Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

IMF: een Brexit zou funest zijn voor de economie van Groot-Brittanië

  •  
18-06-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
62 keer bekeken
  •  
brexit
Het International Monetair Fonds heeft zaterdag laten weten dat een Brexit grote en vooral negatieve gevolgen kan hebben voor de economie van Groot-Brittanië. In 2019 kan die ruim 5 procent kleiner uitvallen dan wanneer het Verenigd Koninkrijk lid blijft van de EU. Dat meldt de Volkskrant. 
het IMF ziet het somber in als de Britten geen goede handelsovereenkomst weten te sluiten met Brussel, in het geval van een brexit. Als het land zoals Noorwegen daar wel in zou slagen,  zal de economie in 2019 nog steeds kleiner uitvallen maar voor zo’n 1,5 procent. Tegenstanders stellen dat het fonds ‘partijdig’ is en verwerpen de analyse.
Het IMF krijgt tevens steun vanuit een verrassende hoek. De conservatie Britse The Times heeft zich tégen een Brexit uitgesproken. De krant raadt de lezers aan om ‘nee’ te stemmen bij het referendum omdat het negatiever uit zou pakken voor het land. Wel is het medium kritisch over de soevereiniteit van de lidstaten en de vrijhandel, meldt het AD , die eerder een liefdesbetuiging deed aan de Britten.
Het keiharde debat over het vertrek van Groot-Brittannië uit de EU ligt momenteel op een laag pitje. Vanwege de schokkende terreuraanslag op Britse politica Jo Cox hebben beide kampen de campagnes gestaakt en het het land tijd gegeven om te rouwen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.