Joop

Liegende Sywert van Lienden bedondert de boel weer

  •  
29-11-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
460 keer bekeken
  •  
sywertleugenaar
Dat pandemieprofiteur Sywert van Lienden een moeizame relatie onderhoudt met de waarheid, weten we sinds hij zich in allerlei bochten wrong om maar niet te hoeven erkennen dat hij multimiljonair was geworden door zich voor te doen als weldoener. Ook in zijn contacten met de overheid loog Van Lienden.
Zelfs nu is uitgekomen dat de gewezen talkshowgast miljoenen heeft binnengeharkt met zijn dubieuze mondkapjeshandel blijft hij gewoon doorgaan met glashard liegen, ontdekte Tim Hofman die twee uitzendingen van BOOS wijdde aan de pandemieprofiteur en zijn kornuiten Bernd Damme en Camille van Gestel.
De liegende Van Lienden liet aan Hofman weten dat hij tijdens onderhandelingen over commerciële mondkapjesleveringen geen gebruikmaakte van het e-mailadres van zijn non-profit Stichting Hulptroepen Alliantie. In werkelijkheid blijkt de fopfilantroop dat wel degelijk te hebben gedaan, blijkt uit een screenshot dat Hofman via Twitter deelt.
Hofman legt uit dat deze leugen van belang is. “Want we willen graag helder hebben onder welke voorwendselen jullie aan tafel kwamen bij VWS”, schrijft hij aan Van Lienden. “Bijvoorbeeld of het om een non-profit initiatief ging of niet.”
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (14)

Libertain
Libertain1 dec. 2021 - 9:32

Sywert alweer: - "We zijn nog steeds aan de macht en Wij blijven regeren, toch?"

Minoes&tuin
Minoes&tuin30 nov. 2021 - 12:35

Heilig boontje is iedere keer de gedachte als ik deze foto zie.

FredD2
FredD230 nov. 2021 - 7:38

Van Lienden is een held. Hij heeft blootgelegd hoe achterlijk de ambtenaren en politici zijn en de paar miljoen die dat heeft gekost is een druppel vergeleken met wat deze achterlijke ambtenaren en politici ons elke keer weer kosten. Dat hier geen consequenties aan hangen is natuurlijk een fout in ons systeem.

2 Reacties
Zandb
Zandb30 nov. 2021 - 8:08

Fred Als mensen die misbruik maken van de achterlijkheid van ambtenaren de helden zijn, wat mogen de mensen (waaronder politici en ambtenaren) die zich hier tegen verzetten dan wel niet zijn? Je moet maar durven: Degene die blootlegt dat er misstanden zijn - zijn die trouwens al boven water dan? - door talloze goedbedoelende mensen te misbruiken om zichzelf te verrijken een held noemen.

FredD2
FredD22 dec. 2021 - 7:56

@Zandb, je kinderlijke naiviteit zit je beoordelingsvermogen aardig in de weg. Er bestaan geen goedbedoelende politici en ambtenaren. Dat kun je duidelijk maken uit de toeslagenaffaires. Zij zullen alles op alles zetten om de burger flink te grazen te nemen. Ook de manier waarop van Lienden dit heeft gedaan, was alleen maar mogelijk geweest door corruptie en vriendjes politiek. Dat het naar boven is gekomen is te danken aan de achterlijkheid van de overheid. Daarom is van Lienden een held. Dat hij nog niet is opgepakt is omdat er teveel politici beseffen dat ze te dom waren om te poepen om dit zelf in te zien. Het lijkt er gewoon op dat hij beschermd wordt om de corruptie hier niet bloot te leggen.

Rechtse Bal -
Rechtse Bal -29 nov. 2021 - 19:36

topje ijsberg, een der velen, klein bier vergeleken bij de rest, volksvertegenwoordigers denken soms meer an der eige dan aan t volluk, onderzoek opent beerputten dus geen onderzoek om de stank beheersbaar te houden.

OlavM
OlavM29 nov. 2021 - 19:03

Het onderzoek verloopt uiterst traag. Vermoedelijk wil de CDA-top ook het e.e.a. zo veel mogelijk onder tafel laten.

ManekiNeko
ManekiNeko29 nov. 2021 - 16:55

Het eens een dief, altijd een dief, heeft aan waarde nog niet verloren

Jozias2
Jozias229 nov. 2021 - 16:25

Kluis = kliks

Hoi3
Hoi329 nov. 2021 - 12:33

Blijkbaar is het voor populist Hofman van belang om bepaalde emailadressen zwart te lakken. Zo komt de onderste steen natuurlijk nooit boven. Maar dat zal ook niet de bedoeling zijn van ondernemer/populist Hofman die ook alleen maar bezig is om te profiteren van de mondkapjeshype. En het ziet er naar uit dat het profiteren nog wel even door zal gaan. Als de vele andere deals met rijke ondernemers die nog onderzocht worden in het straatje van Hofman passen. ''Het onderzoek bestaat uit drie fases. In de eerste fase wordt de deal van Van Lienden onderzocht. Het tweede deel van het onderzoek richt zich op twee andere grote overeenkomsten waarmee ruim 100 miljoen was gemoeid. In de derde fase onderzoekt Deloitte alle deals onder de 100 miljoen euro.'' https://joop.bnnvara.nl/nieuws/liegende-sywert-van-lienden-bedondert-de-boel-weer De vraag die beantwoord moet worden is wie heeft mondkapjes e.d. besteld en waarom. En wat voor bestellingen zijn er nog meer geplaatst bij rijke (profiterende) ondernemers?

4 Reacties
Hoi3
Hoi329 nov. 2021 - 15:15

Oeps. ”Het onderzoek bestaat uit drie fases. In de eerste fase wordt de deal van Van Lienden onderzocht. Het tweede deel van het onderzoek richt zich op twee andere grote overeenkomsten waarmee ruim 100 miljoen was gemoeid. In de derde fase onderzoekt Deloitte alle deals onder de 100 miljoen euro.” https://www.ad.nl/binnenland/vermist-notitieboekje-terecht-onderzoek-naar-mondkapjesdeal-van-lienden-kan-verder~a8c13ba6/

Knertel
Knertel29 nov. 2021 - 15:52

@Hoi, Kees, eikel of welk ander pseudoniem dan ook. Pak eens een goed woordenboek en kijk eens bij het lemma Populist. Kan ook online tegenwoordig.

Karingin
Karingin29 nov. 2021 - 19:34

Iemand die zijn nick zo'n beetje elke maand wijzigt zou het concept privacy toch moeten begrijpen, zou je denken....maar de huispopulist van Joop heeft eigenlijk altijd moeite de juiste betekenis van woorden te vinden en begrip is ook al ver te zoeken

Norsemen
Norsemen30 nov. 2021 - 8:23

Populist Hofman?