Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Dyab Abou Jahjah eerste Zomergast

  •  
02-07-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
70 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding-2016-07-02-om-09.15.19
Schrijver en activist Dyab Abou Jahjah is zondag 31 juli de eerste Zomergast van het seizoen. Dat heeft de VPRO bekendgemaakt.
Abou Jahjah is in Nederland toch vooral bekend als oprichter van de Arabisch-Europese Liga. De afgelopen tijd kwam hij meermaals in het nieuws, nadat bekend werd dat hij een boekdeal had getekend bij uitgeverij de Bezige Bij. Als gevolg daarvan zochten meerdere Bij-auteurs de publiciteit om hun onvrede daarmee kenbaar te maken. Onder andere Theodor Holman, Leon de Winter, Marcel Möring en Jessica Durlacher. Zij beschuldigen Abou Jahjah van antisemitisme.
Volgens Zomergasten-presentator Thomas Erdbrink is Abou Jahjah, die tegenwoordig opiniemaker is in onder meer de Vlaamse krant De Standaard, echter ‘een invloedrijke stem in het debat over immigratie en burgerrechten in België’. Daarmee herhaalt Erdbrink min of meer wat hoofdredacteur van De Bezige Bij in Vlaanderen Katrijn van Hauwermeieren eerder al zei als reactie op de kritiek op Abou Jahjah: ‘Misschien moet je je eens verdiepen in de laatste jaren van de man en zijn columns in De Standaard lezen. Hele belangrijke stem in het actuele debat.’
De andere vijf Zomergasten zijn presentator Arjen Lubach, oud-politica Hedy d’Ancona, schrijfster Griet Op de Beeck, hoogleraar interne geneeskunde Andrea Maier en premier Mark Rutte.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.