Joop

Miljardair Musk schiet Trump te hulp, wil Twitter-ban opheffen

  •    •  
10-05-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1177 keer bekeken
  •  
musk

© cc-foto: Daniel Oberhaus (2018)

Elon Musk wil de Twitter-ban van Donald Trump opheffen. “Permanente bans zouden extreem zeldzaam moeten zijn”, verklaarde de multimiljardair tijdens een conferentie. “Ik denk dat het niet correct was om Trump te verbannen.” De oprichter van Tesla is bezig Twitter over te nemen.

Trump werd van Twitter gegooid nadat neonazi’s, complotdenkers en andere gewelddadige dwaallichten die hij had opgehitst, begin 2021 het Capitool bestormden. Het sociale netwerk vreesde dat de voormalige president zijn aanhang opnieuw zou aanzetten tot geweld.

Eerder dit jaar lanceerde Trump zijn eigen sociale netwerk, Truth Social. De voormalige president, die zowel in 2016 als in 2020 minder stemmen kreeg dan zijn Democratische tegenstander, verklaarde onlangs dat hij niet wil terugkeren op Twitter.

Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (15)

Satya
Satya11 mei 2022 - 10:31

Musk heeft een grote rol in de slavernij in Congo gespeeld, dat mensen het daar niet over hebben maar over of Trump wel of niet op Twitter zit verbaasd mij. Musk had ketenverandwoordelijkheid kunnen eisen bij de batterij fabrikant. De kinderen die mede door Tesla (Musk) in slavernij werden gehouden hebben geen Twitter, kunnen hun stem niet laten horen en zijn vaak al aan kanker gestorven voor ze puberteit hebben voltooid door het hoge cobalt gehalte in hun lijf. Daarnaast zijn 400.000 Twa omgekomen bij het verjagen van hun mineraal rijke grond. Allemaal primitief levende mensen die hun stem niet konden laten horen. De rijkste man ter wereld had hier iets kunnen betekenen. Ik geloof niet zo in de oprechtheid van Musk, denk niet dat hij vvmu zo belangrijk vindt, denk dat hij graag afleiding van het schenden van mensenrechten creëert.

1 Reactie
Konings2
Konings212 mei 2022 - 21:44

Ik kan niet geloven dat dit je verbaasd. Musk is een psychopaat en een hypocriet.

FreddyvD
FreddyvD11 mei 2022 - 9:39

Is maar goed, stel je voor dat we gaan vergeten hoeveel domme dingen Trump kan schrijven.....

EenMening3
EenMening311 mei 2022 - 8:47

Musk hinkt op twee gedachten. Aan de ene kant Trump weer toelaten op Twitter, aan de andere kant Oekraine voorzien van excellent internet, wat een geweldig goede actie is. Musk heeft met de overname van Twitterteveel macht gekregen. Dat geldt trouwens voor alle techgiganten. Opslitsing daarvan is des te meer noodzakelijk.

Karingin
Karingin11 mei 2022 - 4:42

Het zou ook wel een enorme nederlaag zijn als Humptiedumptie met hangende pootjes terug naar Twi(s)tter gaat. Maar zijn eigen platform gaat toch mislukken, dus hij zal nog wel met zichzelf in de knoop komen. Benieuwd in welke bochten (krochten) hij zich gaat draaien om uit die catch 22 te komen

1 Reactie
Willem van der Decken
Willem van der Decken11 mei 2022 - 10:52

Voorlopig is zijn platform erg succesvol. Er is blijkbaar een groot verschil tussen dingen die jij wil, en dingen die in de echte wereld gebeuren ‘It is now the number one most popular app in the Apple app store, followed closely by Twitter in the second spot as of today.’ https://www.forbes.com/sites/johnbbrandon/2022/04/30/a-curious-reason-why-donald-trumps-truth-social-app-is-suddenly-popular/?sh=51b8c767332e

EricDonkaew
EricDonkaew11 mei 2022 - 1:32

Die tijdelijke ban was terecht, een permanente niet. Ik ben het hier met Musk eens. Ook Bernie Sanders, bepaald geen vriend van Trump, zei het schandalig te vinden dat Trump nog steeds verbannen is van Twitter en Facebook. En laten we wel wezen. Wie bepaalt er in de VS wat er gezegd mag worden en is dus feitelijk de baas over het machtigste land ter wereld? Toch liever een democratische institutie dan een multimiljardair. Dat laatste geldt natuurlijk ook voor Musk. Ik benieuwd of straks op Twitter kritiek op Tesla op prijs wordt gesteld.

sAt0Ri...
sAt0Ri...10 mei 2022 - 23:48

Hij denkt dat het niet genoeg is voor een ban. Wat is in zijn ogen dan wel hen eg om een ban te krijgen na dat hele toneelstuk waar Poetin een puntje aan kan zuigen? Zou ke niets verbazen als Trump gechanteerd om de dingen te doen om zo de democratie aan het wankelen te brengen en mensen zo te laten zien dat er eigenlijk weinig verschil zit tussen Rusland en de VS qua beleidsvoering...

sAt0Ri...
sAt0Ri...10 mei 2022 - 23:41

Dit is het cadeautje van Musk aan Trump. Ik schreef in een eerder topic dat Musk een Trump aanhanger was, en dat dit stond te gebeuren. Enge mensen...

6 Reacties
stokkickhuysen
stokkickhuysen11 mei 2022 - 9:40

'Ik schreef in een eerder topic dat Musk een Trump aanhanger was, en dat dit stond te gebeuren. ' Was er iemand die daar anders over dacht dan?

Gerygrr
Gerygrr11 mei 2022 - 10:22

Eerlijk gezegd geloof ik er helemaal niets van! Juist de hervormingen zoals Musk voorstaat gaan helpen regen nepnieuws. Valse accounts en trollen zal onmogelijk worden. Dan komt uit in discussies tussen echte mensen wie waarvoor pleit en met welke argumenten….. Vergeet de trollenlegers. Musk staat voor verandering en kiest de wapens van de tegenstander. Slim!

Y-Line
Y-Line11 mei 2022 - 17:27

Warom is hij dan een Trump aanhanger?

Satya
Satya11 mei 2022 - 20:27

"Valse accounts en trollen zal onmogelijk worden." Dus dissidenten kunnen moeilijker hun stem laten horen over misstanden denk ik dan. Verklaart zijn partnerschap met Qatar staatsbedrijf om Twitter over te nemen.

sAt0Ri...
sAt0Ri...12 mei 2022 - 9:51

@ Stokkickhuysen Ja, er waren genoeg mensen die dat dachten.

sAt0Ri...
sAt0Ri...12 mei 2022 - 9:52

@Gerygrr Ja hoor, nátuurlijk. En een mug vangt een olifant...

Thuiszitter
Thuiszitter10 mei 2022 - 20:19

Goh wat verrassend !! Nu iedereen geen gebruik meer maken van twitter .