Joop

Haagse betoging tegen spoedwet loopt uit op rellen

  •    •  
21-06-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
62 keer bekeken
  •  
In Den Haag zijn ondanks een verbod honderden mensen samengekomen om te demonstreren tegen een spoedwet die de regering wil doorvoeren. De demonstranten zeggen bezorgd te zijn over de aantasting van de democratie. Een van de deelnemers verklaarde op Facebook : “We moeten op korte termijn de macht grijpen.”
Onder de demonstranten bevinden zich ook groepen voetbalsupporters. Tot de demonstratie was opgeroepen door de groep Virus Waanzin die zich keert tegen de maatregelen die genomen worden om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Opiniepeiler Maurice de Hond zou een van de sprekers zijn. De demonstratie werd vrijdag door de burgemeester verboden toen duidelijk werd dat de organisatoren zich niet aan de voorwaarden hielden. De rechter bevestigde dat verbod zaterdag.
Toen er zondag toch demonstranten kwamen opdagen besloot burgemeester Remkes een korte demonstratie alsnog toe te staan. Die liep echter al snel uit de hand. Groepen voetbalsupporters scandeerden ‘Wij zijn Nederland’ en veroorzaakten ongeregeldheden. De politie zette een waterkanon in en voerde charges te paard uit om de orde te herstellen. Een deel van de demonstranten trok naar de A12 om die te bezetten.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (80)

Archie Bunker
Archie Bunker22 jun. 2020 - 14:15

In de USA weet de ME hoe het moet. Met een diepe kniebuiging richting demonstranten loopt de boel niet zo uit de hand.

1 Reactie
Libertain
Libertain22 jun. 2020 - 15:43

@Archie, moet je het filmpje "oreo" op youtube gaan uitzoeken.

MartinvanderLinde
MartinvanderLinde22 jun. 2020 - 12:53

Hiervoor werd bij het begin van de uitbraak al gewaarschuwd. Als het lang duurt zullen er rellen uitbreken. De fase waarin we zitten, dat we de boel langzaam weer los laten, geeft natuurlijk ongelijke rechten en plichten. Dat is onvermijdelijk. Sommige mensen snappen niet dat vliegen veiliger is dan in een bus of trein zitten. Dat kappers niet en ICT'ers wel met een kapje hoeven te werken. Sommige dingen zijn uit te leggen, andere niet. Soit. Niet iedere situatie is in regels vast te leggen. Wees blij, dat we een groot deel zelf mogen bepalen Daarom heette het ook een intelligente lockdown. Blijkbaar voelen sommige mensen zich niet intelligent. Willen ze alles voorgekauwd krijgen. Heb geduld. Zit niet zo te zeiken. Het komt vanzelf wel weer. Dat het weer de hooligans zijn die een demonstratie verpesten zal niemand verbazen. Het maakt duidelijk dat Halsema terecht niet ingreep nadat ze seintjes had gekregen dat er reltrappers tussen de demonstranten liepen. Hetzelfde geldt voor de overige burgemeesters. Nu maar hopen dat al die groepsknuffels zonder gevolgen blijven. Want dit soort acties maakt nog een ding duidelijk. Dat de Covidvcrisis voor sommige mensen gewoon veel te abstract is. Zolang ze er zelf geen last van hebben, heeft niemand er last van. Het is egocentrisme ten top.

vdbemt
vdbemt22 jun. 2020 - 9:48

Bezorgd zijn over de aantasting van de democratie. En dan roepen: “We moeten op korte termijn de macht grijpen.” Is dat niet hilarisch?

2 Reacties
Libertain
Libertain22 jun. 2020 - 10:24

Natuurlijk is het opnebaar knuffelen veel erger, toch?

vdbemt
vdbemt23 jun. 2020 - 12:48

@Libertain. Zelfs als het niet openbaar is,is het af te raden, tenzij het een bestaande (gezins)relatie betreft. Maar ik zie de link niet zo.

[verwijderd]
[verwijderd]22 jun. 2020 - 7:47

--- Dit bericht is verwijderd —

3 Reacties
Libertain
Libertain22 jun. 2020 - 10:23

("Het voetbalvolk heeft ook weer wat ontspanning gehad') en heeft ons tevens gelukkig afgeleid van de beladen sociaal-maatschaelijke problematiek van Black Lives Matter.

vdbemt
vdbemt23 jun. 2020 - 12:49

Hoezo ben jij daar blij mee? Bevalt het je niet, dat er meer aandacht komt voor racisme?

vdbemt
vdbemt23 jun. 2020 - 12:49

Dat was aan Libertain.

WatVroegerLinksWas
WatVroegerLinksWas22 jun. 2020 - 6:11

De Corona-tokkies die gisteren stonden te schreeuwen hebben de mond van van hoe fascistisch de Nederlandse staat wel is, en over hoe erg zij als zielige slachtoffers wel te lijden hebben onder al het politiegeweld. Lijkt me toch precies in het straatje van velen hier, waar blijft die onverdeelde steun?

2 Reacties
Libertain
Libertain22 jun. 2020 - 7:02

("Lijkt me toch precies in het straatje van velen hier, waar blijft die onverdeelde steun?") Is het je precies door je eigen waanideeën aangegeven dat Joop een ultrarechtse website zou zijn? Moet je niet in wezen bij Fvd en Stormfront zijn?

Krek
Krek22 jun. 2020 - 7:06

Nee, dat was ten tijde van de sleepwet-hype. Dat was ZO 2018. De sympathie van de deugmens heeft een rangschikking die wijzigt naar gelang welk 'deugje' op de moment bovenaan staat. We hebben nu racisme en het koloniale verleden, dan scoor je geen punten met een oude hype.

henk-alexander
henk-alexander22 jun. 2020 - 6:10

Zo zie je maar weer eens dat Halsema gelijk had met haar terughoudendheid polite in te zetten op de Dam - komt steeds ellende van.

2 Reacties
ton14024
ton1402422 jun. 2020 - 12:36

Blauwe plekken?

Jozias2
Jozias222 jun. 2020 - 18:01

Het recht op demonstratie was toch te belangrijk?

Frits Jansen
Frits Jansen22 jun. 2020 - 5:55

De actiegroep VirusWaanzin is verwant aan Thierry Baudet met zijn "KlimaatWaanzin" opvattingen. Populistische groeperingen die proberen het land te ontwrichten met relletjes ... in een buurland is dat op een dictatuur uitgelopen. Dictators die zogenaamd wel naar het volk luisteren: dat is vaker vertoond. Soms doen ze dat inderdaad, voor een poosje, maar dan ontsporen ze - alleen zijn ze dan alleen nog met grof geweld weg te krijgen.

Thuiszitter
Thuiszitter21 jun. 2020 - 21:27

Lees elders, 400 aanhoudingen, dat is me nogal niet wat. Hooligans hadden er zin in om rotzooi te trappen.

2 Reacties
SergeantHans
SergeantHans22 jun. 2020 - 10:18

6 hooligans aangehouden en 394 bejaarden, vrouwen en kinderen. Het is een grof schandaal.

ton14024
ton1402422 jun. 2020 - 12:34

Serg. Het politieoptreden was JUIST gericht op het hoge knuffelgehalte van de demo.

komputerhulp
komputerhulp21 jun. 2020 - 20:54

We staan geregistreerd bij de KvK als bedrijfsopleiding en training. We gaan dan ook de kappersopleiding daar aan toevoegen. Daar worden totaal geen eisen aan gesteld.Maar een kapper mag direct bij de klant staan zonder mondkapje en een ICT instructeur moet 1,5 meter van de student blijven. Dat is onwerkbaar. Het is de inconsequentie van de regels die mensen zo wanhopig en boos maakt. https://twitter.com/Komputerhulp/status/1271540381876969477.

DanielSchie
DanielSchie21 jun. 2020 - 20:18

Bij deze demo kwamen er ook flink wat emoties los. In tegenstelling tot Amsterdam waar de demo te belangrijk was om te beëindigen werd vandaag terecht de lange lat over een aantal niet vredelievende voetbalvandalen gelegd. Kan er tegenwoordig geen een demo meer normaal verlopen? Bij de ene demo ontstaan dagenlang plundering en worden halve steden plat gebrand en bij de andere demo komen voetbal hooligans een vredig bijna Woodstock achtig protest kapen. 2020 is wel het jaar van de uiterste geworden. De goed bedoelde intenties van de vreedzame demonstranten verdwijnen naar de achtergrond. Extreem links en rechts hebben hun punt door het gebruik van geweld weer gemaakt. Diep triest....

herman van breugel
herman van breugel21 jun. 2020 - 20:13

Ik denk wel eens aan de jaren 60 en 70. Toen werd gevochten voor vrijheid op allerlei gebieden, en die gevechten werden nog gewonnen ook. dat kwam natuurlijk omdat de aantallen meehielpen (babyboom) Dezelfde vrijheden zitten nu de oude babyboomers een beetje in de weg. Want ze zijn zelf niet zo recalcitrant meer, want ze zijn eigenlijk een beetje oud. Nu Nederland vol raakt krijgen jullie kleinkinderen geen huisje meer. Nu onze plastic soep ons allemaal gaat verstikken, verschuilen we ons bij groen links. Het is nogal doorzichtig, en ik laat even weten dat de jongere generaties daar doorheen prikken, en jullie gewoon verantwoordelijk stellen voor de bende die jullie achterlaten.

1 Reactie
vdbemt
vdbemt23 jun. 2020 - 12:54

"verschuilen bij groenlinks"? Daar zitten juist veel van die jongeren die de plastic soep zat zijn en er, niet alleen de soep, doorheen prikken.

Norsemen
Norsemen21 jun. 2020 - 20:08

Haha.. stelletje randdebielen. Criteria om mee te mogen doen was een IQ van max 50.

2 Reacties
AGM-65E
AGM-65E21 jun. 2020 - 20:21

Kijk die kale gast vechten tegen de ME, die zit helemaal vol met coke.

Rozeboom2
Rozeboom225 jun. 2020 - 13:56

Ik mag uit de eloquentie die doorklinkt in de woorden van uw trefzekere nabeschouwing afleiden dat we hier van doen hebben met een vooraanstaand lid van 's land intelligentsia?

Tom7
Tom721 jun. 2020 - 19:58

Er schijnt ook wat op oudjes in geknuppeld te zijn, en ze zijn met waterkanonnen opgejaagd. Door de decennia lange gluiperige manipulaties ten opzichte van onze ouderen, worden nu ook in het daglicht al dit soort zaken gedoogd, of dat nu in de Raadszaal van Amsterdam gebeurt of op het Malieveld. Hooligans waarvan men wist dat ze zouden komen, kregen een vrijbrief, een beetje Gladio maar dan anders, de Overheid en z,n Henchman/hoi JOOP, Hoi Silvana, of nuttige idioten/hoi reaguurders geven het helpende handje of een duwtje in de rug. https://www.dvhn.nl/groningen/Horecabaas-Laurens-Meyer-gearresteerd-bij-het-Malieveld-in-Den-Haag-Onbegrijpelijk-machtsvertoon-van-de-politie-25779192.html We zien dus dat er een onderscheid gemaakt tussen van bovenop geframede groepen, waarvan de ene groep meer privileges wordt verschaft dan de andere groep. https://nl.wikipedia.org/wiki/Exceptionalisme

2 Reacties
Polletje2
Polletje221 jun. 2020 - 23:02

Yep, ik heb drie kroegen in Groningen en nu was ik hier toevallig aan het wandelen in de buurt van het Malieveld, komt opeens de politie op me af en wil weten wat ik daar doe. Nou, ik kom dus uit Groningen en weet dus van de prins geen kwaad, dus vraag ik aan die agenten waarom ze dat willen weten. Dit is een vrij land toch? Sluiten ze me zomaar op.

Polletje2
Polletje221 jun. 2020 - 23:18

Trouwens wel verbazingwekkend dat het ook niet meer helpt als je je vermomt als een keurige burger.

C@io1
C@io121 jun. 2020 - 18:46

* benoemde morele verbreken

C@io1
C@io121 jun. 2020 - 18:44

Nou nou nou nou, wees blij ze hebben ten minste geen bevoegdheden misbruikt, informatie achter gehouden, overheidsgelden voor oneigenlijk doel gebruikt, mensenrechten geschonden, grondrechten en universele vrijheden buiten spel gezet, geen gewapend ambtenaar daar is besprongen met 6-10 man in een wurging genomen en toen in het gezicht met pepperspray gewreven of op zijn kop gestapt en/of minder weerbare minderheden systemisch aangevallen voor jaren..hoogstens een middenbeentje v hun eigen knuist geknakt op wat polymeer. Betalen zelf voor hun eigen risico ten minste dat is aannemelijk. Misschien tijd v weer een beetje perspectief hier inzake het door sommigen hieronder 'morele verbreken' inzake de mensen in deze clip in verhouding tot mijn opsomming hierboven? Ik zeg niet dat ik het geweld goed keur, ik zeg letterlijk wat ik zeg en vraag hier boven.

Sonic2
Sonic221 jun. 2020 - 18:06

Het is weer eens gelukt door allerlei hooligans/ vaccinatie gekkies/ ultra rechtse dwaallichten dat een demonstratie met opzich een goede fundament is verknald. De spoedwet is inderdaad buiten proportioneel. De balans tussen vrijheden en virus bestrijding moet inderdaad beter. Zoals gebruikelijk zit het bij dit soort demonstraties weer vol met de gebruikelijke krankzinnigen. Ze worden bedankt voor het om zeep helpen van opzich terechte zorgen over die spoedwet. Al denk ik dat die spoedwet al niet eens meer doorgaat. Of de regering moet echt van haar zetels af willen.

1 Reactie
Loebkesman
Loebkesman21 jun. 2020 - 18:27

De spoedwet komt er wel. Pas in het najaar. Dan worden mensen weer ziek.

Zwerfstein
Zwerfstein21 jun. 2020 - 17:33

bont gezelschap volgens mij, die groep 'Virus Waanzin'. Ook veel mensen uit de categorie 'yoga-snuiver' heb ik het idee.

Peterrr2
Peterrr221 jun. 2020 - 16:41

Wat een volk, zucht... En voordat Monk weer begint te zeuren, nee dit is geen Antifa. Heb ik niet onderzocht, maar is mij wel duidelijk dat dit vanuit de rechtse hoek komt.

itsme3
itsme321 jun. 2020 - 16:37

Een rechter in het Noorden vind het demonstratierecht zo belangrijk dat het mensen tot (voorwaardelijke) gevangenisstraf veroordeeld als ze dat proberen te voorkomen. Een burgemeester in de hoofdstad van het land staat op de eerste dag dat er weer meer dan twee mensen bij elkaar elkaar mogen komen goedkeurend toe te kijken hoe er zich tienduizend mensen op een klein plein wurmen. Drie weken later, kort nadat blijkt dat er nauwelijks tot geen besmettingen zijn als mensen in de buitenlucht bij elkaar komen, verbied een burgemeester in de hofstad een demonstratie van mensen die tegen het huidige coronabeleid zijn. Hoe leg je het uit aan de burgers en hoe verbaasd kun je zijn als mensen in opstand komen?

6 Reacties
Phantom3
Phantom321 jun. 2020 - 17:21

Helemaal eens.

Jonathan2
Jonathan221 jun. 2020 - 19:15

Demonstratie is verboden omdat ze zich niet aan de regels hielden. En in het Noorden was de straf voor het blokkeren van de snelweg. Zie je, heel makkelijk uit te leggen. Ga jij eerst maar eens een inburgeringscurses begrijpend lezen en de hoe werken wetten in Nederland volgen bij BLM, die kunnen je mogelijk helpen om het allemaal wat beter te begrijpen. Phantom. Ook inschrijven voor inburgeringscurses

itsme3
itsme321 jun. 2020 - 20:18

@jonathan Het probleem was niet dat de demonstranten zich niet aan de wetten zouden houden, dat deed BLM ook niet. Het probleem is dat Remkes te beroerd is om zich in te spannen om tot een modus vivendi te komen waaronder de demonstratie wel kom door gaan.

AGM-65E
AGM-65E21 jun. 2020 - 20:23

@Jonathan Beide zijn dom en gevaarlijk.

Starter2
Starter221 jun. 2020 - 20:34

En Jonathan, hoe zat het dan in Amsterdam met die 1,5 meter? Die cursus kan je beter zelf gaan doen.

Jonathan2
Jonathan222 jun. 2020 - 15:32

Starter. Lijkt met toch handiger dat jij en die andere posters die gaan volgen, omdat je dan hopelijk wordt geleerd als ergens de regels niet worden nageleefd dat dat dan geen rechtvaardiging is voor het overschreden van de regels bij een andere demonstratie. AMG, sorry, zal proberen in de volgende post er rekening mee te houden dat jij hier nog rondhangt.

EchtWaar?
EchtWaar?21 jun. 2020 - 16:26

@johnvkr U houd van polariseren. Dat is wel duidelijk. Nou dan deze er maar ingooien, de BLM demonstranten dragen mondkapjes zodat niemand ziet wie ze zijn bij het plunderen. Dat moeten wel links extremisten zijn, vind u ook niet?

2 Reacties
JohnVKR
JohnVKR21 jun. 2020 - 19:36

Ik beschrijf gewoon wat ik zie.

Paul250371
Paul25037121 jun. 2020 - 22:26

"Nou dan deze er maar ingooien, de BLM demonstranten dragen mondkapjes zodat niemand ziet wie ze zijn bij het plunderen." Inderdaad, om precies dezelfde reden hebben we toch ook de Boerka afgeschaft.

NoahAmber
NoahAmber21 jun. 2020 - 16:07

De imbecielen moeten zo nodig weer rellen. Sneu Als ik trouwens naar het tweede filmpje kijk, zie ik toch vele, vele mensen niet de 1,5 meter in acht nemen.Wanneer er over 2 weken een ernstige toename in Corona gevallen te bespeuren is moet men toch zeker Remkes verantwoordelijk stellen. Verder is er tijdens die demonstratie ook niet gehandhaafd. Was dat een afspraak of is er overleg geweest met Grapperhaus om dat niet te doen. Remkes is toch verdorie ook verantwoordelijk voor de volksgezondheid die op deze manier ernstig wordt geschaad. Ik roep aftreden. De driehoek in Den Haag heeft zwaar gefaald

5 Reacties
AGM-65E
AGM-65E21 jun. 2020 - 17:12

Jij laat jezelf wel kennen zeg.

Phantom3
Phantom321 jun. 2020 - 17:21

Denk aan uw hart.

Zelf nadenken alstublieft
Zelf nadenken alstublieft21 jun. 2020 - 20:13

Hoi AmberNoah, Inmiddels tijd gehad om mijn link die ik je stuurde te bekijken? Groetjes

Zelf nadenken alstublieft
Zelf nadenken alstublieft21 jun. 2020 - 20:16

Hoi AmberNoah, Inmiddels tijd gehad om mijn link die ik je stuurde te bekijken? Mv. Halsema heeft op zondagavond het besluit genomen om niet te handhaven. https://amsterdam.raadsinformatie.nl/vergadering/673590/RAAD%2010-06-2020 Even doorspoelen naar 8:42:35 en u kunt het met eigen ogen zien, aangezien u mij niet op mijn woord wilt geloven. Groetjes

Starter2
Starter221 jun. 2020 - 20:37

Ik zou zeggen, NoahAmber, meld u in Amsterdam.

bolito
bolito21 jun. 2020 - 15:59

Tjééézus, al die politie ! Wie gaat al die double-time overuren betalen ? Om nog maar te zwijgen over schade aan materieel, brandstof kosten, extra catering, organisatie, inkomstenderving voor derden, medische/psychiatrische kosten achteraf voor getraumatiseerde handhavers etc. etc. Dat is wat ik mij bij ál dat soort demonstraties afvraag. Maar in dit geval kan ik die vraag hopelijk een beetje risicoloos stellen ? (misschien krijg ik zelfs bijval ) Democratie (ahum) ; het kost een paar centen maar….dan hebbie ook wat.

Hansch2
Hansch221 jun. 2020 - 15:42

"Een groot deze van deze mensen is dus blijkbaar rechts-extremist. Want in lijn met de Trump-aanhangers van gisteren, doen deze mensen niet aan social distancing en dragen ze geen mondkapjes." Wat is de wereld toch eigenlijk simpel en overzichtelijk!!!

Coene ridder
Coene ridder21 jun. 2020 - 15:40

Hooligans, steekje los.

Bouwman2
Bouwman221 jun. 2020 - 15:39

Tijdelijke noodmaatregelen wettelijk vast te leggen is al net zo onverstandig als het tegen houden van demonstraties. Als volksvergaderingen het reljchppers aantrekt dan heb je een probleem dat van alle tijden en altijd oplosbaar is gebleken, maar met een wet schep je een handnekkiger probleem, een wet die indruist tegen het principe van democratie.

Phantom3
Phantom321 jun. 2020 - 15:06

Net als de demonstratie op de Dam is het onderwerp zeer legitiem om voor te demonstreren. Maar ook in beide gevallen had meer rekening met de 1,5 meter gehouden moeten worden.

5 Reacties
Erik Tervoort
Erik Tervoort21 jun. 2020 - 17:55

@ Phantom: Ieder onderwerp is belangrijk genoeg om voor te demonstreren. Dat is dé essentie van het demonstratierecht. Het is niet aan u (of mij) om over het belang van het onderwerp van een demonstratie te oordelen.

Phantom3
Phantom321 jun. 2020 - 20:04

Exact Erik. Zo is het.

Paul250371
Paul25037121 jun. 2020 - 22:58

Erik & Phantom Nee. Er is een verschil tussen een demo tegen of voor een wet of een demo tegen of voor de grondwet.

Paul250371
Paul25037121 jun. 2020 - 23:00

Erik & Phantom Of je tegen racisme demonstreert of dat je demonstreert omdat je het belachelijk vindt dat je, bijvoorbeeld moet stoppen voor een rood stoplicht.

poeslief
poeslief22 jun. 2020 - 7:45

@paul Wie heeft U verheven tot het geweten van NL en/of Joop.nl? Paul bepaald voor Paul, en voor alle anderen, maar niemand anders dan Paul bepaald voor Paul.

JohnVKR
JohnVKR21 jun. 2020 - 15:02

Een groot deze van deze mensen is dus blijkbaar rechts-extremist. Want in lijn met de Trump-aanhangers van gisteren, doen deze mensen niet aan social distancing en dragen ze geen mondkapjes. Daar waar de BLM-demonstranten wel grotendeels mondkapjes dragen en wel aan social distancing proberen te doen. Benieuwd hoe zij reageren die de BLM-demonstranten verweten geen rekening te houden met de corona-slachtoffers.

14 Reacties
becket
becket21 jun. 2020 - 15:09

Rechts extremisten? Volgens mij zijn hooligans niet politiek geïnteresseerd.

Jerry Bidet
Jerry Bidet21 jun. 2020 - 15:12

Assumption is the mother of all fuck-ups.

Arie Gans
Arie Gans21 jun. 2020 - 15:19

Nu is het ook zo dat deze mensen juist demonstreren tegen die mondkapjes en social distancing. Goed dat hier is ingegrepen, kan Halsema een voorbeeld aan nemen.

rijn2
rijn221 jun. 2020 - 15:21

Goede constatering, maar niet heus. De relschoppers vanmiddag waren hooligans die even lekker hun frustratie op de politie konden uiten na drie maanden zonder voetbal. Tijdens de eerste BLM demonstratie in Amsterdam heb ik geen social distancing gezien, en niet iedereen droeg een mondkapje. Halsema inclusief. Dus je hele theorie gaat scheef dat alleen rechts extremisten de corona maatregelen aan hun laars lappen.

Zelf nadenken alstublieft
Zelf nadenken alstublieft21 jun. 2020 - 15:21

Er zijn niet veel mensen die de BLM demonstranten verweten niet aan de sociale distancing te voldoen. De meeste mensen snappen dat echt wel. Dat de mensen mv. Halsema verweten de dag voor de demonstratie al de regels te laten varen, is wat anders. Daar zijn mensen boos over Maar mooi om te zien hoe je mensen aan het verbinden bent. Geen hokjes denken ofzo...

AGM-65E
AGM-65E21 jun. 2020 - 15:21

'Daar waar de BLM-demonstranten wel grotendeels mondkapjes dragen en wel aan social distancing proberen te doen.' *grotendeels*, *proberen* Dus volgens jouw logica zijn de mensen bij de BLM demonstratie die geen mondkapje droegen en ook niet aan social distancing deden (wat ook niet echt mogelijk was op de Dam) dus rechts-extremistisch?

Hansch2
Hansch221 jun. 2020 - 15:45

“Een groot deze van deze mensen is dus blijkbaar rechts-extremist. Want in lijn met de Trump-aanhangers van gisteren, doen deze mensen niet aan social distancing en dragen ze geen mondkapjes.” Wat is de wereld toch eigenlijk simpel en overzichtelijk!!!

Bouwman2
Bouwman221 jun. 2020 - 15:46

Een masker is inderdaad gewoon een masker, wat er achter zit verschilt, John. Er zijn van die maskers die ik liever niet tegen zou komen, ik zou meteen de straat oversteken. En er zijn van die maskers die een tegengesteld verhaal vertellen, namelijk ik ben te vertrouwen, geheel zuiver op mijn graat, ik ben beter dan jij. Nou dan doe ik weer hetzelfde, gauw naar de andere kant van de straat. .

Sam V
Sam V21 jun. 2020 - 15:51

@JohnVKR Helpt het u als u mensen eerst in een hokje kunt stoppen? Geeft het een goed gevoel als u niet bij het hokje hoort dat dit gedrag laat zien? Of zoekt u graag de tegenstelling? Waar zit de pijn? Ik lees ook bij de staatsomroep dat er voetbalsupporters bij aanwezig waren. Ook deze onzin wordt gewoon geaccepteerd. Ik kan u verzekeren. De voetbalsupporters zijn geen homogene groep. Maar het helpt mensen ongetwijfeld in het bevestigen van hun vooroordelen. Ik zie een zeer gemêleerd gezelschap op het Malieveld. Maar misschien ben ik minder goed in het duiden van eendimensionale groepen.

Henri Zwols
Henri Zwols21 jun. 2020 - 16:41

De kritiek aangaande de BLM demonstratie op de Dam was gericht op de burgemeester. De burgemeester van Den Haag heeft een andere afweging gemaakt.

JohnVKR
JohnVKR21 jun. 2020 - 19:51

@Allen Ik beschrijf gewoon wat ik zie. Het polariseren gebeurde door degenen die de BLM-demonstranten nog verweten 'met levens te spelen', om diezelfde verwijten vervolgens niet op de anti-spoedwet-demonstranten van toepassing te laten zijn. Overigens zet ik zelf ook grote vraagtekens bij de spoedwet. De meeste mensen hebben de afgelopen maanden al geleerd hoe zich tijdens deze pandemie te gedragen: zij nemen al voldoende eigen verantwoordelijkheid. Of de minderheid die deze eigen verantwoordelijkheid niet neemt zich uit het veld laat slaan door deze spoedwet is maar zeer de vraag.

AGM-65E
AGM-65E21 jun. 2020 - 20:16

@John Nee je kraamt onzin uit (alweer), nog niemand had uberhaupt hier al een reactie geplaatst en jij wist al meteen te verkondigen dat het rechts-extremisten waren. Is het ook in je opgekomen dat er mensen zijn die beide demonstraties 'dom' vinden? Dat kan gewoon hè..

Paul250371
Paul25037121 jun. 2020 - 23:18

AGM-65E Arme knul. Alweer een treurige bijdrage.

AGM-65E
AGM-65E22 jun. 2020 - 7:13

@Paul Je zou natuurlijk ook gewoon een poging tot jij-bak kunnen plaatsen als je zelf niks te melden hebt.

AGM-65E
AGM-65E21 jun. 2020 - 14:37

Kansloos dit, dit zijn waarschijnlijk dus dezelfde mensen die al die 5G masten in de fik hebben gezet.

2 Reacties
Phantom3
Phantom321 jun. 2020 - 17:14

Waarschijnlijk. U heeft dus eigenlijk geen idee.

Paul250371
Paul25037121 jun. 2020 - 23:20

En maar ongefundeerde onzin ouwehoeren. Gelukkig geef je nu geen commentaar, dat is nog triester.