Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

FDF-terreurboer Van den Oever bedreigt landbouwminister Adema en roept op tot strijd

  •  
16-05-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
9669 keer bekeken
  •  

Voorman van het extremistische Farmers Defence Force (FDF) Mark van den Oever heeft minister Piet Adema van Landbouw (ChristenUnie) bedreigd. Van den Oever deed dat in een videoboodschap waarin hij boeren oproept zich voor te bereiden op een “nieuwe strijd”.

Van den Oever neemt met zijn videobericht vast een voorsprong op het landbouwakkoord dat Adema vermoedelijk woensdag presenteert. "Van mensen die het ontwerp gezien hebben, hebben we al gehoord dat het gewoon verschrikkelijk is. Het is rampzalig voor de landbouw", aldus Van den Oever die gelooft dat de regering de landbouwplannen door wil drukken, ook zonder overeenstemming.

"Maar wij hebben al meer tegengehouden en we gaan dit ook tegenhouden. We gaan niet accepteren dat we uitgekocht worden, belast worden en de nek omgedraaid worden", zegt de FDF-leider die nog een behoorlijk onheilspellende boodschap voor de minister heeft:

"En Adema, tot nu toe heb je nog altijd in de luwte gestaan. Maar een ding zal ik je beloven. Als jij denkt dit door te gaan drukken, zul je in de wind komen. En niet een zacht briesje, maar een keiharde zuidooster. Als je dat maar weet."

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.