Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Horror: wandelaar filmt hoe storm Babet de ondergrond van een bos als een vloerkleed omhoog tilt

  •  
21-10-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
79350 keer bekeken
  •  

Het zijn griezelige beelden die dichter David Nugent-Malone vrijdagochtend maakte in de bossen in het Schotse Stirlingshire. Tijdens een wandeling met zijn hond Jake zag hij hoe storm Babet de ondergrond van het bos omhoog tilde alsof het een vloerkleed was. "We hebben al honderden keren door dat bos gewandeld maar nog nooit zoiets gezien," verklaarde hij tegenover de BBC.

Op de beelden is te zien dat de hond wordt opgetild door de bewegende bosgrond. 

Storm Babet teistert het noordwesten van Europa en heeft al vier levens geëist.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (7)

Eric Minnens
Eric Minnens23 okt. 2023 - 8:21

Huh? Inmiddels 66.000 maal bekeken... En verder geen enkel reaguursel... Is het telraampje op hol geslagen? Or what? Er komen er elk uur 1000 bij... !?

Raymond Bhagwandin
Raymond Bhagwandin22 okt. 2023 - 20:02

Ik vind het niet zo bijzonder, er is geen wortel om het plakje aan de grond te nagelen, zolang er geen bomen om je oren vliegen is er niet veel aan de hand.

Eric Minnens
Eric Minnens22 okt. 2023 - 9:40

"hoe storm Babet de ondergrond van een bos als een vloerkleed omhoog tilt" Zo kun je, als je geen vaste grond onder de voeten hebt, je vuile zaakjes ook onder de bosgrond vegen, alsof het onder een tapijt was. Wel oppassen, want je kunt in zo'n bos, al surfend op de golven, zoals die hond even deed, zomaar door de grond zakken, wat bij een tapijt weer wat moeilijker is. (Daarom bestaat de uitdrukking 'door het tapijt zakken' ook niet.) ...:) Alle gekheid op een stokje...

1 Reactie
DanielleDefoe
DanielleDefoe22 okt. 2023 - 14:32

pas vooral op voor stokjes, eh vallende takken/bomen.

pahan
pahan21 okt. 2023 - 21:51

Zoals hier onder gesteld wordt: Lekker slim om met dat weer in een bos te gaan lopen. Verder niks nieuws, als na de storm het bos vrijgegeven is, zie je dat vaker. Er is een goede reden voor dat het niet vaak gefilmd wordt :)

Lijster2
Lijster221 okt. 2023 - 19:25

Deze reactie is verwijderd

BartP2
BartP221 okt. 2023 - 18:52

Zo zie je na een flinke storm de bomen plat liggen inderdaad, met een plak grond recht omhoog. Niet echt slim om met zo'n storm in het bos te gaan lopen.

1 Reactie
Kees van Bemmelen
Kees van Bemmelen21 okt. 2023 - 19:42

BartP, Het zal best een leuke ervaring zijn, maar het lijkt me ook link inderdaad. Ik mag wel graag een strandwandeling maken als het stormt, maar als het zo erg tekeer gaat blijf ik liever thuis.