Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Mona Keijzer ziet de BBBalk in eigen oog niet en jammert over D66 in vaccinatiedebat

  •  
04-04-2024
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
6647 keer bekeken
  •  
monakeijzer

Mona Keijzer was in het najaar van 2021 de eerste staatssecretaris in 46 jaar die werd ontslagen. Dat gebeurde nadat ze in een Telegraaf-interview het coronabeleid van het kabinet ondermijnde en haar toenmalige partijgenoot Hugo de Jonge een mes in de rug stak.

Inmiddels is Keijzer naar BBB overgelopen en geeft ze de overheid en D66 de schuld van de afgenomen vaccinatiegraad bij kinderen. Het Volendamse Kamerlid is fel tegenstander van een voorstel van VVD en D66 om de kinderopvang de mogelijkheid te geven om ongevaccineerde kinderen te weigeren.

“Dit is niet de weg om dit debat te voeren”, klaagde Keijzer donderdag tijdens een Kamerdebat over het onderwerp, schrijft het AD. De BBB’er, die zelf juridische bestuurskunde en Nederlands recht aan de Universiteit van Amsterdam studeerde, ergerde zich naar eigen zeggen groen en geel aan de “hoogopgeleide toon” van D66 tijdens het debat.

Volgens Keijzer zet D66 ouders tegen elkaar op door maatregelen voor te stellen om de vaccinatiegraad op te krikken. Daar liet Wieke Paulusma (D66) haar niet mee wegkomen. “Door mij zo aan te spreken - met die wijzende vinger - is mevrouw Keijzer zelf aan het stoken.”

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.