Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Forum voor Democratie haalt video met leugens over failliete boeren offline

  •  
15-02-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
533 keer bekeken
  •  
Vragenuur in de Kamer

© 2017-04-04 16:09:07 DEN HAAG - Thierry Baudet van Forum voor Democratie tijdens het wekelijkse vragenuurtje voor de leden van de nieuwe Tweede Kamer. ANP MARTIJN BEEKMAN

Volgens Forum voor Democratie is het stikstofbeleid van de Nederlandse overheid fnuikend voor de boeren. “Er gaan acht boerenbedrijven per dag failliet”, verklaarde Thierry Baudet donderdag in een video die Forum via Twitter verspreidde. Vermoedelijk was die informatie weer afkomstig van enkele dierbare vriendinnen, want er bleek niets van te kloppen.
Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat er de afgelopen drie jaar gemiddeld iets meer dan twee boerenbedrijven per dag stoppen. In de meeste gevallen is er daarbij geen sprake van een faillissement. Sterker nog: in geen enkele sector zijn er zo weinig faillissementen als in de agrarische sector.
Nadat Forum voor Democratie op Twitter geconfronteerd werd met de flagrante onjuistheden die Baudet in zijn video debiteerde, besloot de partij de tweet met het filmpje weer te wissen. Dat was echter buiten Metro-journalist Jelmer Visser gerekend die de beelden had opgeslagen en opnieuw op Twitter zette.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.