Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Minidictator Musk schorst journalist die aan wederhoor doet

  •  
18-12-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2628 keer bekeken
  •  
elonmusk

Een journalist van de Washington Post is van Twitter afgegooid. Techjournalist Taylor Lorenz had op het moment van de schorsing slechts drie tweets online staan: twee berichten waarin ze verwees naar haar accounts op andere sociale media en een tweet waarin ze Twitter-dictator Elon Musk benaderde vanwege een artikel waaraan ze werkt.

“We hebben Musk de afgelopen dagen verscheidene malen via e-mail proberen te bereiken”, schrijft Lorenz in haar e-mailnieuwsbrief. “Op zaterdagavond probeerde ik hem via Twitter te bereiken voor commentaar.”

De geschorste journalist heeft geen uitleg gekregen over de schorsing. Lorenz is onthutst. “In de dertien jaar dat ik op sociale media zit heb ik zelfs nog nooit een waarschuwing gekregen vanwege het schenden van de gebruikersvoorwaarden.”

Musk, die zichzelf om onduidelijke redenen een voorvechter van de vrijheid van meningsuiting noemt, is de afgelopen dagen druk bezig met het verwijderen van journalisten. Eerder werden verslaggevers van gerenommeerde media als CNN en The New York Times al slachtoffer van de potentaat.

Ondertussen heeft Musks bizarre gedrag flinke gevolgen voor de waarde van zijn bedrijf Tesla. Het aandeel van de autofabrikant is dit jaar met meer dan 62 procent gekelderd. Beleggers hebben minder vertrouwen in het bedrijf nu de CEO een volslagen idioot blijkt. Musk kon Twitter mede overnemen vanwege de hoge waardering van Tesla.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.