Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Kritiek op terugkeer Vandaag Inside, voormalige tafeldame uitgescholden

  •  
12-05-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
39979 keer bekeken
  •  
geldregeert

Er is veel kritiek op de aanstaande terugkeer van Vandaag Inside. “Het blijkt wel weer dat geld regeert”, aldus ex-voetballer Jan van Halst woensdagavond bij Op1. “Dan vervagen normen en waarden.”

Twee weken geleden besloten Johan Derksen, Wilfred Genee en René van der Gijp met hun dagelijkse talkshow te stoppen. Derksen kon naar eigen zeggen zijn werk niet meer doen omdat “heel Nederland” hem zou hebben laten vallen nadat hij in het programma lachend een verkrachting bekende. Deze week werd bekend dat het programma vermoedelijk maandag weer terugkeert.

Fans van Vandaag Inside bestoken vermeende tegenstanders van het programma ondertussen met hatelijkheden. Zo meldt Roos Schlikker die vaste tafeldame was bij Vandaag Inside, dat haar inbox overstroomt met haatmails. Derksen-fans maken haar onder meer uit voor ‘hoer’.

Schlikker besloot na Derksens bekentenis niet meer aan te schuiven. “Van mij had het programma mogen blijven bestaan, ik besloot echter dat ík me onprettig bij deze uitspraken voelde”, schrijft Schlikker in Het Parool. “Dat was blijkbaar niet mijn goed recht en reden mij zowel achter het aanrecht terug te wensen als het hoerenroeperskoor te laten zingen.”

Eerder moest Schlikker haar Twitter-account al afschermen, vanwege woedende reacties van vrouwenhaters.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.