Joop

Vindicat alweer in opspraak wegens overtreden coronaregels

  •    •  
03-12-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
164 keer bekeken
  •  
Vindicat werkt aan imago tijdens introductieweek

© GRONINGEN - Studenten van studentenvereniging Vindicat tijdens de KEI-week, de jaarlijkse introductieweek voor aankomende eerstejaars studenten in de stad Groningen. In vijf dagen tijd maken

Leden van de beruchte Groningse studentenvereniging Vindicat hebben zich opnieuw niet aan de coronaregels gehouden. Op video’s die worden gedeeld via sociale media, is te zien hoe Vindicat-leden zonder mondkapjes feestvieren in een bus. Vindicat-voorzitter Wessel Griezen bevestigt tegenover RTV Noord dat het gaat om leden van zijn vereniging. “We keuren dit gedrag echt af.”
De busreis werd georganiseerd door Boostbussen.nl. “Dit is uiteraard niet hoe het moet. Mensen hadden soms geen mondkapje op. Dat is fout gegaan”, verklaart een woordvoerder van het bedrijf tegenover de regionale nieuwszender.
Het busbedrijf adverteert met ‘coronaproof feestritten’. Boostbussen.nl maakt daarbij gebruik van een maas in de wet. “We vallen onder de regels van de touringcarbranche en mogen dus met volle bezetting rijden. Verplicht zitten hoeft niet”, aldus de woordvoerder.
Het is niet de eerste keer dit jaar dat Vindicat in opspraak komt door onverantwoord gedrag van leden. Begin maart gingen honderden Vindicat-leden naar Italië waar op dat moment een grote corona-uitbraak was.
In april moest de politie bij de studentenvereniging ingrijpen omdat er een feest werd gevierd waarbij de regels werden overtreden. Tijdens de introductieperiode aan het begin van het nieuwe studiejaar raakten veel Vindicat-leden besmet. En eind september hielden tientallen leden een knuffelfeestje op het dak van het verenigingsgebouw aan de Grote Markt.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (60)

Pater
Pater5 dec. 2020 - 4:34

Vindicat moet wegens gerhaalde schandalen gestraft worden. De beste straf is de straf die echt gevoeld wordt. Daarom stel ik voor Vindicat uit het prachtige pand oostzijde Grote Markt te verwijderen.

3 Reacties
DanielleDefoe
DanielleDefoe6 dec. 2020 - 13:27

Eigendom van de gemeente?

Pater
Pater6 dec. 2020 - 15:41

Dat nou weer niet. Maar ze doen ze veel dingen fout dat de drankvergunning vast wel ingetrokken kan worden. En dan wordt het dealen: creatief OM voor nodig.

DanielleDefoe
DanielleDefoe6 dec. 2020 - 17:42

Zonder bier zal de lol er wel snel af zijn.

Le Chat Botté
Le Chat Botté4 dec. 2020 - 17:14

Wat een sukkels die Vindicaters. Bij sollicitaties heb ik voor alumni voortaan een paar extra vragen.

voorburg2
voorburg24 dec. 2020 - 14:26

We moeten de discussie wel zuiver houden. Dit was niet georganiseerd door Vindicat, maar door een dispuut of ondervereniging. Inderdaad niet handig, maar om deze jongeren nu een jaar te schorsen vind ik wel wat ver gaan.

Dick Roelofsen
Dick Roelofsen4 dec. 2020 - 12:39

Jongeren vieren een feestje, verschrikkelijk.

Norsemen
Norsemen4 dec. 2020 - 11:08

Het mooiste van dit nieuws vind ik altijd wel om te lezen hoe groot de afkeer, zelfs haat, is tegen het corps.

Rick Hofland
Rick Hofland4 dec. 2020 - 9:52

Ach..... de meeste hier zijn toch ook 20 geweest (over sommige twijfel ik wel een beetje), het is niet de bedoeling, maar je bent jong, je hebt het gevoel dat je onsterfelijk bent en de wereld om jou draait en dan is het toch ook wel erg leuk om op deze manier toch een feestje te vieren. Niet zo overdreven doen brave moraalridders! Ik ben er van overtuigd dat als de grootste klagers hier niet anoniem zouden zijn en we alles van hen zouden weten, zij ook hun rafelrandjes zouden hebben die door anderen afgekeurd zouden worden.

3 Reacties
NoahAmber
NoahAmber4 dec. 2020 - 13:36

@Rick Hofland 4 december 2020 at 10:52 Ach….. de meeste hier zijn toch ook 20 geweest Vroegah in mijn tijd hadden we geen corona.

LBNB
LBNB4 dec. 2020 - 23:11

@Noah Amber [Vroegah in mijn tijd hadden we geen corona.] Nee toen hadden ze ergere epidemieën, zoals de Aziatische griep. In die tijd hadden we ook nog geen veeartsen met hockeystick modellen die 24 uur per dag de bevolking bang maken.

NoahAmber
NoahAmber5 dec. 2020 - 17:03

@LBNB 5 december 2020 at 00:11 @Noah Amber [Vroegah in mijn tijd hadden we geen corona.] Nee toen hadden ze ergere epidemieën, zoals de Aziatische griep. In die tijd hadden we ook nog geen veeartsen met hockeystick modellen die 24 uur per dag de bevolking bang maken. Eergisteren mijn buurvrouw overleden aan de gevolgen van Corona. Bang zal ze inderdaad niet meer zijn

JanB2
JanB24 dec. 2020 - 9:29

Tja, dat wordt dus quarantaine voor de brasaapjes. En geen contactonderwijs. Gewoon Vindicat vragen om de namen. Privacygelul? Dan einde van de relatie Vindicat-RUG. Voor onbepaalde tijd welteverstaan.

[verwijderd]
[verwijderd]4 dec. 2020 - 3:07

--- Dit bericht is verwijderd —

1 Reactie
JanB2
JanB24 dec. 2020 - 9:23

Je bent me voor. Niks aan toe te voegen.

GoudenBergen
GoudenBergen4 dec. 2020 - 1:03

geen lievertjes = geen lieverdjes

1 Reactie
NoahAmber
NoahAmber4 dec. 2020 - 13:37

@GoudenBergen 4 december 2020 at 02:03 geen lievertjes = geen lieverdjes Niet nodig. Lezen we wel overheen

GoudenBergen
GoudenBergen4 dec. 2020 - 1:01

Wat deze Vindicatters doen is niet in de haak, het is goed dat ze geschorst zijn en een boete lijkt me zeker op zijn plaats. Maar er zijn leeftijd genoten die zich met heel andere zaken bezig houden: - leeftijdgenoten die grote illegale dancefeesten organiseren - leeftijdgenoten die met messen van 60 lang rondlopen en elkaar vermoorden - leeftijdgenoten die met zwaar vuurwerk naar hulpdiensten gooien - leeftijdgenoten die anderen terroriseren - leeftijdgenoten die afgereisd zijn naar het Kalifaat om te moorden, te verkrachten en te plunderen en zichzelf op te blazen etc. etc. etc.

8 Reacties
GoudenBergen
GoudenBergen4 dec. 2020 - 1:01

leeftijd genoten = leeftijdgenoten

DeKleineSalamander
DeKleineSalamander4 dec. 2020 - 9:50

'Maar...' Ach ja zo bekeken valt het allemaal best mee, toch.., niet dan??. We relativeren er wat op los. Trouwens aan puntje vier maken deze brallende zuipschuiten met een groot FvD potentieel zich ook schuldig. Zover ik weet is bij deze club al vanaf de tijd dat ik in Groningen studeerde al heel veel misgegaan. En dan komt zo'n Jan Bral van een voorzitter weer voor de zoveelste keer met zijn excuses en gaan we weer over tot de orde van de dag. Ach, ja...bij een motorclub met illegale activiteiten sluiten we terecht de tent en dit mag maar voort brallen. Zoek maar eens uit waar dit gespuis met vaak vermogende ouders allemaal terecht komt in de maatschappij.Dat is de reden waarom de tent nog niet gesloten is.

MG1968
MG19684 dec. 2020 - 10:01

En tegen al deze zaken wordt stelling genomen door een ieder hier. En tegen al deze daders worden acties ondernomen die meer om het lijf hebben dan interne berispingen of andere halfslachtige maatregelen. Wat wil je nu zeggen? Dat de volgende keer je lijstje is korter zal zijn? Dat je bij het gooien van vuurwerk naar hulpdiensten 'alleen' noemt dat er leeftijdgenoten zijn die anderen terroriseren, of naar het kalifaat afreizen? Dat wangedrag geen wangedrag is als anderen het nog bonter maken? Ja. De studenten hebben het niet makkelijk. Ik kan me herinneren dat ik in die leeftijd-genoten heb. En ik gun ze hetzelfde. Maar dat is nu gewoon even op de hier geuite manier niet mogelijk. Ze zijn niet makkelijk te vinden maar zoek naar alternatieven. Ze zijn toch de meest knappe koppen van het land? Als zij al niet kunnen omgaan met beperkte mogelijkheden wat gaan zij dan straks verwachten van degene die in deze samenleving echt met de poten in de modder staan... Ik weet het antwoord wel: die moeten zich maar aanpassen, dat interesseert deze groep helemaal niets. En omdat ze dat uitstralen, dat maakt het in elk geval voor mij dat ik me hier nogal aan kan ergeren (en ook wel weet dat er ook jongeren zijn die nog fouter bezig zijn).

Dehnus
Dehnus4 dec. 2020 - 10:03

Whatabout, whatabout, whatabout… Je kunt de klok er op gelijk zetten met die balletjes die eigenlijk alleen maar studies doen die niks toevoegen en hun verdedigers. Slaan een sushi restaurant kort en klein, inclusief gasten? Pappie betaalt wel en bedreigt de eigenaar met uitzetting van het pand... Gouden bergen verdedigt het wel. Hebben volledige verkrachtingslijstjes, gouden bergen verdedigt het wel, verplicht je de dood in zuipen, mensen kapot slaan,.....ach we kunnen wel even een tijdje door gaan over deze groep.

LBNB
LBNB4 dec. 2020 - 12:26

@GoudenBergen Ik ben het met je eens en een heel groot gedeelte van de jeugd houdt zich niet aan de regels. Wat ik mijn omgeving zie eigenlijk bijna niemand. Zij zijn niet bezig met de pandemie, maar willen gewoon hun sociale leven terug wat is afgepakt. Dit komt misschien asociaal over wat Vindicat hier doet, maar ik begrijp ze wel en had zeker hetzelfde gedaan als ik jong was. Deze mensen lopen 0 gevaar dus wanneer ze hierna bij ouderen uit de buurt blijven is er toch niks aan de hand.

Norsemen
Norsemen4 dec. 2020 - 15:23

@GoudenBergen Je bent de leeftijdsgenoten die lid werden van de JFvD vergeten.

GoudenBergen
GoudenBergen4 dec. 2020 - 18:16

@Allen Het gaat hier om een aantal studenten, jongeren van rond de twintig, die na 9 maanden corona-beperkingen een feestje in een bus vieren. Dat is uiteraard niet OK, maar deze gebeurtenis heeft alleen nieuwswaarde omdat het om Vindicatters gaat. Er zijn heel veel mensen, waaronder ook volwassenen, die een loopje nemen met de corora-maatregelen en in familieverband of anderszins bij elkaar komen.

GoudenBergen
GoudenBergen4 dec. 2020 - 18:51

@Allen Mijn eerste reactie was ook: weer die corpsballen (zie 3-12 18:20). Tot ik me realiseerde dat het om jongelui ging die een illegaal feestje vierden. Dat is fout maar zeker geen halsmisdaad. Maar omdat het om Vindicatters gaat, wordt het enorm opgeblazen. Er zijn tienduizenden jongeren en ook veel volwassenen die zich niet aan de coronaregels houden maar waar niemand, behalve de politie, zich erg druk om maakt. Dus een beetje relativeren is niet erg. Vandaar mijn lijstje... @Sjoerd Jij haalt er allerlei zaken bij die niet relevant zijn. Het gaat hier om een illegaal feestje in een bus, niet meer en niet minder. Als het geen Vindicatters waren geweest, zou jij er geen woord aan vuil maken. @Dehnus Jij suggereert hier dat ik allerlei uitspattingen van Vindicat-leden goedkeur, maar we hebben het hier over een illegaal feestje. Dat laat zien hoe doortrapt en kwaadaardig jij bent. Overal komen jongelui bij elkaar in groepen die het toegestane maximum ruim overschrijden. De meeste mensen zijn het daar niet mee eens maar hebben wel begrip voor de jeugd. Een boete is op zijn plaats, maar suggereren dat het om een criminele actie is natuurlijk volstrekt belachelijk. Degenen die deze jongelui nu bekritiseren hebben in hun jeugdige overmoed ook ondoordachte dingen gedaan waar ze nu niet trots zijn.

Bert de Vries
Bert de Vries3 dec. 2020 - 22:27

Grachtengordelschorem. Toekomstige leiders. De Ruttes, Wiebessens en Koolmezen van de toekomst.

2 Reacties
Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland4 dec. 2020 - 11:36

Inderdaad - en daar trainen ze dus ook voor. Nu een aso, later een grote aso .

Minoes&tuin
Minoes&tuin4 dec. 2020 - 13:21

En Balkenendes! :)

rupsje2
rupsje23 dec. 2020 - 22:07

Wat ik mij afvraag, Stel nu dat je je als groep laat testen (betaalde test) Vervolgens ga je tot de uitslag bekent is in quarantaine en als de uitslagen negatief zijn zou je dus ook als groep bij elkaar kunnen komen zonder dat de regels met betrekking op corona van kracht zijn.

Poeha
Poeha3 dec. 2020 - 20:25

Jaarclub is inmiddels geschorst. https://nos.nl/teletekst#117

1 Reactie
The Apple
The Apple3 dec. 2020 - 21:10

Ze maken waarschijnlijk deel uit van de wereldomspannende Gus-club - https://www.youtube.com/watch?v=QA9ak5rKmOY

Bart Louwman
Bart Louwman3 dec. 2020 - 19:54

Dit is echt walgelijk, evenals dat knuffelfeestje op het balkon. De skireis naar Noord Italie kan ze echter niet aangerekend worden, omdat dat toen nog niet bekend was. Ze hebben toen ze er waren de autoriteiten geconsulteerd en overeenkomstig gehandeld. Eerlijk is eerlijk, ook voor Vindicat

4 Reacties
JanB2
JanB24 dec. 2020 - 9:25

Ze hebben toen ze er waren de autoriteiten geconsulteerd en overeenkomstig gehandeld. Ze hadden niet moeten gaan. Het was toen al duidelijk dat het spek aan het aanbranden was. Niks kennis achteraf.

Minoes&tuin
Minoes&tuin4 dec. 2020 - 13:22

Ze hebben ook toegegeven dat ze het vooraf wisten maar dachten dat het niet zo'n kwaad kon volgens mij.

DanielleDefoe
DanielleDefoe5 dec. 2020 - 17:29

Onzin Minoes.. https://www.dvhn.nl/groningen/Vindicat-ontkracht-geruchten-Niemand-van-ons-zit-in-quarantaine-25444813.html?harvest_referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

Minoes&tuin
Minoes&tuin7 dec. 2020 - 10:00

DanielleDefoe Ik reageer op JanB!

Eric Minnens
Eric Minnens3 dec. 2020 - 18:50

Ook prachtige reclame voor Groningen trouwens. Dat gebouw van Vindicat staat fier en prominent op hun Grote Markt. Je kunt er met geen mogelijkheid omheen. Daar zijn de Groningers maar wàt trots op!

7 Reacties
Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland3 dec. 2020 - 19:50

ga je mond spoelen :(

The Apple
The Apple3 dec. 2020 - 21:06

Eric Minnens geeft de mythe dat Grunningers nuchter zijn nog een doodsteekje na. Aan zijn naam te beoordelen gaat het om een vorm van automutilatie.

Eric Minnens
Eric Minnens3 dec. 2020 - 21:28

O jee, Griezel begrijpt mijn ironie weer eens niet... Troost je Griezel, je bent niet de enige... Ik zal het er de volgende keer weer expliciet bij zetten: #ironie!

Eric Minnens
Eric Minnens4 dec. 2020 - 9:33

The Apple "automutilatie" Dat bedoel ik. ????

Dehnus
Dehnus4 dec. 2020 - 10:10

Bijna alle Groningers, inclusief studenten en andere gast Groningers, hebben een stronthekel aan deze gasten. Er komen ook wel eens opstootjes voor in sommige buurten in de stad. Waar ze bijna tot handgemeen kwamen met de rest van de buurt. Het zijn kakkers die denken dat ze de hele wereld besturen. En janken en boos doen als ze tegenspraak krijgen. Pappie betaalt de boetes wel.

NoahAmber
NoahAmber4 dec. 2020 - 13:39

@Eric Minnens 3 december 2020 at 19:50 Daar zijn de Groningers maar wàt trots op! Een kinderhand is snel gevuld

DanielleDefoe
DanielleDefoe6 dec. 2020 - 11:40

Dit clubje is maar een klein deel van de studentenpopulatie. De grootste werkgevers van de stad zijn Universitair Medisch Centrum Groningen met 10.949 medewerkers, Rijksuniversiteit Groningen met 5.238 medewerkers. Zonder de universiteit zag het er somber uit, Niemeijer houdt er ook al mee op!

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland3 dec. 2020 - 18:41

Trouwens - het blijkt dus dat je een bus kunt huren om in te feesten Een BUS - om in te FEESTEN laat het even tot je doordringen

2 Reacties
JanB2
JanB24 dec. 2020 - 9:25

Duidelijk.

Minoes&tuin
Minoes&tuin4 dec. 2020 - 13:26

Tja, Ook zij hadden gebruik gemaakt van de mazen in de wet. Ze mochten nl. een maximale bezetting hebben als tourbussen aldus de zegsman.

Poeha
Poeha3 dec. 2020 - 18:33

En het bedrijf dat met degelijke boost/feestbussen adverteert en faliciteert? Daar hoor ik niets over.

MaxMax2
MaxMax23 dec. 2020 - 17:43

Sluiten die toko, en snel een beetje.

1 Reactie
Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland3 dec. 2020 - 18:40

Ze hebben die lui net een peperduur pand gratis gegeven op kosten van de Groningers.

GoudenBergen
GoudenBergen3 dec. 2020 - 17:20

Het blijven kakkerige corpsballen. Waarom juist Vindicat? Waarom komen de andere corpora veel minder in opspraak? Terwijl dat toch ook geen lievertjes zijn.

3 Reacties
Starter2
Starter23 dec. 2020 - 18:19

Groningers?

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland3 dec. 2020 - 18:37

Nou je gaat studeren in Groningen dan kun je als je dat wil je aansluiten bij een zuipclub, hartstikke leuk dus, dan kies je voor een club die bij je past en derhalve trekt Vindicat de grootste aso's aan. Je weet toch, de bestuurders van de toekomst. Je hoeft maar een blik te werpen op de huidige bestuurders en je weet die staan met de rug tegen de samenleving.

GoudenBergen
GoudenBergen4 dec. 2020 - 0:42

geen lievertjes = geen lieverdjes

Aurora01
Aurora013 dec. 2020 - 16:57

Er worden wel degelijk maatregelen genomen. De voorzitter gaat een donderpreek geven. Daar zullen die jongens en meisjes van opkijken. Het is voor Vindicat een gewoonte om negatief in de publiciteit te blijven, een handelsmerk

Fransss en Vrij
Fransss en Vrij3 dec. 2020 - 16:52

Die jonge Vindicat mensen zijn straks de politici, bestuurders, managers, advizeurders van Nederland. Kunnen we ze verplichten altijd (Vindicat) achter hun titels/naam te voeren? Zodat we gewaarschuwd zijn voor het verantwoordelijkheidsbesef van deze mensen?

Salama.
Salama.3 dec. 2020 - 16:44

Ze doen het er gewoon om. Wat zijn dat een ontzettende eikels.

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland3 dec. 2020 - 16:36

Ach ja, die hebben van papa en mama geleerd dat de regels niet voor hen gelden en dat je schijt aan de samenleving moet hebben. @Gemeente Groningen , hebben jullie er al spijt van dat jullie ze een miljoenen kosten pand kado gedaan hebben op kosten van de Stadjers terwijl jullie vertikken het grofvuil op te halen ?

Erik20
Erik203 dec. 2020 - 16:29

Is er al een tweet van Wilders? Hij vond het toch zo erg dat "bepaalde groepen" zich niet aan de regels houden? Maar ze hebben geen kleurtje dus vast niet...