Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Homohater en Poetinvriend Orbán wint verkiezingen

  •  
04-04-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1313 keer bekeken
  •  
orban

Fidesz, de partij van de Hongaarse premier Victor Orbán, heeft de verkiezingen gewonnen. Na het tellen van 90 procent van de stemmen stond de partij op 53,5 procent. De verenigde oppositie is goed voor 34,6 procent van de stemmen, meldt de NOS.

Oppositieleider Peter Márki-Zai heeft de nederlaag erkend. De oppositiepartijen trokken dit jaar gezamenlijk op tegen homohater en Poetinvriend Orbán. Omdat Fidesz een sterke greep heeft op de media had de oppositie het zwaar. “We wisten dat dit een oneerlijk speelveld zou worden”, aldus Márki-Zai.

De NOS schrijft dat er zorgen zijn over stemfraude. “Donderdag werden gedumpte poststemmen van buitenlandse stemmers op een stortplaats gevonden. Of er daadwerkelijk sprake is van stemfraude wordt onderzocht. Een burgerbeweging heeft extra veel waarnemers aangetrokken om de verkiezingen te controleren op mogelijke misstanden.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.