Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Kijken: meer referenda en Van der Steur was niet eerste keus

  •  
06-04-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
In Oh, Oh, Den Haag, de politieke rubriek van De Nieuws BV op Radio 1, bespreken Peter Kee, parlementair redacteur bij Pauw, en Francisco van Jole, eindredacteur van Joop, het referendum en de toekomst van minister Van der Steur.
Van Jole pleit voor meer referenda, “5 keer per jaar over verschillende onderwerpen per keer”. Volgens Van Jole leiden referenda tot meer debat en is dat het beste middel tegen populisme. Kee maakt Van Jole vervolgens uit voor de ‘linkse Jan Roos’ en daagt hem uit een referendum te starten.
Waar geen referendum over gehouden wordt maar de nee-stem ook op de loer ligt is de positie van minister Van der Steur. Volgens Kee staat Kamp al klaar om het stokje over te nemen mocht er voor de tweede keer in deze kabinetsperiode een minister van Justitie aftreden. Hij stelt dat Kamp eigenlijk al eerder was gepolst voor de post maar dat weigerde, evenals andere geschikte kandidaten. Uiteindelijk kwam Rutte daardoor bij Van der Steur uit. Zijn losse stijl zou hem wel eens op kunnen breken. Donderdag is er een debat in de Kamer over het geblunder rond de terroristenbroers El Bakraoui.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.