Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.
Gelukkig Nieuwjaar! Je ziet wel eens van die hondjes met kleren aan. Maar waar je in het verlengde daarvan zou kunnen denken is aan oorwarmers die je ombouwt tot lawaaistoppers. Wellicht kan je gehoorgangen beschermen door het geluid zo wat af te dempen.
Helemaal mee eens! Buiten vindt mijn hond (een hazenwind, die zijn al niet gek op heel hard onverwacht geluid) vuurwerk verre van prettig. Hij doet z'n behoeften en wil dan gewoon weer naar binnen. Want, dat is veilig. Binnen zoekt hij wel iets meer aandacht (troost?) dan normaal zodra het los gaat, maar echt heel veel aanhankelijker dan hij normaal gesproken toch al is wordt hij niet. Vanaf moment 1 heb ik inderdaad gedaan alsof er niks aan de hand was. Ook bij vorige honden niet. Wel is hij niet graag alleen tijdens oud en nieuw. Hij zoekt letterlijk steun op dat moment. En dat is prima denk ik. Ik heb overigens wel medelijden met dieren in asiels en kennels met deze dagen.
Ach gewoon lekker op de bank liggen en de hond krijg een stuk kalfsentrecote , overgebleven van de kerstdis: iedereen tevreden
Niet echt een groot probleem al heb ik niets met consumentenvuurwerk. Geef mij maar plaatselijk en kortstondig door professionals afgestoken vuurwerk zoals in het buitenland en hier steeds meer. Onze drie (buiten)katten positioneren zich voorlopig het liefst op de trap tussen de 1e en 2e verdieping waarnaast ze nog voldoende uitwijkmogelijkheden hebben zoals onder het bed of andere meubels of in voor deze dagen speciaal geplaatste kartonnen dozen (vinden ze geweldig) en natuurlijk een regelmatiger verschoonde kattenbak voor nog andere behoeftes. Met onze aanwezigheid en extra aandacht is het ergste na ±3.00 wel zo een beetje geleden en willen de moedigsten vaak alweer naar buiten.
Mijn eerste kat vond vuurwerk zeer interessant om naar te kijken. Mar toch hoeft het voor mij niet.
Ik lig lekker op de bank, hond in de mand. Zo komen we de oudejaarsavond wel door.
Hond van mij schijt in zijn broek , poesje vindt het prachtig en de kip wil binnen zitten. Zet de tv wat luidt aan om 12 uur met muziek .
neem geen huisdier... dieren domesticeren voor gezelschap is een van de onzinnige dingen die de mensheid heeft bedacht.
Het toelaten van consumentenvuurwerk en de uitwassen daarvan is zo nodig nog onzinniger... https://www.youtube.com/watch?v=rGJseovT8ug
Honden, ik kan niet oordelen over katten, zijn geweldige huisdieren. Alleen moeten de baasjes wel iets leren over de omgang met de trouwe viervoeter. Mijn nieuwe hond komt uit een gezin waar hij niet de aandacht en de opvoeding kreeg die hij verdient. Langzamerhand wordt ie wat gehoorzamer. Voedsel pikken van tafel wordt ook al wat minder. de geroofde boterham met pindakaas beviel goed. Weten we nu ook dat ie pindakaas lekker vindt. Hij heeft het vuurwerk aandachtig bekeken. Hij gaf geen krimp. Na het vuurwerk kwam hij op schoot zitten. Dat heb ik maar even zo gelaten. Honden zijn zeer trouwe kameraden en geven hun baasje veel vreugde. Niets mis met een hond als huisgenoot. Geef hem wel de aandacht die hij verdient.
Ik heb nog een tip, die trouwens net zo goed voor katten geldt. Zorg dat ze het huis niet uit kunnen maar zet wel alle binnendeuren open. Dan kunnen ze zelf een schuilplaats zoeken. Laat ze rustig hun gang gaan. Katten ook de kans geven om in een kast te kruipen.
"Als jij opgefokt raakt, ben je niet veilig voor hem. Jij moet de stabiele factor zijn." Precies. Je moet je hond voorleven dat er niets aan de hand is en alleen passief beschikbaar zijn als hij steun zoekt. Zodra jij gaat anticiperen op de angst van de hond maak je het alleen maar erger. "Dan moet je hem dus veiligheid bieden, laten voelen dat je hem beschermt." En dat is precies wat een hond zoekt in een roedelleider. Dus niet een soort drillsergeant die hem commandeert en die altijd als eerste de deur uit moet en dat soort fratsen: gewoon een stabiele factor waar hij steun kan zoeken en waaraan hij de beslissingen over kan laten. Om de (nooit helemaal kloppende) vergelijking met wolven te maken: daar is de roedelleider niet de grootste macho maar het meest ervaren vrouwtje.