Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Nieuwe strategie Extinction Rebellion op A12: niet meer meewerken aan arrestaties

  •  
14-09-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
3757 keer bekeken
  •  
xra12

Extinction Rebellion roept activisten op om met ingang van zaterdag niet meer mee te werken met arrestaties. “Dit betekent bijvoorbeeld dat veel rebellen hun armen in elkaar zullen haken, zich slap zullen houden, niet zelf de arrestantenbus in zullen stappen en ook de deuren van de bus of de bus zelf zullen blokkeren. Uiteraard blijft alles vreedzaam verlopen”, legt de organisatie uit in een verklaring.

De gemeente Den Haag brengt elke dag weer een grote politiemacht op de been om het vreedzame klimaatprotest op te breken. De demonstranten laten zich daardoor niet afschrikken. Aan het begin van de actie hebben ze aangekondigd dat ze van plan zijn net zolang terug te komen totdat de overheid een einde heeft gemaakt aan de miljardensubsidies op het verbranden van fossiele brandstoffen.

Hoewel de protesten van de kant van de activisten geweldloos verlopen, zet de politie zelf zware middelen in. Zo maken agenten regelmatig gebruik van hun wapenstok tegen mensen die op de grond zitten. Ook brengt de politie telkens weer het waterkanon in stelling. In de bussen waarmee de demonstranten worden afgevoerd, wordt soms keiharde muziek aangezet.

Net als afgelopen zaterdag verwacht Extinction Rebellion op zaterdag 16 september weer een hoge opkomst bij het protest op de A12.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.