Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Iedere dag BBBeroerder: BBB torpedeert verhoging minimumloon

  •  
09-04-2024
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
5619 keer bekeken
  •  
bbbeter

Er is in de Eerste Kamer geen meerderheid voor het verhogen van het minimumloon. De grootste fractie in de senaat, de BBB, wil niet dat de laagste inkomens er 1,2 procent bij krijgen. De Big Agro-partij wil voorkomen dat werkgevers meer moeten betalen, vertelt BBB-senator Eugene Heijnen aan de NOS.

De extra verhoging van het minimumloon had niet alleen bedrijven en andere werkgevers meer geld gekost. Ook de overheid was duurder uit geweest omdat de uitkeringen en de AOW meestijgen. Van de 857 miljoen euro per jaar zou 517 miljoen naar de verhoging van de AOW gaan. Ook dat is voor BBB een reden om tegen te stemmen, zegt Heijnen.

De partijen die onderhandelen over een ultrarechts kabinet schieten de ene na de andere maatregel af om de mensen met de laagste inkomens tegemoet te komen. Zo blokkeerde de PVV begin dit jaar al de afschaffing van het eigen risico. Ook liet de rechts-radicale partij vorige week de hardwerkende Nederlanders en gepensioneerden in de steek.

“Zo verliezen mensen dus hun vertrouwen in de politiek”, reageert GroenLinks-PvdA-leider Frans Timmermans. “De mond vol van bestaanszekerheid vóór de verkiezingen maar bij de eerste beste gelegenheid er iets aan te doen mensen keihard laten vallen. Ongelooflijk.”

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.