Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Meer dan 500 vluchtelingen verdronken, vermoedelijk 100 kinderen overleden

  •  
15-06-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
7524 keer bekeken
  •  
gekapseisd

De Griekse autoriteiten hebben de hoop opgegeven dat er nog vluchtelingen afkomstig van de woensdag gekapseisde boot gered kunnen worden. Waarschijnlijk zijn er bij de ramp meer dan vijfhonderd mensen om het leven gekomen. Onder de slachtoffers bevinden zich naar schatting zo’n honderd kinderen die benedendeks zaten. Ook de vrouwen zaten in het ruim.

Er waren honderden mensen aan boord van de overvolle vissersboot. Ruim honderd opvarenden, jongens en mannen tussen de 16 en 40 jaar oud, zijn gered. Het gaat om mensen uit onder meer Afghanistan, Pakistan en Syrië.

Ongeveer dertig overlevenden zijn met longproblemen of uitputtingsverschijnselen opgenomen in het ziekenhuis. De mannen zijn er zwaar aan toe. De meesten zijn in shock. “Zij maken zich zorgen over hun gezinnen en vrienden met wie ze onder weg waren”, aldus Erasmia Roumana van de VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR.

De boot kapseisde in de nacht van dinsdag op woensdag zo’n 80 kilometer ten zuiden van de Griekse kustplaats Pylos. De vluchtelingen waren vertrokken vanuit het oosten van Libië en onderweg naar Italië.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.