisten zich beter bezig kunnen houden met de toekomst van de PvdA , afzetten is leuk hoor, ik doe dat vaak, maar dit getuigd niet van inzicht in de verhoudingen tussen de PVV en Rusland.

2 Reacties
jellevwal
jellevwal21 mrt. 2016 - 7:30

Zoals je zag in een discussie tussen een voorjongen van de jonge socialisten, en Baudet, ze hebben nergens enig idee van.

Ulltrafox
Ulltrafox21 mrt. 2016 - 7:38

JS.... De volgende generatie leeghoofden van de PvdA staat dus alweer klaar om de oude generatie leeghoofden naadloos over te nemen.

pk49
pk4920 mrt. 2016 - 22:18

een prachtige poster en geeft de feiten goed weer. Met een "nee" leveren we in feite Ukraine aan Poetin uit, die er een goedkeuring in zal lezen,dat hij dit land gerust mag innemen en het westen het geen probleem vindt.

3 Reacties
voxpopuli2
voxpopuli220 mrt. 2016 - 22:25

Het referendum is met meerderheid goedgekeurd en wettelijk bekrachtigd door de PvdA, de sp, d66, pvvd , de PVV en nog wat partijen. Die gaan dus indirect meewerken aan een nee of ja natuurlijk :-)

erwinnijhof
erwinnijhof20 mrt. 2016 - 23:13

Toen Oekraïne nog Oekraïne was, toen kozen ze nog Russisch gezinde presidenten. Nu er een stuk Russisch gezind Oekraïne weggevallen is, staan de voorstanders van het verdrag te jubelen dat de verkiezingen uitwijzen dat Oekraïners pro EU zijn. Toch raar hoe revoluties en oorlogen in genuanceerd democratische kringen goedgepraat kunnen worden.

Moeder Pietje
Moeder Pietje21 mrt. 2016 - 12:40

Alsof alleen PVV rs tegen willen stemmen...........

voxpopuli2
voxpopuli220 mrt. 2016 - 21:58

Ik stem tegen , dus dan Ben ik voor poetin ? Vreemde redenering, ik stem tegen omdat ik het verdrag heb gelezen, en ik voldoende redenen zie om tegen te stemmen. Het verband met Wilders en poetin zie ik niet zo.

14 Reacties
DaanOuwens
DaanOuwens20 mrt. 2016 - 22:06

Inderdaad tegen het verdrag is voor Poetin en tegen burgers in de Oekraïne. Wilders is ook voor Poetin en tegen de burgers in de Oekraïne. Poetin is een gekozen dictator en Wilders wil een gekozen dictator worden. Zij zijn allebei ook tegen moslims. Er zijn dus nogal wat verbanden tussen Wilders en Poetin.

Jhonathan
Jhonathan20 mrt. 2016 - 22:29

@ DaanOuwens 20 maart 2016 at 23:06 Volgens mij weet u niet helemaal waar het associatieverdrag over gaat. Althans, als ik zo uw redenen lees die werkelijk niets met het verdrag te maken hebben.

voxpopuli2
voxpopuli220 mrt. 2016 - 22:30

Nu is Russisch mijn vierde taal naast Engels Duits en Frans , maar uw redenering heeft iets weg van logica die ik al tijden bespeur bij verblinde mensen die geen informatie willen zien of niet kunnen vinden behalve de pravda natuurlijk :-)

PietManeo
PietManeo20 mrt. 2016 - 22:42

@ DaanOuwens Ik ben blij dat de linkerkant van het politieke spectrum nu ook doorheeft dat er wel degelijke zware militaire aspecten in het associatieverdrag verzonken zitten. Voorheen had links het alleen maar over handel, maar nu zien jullie ook in dat het associatieverdrag ons dichter bij een derde wereldoorlog brengt. Ik vind het alleen wel gek dat u ondanks uw vernieuwde inzicht dan toch voor bent, zeker omdat we militair helemaal niet klaar zijn om Rusland te bevechten.

rbakels
rbakels20 mrt. 2016 - 23:35

Ouwens heeft gelijk. +1 De grote lijn is dat machtspolitici voor onrust zijn, en uiteindelijk ook voor oorlog. Politiek maakt meer kapot dan je lief is.

Piet de Geus
Piet de Geus21 mrt. 2016 - 1:51

"Ik stem tegen , dus dan Ben ik voor poetin ?" Het kan natuurlijk ook nog dat je Poetins nuttige idioot bent zonder het zelf door te hebben.

DaanOuwens
DaanOuwens21 mrt. 2016 - 6:37

@ voxpopuli Volgens mij leveren taalkundige kwaliteiten niet per definitie politiek inzicht op.

Rootman2
Rootman221 mrt. 2016 - 7:02

@ Daan Ouwens: zou u eenzelfde poster met als hoofdpersonen Samsom en Erdogan ook zo leuk vinden? Of Pechtold met Davutoglu? Maar dat hoeven wij, voorstanders van een ´NEE!´ op 6 april helemaal niet te doen, en standaardzinnetjes met ´steunzenders´ ook niet, aangezien wij wèl meer dan voldoende logische en feitelijke argumenten hebben. Met voor mij het voornaamste dat we beter geen burgeroorlog kunnen importeren, of een imploderend land (failing state).

Jhonathan
Jhonathan21 mrt. 2016 - 8:19

@ Piet de Geus 21 maart 2016 at 02:51 >[Het kan natuurlijk ook nog dat je Poetins nuttige idioot bent zonder het zelf door te hebben.]< En als je 'voor' bent, dan ben je een nuttige idioot van de Amerikaanse oorlogsindustrie zonder het zelf door te hebben?

voxpopuli2
voxpopuli221 mrt. 2016 - 8:26

Taalkundige kwaliteiten leveren het voordeel op om niet Nederlandse media te kunnen lezen. En @piet de Geus , Ik bepaal mijn eigen keuze, ik zie de voorstanders meer als nuttige idioten van Verhofstadt, Pechtold, van Balen , Juncker etc .. Waarbij uw en mijn pensioen even recentelijk 5% permanent verlaagd is door monetaire sturing vanuit brussel , dus ? wat is wijsheid..

Ingrid Hendriksen
Ingrid Hendriksen21 mrt. 2016 - 8:39

> "zou u eenzelfde poster met als hoofdpersonen Samsom en Erdogan ook zo leuk vinden" Rootman, de PvdA en D66 gesteund door Turkije? Veel gekker dan dit moet het niet worden.

Harba Lorifa
Harba Lorifa21 mrt. 2016 - 8:56

Piet de Geus. "Het kan natuurlijk ook nog dat je Poetins nuttige idioot bent zonder het zelf door te hebben." Poetins nuttige idioot of Junckers nuttige idioot of Obamas nuttige idioot. Geen nuttige idioot zijn lijkt onmogelijk.

Moeder Pietje
Moeder Pietje21 mrt. 2016 - 12:44

Daan Allebei tegen moslims? Ik betwijfel het. Ondanks zijn reputatie als leider dat eronder krijgt wat hij eronder wil krijgen weet ik dat de mega grote moskee in Moskou niet gesloten werd door hem. Of t waar is weet ik niet maar hij schijnt wel tegen te werken dat er meer moslims van buiten bij komen, zoals die schattige vluchtelingen van ons. Is dat waar je op doelt? Of dat hij in Syrie bombardeert? Dat hij ruzie heeft(?)met Erdogan?

Rootman2
Rootman221 mrt. 2016 - 12:46

[Zou het kunnen zijn dat Wilders gefinancierd wordt door het Kremlin?] @ Ingrid Hendrixen [Rootman, de PvdA en D66 gesteund door Turkije? Veel gekker dan dit moet het niet worden. - ] Maar andersom wel! En de EU chantabel maken... Dus zo gek is het niet, ondanks dat ze het zelf maar half door hebben (maar of dat nu een prè is???).

Jhonathan
Jhonathan20 mrt. 2016 - 21:54

Logisch. Want hoewel ik Wilders totaal niet zie zitten, het niet een referendum over Wilders.

Tokoloshe
Tokoloshe20 mrt. 2016 - 21:53

Is Geert Wilders nu weer dikke vriendjes met Putin? Hoe zo dan? Of is het zwart-wit denken van het referendum dat als je tegen de toetreding van Oekraine bent, dat je dan voor Putin bent?

Nailles
Nailles20 mrt. 2016 - 21:44

Van mij als liberaal had het gemogen hoor al is er natuurlijk geen sprake van censuur als een media exploiterende commerciële organisatie een afbeelding of tekst aangeboden door een cliënt wordt geweigerd. Die hebben alleen al uit eigenbelang de neiging om dat te doen al kan er met net zoveel reden en recht achter schuilen dat men het als kwalijk en daarom als ongewenst ervaart. Maar neem nu alleen al diverse dicussiefora zoals op internet. Die weigeren toch ook regelmatig bijdragen uit eigenbelang of omdat ze deze als kwalijk kwalificeren? Zeg nou zelf.

10 Reacties
DaanOuwens
DaanOuwens20 mrt. 2016 - 22:03

Dit is nou wat de PVV zelfcensuur noemt van cabaretiers of tekenaars. Dat zijn niet durven tekenen wat ze willen. Er staan we meer aanstootgevende zaken op posters, maar als het om Wilders gaat is er ook het risico op geweld van zijn aanhang. Merkwaardig dat liberalen nu niet eisen dat de posters juist nu opgehangen worden. Die vrijheid van meningsuiting werkt blijkbaar maar 1 kant op.

Nailles
Nailles20 mrt. 2016 - 22:28

PS Het wordt pas censuur als een publieke of overheidsinstelling bijdragen van derden in daartoe bedoelde en dus aanwezige media tegengaat omdat deze een onwelkom politiek beeld, tekst, of geluid weergeven, tenzij expliciet is aangegeven dat er sowieso geen politiek via deze media weergegeven mag worden, òf dat men algemeen vastgelegd heeft dat als mogelijk beledigend of kwetsend ervaren zaken geweigerd worden, en dus in álle gevallen. Zie daarvoor bijvoorbeeld huisregels zoals die bij zoveel media algemeen worden gehanteerd niet alleen bij publieke of overheidsmedia.

Nailles
Nailles20 mrt. 2016 - 22:53

@Daan Ik had nou niet de indruk dat de Jonge Socialisten het waren of degene die de poster vervaardigd heeft die censuur op zichzelf toepassen maar dat het derden zijn die met een beroep oo hun eigen rechten en vrijheden niet meewerken aan een publicatie omdat het hen niet aanstaat of omdat ze op basis van eigen huisregels in geen geval, dus ook uit geen enkele hoek, iets dergelijks willen plaatsen. Het staat de JS volledig vrij de poster te publiceren bij media die er geen probleem mee hebben. Zover ik weet zal de overheid hen dat niet verbieden en is er dus in geen enkele vorm sprake van censuur of zelfcensuur.

Hanvander Horst
Hanvander Horst21 mrt. 2016 - 0:35

Ze mogen niet op het station hangen, Nailles, op het s t a t i o n. Ik weet dat dit geen publieke plaats is , althans niet officieel, maar het voelt wel zo en de NS hoort die stations te behandelen alsof het publieke plaatsen zijn

Hank Nozemans
Hank Nozemans21 mrt. 2016 - 6:12

Ik word op deze site regelmatig gecensureerd als mijn bijdrage niet strookt met de mening van de redactie. Dus dit artikel is op zijn minst vreemd te noemen.

DaanOuwens
DaanOuwens21 mrt. 2016 - 6:43

@ Nailles Ik schreef: Dit is nou wat de PVV zelfcensuur noemt van cabaretiers of tekenaars. Dat zijn niet durven tekenen wat ze willen. Er staat dus helemaal niets over overheidscensuur. Overheidscensuur is dat wat men in Rusland doet. Alle TV-zenders en kranten onder toezicht van de staat. Een goede reden om in de Oekraïne de persvrijheid juist te stimuleren en het verdrag te tekenen. Maar ik had het dus over zelfcensuur.

Nailles
Nailles21 mrt. 2016 - 10:30

@Han Het is niet de NS die erover gaat maar een commercieel exploiterend bedrijf. Daarnaast geldt ook voor publieke instellingen waar deze over media beschikken dat ze zich niet verplicht hebben alles wat aangeboden wordt te moeten plaatsen. Zeker ook niet als dit politiek gericht is. Zo zal een publieke omroep daar waar zij advertentieruimte aanbiedt ook niet alles willen en hoeven te accepteren. Aanbieders van politieke posters zijn vol behoud van hun vrijheid van meningsuiting in tijden van verkiezingen aangewezen op de daartoe bestemde bekende tijdelijke grote verkiezingsborden én eveneens volle vrijheid hiertoe genietende particulieren die ruimte bieden aan deze uitingen door ze achter ramen te plakken e.d. Voor de Jonge Socialisten is er zo recht en ruimte genoeg. Ze willen het alleen ook nog eens anderen opdringen waarmee ze de rechten en vrijheden van deze derden minachten. Wat dat gevoel betreft zit je met die subjectiviteit dus fout en zou je een meer objectieve kijk moeten hebben.

Ingrid Hendriksen
Ingrid Hendriksen21 mrt. 2016 - 11:30

> "Aanbieders van politieke posters zijn vol behoud van hun vrijheid van meningsuiting in tijden van verkiezingen aangewezen op de daartoe bestemde bekende tijdelijke grote verkiezingsborden .. . . . . . . .. . . .. Voor de Jonge Socialisten is er zo recht en ruimte genoeg. Ze willen het alleen ook nog eens anderen opdringen waarmee ze de rechten en vrijheden van deze derden minachten" Nailles, de grote verkiezingsposter plaatsen zijn gratis voor politieke partijen. Maar als een politieke partij wil betalen mogen ze ook advertentie-ruimte kopen. Dat gebeurt heel regelmatig. Het is dus niet verplicht om je te beperken tot de verkiezingsborden, zoals je suggereert. Hier een voorbeeld van een VVD reclame in een bushalte: https://boilingpoints.files.wordpress.com/2012/06/vvd-dekker-poster.jpg?w=529

Moeder Pietje
Moeder Pietje21 mrt. 2016 - 12:39

Han Een publieke ruimte impliceert volgens jou dat alles moet kunnen? Dus ook posters waarop uitgelegd wordt dat Palestijnen eigenlijk niet bestaan en dat Hamas zelf voor slachtoffers zorgt vanuit PR oogpunt?

Nailles
Nailles21 mrt. 2016 - 17:54

@Ingrid Dat over die politieke posters van de VVD klopt, net als dat daar satirische versies in reactie op waren. Maar ze waren blijkbaar voor het bedrijf wat deze abri's exploiteerde geen probleem. Dat is dus de vrijheid van particulier geleide bedrijven.

aburrido
aburrido20 mrt. 2016 - 21:44

Moeten we dan ook posters plaatsen waar Pechtold met zijn vuist in Poroshenko's achterste zit? Of waar Timmermans de liefde bedrijft met Davitoglu? Of waar Sargentini orale sex bedrijft met een terrorist. Zo kan ik nog wel 100 potentiele posters bedenken. Een beetje slap zit.

Acid Prune
Acid Prune20 mrt. 2016 - 21:41

poetin = slecht wilders = goed snap dat nou een keer!

Verwijderd
Verwijderd20 mrt. 2016 - 21:35

Die kop van Putin had wel wat duidelijk mogen zijn, maar verder prachtige poster! Ach, Wilders zouden we compleet moeten negeren, die gast heeft niet eens een leven meer achter zijn tralies. Een fascist zonder vrede, mission completed.

1 Reactie
NooT2
NooT221 mrt. 2016 - 11:19

@ Karim: U mag Wilders dood wensen (dat is ieders goed recht), maar dat zal u geen vrede brengen.

Tom Meijer
Tom Meijer20 mrt. 2016 - 21:29

Waarom zou ons dat nog verbazen?