Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Ook in Nederland doden als gevolg van het door Baudet geprezen middel hydroxychloroquine

  •  
10-01-2024
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
3408 keer bekeken
  •  
baudetwillemengel

Enkele honderden Nederlanders zijn aan het begin van de coronapandemie overleden aan de bijwerkingen van hydroxychloroquine. Dat schrijft de Volkskrant op gezag van arts-microbioloog Marc Bonten. “Het is, als je het dramatisch wilt stellen, een vliegtuig vol mensen.” In België, Turkije, Frankrijk, Italië, Spanje en de Verenigde Staten overleden er naar schatting 17.000 mensen, zo blijkt uit recent onderzoek naar de gevolgen in die zes landen.

Het malariamiddel werd aan het begin van de pandemie ingezet in de hoop dat het zou werken tegen corona. In de praktijk bleek het middel de problemen niet te verhelpen maar te verergeren. Daarom werd het gebruik ervan gestaakt.

Dat weerhield antivaxxers er niet van om hydroxychloroquine te blijven aanprijzen. “Wat heb je te verliezen? Neem het”, zei Donald Trump. In Nederland braken onder meer coronaontkenners Willem Engel, Thierry Baudet en Wybren van Haga een lans voor het gebruik van hydroxychloroquine.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.