Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Obama hekelt Europa om verdeeldheid

  •  
25-04-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Barack
De Amerikaanse president Barack Obama sprak tijdens zijn speech op een beurs in Hannover de Europese lidstaten aan op de heersende verdeeldheid. Volgens Obama zou de wereld meer baat hebben bij een vrij Europa dat in vrede leeft.
De president prees Europa voor de ambitie om één Europese gemeenschap te vormen, die zou bijdragen aan het welzijn van de hele wereld. Obama zei te vrezen dat die positie in het gedrang komt door de dreigende Brexit en de situatie rondom de terreurorganisatie Islamitische Staat (IS).
Europa en de NAVO zouden meer moeten en kunnen doen om de veiligheid te garanderen en waarborgen. Amerika zou in haar eentje het niet redden in Irak en Syrië om tegen terreur te vechten en economisch opbouw te bewerkstelligen. Om aanslagen zoals in Parijs en Brussel te voorkomen zou Europa zich samen met de VS sterk moeten maken.
Tevens vond hij dat Europa – net als de VS – meer vluchtelingen op zou kunnen nemen en zei hij dat Rusland de soevereiniteit van Oekraïne heeft geminacht met de annexatie van het Krim en de steun aan de separatisten. Daarom, stelt hij, blijven de sancties tegen het land overeind staan.
Eerder deed de Amerikaanse president ook al een beroep op Europese jongeren en uitte hij kritiek op Brexit.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.