Joop

Medewerkers Rutgers Stichting bedreigd na golf van nepnieuws over Week van de Lentekriebels

  •  
22-03-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
6799 keer bekeken
  •  
ANP-444121505

De online hetze tegen de Rutgers Stichting, aangevoerd door extreemrechtse agitatoren als Wierd Duk en Raisa Blommestijn, werpt zijn vruchten af. Medewerkers van het expertisecentrum voor seksualiteit worden inmiddels bedreigd als gevolg van het compleet uit de context halen en verdraaien van het lesmateriaal voor de Week van de Lentekriebels. De politie houdt onruststokers op sociale media in de gaten.

Uitvoerend directeur van Rutgers Marieke van der Plas liet via Twitter al weten dat collega’s “al dagen bedreigd, uitgescholden en voor van alles uitgemaakt” worden. Rutgers laat aan RTL Nieuws weten veiligheidsmaatregelen te hebben genomen, zodat de geplande trainingen en afspraken gewoon door kunnen gaan.

Programmamanager van Rutgers Luc Lauwers laat aan RTL weten het vooral storend te vinden hoeveel nepnieuws er wordt verspreid over de lesmethode voor kinderen in het primair onderwijs:

“Bijvoorbeeld dat kinderen van 4 les zouden krijgen over pijpen. Zo worden er boekjes verspreid met afbeeldingen die niet door Rutgers zijn ontwikkeld en ook niet in het lesmateriaal voorkomen.”

Het nepnieuws op sociale media heeft inmiddels ook zijn weg naar het parlement gevonden, waar populistische partijen Denk en Forum voor Democratie vragen over de foutief geïnterpreteerde lesmethode hebben gesteld. Rutgers heeft inmiddels wel een video offline gehaald waarin kinderen met hun ouders praten over hun lichaam en grenzen aangeven. Dit “om de kinderen in de video tegen online haat in bescherming te nemen”.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (44)

Gerygrr
Gerygrr24 mrt. 2023 - 14:03

https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/hoe-de-week-van-de-lentekriebels-oorlog-werd-behalve-in-de-klas-hoe-voelt-dat~b7951c31/ Hoe ontdek je nepnieuws? Logica: 1. Wat weten wij over personeelstekorten in het onderwijs? 2. Wie heeft ooit 1 op 1 les gehad van een juf? 3. Conclusie? De week van ….. Lesmateriaal plus handleiding voor de leerkracht. Dus een dik boekwerk moet de leerkracht doorspitten en lesmateriaal voorbereiden Voor hooguit 4 tot 5 lesjes van een uur? Dit illustreert, hoe lesgeven totaal niet wordt begrepen. Wat er ook gedrukt staat, een deskundige leerkracht voelt aan wat er bijde kinderen past. Eenleerkracht gaat nooit een handleiding voorlezen. Een leerkracht zorgt ten allen tijde vooreen veilig leerklimaat. De heer van Denk heeft het slecht getroffen met zijn schoolkeuze. Hij kan beter een andere school uitkiezen, waar met respect wordt omgegaan met de problemen van zijn zoontje.

1 Reactie
DaanOuwens
DaanOuwens25 mrt. 2023 - 16:47

@ Gerygrr Jij schrijft: een deskundige leerkracht voelt aan wat er bijde kinderen past. Voelen? De deskundigheid van een leraar is voelen? Een leraar voelt ook of het leerklimaat veilig is? Professionaliteit vervangen door het subjectieve voelen. Lijkt me beter als leerkrachten als een echte professional af en toe wat dikke boelwerken doornemen.

agnar123
agnar12323 mrt. 2023 - 13:22

Citaat: Rutgers heeft inmiddels wel een video offline gehaald waarin kinderen met hun ouders praten over hun lichaam en grenzen aangeven. Dit “om de kinderen in de video tegen online haat in bescherming te nemen”. Rutger stichting heeft naar mijn mening wel een strategische fout gemaakt. Zouden ALLE programmamakers van moeten leren. Gebruik geen echt kinderen meer in film zonder daar eerst heel goed over na te denken. Beeldmateriaal kan voor eeuwig op internet blijven. Alternatief: Neem met goedkope camera's videos op met kinderen en laat ze praten. Gebruik vervolgens het beeldmateriaal voor animaties, die de verhalen van de kinderen vertellen.

1 Reactie
Zandb
Zandb24 mrt. 2023 - 6:34

agnar Hoe goed bedoeld waarschijnlijk ook, het is te treurig voor woorden dat de kwade krachten deze overwinning behalen. Ik vind het kwalijk dat u uw kritiek richt op de Rutgers Stichting, die niets verkeerd doet. Tenminste niet als we nog in een vrij land leven.

Gerygrr
Gerygrr23 mrt. 2023 - 11:40

Bijzonder vreemd, dat het zo lang heeft geduurd voor de lentekriebels als nieuw aan te vallen onderweis ontdekt. Al ruim 10 jaar is er elk voorjaar een week van de lentekriebels. Wat is het idee? Jonge kinderen leren, dat ze zich niet hoeven laten knuffelen, of aanraken waar ze dat niet willen. Leer je grenzen aangeven. Er zijn nu al volwassenen, die dithebben geleerd. Zou het hieraan kunnen liggen, dat er zoveel aan het licht komt qua grensoverschrijdend gedrag?

1 Reactie
Gerygrr
Gerygrr23 mrt. 2023 - 15:15

“onderweis “ moet zijn “onderwerp is”

Adaestuo
Adaestuo23 mrt. 2023 - 10:10

Wat ik me overigens nu al een paar uren afvraag is hoe het toch mogelijk kan zijn dat partijen in de tweede kamer zomaar allerlei onzinnigheden kunnen verkondigen (in dit geval dus over de Rutgers Stichting) en dat er ook geen enkele persoon daar er toe in staat blijkt om om dat met stevige repiek te verstillen. Hoe ver sta ik alleen met de conclusie dat de hedendaagse politici met hun gigantische onwetendheid en stuitende onnozelheid ons allemaal een goede dienst zouden bewijzen door hun ontslag in te dienen?

2 Reacties
agnar123
agnar12323 mrt. 2023 - 13:09

Wat ben ik het hier helemaal mee eens! Mijn auto moet ieder jaar APK gekeurd worden voordat ik daarmee de weg op mag. Maar iedere halve zool of gestoorde maniak mag zich verkiesbaar stellen. Als iemand eenmaal in de kamer zit, mag hij alles zeggen zonder juridische consequenties. Misschien moeten we toch eens een jaarlijks keuring voor kamerleden invoeren. Even een gesprek van twee uur met drie psychiaters, die vervolgens een keuringsrapport openbaar maken. Tenzij een kamerlid zich haastig terugtrekt. Wat zou onze democratie daarvan opknappen.

Gerygrr
Gerygrr24 mrt. 2023 - 11:55

Welke politici? De mysogyne? En hoe komen ze in de kamer? Tja, de kiezers.

Pieterplezier
Pieterplezier23 mrt. 2023 - 8:04

Ik verwacht dat 'opinie'-stukken zoals https://www.bnnvara.nl/joop/artikelen/pedofielen-blij-met-taboe-op-sekspraat niet echt meehelpen bij de positieve beeldvorming van de week van de lentekriebels. Overigens ben ik ook van mening dat seksuele voorlichting plaats hoort te vinden op de middelbare school.

3 Reacties
Fromspace
Fromspace23 mrt. 2023 - 9:03

Het artikel waar je naar verwijst is satire.

Zandb
Zandb23 mrt. 2023 - 10:01

Pieter Misschien dat 'seksuele voorlichting' iets anders is dan dat je met kinderen bespreekt dat seksualiteit onderdeel van het leven uitmaakt. Ze krijgen er links- of rechtsom toch mee te maken. Je hebt niet alles - eigenlijk maar heel weinig - in de hand maar om zoiets wezenlijks als de seksualiteit dan aan het toeval over te laten, dat vind ik onverantwoordelijk.

agnar123
agnar12323 mrt. 2023 - 13:16

Ik kreeg in de zesde klas van de lagere school uitstekende seksuele voorlichting van een vooruitstrevende schoolmeester. In 1972. Ik heb de indruk, dat het sindsdien niet beter is geworden. Seksuele gevoelens krijgen kinderen veel eerder. Goede voorlichting zo vroeg mogelijk is heel belangrijk. Pedagogen zijn heel goed in staat voor iedere leeftijd apart lesmateriaal te ontwikkelen. Seksuele voorlichting kun je niet aan de ouders overlaten. Heel veel ouders weten zich geen raad met hun eigen seksualiteit. Daarnaast zijn er heel veel ouders met psychische problemen, alcohol en drugs problemen, religieuze indoctrinatie en nog veel meer. Als we een samenleving willen waarin kinderen opgroeien tot seksueel gezonde en verantwoordelijke volwassenen, dan zal de overheid er veel meer aan moeten doen en een leidende rol moeten spelen. Maar BNN Vara mag ook wel veel meer doen. In 1974 had de Vara het programma Open en Bloot. Geweldig programma. Wordt het niet eens tijd voor een soortgelijk programma? Graag met presentatoren die helemaal naakt presenteren. Gewoon Open en helemaal bloot. Gaan de mensen naaktheid weer gewoon vinden.

Van Hooff2
Van Hooff223 mrt. 2023 - 7:42

Hou toch op met het politiek maken van dit onderwerp. Het heeft niets te maken met extreem links of rechts maar met een nieuwe schaamte cultuur en vertrutting. Sexuele opvoeding hoort gewoon thuis bij de biologie les en bij de ouders die verantwoordelijk zijn. Het leert de kinderen beter te laten omgaan met aan te geven wat hun grenzen zijn. Je kunt pesten wel verbieden maar is het niet verstandiger uw kinderen weerbaar te maken. De hele natuur bestaat uit voortplanting zou de mens daar dan niet over mogen onderwijzen? Het journaal bevat vaak meer beelden die schadelijk zijn voor de tere kinderzitjes. Zoals oorlog en geweld.

2 Reacties
Olav Meijer
Olav Meijer23 mrt. 2023 - 13:03

@ Van Hooff2: "Een nieuwe schaamte cultuur en vertrutting" hebben wel degelijk te maken met rechtse, conservatieve tendenzen. Zie b.v. ook wat in de VS gebeurt. (Beëindiging van het federale recht op abortus door het Hooggerechtshof, waarin de door Republikeinse presidenten benoemde rechters domineren). Bevrijding van seksuele onderdrukking en seksisme zijn altijd items van linkse stromingen geweest. En niet voor niets is ook seksuele voorlichting een onderdeel van het onderwijsprogramma geworden. Kinderen die opgroeien in met name sterk conservatief religieuze milieus met bijbehorende seksuele taboes zijn daar enorm mee gebaat. Overigens gaat het dus helemaal niet uitsluitend om "biologie", maar ook om psychologische en sociale ontwikkeling.

Volrin
Volrin23 mrt. 2023 - 15:20

"Hou toch op met het politiek maken van dit onderwerp." Dan kan u niet vervolgens dit zeggen: "Sexuele opvoeding hoort gewoon thuis bij de biologie les en bij de ouders die verantwoordelijk zijn." Dat is namelijk een politiek standpunt.

Palipka
Palipka23 mrt. 2023 - 7:00

Weg met Twitter!!!

Palipka
Palipka23 mrt. 2023 - 6:57

Bedankt vvd voor het slopen van onze maatschappij het creëren van draagvlak voor extreem rechts en het niet in actie komen bij dit soort vuilspuiterijen. Politiek maak eens een vuist tegen deze jackhalzen.

GMatth52
GMatth5222 mrt. 2023 - 20:16

Na ruim 20 jaar normaliseren van extreem-rechtse opvattingen en uitspraken -in het voetspoor van Fortuyn, Wilders en aanverwanten- beginnen fascisten de openbare ruimte over te nemen. In sociale media uiten zij hun bedreigingen vaak anoniem doen, zo laf zijn ze ook wel weer. Is er al aangifte gedaan door de Rutgers Stichting tegen deze lieden? De politie was toch zo goed in het via sociale media opsporen van milieu-activisten?

4 Reacties
DaanOuwens
DaanOuwens23 mrt. 2023 - 8:20

@ GMatth52 Jij schrijft: Na ruim 20 jaar normaliseren van extreem-rechtse opvattingen en uitspraken -in het voetspoor van Fortuyn, Wilders en aanverwanten- beginnen fascisten de openbare ruimte over te nemen. Het lijkt inderdaad Rusland wel. En ook Oekraïne naar Russisch model. Jij hebt vast veel begrip voor het verzet van Oekraïne en de westerse wapenleveranties.

GeenProbleem
GeenProbleem23 mrt. 2023 - 8:26

@daan Helemaal mee eens.

Olav Meijer
Olav Meijer23 mrt. 2023 - 12:49

@ GMatth52: Zo is dat.

GMatth52
GMatth5225 mrt. 2023 - 16:14

DaanOuwens 23 mrt. 2023 - 9:20 @ GMatth52 "Jij schrijft: Na ruim 20 jaar normalisering (..) beginnen fascisten de openbare ruimte over te nemen. Het lijkt inderdaad Rusland wel. En ook Oekraïne naar Russisch model. Jij hebt vast veel begrip voor het verzet van Oekraïne en de westerse wapenleveranties." Inderdaad heb ik veel begrip voor het verzet van Oekraïne. Maar de zogenaamde 'westerse wapenleveranties' sinds 2014 dienden geen ander doel dan Oekraïne in de NAVO te integreren, wat -gelet op de uitdrukkelijke verklaringen van Poetins sinds 2008- door Rusland als een existentiële dreiging werd beschouwd. Achter de schermen orkestreerde de V.S. de Maidan-coup van 22-02-2014 - door extreem-rechtse Oekraïners- tegen de wettige president Janoekovitsj. Het directe gevolg hiervan was een openlijke burgeroorlog. Heeft u misschien begrip voor het verzet van Russischtalige Oekraïners tegen de discriminerende maatregelen van de nieuwe nationalistische regering in Kiev? En hun verzet tegen het geweld van pro-Maidan-aktivisten in Odessa 02-05-2014? Er vielen ruim 40 doden on. Tot 2014 had Rusland geen vinger uitgestoken tegen Oekraïne. Maar Rusland had geen andere keuze dan in te grijpen om hun strategische belangen - o.a. de marinebasis in Sebastopol- te beschermen. Amerika heeft bewust dit conflict geëscaleerd door middels een staatsgreep pro-Amerikaanse Oekraïners de macht te laten grijpen. Zie: Volgens paus Franciscus kan de Navo Poetin hebben ‘uitgelokt’, TROUW 15-06-2022

IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk22 mrt. 2023 - 18:54

Bedreigen is altijd verkeerd.

moush1
moush122 mrt. 2023 - 18:04

Extreemrechts heeft weer een onderwerpje gevonden.

BrotherV
BrotherV22 mrt. 2023 - 17:00

“Bijvoorbeeld dat kinderen van 4 les zouden krijgen over pijpen. Zo worden er boekjes verspreid met afbeeldingen die niet door Rutgers zijn ontwikkeld en ook niet in het lesmateriaal voorkomen.” ZO werkt rechts! Vergelijk wat Hitler over de joden zei en wat Wilders over Moslims zegt. Baudet en Engel over Corona. Carolaine over boeren die moeten worden onteigend om vluchtelingen te huisvesten. Ik denk dat ik deze lijst heel lang kan maken.

4 Reacties
Fromspace
Fromspace22 mrt. 2023 - 18:11

Ja, in ieder geval met 1 persoon.

IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk22 mrt. 2023 - 18:39

Hoe weet jij dat rechts zo werkt?

BrotherV
BrotherV23 mrt. 2023 - 7:54

ihag: sputter sputter

M. Grootendorst
M. Grootendorst23 mrt. 2023 - 18:33

Rechts drijft op de sociale media. Anders zouden de mensen eens verder gaan kijken en concluderen dat ze door rechts keihard bedonderd worden! Door ze in slaap te sussen met types als die Blommensteijn (hoe heeft die in godsnaam ooit af kunnen studeren???) houden ze een totaal verkeerd beeld op van de werkelijkheid. Wat betreft de invloed van rechts en alles wat nog veel rechtser is, zitten we nu in de fase Duitsland 1931. U bent gewaarschuwd! Lees het boek over de Weimar-republiek van Patrick Dassen en zijn waarschuwingen voor de club circusartiesten van rechts.

Baloemparoempaloempa
Baloemparoempaloempa22 mrt. 2023 - 16:54

Ik ben uiteraard niet voor het bedreigen, van deze Rutgers mensen !

1 Reactie
Satya
Satya22 mrt. 2023 - 20:36

"Het nepnieuws op sociale media heeft inmiddels ook zijn weg naar het parlement gevonden, waar populistische partijen Denk en Forum voor Democratie vragen over de foutief geïnterpreteerde lesmethode hebben gesteld." Wel voor bullshit verkondigd door allerlei influencers, zo zie ik de politici van veel partijen tegenwoordig en opiniemakers? Je zult verdorie het gestook van figuren als Duk en Baudet niet doorzien. Denk kan het net als bij1 ook. Dan heeft zo'n Schimmelpennik een menselijker verhaal. Maar goed, je bent tegenwoordig hip als je niet deugt.

weereenmening
weereenmening22 mrt. 2023 - 15:54

Ik heb een paar filmpjes gezien, en vond ze wel vreemd. Het was duidelijk dat de kinderen in de filmpjes niet goed snappen waar het over gaat. En ik moet zeggen dat ik ook niet goed begrijp welk doel de makers met deze filmpjes hebben. Het lijkt sterk op de Pim Lammers discussie. In beide gevallen is het onduidelijk wat het doel is van de maker, en dat maakt dat je er ook hele nare dingen in kan zien. Willen de makers een discussie losmaken? In een filmpje is het bijvoorbeeld duidelijk dat het kind niet goed begrijpt dat de volwassen man het over orale seks heeft. Als volwassen kijker snap je dat weer wel. Tja, wat wil men hiermee? Bedreigen is uiteraard uit den boze.

9 Reacties
Volrin
Volrin22 mrt. 2023 - 19:00

Welk filmpje heeft u het over?

weereenmening
weereenmening22 mrt. 2023 - 19:35

@Volrin De inmiddels door Rutgers Stichting offline gehaalde video.

Hann63
Hann6323 mrt. 2023 - 4:55

Mijn 4jarige kleinzoon is veel te druk met gamen op onze playstation. En is hij niet wat te klein/jong hier nu al voor? Laat het onderwijs eerst maar eens goed lezen en schrijven leren, voor dat dit aan de orde komt. Lijkt mij stukken beter.

Volrin
Volrin23 mrt. 2023 - 4:56

"In beide gevallen is het onduidelijk wat het doel is van de maker," Het doel is heel duidelijk: seksuele voorlichting bespreekbaar maken, zeker in de zin van tussen ouders en kinderen. " en dat maakt dat je er ook hele nare dingen in kan zien." Vrijwel overal kun je nare dingen in zien. Dat betekend niet dat dat terecht is. "In een filmpje is het bijvoorbeeld duidelijk dat het kind niet goed begrijpt dat de volwassen man het over orale seks heeft. Als volwassen kijker snap je dat weer wel. Tja, wat wil men hiermee? " Duidelijk maken dat het ook voor ouders belangrijk is om met hun kinderen hierover te praten.

weereenmening
weereenmening23 mrt. 2023 - 11:42

@Volrin "Het doel is heel duidelijk: seksuele voorlichting bespreekbaar maken, zeker in de zin van tussen ouders en kinderen." "Duidelijk maken dat het ook voor ouders belangrijk is om met hun kinderen hierover te praten." De filmpjes worden op school getoond, daar zijn dus geen ouders bij. En daar zit precies het probleem. Dat afdrogen na douchen en een zoen van je oma in een gesprek over seksualiteit terugkomen is heel raar. Wat moet een kind hiermee? Wat moeten ouders hiermee als een kind hier thuis over begint? De ouders zullen zich terecht afvragen wat voor filmpje het kind heeft gezien. Dat kinderen geleerd wordt dat seksualiteit verschillend wordt beleeft is uiteraard prima, maar over dit lesmateriaal is niet nagedacht. Het is gemaakt door volwassenen die een raar wereldbeeld hebben en alles verbinden met seks, zelfs afdrogen en een zoen van je oma. Dat hier kritiek op komt is volledig terecht, en het is fijn dat de minister dit inziet ens tappen gaat nemen.

rosarosa
rosarosa23 mrt. 2023 - 13:02

Het doel van dat filmpjes was, om in verband met de lesweek en het mogelijk loskomen van vragen bij kinderen, ouders een voorbeeld te laten zien, hoe ze over die dingen kunnen praten met hun kinderen. Ik vind het ook niet erg geslaagd omdat het zo gekunsteld was, logisch met een camera erbij, maar ik snap wel het idee erachter. Als ouders zelf zo'n filmpje gaan bekijken omdat ze er mee bezig zijn, zoals bedoeld, komt dat natuurlijk heel anders over dan wanneer het in je gezicht wordt geduwd op een FvD propagandakanaal met sturende tekst als pedofilie, ideologie en sexualisering erbij.

Volrin
Volrin23 mrt. 2023 - 15:51

@weereenmening "@Volrin "Het doel is heel duidelijk: seksuele voorlichting bespreekbaar maken, zeker in de zin van tussen ouders en kinderen." "Duidelijk maken dat het ook voor ouders belangrijk is om met hun kinderen hierover te praten." De filmpjes worden op school getoond, daar zijn dus geen ouders bij." Het stond op hun publieke YT kanaal en hoe weet u dat het enkel op school werd getoond? Dat er niet bijvoorbeeld een brief of mail naar de ouders is gegaan? "En daar zit precies het probleem. Dat afdrogen na douchen en een zoen van je oma in een gesprek over seksualiteit terugkomen is heel raar. Wat moet een kind hiermee? Wat moeten ouders hiermee als een kind hier thuis over begint? De ouders zullen zich terecht afvragen wat voor filmpje het kind heeft gezien." Het enige wat u telkens, in verschillende formuleringen herhaalt is "Ik snap het niet, dus is het verkeerd." "Dat kinderen geleerd wordt dat seksualiteit verschillend wordt beleeft is uiteraard prima, maar over dit lesmateriaal is niet nagedacht." Hoe komt u daar bij? " Het is gemaakt door volwassenen die een raar wereldbeeld hebben en alles verbinden met seks, zelfs afdrogen en een zoen van je oma." Nee dat is uw eigen aanname gebaseerd op onbegrip. "Dat hier kritiek op komt is volledig terecht, en het is fijn dat de minister dit inziet ens tappen gaat nemen." Het is een hysterische hetze gebaseerd op onwetendheid en leugens en u doet er vrolijk aan mee.

weereenmening
weereenmening23 mrt. 2023 - 16:27

@Volrin "Het enige wat u telkens, in verschillende formuleringen herhaalt is "Ik snap het niet, dus is het verkeerd." Je hebt gelijk, ik trek mijn conclusies op grond van het beeldmateriaal en overige beschikbare informatie, en baseer mij daarbij niet op de mening van anderen. Zoiets heet zelf nadenken, een goed gebruik in een rationale samenleving. Ik raad het iedereen aan, het voorkomt o.a. dat je anderen gaat napraten zonder je in het onderwerp te hebben verdiept.

Volrin
Volrin23 mrt. 2023 - 19:39

@weereenmening "@Volrin "Het enige wat u telkens, in verschillende formuleringen herhaalt is "Ik snap het niet, dus is het verkeerd." Je hebt gelijk, ik trek mijn conclusies op grond van het beeldmateriaal en overige beschikbare informatie, en baseer mij daarbij niet op de mening van anderen." Tegelijkertijd laat u zich ook niet hinderen door de feiten of enige kennis van zaken. U vervalt gewoon telkens weer op een beroep op uw eigen onbegrip en gebrek aan kennis. En het is een drogredenatie om dan te concluderen dat het verkeerd is. "Zoiets heet zelf nadenken, een goed gebruik in een rationale samenleving. " Nee, het heet drogredeneren en is juist pertinent irrationeel. "Ik raad het iedereen aan, het voorkomt o.a. dat je anderen gaat napraten zonder je in het onderwerp te hebben verdiept." Knap staaltje projectie. U bent juist degene die zich totaal niet baseert op de feiten en dan specifiek de expertise en wetenschappelijk onderzoek dat bestaat op dit gebied en alleen maar als een kapotte grammofoonplaat blijft herhalen "Ik snap het niet, dus is het fout!"

Miss Piggy
Miss Piggy22 mrt. 2023 - 15:15

Och jee, het zijn haast wel de gebruikelijke gevolgen van dit soort hetzes. Het goedbedoelende personeel van de Rutger Stichting wordt nu bedreigd. Ik ben een grote voorstander van een zeer brede Vrijheid van Meningsuiting. Maar ik begin me nu toch wel af te vragen of een dame als Blommestein niet juridisch verantwoordelijk kan worden gesteld voor deze bedreigingen? Het is ook de hypocrisie, ik kan me herinneren dat zij zich in het verleden heeft beklaagd over vervolging en bedreigingen uit Linkerhoek.

5 Reacties
IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk22 mrt. 2023 - 16:25

"ik kan me herinneren dat zij zich in het verleden heeft beklaagd over vervolging en bedreigingen uit Linkerhoek." En is daar ooit iets mee gebeurd? Nee!

Olav Meijer
Olav Meijer22 mrt. 2023 - 17:08

@ Miss Piggy: [Maar ik begin me nu toch wel af te vragen of een dame als Blommestein niet juridisch verantwoordelijk kan worden gesteld voor deze bedreigingen?] Nee, tenzij zij daartoe zou oproepen, maar daarvan, is voor zover ik weet, geen sprake.

BrotherV
BrotherV22 mrt. 2023 - 18:06

dat liegt ze gewoon. Heb je wel eens een waarheid uit haar mond horen komen? IHAG steunt de bedreigingen. Kameradschaft noemen ze dat.

Adaestuo
Adaestuo22 mrt. 2023 - 18:31

@IkHebAltijdGelijk 22 mrt. 2023 - 17:25 Zij komt er nu ook mee weg. Oké, ze doet de bedreigingen niet zelf, maar haar litanie aan insinuaties, associaties, suggestieve verwijzingen en halve waarheden zetten er wel toe aan. En dat is nog wel het aller ergste want ze laat anderen het vuile werk doen. Ze is een laffe persoon die vanuit een comfortabele positie zulke zaken kan orkestreren, en daar heeft ze dan bovendien ook nog haar inkomen van.

Palipka
Palipka23 mrt. 2023 - 6:59

Het lijkt me afschuwelijk voor blommenstein om blommenstein te zijn. Zo ziek.