Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Israëlisch leger schiet journaliste Al Jazeera dood

  •  
11-05-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2199 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding 2022-05-11 om 08.31.08

Het Israëlische leger heeft een journaliste van Al Jazeera doodgeschoten. Dat gebeurde bij een inval van Israël in een vluchtelingenkamp op de Westelijke Jordaanoever. Shireen Abu Akleh was daar om verslag te doen voor de nieuwszender.

Abu Akleh werd in het hoofd geraakt en overleefde het niet. Uit videobeelden van de inval, in handen van The Washington Post, blijkt dat Abu Akleh beschermende kleding droeg waarop duidelijk zichtbaar het woord “press” stond, oftewel pers. Een andere aanwezige journalist, werkzaam voor de in Jeruzalem gevestigde krant Al-Quds, raakte gewond. 

Israël zegt dat het pas begon te schieten toen de militairen zelf onder vuur werden genomen. Daar is vooralsnog geen bewijs van geleverd. Shireen Abu Akleh werkte ruim twintig jaar voor Al Jazeera als verslaggever in Israël en de Palestijnse gebieden. Daarvoor werkte ze onder meer in de VS, Turkije en Egypte.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.