Joop

Israëlische troepen slaan in op rouwstoet doodgeschoten journalist

  •    •  
13-05-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
3256 keer bekeken
  •  
uitvaart

Israëlische troepen hebben geweld gebruikt tegen mensen die de kist droegen van de eerder deze week doodgeschoten journalist Shireen Abu Akleh. De soldaten sloegen in op de rouwenden, die de kist ophaalden uit het ziekenhuis in het bezette Oost-Jeruzalem.

Al-Jazeera, waarvoor Abu Akleh werkte, heeft geen goed woord over voor het Israëlische ingrijpen. “Waar is dit geweld voor nodig”, vraagt Marwan Bishara van de nieuwszender. De zus van Abu Akleh meent dat Israël de omgekomen journalist ook na haar dood nog “het zwijgen op wil leggen”. “Zelfs een uitvaart kan niet vreedzaam plaatsvinden.”

Het Israëlische leger schoot Abu Akleh eerder deze week dood op de bezette Westelijke Jordaanoever. Sinds 2000 hebben Israëlische troepen 55 journalisten gedood, zo blijkt uit cijfers van de Palestijnse journalistenvakbond.

Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (67)

Hansje6
Hansje615 mei 2022 - 15:34

We zijn een aantal dagen verder en de aanleiding voor het ingrijpen van de politie is een begrijpelijke.... https://www.washingtonpost.com/world/2022/05/13/shireen-abu-akleh-al-jazeera-israel-jenin/

2 Reacties
Lopez
Lopez15 mei 2022 - 22:45

@Hansje6 ‘We zijn een aantal dagen verder’, schrijft u onder verwijzing naar een artikel van een aantal dagen terug. ‘En de aanleiding voor het ingrijpen van de politie is een begrijpelijke....’ Heus? Misschien kunt u dat ons dan uitleggen. In het artikel staat dat de politie afspraken over de uitvaart met de familie van Shireen had gemaakt. Vreemd, want die zogenaamde afspraken (Israëlische eisen) zijn direct door de familie afgewezen. Zo staan er nog wat dingen in het artikel die de Israëlische lezing-achteraf weergeven, maar haaks staan op de realiteit. Maar bovenal is íedere bemoeienis van een bezettende mogendheid per definitie onbegrijpelijk en ongepast, vindt u niet? Israël en zijn gemilitariseerde politie hebben helemaal niets in Oost-Jeruzalem te zoeken.

Paul Spijkers
Paul Spijkers16 mei 2022 - 0:11

Er staat geen aanleiding voor de bestorming van de begrafenisstoet in dat artiekel.

Lopez
Lopez15 mei 2022 - 10:34

WAKE VOOR SHIREEN ABU AKLEH - Maandag 16 mei 2022 - NOS-gebouw, Mediapark, Hilversum - Minuut stilte om 17.00 uur en 20.00 uur Organisatie: - Palestijnse Gemeenschap in Nederland - Studenten voor Rechtvaardigheid Amsterdam - Erasmus School of Colour - BDS Nederland - Plant een Olijfboom Meer informatie https://www.planteenolijfboom.nl/actueel/wake-shireen

Paul Spijkers
Paul Spijkers15 mei 2022 - 9:20

Het doet me denken aan de groene revolutie in Iran. De gangsters van de Mullah's doodden mensen bij protesten, en stopten de begravenissen als zelf illegale protesten zijnde. En aan Zuid Afrika ten tijde van Apartheid natuurlijk.

DaanOuwens
DaanOuwens14 mei 2022 - 17:15

Dit zijn barbaarse idioten. Geen enkel excuus voor te bedenken. Zelfs als zij is gedood door een Palestijnse kogel, mochten er geen Palestijnse vlaggen bij de kist en mochten er maar 10 mensen meewerken aan de begrafenis dan blijft het optreden barbaars. Israël, maar ook de Israëlische bevolking heeft zich barbaren getoond. Er zou een golf van afkeer voor het overheidshandelen door het land moeten gaan. Dat is niet het geval. Er is iets fundamenteel mis in je land als dit niet leidt tot hard ingrijpen. Alle beschaving is daar weg. En ook hier zijn er mensen die na het zien van de beelden nog excuses verzinnen. Dan ben je echt de weg kwijt en ieder contact met de beschaving losgelaten.

4 Reacties
Sachs
Sachs14 mei 2022 - 20:46

@ Daan Volledig eens. Alle beschaving is daar weg. En de wereld blijft toekijken – over beschaving gesproken.

DanielleDefoe
DanielleDefoe14 mei 2022 - 22:43

Ik heb het al decennia geleden de hoop opgegeven. De Israëlische autoriteiten leven in een parallele werkelijkheid, de schaamte voorbij.

Pater
Pater15 mei 2022 - 2:19

@Danielle Laat ik nou toch nog hoop koesteren. Hoe erger Israël (zonder Bibi in de regering, ik had gehoopt op verbetering) het maakt, des te eerder gaan steeds meer landen beseffen dat dit niet meer kan. Dat geldt waarschijnlijk minder voor de VS, maar de neergang van dat land als wereldmacht is al begonnen. En ze krijgen het denk ik héél druk met China.

Thuiszitter
Thuiszitter15 mei 2022 - 7:36

Jeruzalem post beschrijft duidelijk dat de politie in Israel niet deugd, slecht management, onder betaald ect. Dat is al jaren het geval. https://m.jpost.com/opinion/article-706696

Hannes van Achterhout
Hannes van Achterhout14 mei 2022 - 17:05

Ik zie met belangstelling een reactie van het CIDI tegemoet.

Lopez
Lopez14 mei 2022 - 15:47

@Y-line 2/2 Waar we getuige van waren is het gebruikelijke krankzinnige optreden van een bezettingsmacht die in Oost-Jeruzalem even weinig te zoeken heeft als Russische troepen in Oekraïne. Gaat het over Oekraïne, dan wordt iedere vorm van verzet massaal toegejuicht, worden zelfs wapens aan Oekraïne geleverd en wordt Rusland bedolven onder sancties. Maar gaat het over Oost-Jeruzalem dan staan er ineens allerlei lieden op (daar bedoel ik u niet mee) die er schande van spreken dat Palestijnen stenen zouden hebben gegooid en beweren dat een bezetter dan gerechtigd en in feite gedwongen is geweld te gebruiken.

Lopez
Lopez14 mei 2022 - 15:46

@Y-line [Er zijn wel degelijk stenen gegooid. https://twitter.com/i/status/1525365785337942016] 1/2 Ik zie een handvol waterflesjes overvliegen, nádat de bezettingstroepen in hun zwarte uniformen ten tonele waren verschenen en de begrafenisstoet met geweld tegenhielden. De lezing van Israël was juist dat de troepen hadden ingegrepen omdat er ‘gewelddadige rellen’ gaande waren, waarbij stenen werden gegooid (naar wie is onduidelijk) en er zelfs, zoals Bert van der Neut hieronder schrijft, ‘werd geschoten’ (op wie is onduidelijk). Iedereen die de beelden van de begrafenisstoet bij het ziekenhuis heeft bekeken weet dat er geen rellen gaande waren en er niet werd geschoten, maar dat juist de bezettingstroepen rellen ontketenden en geweld gebruikten. Vanochtend hadden de Israëlische autoriteiten hun verklaring nog idioter gemaakt: de relschoppers, ‘300 man’ sterk, zouden de kist met het lichaam van Shireen van de familie hebben afgepakt en er tegen de zin van de familie mee vandoor zijn gegaan. De broer van Shireen, die de begrafenis organiseerde, had tegenover de BBC aan één woord voldoende: bullshit. > 2/2

Raymond Bhagwandin
Raymond Bhagwandin13 mei 2022 - 22:44

Het ontmenselijken van het palestijnse volk gedraagt zich volgens mij gevaarlijk dicht bij de houding van de nazies tegenover het joodse volk, dat ontmenselijken zit zo diep ingesleten dat je o.a. hiertoe in staat bent en met overweldigende overmacht, ik hoop dat er een lichtje gaat branden bij de toeschouwer en in het licht van de oorlog in Oekraïne de gelijkenis gaat zien.

4 Reacties
Mokker
Mokker15 mei 2022 - 8:19

De ontmenselijking vanuit Palestijnse zijde doet niet onder voor de kwade intenties aan de Israelische kant. Zolang beiden achter hun haatdragende leiders aan blijven lopen blijft dit een hele trieste situatie.

Sachs
Sachs15 mei 2022 - 15:15

@ Mokker [De ontmenselijking vanuit Palestijnse zijde doet niet onder voor de kwade intenties aan de Israelische kant.] En absurde opmerking. De verhouding is 100 : 1 in Israëlisch nadeel, i.c. dat van de militaire bezetter. Israël heeft precies NUL reden om zich te beklagen.

Raymond Bhagwandin
Raymond Bhagwandin15 mei 2022 - 17:41

Mokker, ik denk dat niemand oekraïners kwalijk neemt dat ze een pesthekel aan russen hebben, waarom zou je dat palestijnen aanwrijven.

Paul Spijkers
Paul Spijkers16 mei 2022 - 8:37

Mokker. Israel bezet, besteeld, koloniseert, steelt, controleert, en onderdrukt de rechten van Palestijnen in de West Bank. NIET andersom.

Mark Huysman
Mark Huysman13 mei 2022 - 22:04

Dit is toch zelden vertoond denk ik. Een regime vermoordt een journalist. Vervolgens slaan soldaten van dat regime in op de rouwenden die de kist dragen. Op klaarlichte dag. En dat regime weet dat het daar mee wegkomt omdat haar supporters -waaronder de Nederlandse regering- het allemaal prima vinden. Op beelden is te zien dat de kist op een bepaald moment de grond raakt. Het was zo maar mogelijk geweest dat Shireens lichaam uit de kist was gevallen. Wat een stelletje barbaren en hoe schandelijk dat onze regering dit schoften-regime de hand boven het hoofd blijft houden.

8 Reacties
Nou ja, kijk...
Nou ja, kijk...14 mei 2022 - 8:07

"Een regime vermoordt een journalist.' Is aannemelijk, echter nog niet onomstotelijk vastgesteld. Merkwaardig genoeg wil de Palestijnse Autoriteit géén medewerking verlenen aan een onafhankelijk onderzoek.

Nou ja, kijk...
Nou ja, kijk...14 mei 2022 - 8:08

Verder eens met jouw reactie.

Mark Huysman
Mark Huysman14 mei 2022 - 11:54

[Merkwaardig genoeg wil de Palestijnse Autoriteit géén medewerking verlenen aan een onafhankelijk onderzoek.] Dat is niet waar. Het is Israël dat daar niks in ziet. Dat land wil zelf de moord ‘onderzoeken’, eventueel samen met de PA. De Palestijnen hebben terecht gesteld dat dat onaanvaardbaar is aangezien ze Israël schuldig achten. Het is tamelijk idioot om de verdachte zelf onderzoek te laten doen. Zie: https://www.aljazeera.com/news/2022/5/11/calls-grow-for-independent-investigation-into-aklehs-death “Asked about Israel’s openness to an international investigation, army spokesman Amnon Shefler said the military’s internal investigative systems were “robust” and that it would conduct its own probe.”

Mark Huysman
Mark Huysman14 mei 2022 - 12:17

Israël word daar overigens in gesteund door het Amerikaanse State Department. Zie zelfde artikel: "But the US State Department said Israel was capable of conducting a thorough probe into the death of Abu Akleh. 'The Israelis have the wherewithal and the capabilities to conduct a thorough, comprehensive investigation', spokesman Ned Price told a news briefing." Hoe belachelijk is dat?

Nou ja, kijk...
Nou ja, kijk...14 mei 2022 - 12:41

@ Mark 'Het is tamelijk idioot om de verdachte zelf onderzoek te laten doen.' Ik meende dat het voorstel van de Israëliërs was om een gezamenlijk onderzoek in te stellen.

Mark Huysman
Mark Huysman14 mei 2022 - 15:07

[Ik meende dat het voorstel van de Israëliërs was om een gezamenlijk onderzoek in te stellen.] Daarom schrijf ik ook ‘eventueel samen met de PA’. Maar dat is natuurlijk iets anders dan een onafhankelijk onderzoek. De (vermoedelijke) dader gaat dan zijn eigen daad onderzoeken. Het feit dat de PA daar bij mag aanschuiven maakt het niet anders aangezien Israël als bezettende macht alle troeven in handen heeft en in een veel sterkere positie staat.

DanielleDefoe
DanielleDefoe15 mei 2022 - 8:48

Israël is in ieder geval partij en heeft geen belang bij een onafhankelijk onderzoek.

Sachs
Sachs15 mei 2022 - 15:18

Onderzoek van Bellingcat naar de dood van Abu Akleh. Gisteravond gepubliceerd: https://www.bellingcat.com/news/mena/2022/05/14/unravelling-the-killing-of-shireen-abu-akleh/ Er is nu door vijf organisaties onderzoek gedaan. Alle wijzen ze op een Israëlische schutter.

Andreas4
Andreas413 mei 2022 - 22:02

Israël laat zich weer van z'n beste kant zien met deze zionistische terreur naar een onderdrukt volk. De Palestijnse vlag werkt blijkbaar als een rode lap op de opgefokte, ultraorthodoxe en -rechtse soldaatjes. Fascistisch tuig is het.

Willem Heerema
Willem Heerema13 mei 2022 - 20:23

Dit gedrag valt toch werkelijk door geen enkele Hasbara-trol ook maar enigszins te verdedigen..?

Ivan61
Ivan6113 mei 2022 - 19:49

Zelfs een fatsoenlijke afscheid is haar niet gegund. Nog een schaamteloze optreden van misdadige regime.

Abdu
Abdu13 mei 2022 - 16:20

Is dat de israeelische beschaving nou?

1 Reactie
Radio-Head
Radio-Head14 mei 2022 - 6:45

Beste Abdu, maakbaarheid (beschaving) is een illusie. ---------------------------------------------------------------------------- Het (radicale) geloof hierin, is en wordt in algemeenheid steeds meer, vanwege de vooruitgang in techniek (o.a. hierdoor atomisering mens) een bedreiging voor alles wat bloeit, groeit en leeft op deze planeet. Holocaust, Goelags, Videla/Pinochet, Rwanda, Noord-Ierland, Jappenkampen, Vietnam, Irak, Syrie, Aboriginals, Indianen, Slavernij, Lybie, Verzuipende vluchtelingen, Whappie knuppelen, Moderne Slavernij, Oekraine, enz. Apocalypse Now: Marlon Brando Horror Speech (4min.34) https://www.youtube.com/watch?v=mPPGMNOLaMw "Horror and Moral Terror are you friends, and if they are not, they are Enemies to be Feared" Was in Libanon tijdens de invasie van Israel, en tijdens de twee dagen durende slachtingen van voornamelijk vrouwen, kinderen en oude van dagen in de afgesloten Palestijnse vluchtelingen kampen Sabra en Shatila . https://en.wikipedia.org/wiki/Sabra_and_Shatila_massacre "Without Judgement, because it,s Judgement thats defeat us" Fijne dag

michellekepen
michellekepen13 mei 2022 - 15:52

< Waar is dit geweld voor nodig”, vraagt Marwan Bishara van de nieuwszender > Eén minuut googelen, en je vindt een begin van een antwoord op deze vraag... Nota bene via datzelfde Al-Jazeer: "Al Jazeera said Israel had warned Abu Akleh's brother to limit the size of the funeral procession, and told him no Palestinian flags should be displayed and no slogans chanted. The network said he rejected the caution" en 'Timesofisrael': "According to the Quds News Network, Hamas has called on its followers to barricade themselves inside the Al-Aqsa Mosque atop the mount and prevent any Israeli forces from entering"

5 Reacties
Satya
Satya13 mei 2022 - 18:23

"Eén minuut googelen, en je vindt een begin van een antwoord op deze vraag... Nota bene via datzelfde Al-Jazeer:" Die vrijheid beperkende maatregelen vind jij normaal? Israël is een apartheidsstaat. Nu is de angst voor Hamas best logisch, begrijp ik een drang tot zelfbescherming maar dit gaat natuurlijk veel te ver. Dat doet Rwanda toch een stuk beter.

Lopez
Lopez13 mei 2022 - 18:57

["Al Jazeera said Israel had warned Abu Akleh's brother to limit the size of the funeral procession, and told him no Palestinian flags should be displayed and no slogans chanted. The network said he rejected the caution"] We zullen het onthouden voor mocht er eens een bekende Israëlische journalist worden doodgeschoten: tijdens de begrafenisplechtigheden geen Israëlische vlaggen, geen slogans en een beperkt aantal rouwenden. Wie zich daar niet aan houdt wordt door ordetroepen in elkaar getimmerd. Check.

Sachs
Sachs13 mei 2022 - 22:46

@ michellekepen [“Waar is dit geweld voor nodig”, vraagt Marwan Bishara van de nieuwszender.] Dat klopt. En op dat moment waren de door u aangedragen ‘redenen’ uiteraard lang en breed besproken; zoals u terecht opmerkt staan ze op de website. De vraag ging uit van de situatie waarin Israël voor tientallen lopende camera’s Shireen’s rouwstoet aanvalt, en de enorme imagoschade voor lief neemt om een paar Palestijnse vlaggen in beslag te nemen en de doortocht naar de kerk te verhinderen. Hanan Ashrawi vatte het antwoord kernachtig samen in een tweet (zie https://twitter.com/DrHananAshrawi/status/1525051255390887942?cxt=HHwWjICz3ayCiaoqAAAA): "The Israeli Occupation threatens to disrupt Shireen Abu Akleh’s funeral should the mourners display Palestinian flags & posters or chant nationalistic slogans. The insecurity of the oppressor is exposed: fear of our symbols, fear of our grief & anger, fear of our very existence!" De crux zit in die vijf laatste woorden.

Raymond Bhagwandin
Raymond Bhagwandin14 mei 2022 - 11:06

“The insecurity of the oppressor is exposed: fear of our symbols, fear of our grief & anger, fear of our very existence!" De crux zit in die vijf laatste woorden.” Ik vind het een onzin argument, Israël is bang voor niets en niemand, ze hebben kernwapens, Poetin lult erover, Israël handelt ernaar, als ze morgen Iran willen aanvallen doen ze dat, wetende dat ze zich met kernwapens alles kunnen permitteren, dat doen ze dan ook naar hartenlust.

Paul Spijkers
Paul Spijkers16 mei 2022 - 8:42

Dat zijn niet redenen die het nodig maken om op deze begrafenis in te rammen. Je kan net zo goed zeggen, omdat de hemel blauw is, gebruik ik overbodig massaal geweld.

drs. H.C. Queyncken Tollaert
drs. H.C. Queyncken Tollaert13 mei 2022 - 15:21

Verschikkelijk, helaas verre van nieuw, deze zware misdrijven - we zien iets dat heet: 'symbolisch geweld', in zichzelf dient het geen enkel doel en het wordt door niets gerechtvaardigd. Het wordt gemotiveerd door een psychopathologische wil om te pijnigen, te vernederen, af te schrikken, en meest van al: te traumatiseren. Een begrafenis heeft een sacraal, spiritueel karakter. De rouwenden, de dragers van de kist, zijn op hun kwetsbaarst. Dit is Israël op zijn kwaadaardigst; het is puur sadisme, ziek en rot tot op het bot. De methode is, voor wie het nog niet weet, eigen aan echte fascisten.

Mark Huysman
Mark Huysman13 mei 2022 - 15:14

Wat een tuig.

Sachs
Sachs13 mei 2022 - 14:06

Dit is hoe de Israëlische bezetter zich gedraagt. Elke dag. De enige relevante vraag: grijpt de wereld in of blijven we medeplichtig? Mooi artikel van Ghada Zeldan: https://rightsforum.org/opinie/de-wereld-is-medeplichtig-aan-de-dood-van-shireen-abu-akleh/

6 Reacties
Y-Line
Y-Line13 mei 2022 - 14:15

De vraag stellen, is de vraag beantwoorden.

Thuiszitter
Thuiszitter13 mei 2022 - 14:35

Daar heeft Israël een antwoord op: https://israeltoday.nl/read/is-er-eigenlijk-wel-iemand-geinteresseerd-in-shireen-abu-akleh/

DanielleDefoe
DanielleDefoe13 mei 2022 - 16:02

Thuiszitter inderdaad een walgelijk artikel. Israël komt hier weer moeiteloos mee weg.

Lopez
Lopez13 mei 2022 - 16:32

@Thuiszitter Ik ken de schrijver van het door u genoemde schaamteloze stukje niet, maar hij maakt één ding duidelijk: hijzelf geeft geen bal om Shireen.

Willem Heerema
Willem Heerema13 mei 2022 - 20:52

@ Sachs: Zelfs wij Nederlandse burger die elk jaar onze 5 jaren bezetting herdenken zijn enigszins medeplichtig aan ruim 50 jaren bezetting, etnische zuivering en apartheid door het Israëlische regime, omdat we te veel zwijgen.

Sachs
Sachs14 mei 2022 - 10:44

@ Willem Dat ben ik met u eens. En als land idem. Er wordt bijvoorbeeld gewerkt aan een uitgebreidere militaire samenwerking. Je bedenkt het niet ....

Y-Line
Y-Line13 mei 2022 - 12:28

Wat een bizarre escalatie is dit zeg, laat die mensen met rust.

11 Reacties
Bert van der Neut
Bert van der Neut13 mei 2022 - 14:46

Stenen gooien, rellen en schieten door meelopers in de stoet zou er misschien iets mee te maken kunnen hebben.

JohnVKR
JohnVKR13 mei 2022 - 15:05

@Bert van der Neut Nee Bert van der Neut. Ik heb het vandaag live op tv gzien. Er werden geen stenen gegooid, er was geen geweld, er was een groep rouwenden die de kist met het lichaam van Shireen vanuit het ziekenhuis in processie naar de kerk wilde brengen en dat werd hen verhinderd. Rouwende mensen aanvallen, zo diep is de Israëlische bezetter inmiddels gezonken. En dat is precies zoals fascisten gewoon zijn zich te gedragen: eerst Shireen doodschieten, en daarna alle mogelijke blokkades opwerpen om het rouwen te verhinderen.

Sachs
Sachs13 mei 2022 - 15:54

@ Bert Kunt u een video delen van de door u waargenomen stenengooiende, rellende en schietende meelopers? Dank u.

Lopez
Lopez13 mei 2022 - 16:08

@Bert van der Neut Waar heeft u ‘stenengooiende, rellende en schietende meelopers’ gezien, Bert? Ik heb de live-uitzending van de uitvaart gezien en daar was alleen zwaarbewapend, in het zwart gekleed tuig van de richel te zien dat op de stoet die de kerk uitkwam begon in te slaan, zodanig dat de kist met het lichaam van Shireen bijna op de grond viel. Dat tuig behoort bovendien tot een bezettingsmacht die in Oost-Jeruzalem niets te zoeken heeft. Maar vertel, waar heeft u de stenengooiers, de relschoppers en de schutters gezien? Kunt u ons een link naar de beelden verstrekken?

r v b
r v b13 mei 2022 - 16:43

@bert: bezet houden van Palestina heeft er mee te maken. Israel heeft de sleutel tot vrede in handen: volledige terugtrekking uit Palestina, inclusief Jeruzalem.

Y-Line
Y-Line13 mei 2022 - 17:10

@Bert Daar heb ik nog niks over gelezen.

Willem Heerema
Willem Heerema13 mei 2022 - 20:27

@Bert van der Neut: Zou zo extreem veel en zwaar bewapende Israëlische politie op de been bij nota bene een emotionele begrafenis volgens u ook iets te provocerend van Israël kunnen zijn?

Y-Line
Y-Line14 mei 2022 - 13:08

@allen Er zijn wel degelijk stenen gegooid. https://twitter.com/i/status/1525365785337942016

michellekepen
michellekepen14 mei 2022 - 19:54

Y-Line: "Er zijn wel degelijk stenen gegooid" Denk dat deze beelden, die stammen van vlak voor het politie-optreden, duidelijker en veelzeggender zijn, want lijken de directe aanleiding te hebben vastgelegd! (ik beschikte er overigens gisteren al over!) https://twitter.com/beukg00/status/1525220199724638208?s=20&t=MSGKDz30OGyOUxI3I_N2hQ

Willem Heerema
Willem Heerema14 mei 2022 - 20:34

Y-Line/YIsraël schreef: "Wat een bizarre escalatie is dit zeg, laat die mensen met rust." Inderdaad, laat de mensen in Palestina eens met rust en geef de ingenomen gebieden terug aan de oorspronkelijke Palestijnse eigenaren, of hun nabestaanden. Volgens mij schreef u hier de juiste taal. Goede ontwikkeling.

Sachs
Sachs14 mei 2022 - 21:20

@ Y-Line Och gossie. De tranen springen me in de ogen. Maar gelukkig is er een oplossing: de Israëli's heffen de bezetting op, trekken zich terug uit bezet gebied en schaffen de apartheid af – als beginnetje. Win-win. Nooit meer janken om een steen of een flesje water.

Y-Line
Y-Line13 mei 2022 - 12:28

'Al-Jazeera, waarvoor Abu Akleh werkte, heeft geen goed woord over voor het Israëlische ingrijpen.' Nou moeten we ook niet net doen alsof Al-Jazeera dat normaal wel heeft.

13 Reacties
JohnVKR
JohnVKR13 mei 2022 - 13:11

Bedankt dat je bevestigt dat je nooit naar Al Jazeera kijkt. Ook Israëlische woordvoerders krijgen bij Al Jazeera de gelegenheid om hun kant van de verhalen te vertellen. En ook was Shireen Abu Akleh zeer kritisch jegens de Palestijnse autoriteit. Dat neemt niet weg dat vandaag de onbeschrijfelijke slechtheid van Israël volledig voor de wereld werd geopenbaard. Het inhakken op rouwende mensen die met de kist van Shireen naar de kerk wilden lopen. Het binnenvallen in het familiehuis van Shireen waar mensen aan het rouwen waren. Het weghalen van Palestijnse vlaggen. De afgelopen drie dagen heeft de hele wereld de slechtheid van het Israëlische fascisme als nooit tevoren kunnen aanschouwen. Consequenties zal het wel niet hebben, want ook de Nederlandse regering zal de Israëlische fascisten blijven beschermen.

Y-Line
Y-Line13 mei 2022 - 14:22

@JohnVKR 'Ook Israëlische woordvoerders krijgen bij Al Jazeera de gelegenheid om hun kant van de verhalen te vertellen.' Ja? En? Op Russia Today mogen ook Amerikanen aanschuiven..., dus wat is je punt precies? Beide zenders zijn spreekbuizen van nare regimes. Voor de rest ben ik het wel met je eens.

JohnVKR
JohnVKR13 mei 2022 - 15:08

@Y-line Ik heb het over woordvoerders van de Israëlische regering. Ik heb het niet, zoals bij Russia Today, over Amerikanen die de kant van Poetin kiezen.

Sachs
Sachs13 mei 2022 - 15:58

@ Y-Line Begrijp ik dat u Al-Jazeera wantrouwt? Zijn er uitzendingen die journalistiek niet deugen?

Y-Line
Y-Line13 mei 2022 - 19:06

@Sachs De regering van Qatar deugt niet, en aangezien de regering van Qatar de eigenaar van Al-Jazeera is geldt dat ook voor Al-Jazeera. Net zoals Rusland en Russia Today.

Y-Line
Y-Line13 mei 2022 - 19:22

@Sachs Straks ga je me ook nog vragen waarom CCTV, TRT en Fox News niet deugen.

Willem Heerema
Willem Heerema13 mei 2022 - 20:30

@ Y-Line: En inherent aan uw denkwijze: geldt dat volgens u ook voor Israël-today?

Mark Huysman
Mark Huysman13 mei 2022 - 21:10

Y-Line Zolang je niet in staat bent om concreet programma’s of reportages te noemen die niet deugen hebben jouw opmerkingen over Al-Jazeera geen waarde.

Y-Line
Y-Line13 mei 2022 - 21:43

@Mark Dat kun je vinden, maar ik weet wel beter hoor. En ik zal het onthouden, eens kijken hoe consequent je bent.

Willem Heerema
Willem Heerema13 mei 2022 - 22:07

@ Y-Israël: Kun je jouw bewering onderbouwen met voorbeelden? Zal ik gedurende het wachten mijn adem zolang maar niet inhouden?

Sachs
Sachs13 mei 2022 - 23:03

@ Y-Line [De regering van Qatar deugt niet, en aangezien de regering van Qatar de eigenaar van Al-Jazeera is geldt dat ook voor Al-Jazeera. Net zoals Rusland en Russia Today. .... Straks ga je me ook nog vragen waarom CCTV, TRT en Fox News niet deugen.] Nee hoor. Ik informeerde specifiek naar Al-Jazeera. Die nieuwsorganisatie beoordeelt u dus op zijn eigenaar, niet op zijn journalistieke werk. Daar zou ik proberen overheen te stappen, want Al-Jazeera maakt uitstekend werk.

Y-Line
Y-Line14 mei 2022 - 11:22

@Sachs Maar als het over deze kwestie gaat vertrouw ik ze niet omdat ze een agenda hebben, net zoals ik ze niet vertrouw in verslaggeving omtrent Syrië, Iran en andere delen van het M-O. Het is een beetje alsof je CCTV gaat kijken om wat meer te weten te komen over Taiwan, of TRT over Koerdistan.. Dat is toch niet zo raar of wel?

Sachs
Sachs14 mei 2022 - 16:56

@ Y-Line [Dat is toch niet zo raar of wel?] De 'agenda' was het openbreken van de door Westerse concerns beheerste nieuwsvoorziening. Dat is goed gelukt, volgens mij. Verder beoordeel ik hun programma's op hun inhoud. Die vind ik in de regel uitstekend.