Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Farmers Defence Force blijft achter vergelijking met jodenvervolging staan

  •  
15-12-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
372 keer bekeken
  •  
markvandenoever
Farmers Defence Force (FDF) neemt geen afstand van de uitspraken van voorman Mark van den Oever. Die vergeleek de situatie van de Nederlandse boeren met die van de joden in de Tweede Wereldoorlog. Hij sprak over het ‘deporteren’ van boeren, en waarschuwde: “75 Jaar geleden hebben we gezien waar het decimeren van een kleine bevolkingsgroep toe leidt.”
In plaats van de uitspraken van Van den Oever te verwerpen, ‘betreurt’ FDF het dat er mensen zijn die zich door de onsmakelijke vergelijking gekwetst voelen, meldt de NOS. In een verklaring laten de geradicaliseerde boeren weten dat ze achter de uitspraken van hun voorman blijven staan. “Wij zijn van mening dat een aantal vergelijkingen van toepassing zijn en zorgelijke overeenkomsten vertonen.”
Gematigde boeren zijn aanmerkelijk minder enthousiast over de retoriek van Van den Oever. “Deze vergelijking slaat nergens op en gaat alle perken te buiten”, vindt LTO-voorzitter Marc Calon.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.