Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Nooit eerder waren er zoveel bosbranden in Europa

Branden breiden zich uit naar steeds meer landen
Joop

Kindermisbruik in de katholieke kerk

  •  
07-10-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
kindermisbruik

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (10)

Mycka
Mycka8 okt. 2021 - 10:14

Beste Thuiszitter, Heb vandaag al de bevestiging ontvangen dat ik ben uitgeschreven in alle registers van de RKK. Dus makkelijk genoeg om afscheid te nemen van deze pedofielenclub. Criminele organisaties kun je altijd verbieden, deze katholieke kerk heeft eeuwen lang terreur gezaaid over de hele wereld. Dus is ook nog eens een terroristische organisatie!

Mycka
Mycka7 okt. 2021 - 13:42

Heb net mijn lidmaatschap opgezegd van die Rooms-Katholieke kerk. Zou nu ieder fatsoenlijk mens moeten doen! Hoeveel kinderen moeten nog misbruikt worden door die katholieke pedofielen? Het is gewoon een criminele organisatie die katholieke kerk, VERBIEDEN DUS!!

1 Reactie
Thuiszitter
Thuiszitter7 okt. 2021 - 14:37

U krijgt een uitnodiging voor een persoonlijk gesprek met de pastoor. Althans dat zijn de richtlijnen na een schriftelijke opzegging bij uw parochie . 1.3 miljard mensen zijn Rooms Katholiek deze stroming verbieden gaat niet lukken.

Effie2
Effie27 okt. 2021 - 13:34

‘Nu we karma en reïncarnatie uit de leer hebben geschrapt kunnen we onze gang gaan’.

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland7 okt. 2021 - 11:31

Gaat Wilders nu ook briesen dat alle katholieken het land uit moeten?

5 Reacties
PVDB2
PVDB27 okt. 2021 - 13:02

Het zou mij niets verbazen. Wat er ook gebeurt; je moet ertegen zijn. Behalve als het de eigen doelgroep betreft natuurlijk. Weinig kerkgangers nog denk ik die PVV stemmen. En makkelijk als je het zelf nooit hoeft te regelen wat je zegt. Laat staan je programma uit te hoeven voeren. Waar dan weer niets over misbruik staat in de katholieke kerk. Alhoewel praktisch iedereen het afschuwelijk vindt denk ik niet dat hij er veel zetels mee zal winnen. 330.000 kinderen misbruikt door 3.000 geestelijken in 70 jaar tijd is nogal wat. En dat is alleen Frankrijk. Kinderen die met een mentale deuk een leven (hebben) moeten opbouwen. Dan wordt het tijd voor wat zwaardere maatregelen; enkele jaren cel lijkt me gepast. Helaas dus ook buiten de kerk; als op het dark web "mensen" hebt die zich bezighouden met kinderporno of misbruik, het aanzetten daarvan of het faciliteren in de echte wereld; dan ben je aardig ziek in je hoofd. Daar mag wat meer qua straf tegenover staan.

AlexanderVolken
AlexanderVolken7 okt. 2021 - 13:07

Ik denk dat Wilders dit juist een mooie traditie vindt die past binnen de Joods-Christelijke cultuur.

lmgikke
lmgikke7 okt. 2021 - 15:55

@alexander Dat is een grote farce. We hebben geen Joods-Christelijke cultuur in Nederland. We vieren de Joodse feestdagen niet. We kennen geen Joodse gebruiken. De enige reden dat we spreken over Joods-Christelijk is omdat er geen land ter wereld is waar de Joden zo makkelijk zijn vervolgd ten tijde van de WOII. En dat is een taboe in Nederland, vandaar de over compensatie tegenwoordig.

OlavM
OlavM7 okt. 2021 - 16:39

@ PVDB: Het gaat om veel meer dan 3.000 Franse geestelijken. Met 3.000 van het totaal hebben de rapporteurs gesprekken gevoerd.

RechtdoorZee93
RechtdoorZee937 okt. 2021 - 16:48

@Griezel, Die zal waarschijnlijk wijzen op het verschil tussen het maken van cartoons over het katholieke geloof en het islamitische geloof. @Imgikke, Het wordt de joods christelijke cultuur genoemd omdat het christendom voor een aanzienlijk deel afkomstig is uit het joodse geloof.