Joop

Jesse Klaver ontmaskert methode Rutte

  •  
22-09-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2395 keer bekeken
  •  

Kee & Van Jole keken ook donderdag weer naar de Algemene Politieke Beschouwingen (zie hier deel 1). Die verliepen in ieder geval tot het middaguur constructief. Rutte wilde duidelijk iedereen te vriend houden. Maar dat laatste is ook een truc, en daar ging Jesse Klaver op in, toe ongenoegen van de premier, legt Peter Kee uit.

Het duo spreekt ook nog even over het incident van woensdag waarbij het voltallig kabinet zich uit de vergaderzaal terugtrok nadat Baudet complottheorieën begon te verspreiden en suggereerde dat Sigrid Kaag een geheim agent is die Nederland wil ondermijnen. Kamervoorzitter Vera Bergkamp toonde zich opnieuw machteloos, vertelt Kee.

Van Jole wijst er op dat het lastig is om tegen dergelijk gedrag op te treden omdat een kenmerk van populisten is dat ze middelen van de democratie gebruiken om de democratie te ondermijnen.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (6)

KritischKijken
KritischKijken22 sep. 2022 - 21:01

"De inhoud van deze reactie voldoet niet aan de spelregels. Het is niet (langer) mogelijk om te reageren."

Bert van der Neut
Bert van der Neut22 sep. 2022 - 19:50

De, zo ongeveer zwakste politicus van Nederland op Rob Jetten na, heeft nog nooit iets voor elkaar gekregen. Probeer eerst zelf eens wat bij te dragen. Het lijkt al jaren helemaal nergens op.

3 Reacties
Zandb
Zandb23 sep. 2022 - 6:40

Bert Ik hoop dat uw reactie er een is van iemand die wel iets voor elkaar gekregen heeft. En als ik dat dan mag beoordelen - net zoals u doet en net zoals u dat doet zonder daar verder op in te gaan - dan heeft u niets voor elkaar gekregen en lijkt het al jaren helemaal nergens op.

Prins Zonneschijn
Prins Zonneschijn23 sep. 2022 - 13:30

Deze reactie zegt meer over B.v.d.Neut dan over Klaver.

Bert van der Neut
Bert van der Neut23 sep. 2022 - 21:18

Begrijp je het zelf nog Zandb?

Bouwman2
Bouwman222 sep. 2022 - 14:55

Als je dus vriendelijk bent en niet van de polarisatie moet je ontmaskerd worden? En als je polariseert en nors bent, mag je dan je masker ophouden?

Karel Drenth
Karel Drenth22 sep. 2022 - 14:45

Misschien dat Van Jole dan, hoe lastig het ook is, eerst waarom, en dan pas hoe je ertegen op zou willen treden wanneer kamerleden, en dus niet noodzakelijkerwijs alleen rechtse of linkse populisten, vrij zijn middelen van de democratie gebruiken, zelfs als dat door politieke tegenstanders uitgelegd wordt dat het beoogt de democratie te ondermijnen? Een eenvoudig voorbeeld: Er zijn boven iedere verdenking staande zeker niet populistische politici die in het project van een verder integrerende EU met steeds meer duidelijk bewust politiek afgedwongen stappen ten koste van soevereiniteit van de lidstaten een passeren van democratie en grondrechten zien. Dat dommige populisten o.a. daar ook op inspelen is vooral de overige partijen te verwijten naar mijn mening. https://www.nrc.nl/nieuws/2011/07/28/democratie-als-gevaar-12027740-a132779

3 Reacties
oproerkraaier
oproerkraaier22 sep. 2022 - 17:45

Wat een off topic gezwam.

Karel Drenth
Karel Drenth22 sep. 2022 - 19:31

@oproerkraaier Wat is er off topic, met de context van van Jole's opmerking over populisten en democratie, over zorg bij verschillenden, en zeker niet alleen populisten, over partijen en politici die pro-integratie van de EU zijn met een daartoe door hen nodig geacht voorbijgaan aan democratie en grondwetten?

Zandb
Zandb23 sep. 2022 - 6:44

Karel Kan je daar nou mee weg komen, met dergelijke onzin? Ik citeer: "Dat dommige populisten o.a. daar ook op inspelen is vooral de overige partijen te verwijten naar mijn mening."